Zoom MS-50G, MS-100BT, G3, G5, G1On - simulace výstupu
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zoom MS-50G, MS-100BT, G3, G5, G1On - simulace výstupu
OT ohledně http://guitarpatches.com splitnut zde: kytarove-efekty/guitarpatches-com-patch ... 41834.html
o vikendu zvukari chvalili muj zkresleny zvuk (no moc sem jim neveril, ale kdyz to rikali 
Zoom MS-100BT do linky (lehce upraveny torstuv Diezel preset)
Zoom MS-100BT do linky (lehce upraveny torstuv Diezel preset)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
pocta i pro mě ! :-E
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Mel bych dotaz ohledne G3/G3x a jejich vystupu. Jack vystup je tam stereo, takze kdyz to pichnu do sluchatek, tak je to hezky slyset stereo (nektere stereo efekty). Nicmene kdyz do toho pichnu mono kabel ke kombu a ten pripojim do vstupu komba (ktery je mono...FX loop kombo nema), tak slysim jen jeden kanal. Myslite, ze by se to dalo vyresit takovouhle redukci?
http://kytary.cz/bespeco-slad210/HN105164/
Zajima me, jestli se v ty redukci ty dva kanaly smichaji a poslou dal dohromady
Mozna to je uplne blbost, ale v tomhle moc zbehly nejsem...
http://kytary.cz/bespeco-slad210/HN105164/
Zajima me, jestli se v ty redukci ty dva kanaly smichaji a poslou dal dohromady
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A čím by sis tím pomohl? Do stereo výstupu bys prcnul redukci stereo na stereo a dál co? Jsi si jistý, že z komba slyšíš jen jeden kanál? Já bych řekl, že multiefekt je zkonstruován tak, aby po připojení mono kabelem do komba hrál optimálně, tedy již poskytl smíchaný signál.
No do stereo vystupu multaku bych dal redukci stereo -> mono a do te redukce mono kabel vedouci do mono vstupu komba. Tady se o tom i nekdo zminuje, ale je to tam popsane jako "it might work" a puvodni tazatel to poresil nejakym ojebem, takze z toho se nic nedozvim:
http://www.thegearpage.net/board/index. ... n.1116695/
http://www.thegearpage.net/board/index. ... n.1116695/
Stereo sluchátkový výstup (L) je při použití mono kabelu do jednoho kanálu smíchaný hned v G3 - není potřeba žádná redukce vně efektu, G3 pozná, že je na výstupu mono. Důležité je nemít současně zapojený druhý mono výstup (R).
Otestovat si to můžeš při použití nějakého delšího ping pong delaye - všechny ozvěny uslyšíš přesně v tempu, ne jen jednu (např. levou) za dvojnásobnou dobu.
Otestovat si to můžeš při použití nějakého delšího ping pong delaye - všechny ozvěny uslyšíš přesně v tempu, ne jen jednu (např. levou) za dvojnásobnou dobu.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No právě že jsi sem postoval redukci stereo/stereo, takže bys tím nic nevyřešil. Je to jak píše Darwan. Řekl bych, že kucí na thegearpage tomu moc nerozumí.
Jo aha, postnul jsem spatnou redukci
Zkusim to jeste jednou poslechnout, ale prislo mi, ze se to nemychalo...
Tak jsem to testnul a neni to bohuzel pravda (mam nejnovejsi firmware 2.1 a g3x). Ping pong delay jsem sice nenasel, ale zkusil jsem "Stereo delay" s tim, ze do leveho jsem dal minimum (0) a do praveho maximum (100). Ve sluchatkach je pak slyset z leveho normalni hra a z praveho opakovany delay. Kdyz to prepnu na ten mono kabel do komba, tak je slyset jen ta normalni hra bez delaye....tzn hraje jen levy kanal.darwan23 píše:Stereo sluchátkový výstup (L) je při použití mono kabelu do jednoho kanálu smíchaný hned v G3 - není potřeba žádná redukce vně efektu, G3 pozná, že je na výstupu mono. Důležité je nemít současně zapojený druhý mono výstup (R).
