Počet kusů dřeva

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
grock

Re: Počet kusů dřeva

Příspěvek od grock »

pain2 píše:dle meho zvuk dela z 80% snimace. mel jsem doma hodne kytar se stejnym osazenim, ale z ruzneho materialu atd. rozdil je v rezonanci a delce zneni strun. Nasucho nezapojena kytara, u toho jdou slyset rozdily ve frekvencich. neco ja basovejsi, neco stredovejsi, ale jak jsem to pichl do aparatu, tak to jsou takove niance, ze to jde tezko poznat. Vic se tam projevi charakter snimace, jak toho dreva.
Když aparát smaže rozdíly , není čas na změnu aparátu ? :wink:
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
pain2

Příspěvek od pain2 »

grock píše:
pain2 píše:dle meho zvuk dela z 80% snimace. mel jsem doma hodne kytar se stejnym osazenim, ale z ruzneho materialu atd. rozdil je v rezonanci a delce zneni strun. Nasucho nezapojena kytara, u toho jdou slyset rozdily ve frekvencich. neco ja basovejsi, neco stredovejsi, ale jak jsem to pichl do aparatu, tak to jsou takove niance, ze to jde tezko poznat. Vic se tam projevi charakter snimace, jak toho dreva.
Když aparát smaže rozdíly , není čas na změnu aparátu ? :wink:
:D :D ani ne.. Zkoušel jsem to na Englovi a Mese Mark IV
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

tak potom už jenom :) :) :)
Obrázek
grock

Příspěvek od grock »

No právě.......Tohle téma je o čistém zvuku, nezkresleném gainem ani ekvalizací, zkus třeba Vox nebo Fender twin a budeš in ! Engel a Mesa jsou dělané na něco jiného , byť věřím, že Tobě můžou vyhovovat na to, co hraješ.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
pain2

Příspěvek od pain2 »

Však jsem psal, že na Clean kanálu to slyšitelné bylo ty změny, ale nebyly až tak razantní, jak bych očekával. Tohle prostě řeší Bluesmani. Na Metalcore prostě hledám něco se silným výstupním signálem :D
torst

Příspěvek od torst »

Pozor, odbočili jste s tématu !
U HG zvuků se typ nástroje projeví také. U mě je to naprosto jednoznačně. Teorie, že pak hraje jen bustr neplatí. Teda u předpotopních mulťáků jo, ale u kvalitního zkreslení je poznat vše.
Dolepovaná hlava - ani ta mi nevadí a nemám pocit, že by zhoršovala zvuk. Před rokem jsem naštíp hlavu u zámků na RGčku. Po slepení hraje furt dobře a stejně. A to jsou tam teď 2 slepy vedle sebe .
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Lepená hlava nevadí zvukově. Ráda se v tom místě a blízkém okolí láme znovu a znovu, zvlášť když jsou šrouby do zámku zespodu skrz, mezi nimi výztuha, a dřeva zbývají 2cm2. První 2 pražce se u tohoto spoje sesycháním dřeva taky rády zaklánějí dozadu.
torst

Příspěvek od torst »

mě se za 25 let praxe žádná lepená hlava neulomila ani nepraskla. Ten jeden popisovanej případ jsem si způsobil sám neopatrností.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Já sám jsem si zatím žádnou kytaru nezlomil, jiným nešťastníkům jsem už lepil několik hlav. Většinou je to vlastní neopatrností, konstrukční vada tomu pomáhá...
Vzorový případ z netu:

Koukám ani trojdílný krk není blbuvzdorný:
grock

Příspěvek od grock »

Tady se asi projevila "výhoda" zámků...
torst

Příspěvek od torst »

jo, mě se přihodila ta 2. fotka. Ale ne takhle úplně, jen mírné naprasknutí.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Každý truhlář ví, že železo do dřeva nepatří. Pokud užiji, už je to jen kus od kusu.
Javor obecně vzato není konstrukční dříví, nehodí se na kdovíjaké přenášení sil, stejně jako mahagon.
Bohužel jsou to velmi libozvučné dřeviny.
Jest tedy zapotřebí rozumně s nimi nakládati.
A respektovati případné vztekání se matroše.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

