Repro pro saxofon a zpěv

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
vohoon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vohoon »

Tak jo. Dík za všechno. Mam v tom teď jasno. Jdu do tý bedny. Strašně smi pomoh.Díky
afektband

Příspěvek od afektband »

Jens Ludwig píše:
afektband píše:A tu bednu chceš pasivní(je potřeba zesilovač) nebo aktivní(zesilovač je zabudovanej).
to je velice rozšířenej těžkej omyl.... aktivní bedna nespočívá v tom, že má v sobě zesík, ale aktivní systém je to, že zesík je přesně konfigurovanej na bednu, sou tam přesně odladěný aktivní výhybky pro jednotlivý zesilovaše pro jednotlivý měniče (repráky, horny, atd...) equalizace dynamika a to všechno...

pro lepší pochopení: snad všichni znaj odposlech Laney CP-15 (asi) - zkosená bedna se zabudovaným zesilovačem... jenže je to pasiv, pač to má v sobě obyčejnej zesilovač a až potom výhybku do repráku/horny...

na druhou stranu KV2 ES serie je aktivní systém, přestože zesilovače nejsou součástí reprobeden, ale obsahují equalizace a dynamiky přímo štelovaný pro KV2 ES bedny... ale prvky ES serie nejdou komponovat třeba s JBL a zesilovací mosu ES serie je přesně konfigurovanej na prvky ES serie - přestože jsou zesilovací moduly mimo bedny tady se jedná o aktivní systém

toť jen takový OT, co je aktiv a co pasiv
Tak to dost dobře nechápu, prosím o polopatické vysvětlení. :D Ve zkušebně máme aktivní bednu dB a tu jsme napíchli do obyčejnýho mixu (ne powermixu) a hrálo to. Takže dost dobře nechápu, jak to může hrát když v tom není zesík. Díky.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

obecně de o to, že aktivní nezamená, že to má v sobě zabudovanej zesík, ale to, že ten zesík je přesně odladěnej pro tu danou bednu a pro žádnou jinou... to, jestli je to v rámci bedny nebo mimo, to je věc druhá....

a pak je tady další, relativně nezávislej jev, že u aktivních soustav se celkem často zesíky cpou přímo do beden...

ještě jinak - když vezmu megatoňáckou bednu a QSA zesilovač nacpu do tý bedny, tak prostě nemam aktiv, i když mam zesilovač v bedně
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
vohoon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vohoon »

Hele jenom ještě jaký repráky by měli bejt v bedně když to potřebuju na zpěv? Bude dobrý když tam budou dva basový repra a jedna horna? Nebo je to naprosto na h***o?
vohoon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vohoon »

Jens Ludwig píše:obecně de o to, že aktivní nezamená, že to má v sobě zabudovanej zesík, ale to, že ten zesík je přesně odladěnej pro tu danou bednu a pro žádnou jinou... to, jestli je to v rámci bedny nebo mimo, to je věc druhá....

a pak je tady další, relativně nezávislej jev, že u aktivních soustav se celkem často zesíky cpou přímo do beden...

ještě jinak - když vezmu megatoňáckou bednu a QSA zesilovač nacpu do tý bedny, tak prostě nemam aktiv, i když mam zesilovač v bedně
Pomerně hustý. Právě sem teď našel úžasnou bednu za úžasný prachy ale netušim zda je aktivní nebo pasivní. Který sou lepší? Pasivní nebo aktivní?
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

lepší sou aktivní - stojej víc peněz...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“