Ovsem situace se zmeni, kdyz za ten delay effect hodim jeste nejaky amp v g3x....pak zrejme dojde k smichani v te simulaci ampu a posle se mono zvuk (i do sluchatek). Nicmene to neni reseni ve vsech situacich. Ono i treba podklad, kdyz je to stereo nahravka, tak hraje v kombu bohuzel jen levy kanal
Tak co myslite? Bylo by resenim nejaka ta stereo -> mono redukce? Nezkousel nekdo? Pripadne 2x mono -> 1x mono kabel, protoze tam je moznost zapojit i kazdy kanal zvlast (L je zrejme i stereo, pac je to stejna zdirka i pro sluchatka a P bude nejspis pure mono).
Nedalo mi to a otestoval jsem to taky - a omlouvám se za dezinformaci, Zoom skutečně neslučuje L a R do jednoho kanálu, jak jsem psal (a co naznačuje i manuál).
Kde slučování na 100 % funguje je POD HD - podle něj jsem usuzoval stejné chování i na G3, logika routování je tu podobná.
Pravda je, že do komba a zesilovače G3 pouštím zřídka - je to bezkonkurenční cestovní a kompaktní mulťák, ale kvalitu PODu nemá a pedály jsou pedály. Navíc - a co taky vede k řešení našeho problému - na konci presetů mám v případě použití s kombem jako malou korekci ze zvyku vždycky umístěný Para nebo Graphic EQ, který na rozdíl od PODa nefunguje ve stereu, ale jako mono, čili má v podstatě funkci "sumy" obou kanálů.
Na slučování L a R nějakou pasivní redukcí vně bych tedy zapomněl (pokud by to nebyl rovnou mix, redukce by při slučování dvou živých čáti sterea do jedné nemusela odvést úplně dobrou práci) - řešil bych to umístěním "plochého" EQ na konci řetězce, který když sepneš, bude fungovat jako suma pro mono kabel do L, a když vypneš, můžeš užívat plného sterea do sluchátek. EQ navíc bude zabírat jen minimum DSP, čili se vejde skoro všude.
Co je nejkrásnější poznání, nevědomky jsem to tak vlastně používal...
P.S.: Variantu ping-pong lze nastavit u některých druhů delayů na Page 2 - např. Analog Delay.
Kde slučování na 100 % funguje je POD HD - podle něj jsem usuzoval stejné chování i na G3, logika routování je tu podobná.
Pravda je, že do komba a zesilovače G3 pouštím zřídka - je to bezkonkurenční cestovní a kompaktní mulťák, ale kvalitu PODu nemá a pedály jsou pedály. Navíc - a co taky vede k řešení našeho problému - na konci presetů mám v případě použití s kombem jako malou korekci ze zvyku vždycky umístěný Para nebo Graphic EQ, který na rozdíl od PODa nefunguje ve stereu, ale jako mono, čili má v podstatě funkci "sumy" obou kanálů.
Na slučování L a R nějakou pasivní redukcí vně bych tedy zapomněl (pokud by to nebyl rovnou mix, redukce by při slučování dvou živých čáti sterea do jedné nemusela odvést úplně dobrou práci) - řešil bych to umístěním "plochého" EQ na konci řetězce, který když sepneš, bude fungovat jako suma pro mono kabel do L, a když vypneš, můžeš užívat plného sterea do sluchátek. EQ navíc bude zabírat jen minimum DSP, čili se vejde skoro všude.
Co je nejkrásnější poznání, nevědomky jsem to tak vlastně používal...