martina72 píše:Každý truhlář ví, že železo do dřeva nepatří.
A právě proto ty nejskvělejší technické inovace a nejlepší design s použitím dřeva nepochází od fundamentalistických truhlářů, ale od lidí s otevřenou hlavou z jiných oborů.
Takovéto dřevopuritánství je obdivuhodné, když koukáš na tisíc let starý japonský nábytek, to je krása, staré zlaté čas. Od té doby se hodně změnilo, začalo se používat kolo, pára, elektřina...
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Nejsem fundamentalista.
Ovšem zkušenost je taková, že jen sezámkovaný srub přečká leccos, dřevěnými klíny a dřevěnými kolíky smlácený celodřevěný kostelík také tisíce let, byť jest složitý a technicky "špatně", celodřevěné stavby dobře odolají zemětřesení, celodřevěné lešení (bambus) vyženeš i do desítek metrů metrů, nábytkáři velmi neradi užívají vruty do čel desek (ale i do ploch, i když tam je to jakžtakž snesitelno), prostě se ta deska poničí, je to jen a jen na čestné slovo a nevydrží to žádné zatížení, v krku kytary by žádný kov být neměl (v místech, kde o něco jde). Lepidlo je vždy pevnější spoj nežli něco jiného a dle mého názoru je dřevo a lepidlo jediná smysluplná kombinace. Leo Fender byl inženýr, nikoliv muzikant. Sestřílel jednoduchou kytaru z pár dílů, která se levně a rychle vyrobí a draho prodá. Hotovo. Mýtizovat si to nemá smysl. To, že vznikl unikátní zvuk, je jiná věc. Ale truhlářsky a i muzikantsky to je špatně.
Znovu opakuji, nejsem fundamentalista a na nábytek používám sakra moc kování. Na jiné výrobky naopak vůbec. Dělám i naprosto celodřevěné věci, i ty hodně zatěžované.
Již jsem viděl dost zničených věcí. Vždy v místě, kde byl kov ve dřevě na nesprávném místě.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
lathur

Příspěvek od lathur »

Nazdar, a kdy nám něco předvedeš? JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

martina72 píše:muzikantsky to je špatně.
Silně pochybuju, že zrovna ty vlastníš patent na to, abys o tomhle mohl rozhodovat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Tradiční mechanické tesařské/truhlářské spojování dřeva je krásné a obdivuhodné, taky neefektivně využívá materiál a je značně omezené. Jak použití lepidel tak kování podstatně rozšiřuje možnosti dřeva. A nemůžu říct, že by jedno nebo druhé bylo správnější, ať na stavbě, nábytku nebo hudebním nástroji. Puritánsky vyučený stolař ví, že lepení; konstruktér ví, že šroubování. Architekt-designer spojí rozum a cit a vybere pro danou věc nejlepší způsob.

Já naopak přemýšlím o eliminaci lepení, kde by vše bylo jako stavebnice. Takže princip Fender, tělo 1ks, krk 1ks, jen domyslet výztuhu bez nutnosti lepit skunk strip nebo hmatník.
Nebo raději udělám neck through a vše lepené? Klidně.
A klidně si i postavím kytaru z jediné fošny úplně bez spojů. Všechny tři budou správně.
simiruz

Příspěvek od simiruz »

No podle mě je hlavní nevýhoda šroubovaného krku v tom, že zavází palci při hraní. Proto jako architekt volím pro kytaru lepení :mrgreen:
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Epiphone Tribute Plus, tělo jen ze 4 kusů. Tady asi každý pozná, že něco není v pořádku.
Obrázek
http://www.mylespaul.com/forums/epiphon ... -plus.html
Navíc spoj topu má od osy taky slušný odstup.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

simiruz píše:No podle mě je hlavní nevýhoda šroubovaného krku v tom, že zavází palci při hraní. Proto jako architekt volím pro kytaru lepení :mrgreen:
Já si hlavně myslím, že jako architekt by jsi neměl šířit takové bludy. Není snad nic horšího pro hru v nejvyšších než spoj na Les Paulu. I na klasickém stratu/tele jsou ty polohy dostupnější. Není ani problém to elegantně řešit viz AANJ u Ibanez nebo zaoblená patka u Fenderu a nebo hromady podobných řešení u ostatních firem. Nejideálnější je samozřejmě řešení neck-thru.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“