Vyber sluchatek vs schopnost slyset dany rozsah Hz sluchatek

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Čavli

Re: Vyber sluchatek vs schopnost slyset dany rozsah Hz sluch

Příspěvek od Čavli »

╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Moleek

Příspěvek od Moleek »

necibici píše:Zrovna jsem nedávno hledal dobrý sluchátka za dobrou cenu a uvažuju o těch HD-681..
Nemyslim si, že by rozsah 10-30kHz byl nesmysl ikdyž pod 20Hz neslyšíme, určitě to cítíme, takže tolik k rozsahu..
Může mi někdo vysvětlit výhodu polootevřených mušlí?
Doma u počítače mám Philips SHP 2500 a myslim, že jsou to bezkonkurenčně nejlepší sluchátka v poměru výkon/cena(stojí kolem 300).
Já potřebuju hlavně dobrou citlivost a těch 98dB mi nepřijde zrovna moc..
Chtěl jsem je použít k metronomu na bicí atd..
Když koukám na ty EVO, tak vypadají bytelnějc a že budou líp držet při hře?
Hele občas je při hře použiju... Ty 681 byl docela problém slyšet, EVO mají silnější přítlak, tak to jde (navíc k nim mám plyšové/sametové/cojávímjaksetojmenuje náušníky, takže je to příjemnější než koženka).

Nicméně výhoda polootevřených mušlí je v tom, že to skrz vnitřek větrá, takže se v tom tolik nepotí uši jak v uzavřených, ale pouští dovnitř mnohem více zvuku z okolí, takže ten metronom budeš muset dost ohulit a je otázka, jestli to bude stačit.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Já používám taky Superluxy, konkrétně 662F. F má znamenat "flat", jakože plochou frekvenční charakteristiku a právě proto jsem si je vybral, připadají mi "konkrétnější" než verze B se zdůrazněnými basy a mám pocit, že když si doma přez ně nahraju nějakou demo (demento? :D ) blbinu, tak to pak z "běžných" beden hraje skoro stejně. Ale určitě se najde někdo, komu bude sedět něco jiného 8)
Ty 662 jsou uzavřené, což jsem zvolil ze dvou důvodů: Za prvé, rachot z nich tolik neleze do okolí, takže když si cvičím třeba na el. kytaru nebo něco míchám, tak nemusím být zavřený za dvěmi dveřmi v pokoji, aby manželka nevrčela, že ji to ruší - ta el. kytara je hlasitější akusticky než to co proleze ze sluchátek, mix je pak úplně tichý. (ne že by manželka vrčela často, ale znáte to... :!: ). Druhý důvod je ten, že mi toho moc neleze ani dovnitř, takže žena může v kuchyni poslouchat rádio, něco kutit - a mě to neruší.
EDIT: Navíc si myslím, že ve svém věku (45), po dlouholetém hraní bigbítu a trápení Lady Nivy v terénu, občasné práci s motorovou pilou a různými truhlářskými nástroji atd. těch 20 kHz už stejně dááávno neslyším :mrgreen:
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“