P.S.: Variantu ping-pong lze nastavit u některých druhů delayů na Page 2 - např. Analog Delay.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
Jojo, to by slo.....bohuzel to neresi ty playalong pisnicky (poustene z PC, do ktereho je pripojeny zoom, takze to hraje ze zooma), ktery tenhle retezec budou obchazet a pokud budou ve stereu, tak uslysim jen levy kanal. Zkusim, jak to bude znit, kdyz tomu v prehravaci vynutim smichani do mono, to by mohlo pomoct. Kazdopadne diky za info, ze pasivni redukce nemusi uplne dobre smichat 2 kanaly....usetrim si kupovani redukce a zkoumani slepych ulicek 
tyvole mám v sobě 3 piva ale nevim, co řešíte ... Jestli některej delay "neumí" mono provoz tak ho nahradim tim, co ho umí a hotovo.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Spis slo obecne o fungovani toho vystupu. Samozrejme se v 99.9% obejdu bez stereo delaye, nebo ho budu umet nahradit necim prijatelnym. U pisnicek pustenych jako podklad je pak resenim zapnuti nejakeho mono efektu v prehravaci, aby se jeste v PC ty stopy sloucily. Nicmene moje puvodni idea (zrejme milna) byla, ze to vyresim jednou a naporad jednim kusem HW do cesty, misto neustaleho ojebavani SW cestou (pokazde zapinat mono filtr v prehravaci nebo daw, pisnicky z youtube bude taky treba nejdriv stahnout, atp...proste uz to neni tak pohodlne pro nas lenochy chtejici v dnesni dobe co nejjednodussi resenitorst píše:tyvole mám v sobě 3 piva ale nevim, co řešíte ... Jestli některej delay "neumí" mono provoz tak ho nahradim tim, co ho umí a hotovo.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Taky mi to nedalo a otestoval jsem to na G1Xon. Je to jak píšete, tedy také se omlouvám za dezinformaci. V tom případě při hraní do komba nahradit stereo efekty mono efekty.
Problém s přehráváním podkladů ve stereu připojených do AUX vstupu Zooma a pak z výstupu Zooma do mono vstupu komba bych obešel tím, že bych to nepřipojoval do komba, ale hrál do sluchátek nebo alespoň stereo PC bedýnek. Ten zvuk podkladu musí stejně znít přes kytarové kombo příšerně.
Problém s přehráváním podkladů ve stereu připojených do AUX vstupu Zooma a pak z výstupu Zooma do mono vstupu komba bych obešel tím, že bych to nepřipojoval do komba, ale hrál do sluchátek nebo alespoň stereo PC bedýnek. Ten zvuk podkladu musí stejně znít přes kytarové kombo příšerně.
Jo, tak to bude nejlepsi....vetsinu casu budu hrat stejne do sluchatek, to kombo bylo jenom pro pripad, ze uz mam usi unavene ze sluchatek, chci se pohybovat bez kabelu k hlave, atp.Hendrek píše:Problém s přehráváním podkladů ve stereu připojených do AUX vstupu Zooma a pak z výstupu Zooma do mono vstupu komba bych obešel tím, že bych to nepřipojoval do komba, ale hrál do sluchátek nebo alespoň stereo PC bedýnek. Ten zvuk podkladu musí stejně znít přes kytarové kombo příšerně.
Ahoj, uz jsem tenhle problem kdysi zminoval tusim ve vlakne pro G1On v souvislosti s vestavenym looperem, jen pro poradek zopakuji, ze interni looper se chova uplne stejne jako mono kabel na vystupu, tj. zaznamena jen jeden kanal. Takze blbnete do sluchatek s nejakymi rozklady akordu, ve stereu to zni super, zaloopujete to a dostanete neco uplne jineho.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Sluchátka jsou pro účel monitorování v tomhle případě asi nejlepší - odladěný hudební podklad puštěný přes kytarové kombo skutečně není žádná audiofilská nirvána 
Protože obě G3ky nemají klasický AUX vstup (jack), hádám že bys do ní muziku z PC pouštěl z USB - a tady stejně ani netuším, jak by to vypadalo na L výstupu (mono). Se sluchátky to naopak funguje krásně - když ještě občas přes G3 něco narychlo nahrávám, píchnu USB do PC (zároveň tím G3ku napájím), kabel s kytarou do G3, přidám sluchátka, pustím DAW a jsem ready. Poměr příchozího zvuku z PC a zvuku G3 se pak dá balancovat v global nastavení G3.
Protože obě G3ky nemají klasický AUX vstup (jack), hádám že bys do ní muziku z PC pouštěl z USB - a tady stejně ani netuším, jak by to vypadalo na L výstupu (mono). Se sluchátky to naopak funguje krásně - když ještě občas přes G3 něco narychlo nahrávám, píchnu USB do PC (zároveň tím G3ku napájím), kabel s kytarou do G3, přidám sluchátka, pustím DAW a jsem ready. Poměr příchozího zvuku z PC a zvuku G3 se pak dá balancovat v global nastavení G3.