Mikrofon pro rap
Pravidla fóra
Re: Mikrofon pro rap
Paris: já teda nevim, ale mysli že obvzlášť u rapu je třeba, aby to byl fakt čistej a srozumitelnej náběr...jasně že když by to byl nějakej blicí vokál, tak tam je to asi fakt jedno....
aha. ja trochu pomichal otazky od zakladatele topicu a od SlaW Bassa - to "studiove nahravani" sem prehlid. pardon.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Za 2 nebo 3 tisíce to studiové nahrávání nebue tak jako tak.
Osobně si taky myslím, že s tímhle rozpočtem by bylo lepší jít do nějaké dynamiky + základní zvukové karty.
Osobně si taky myslím, že s tímhle rozpočtem by bylo lepší jít do nějaké dynamiky + základní zvukové karty.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Hele tak mi nakou tu zvukovku doporuc do tech 3000 dej sem odkazi
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
OK. Komu není rady..... například toto: http://kytary.cz/m-audio-pro-tools-recording/HN113211/
Jen tak na okraj: rap do jedné písničky se určitě dá pořídit do nějakých 600,- Kč včetně veškeré práce okolo....a rozhodně s podstatně lepším výsledkem než jak by to takto dopadlo
P.
Jen tak na okraj: rap do jedné písničky se určitě dá pořídit do nějakých 600,- Kč včetně veškeré práce okolo....a rozhodně s podstatně lepším výsledkem než jak by to takto dopadlo
P.
-
Jackassaak
No docela bych ti doporucoval nejakej USB majk..Ja mam M-audio pro tools vocal.(taky na rap).a s kvalinim masteringem je kvalita dost dobra..a kupoval jsem ho za 2500kc..
)
Pokud ti jde o jednu nahrávku a nemyslíš to s nahráváním tak vážně tak si můžeš ten USB majk koupit, ale kvalita není oproti klasickým mikrofonům za stejné peníze nic moc. Když by jsi to s nahráváním myslel vážně tak je lepší si pořídit klasický hw, kde můžeš jednotlivé komponenty snadno měnit za lepší. A pokud ti jde jenom o jednu písničku tak za ty tři tisíce co stojí ten USB majk ti to nahrají i v kdejakém studiu. Nebo u kamaráda co do toho dělá to nahraješ ještě levněji a lépe, protože už má nějaké zkušenosti.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Mikrofon pre rap
Zdravim, som tu novy cize ak som zle zaradil temu tak sa dopredu ospravedlnujem
Som zacinajuci rapper a dostavam sa postupne k par zavaznym otazkam. Ked som robil prvy track v studiu co ma vysiel 30e (10e/1h) mi to neprislo take tragicke, ale teraz chystam demo nejakych 10 trackov co by mohlo urobit 300e pri najlepsom, pretoze ked sa to snazim niekde posunut a urobit ten track na 100% 3h mi na to asi stacit nebudu.
A tak zvazujem kupu USB mikrofonu. Necakam ze to bude kvalita ako je v studiu to je jasne, ale zase ma to plusy ze song mozem robit kolko chcem ako chcem atd. .Dalej nastava problem nahravat to nebudem doma a mam notebook ASUS F5Z ktory je uz skor taky dedusko v dnesnej technike cize neviem ci tam bude stacit zvukova karta. A v neposlednom rade otazky ak tak teda aky usb mic kupit
Diky za pripadne nazory a rady
Som zacinajuci rapper a dostavam sa postupne k par zavaznym otazkam. Ked som robil prvy track v studiu co ma vysiel 30e (10e/1h) mi to neprislo take tragicke, ale teraz chystam demo nejakych 10 trackov co by mohlo urobit 300e pri najlepsom, pretoze ked sa to snazim niekde posunut a urobit ten track na 100% 3h mi na to asi stacit nebudu.
A tak zvazujem kupu USB mikrofonu. Necakam ze to bude kvalita ako je v studiu to je jasne, ale zase ma to plusy ze song mozem robit kolko chcem ako chcem atd. .Dalej nastava problem nahravat to nebudem doma a mam notebook ASUS F5Z ktory je uz skor taky dedusko v dnesnej technike cize neviem ci tam bude stacit zvukova karta. A v neposlednom rade otazky ak tak teda aky usb mic kupit
Diky za pripadne nazory a rady
Re: Mikrofon pre rap
No k USB mikráku kartu nepotřebuješ, protože má převodník v podstatě vestavěný
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ne v podstatě, má ho zabudovaný. Mikrofon sám se chová jako audio zařízení se svými ovladači.
K otázce - koupě USB mikrofonu vůbec neřeší tvůj problém. Mít mikrák je hezký, ale se svým know-how a vybavením tak nahraješ možná slušné "garážové" demo, vůbec se to nedá srovnávat s tím, co ti vyrobí ve studiu.
Jaký USB mic - to je otázkou toho, jaké máš finance.
