Greeg píše:vůbec nevíš co říkáš , by ses divil jak to ty šikmovoký srajdy dokážou udělat za takovejhle pakatel, ty kytary jsou kvalitativně uměrný ceně , sám se vobčas divim jak dobře nějaký hrajou. Samozdřejmě že se může stát že pošlou do voběhu zmetka , ale to většinou poznáš hned jak to vezmeš do ruky a prostě si vybereš jinýho. Určitě to nejsou hračky ,na tyhle kytary se fakt dá hrát . Prošlo mi jich rukama fakt sposusta a to sem ještě rozmazlenej americkym stratem a showmastrem s duncanama. A kdaž srovnám kytaru za 3 tisíce a amerikou za 30 !! tak tade je teprve ta neůměra . Těch 27 tisíc .mathas píše:Ja se koukam co pisu. Proste si priznej ze drtiva vetsina staggu a tensonu a podobnejch shitu je na houby a obcas se najde vyjimka. Ty posuzujes znacku jenom podle jedne ci dvou dobrych kytar. Neboj se videl sem docela hodne kytar techto znacek, u nas v hudebninach se ani jiny neprodavaj. Takze si muzu udelat svuj vlastni obektivni nazor
JJ, souhlasim... Drzel jsem jich taky hodne v ruce, protoze me to prave zajimalo, proc vzdycky vsude vsichni nadavaji na neco, co nemaji a na co ani vetsinou nehrali... Z tech vice nez dve desitky kusu, co jsem drzel, byla jen jedna vylozene nepouzitelna (zkrouceny krk, dohmat jak blazen), polovina prumer na dotazeni, a zbytek byl v poradku.
To ze najdu nezabrousenou hranu prazce na kytare za 2,5 litrru me neprekvapi a ani mi to nevadi. Ale to ze je najdu na mexiko stratovi za 12,5 uz by me docela s*alo. A na Epiphonce se zavadejicim popisem "tělo: olše/mahagon" - samozrejme ze tam vsude cpou starou dobre vysusenou olsi (mel jsme je otevreny) by me to nas*alo asi jeste vic...
Nevim proc si tady hrajete porad na nejaky znackovy a neznackovy kytary, kdyz rozdil mezi tim "shitem" jak vy rikate Stagg, Dimavery, apod. a kytarou za 10tis. (treba prehnane chvaleny Jacksony, ESP LTD, Ibanez, atd. - ktery jsou stejne z asie a delaj je stejni sikmoocci se stejnyma chybama) je asi tak 10-20% jak zvukove, tak zpracovanim.
Vsechny ty famy me prijdou jako "jedna baba povidala.... a ted o tom mluvi cely mesto, a pritom u toho nikdo nebyl, ale kdyz to vsichni rikaji..."
Je to naprosto umele vznikla averze vuci konkretnim znackam, ackoliv kdyz uz, tak by to mela byt averze obecna, ke vsem cinskym vyrobkum a produktum.
Jenze to byste potom museli nenavidet i svoji kytaru, pak taky TV, PC, HiFi, MP3, mobil, bundu, boty, kalhoty, a i ty trenky na sobe, (a tech veci je samozrejme mnohem vic, dneska se tam vyrabi naprosto vsechno, a kdyz ne komplet vyrobek, tak rozhodne 99% jeho casti - kdo tohle nechape, zije asi jeste v praveku).
Prijde mi to jako kdyz se maly decka hadaj kdo ma "znackovejsi" tenisky.... jako by ta znacka byla nejaka zaruka toho, ze se mu v nich bude dobre chodit a behat...
Dneska uz jsou snad jen dve kytarovy jmena dobry - Pan Les Paul, a Leo Fender... ale i u tech je kvalita taky uz rozhodne jina nez byla pred 20 lety.
"Nejznackovejsi" kytara je pro me ta, kterou si udelam sam...
Ale vazne, je to ta, kterou mi udela PAN kytarar pod myma ocima a mym dohledem nad kazdou casti prace...
Rozhodne bych nevyhodil 30klacku za seriovou kytaru (at se chvali ta znacka treba do nebes), ale zasel bych za mistrem kytararem, protoze v tom je rozdil asi jako srovnavat kopii obrazu na plakatu a samotny original od mistra, ktery vzdy bude jeden...
TAKZE SE*TE UZ PROBOHA NA ZNACKY! Bud mu to hraje nebo ne... Tecka.
Sami byste se divili co ty vase skvely "znackovy" kytary za osm, deset, dvanact, patnact tisic v sobe skryvaji za prasarny...