K otázce - koupě USB mikrofonu vůbec neřeší tvůj problém. Mít mikrák je hezký, ale se svým know-how a vybavením tak nahraješ možná slušné "garážové" demo, vůbec se to nedá srovnávat s tím, co ti vyrobí ve studiu.
Jaký USB mic - to je otázkou toho, jaké máš finance.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím. Osobně bych toto řešení doporučil maximálně na domácí trénink a jakmile si bude člověk jistý věcí, tak šup do studia. Za 300EUR to potom nebude, protože to zvládněš narapovat v kratším čase
P.
P.
Okej takze nakonec asi zadny mic kupovat nejdem, pretoze trenovat mozem aj na MICU co mam v notebooku vstavany .... hosi dik za rady 
Ak chcete ceknite dva tracky
ale to je uz mimo tema 
Ak chcete ceknite dva tracky
Naposledy upravil(a) Nero dne 1.07.2011 11:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraveny YT odkazy
Důvod: Upraveny YT odkazy
-
Billabong604
Mikrofon na ''RAP''
Dobrý den
Jsem tu uplně novej, jsem totální lajk v mikrofonech. Zajímám se spíše o video a natáčím klipy
. No, ale na začátku jara bych chtěl s kamarádem začít ''rapovat'' písničky, kterýma bych chtěl bavit lidi. Něco jako dělá třeba Aik Murczechy. No de o to, že bych si chtěl pořídit mikrofon, ale vůbec netuším který mikrofon bych měl mít. Četl jsem si něco z fóra a zjistil jsem, že se nejvíc doporučujou kondenzátorové mikrofony. Jenže já budu všechno ''rapovat'' do počítače a v počítači to taky upravovat, neměl bych si spíš pořídit USB mikrofon? Pokud bych měl tedy kondenzátor, potřeboval bych dobrou zvukovku a co víc? Jinak zvukovku mám Realtek ALC892. Mikrofon by se měl pohybovat do 5000 kč.
A ještě k programům. Používám Adobe Audition, protože mám adobe rád, jelikož dělam v AAE videa. Co používáte vy? Je něco lepšího? A dále sem četl o VST plugins. To je co? Jako vím co jsou pluginy, ale proč se to zrovna jmenuje VST? Využívá to jenom Adobe audtion, nebo i jiné programy? A na co ty pluginy slouží?
Omlouvám se za tolik otázek
.
Jsem tu uplně novej, jsem totální lajk v mikrofonech. Zajímám se spíše o video a natáčím klipy
A ještě k programům. Používám Adobe Audition, protože mám adobe rád, jelikož dělam v AAE videa. Co používáte vy? Je něco lepšího? A dále sem četl o VST plugins. To je co? Jako vím co jsou pluginy, ale proč se to zrovna jmenuje VST? Využívá to jenom Adobe audtion, nebo i jiné programy? A na co ty pluginy slouží?
Omlouvám se za tolik otázek
Re: Mikrofon na ''RAP''
Hmmm, tak kondenzátor na tohleto bych zrovna nepoužil. A pokud máš tolik peněz (konečně někdo), volil bych Shure beta 58 cca za 3500,- Nevíš nikdy, kdy s tím polezeš ven a na live produkci je vynikající. K PC potřebuješ pouze zvukovu, mikrofon nepotřebuje napájení - na rozdíl od kondíku.Billabong604 píše:Četl jsem si něco z fóra a zjistil jsem, že se nejvíc doporučujou kondenzátorové mikrofony.
Toť můj názor. Jistě se přidají další.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
-
Billabong604
Tak s 58 jsem právě moderoval akci jednu
. Jako s jediným mikrofonem, s kterým sem tak dělal víc
a výsledek byl perfektní, ikdyž se do toho křičelo
. Ale, když sem ho měl v počítači, tak mě nějak ničím nepřekvapil. Když sem v programu dal nějaký VST pluginy na úpravu zvuku, tak u některých šel slyšet i šum a to docela dost.
Vsadím boty, že chyba bude jinde, ne v mikrofonu. A píšeš, že jsi měl 58čku.. Byla to SM, nebo Beta? Mezi nima je velký rozdíl! I když jak už jsem psal, nebudou zdrojem šumu...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
a spousta No name...
a spousta No name...
-
Billabong604
Betu sem používal
. Jo asi ta chyba bude v mně
. Jo a ještě k těm programům, co teda používáte? 
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Na programu v podstatě nezáleží. Já bych ještě doporučil dokoupit nějakej preamp - třeba Behringer MIC800.Billabong604 píše:Betu sem používal. Jo asi ta chyba bude v mně
. Jo a ještě k těm programům, co teda používáte?
Hraju na kytary a mašinky
-
Billabong604
A na co je dobrý ten ''preamp''?
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak za prvé proto, že mikrofon má konektor XLR a na zvukovce budeš mít asi jack (btw, jakou máš zvukovku?). A pak taky (hlavně) proto, aby ti do PC (zvukovky) lezl takový signál, jaký má - tzn. dobře zesílený a upravený.Billabong604 píše:A na co je dobrý ten ''preamp''?
Hraju na kytary a mašinky