Začátečník - výběr kytary, snímačů

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
dreamerCZ

Příspěvek od dreamerCZ »

no musim ric chlapi, ze mi v tom delate peknej gulasek :wink:

taky chci zacit na elektriku, a na kytaru jako takovou vubec, chci rict, ze budu zacinat uplne od piky ... mimochodem klobouk dolu pred pisatelem co zalozil tohle tema, protoze nejspis umi cist myslenky :lol: jelikoz skoro presne taklhle jsem se tu chtel zeptat ja jen s tim rozdilem, ze ja uz vicemene vim, ze na zacatek je tremolo spis na obtiz ... no a ted k veci

skoro uz jsem byl rozhodnuty pro GAX 30 i kdyz vim, ze ma dva Humbuckery a tedy asi nebude tak univerzalni a ted ten SQUIER BY FENDER Squier 51 a jeste jsem objevil tohle:
http://www.fokuskytary.cz/156-kytara-ky ... &typ=Strat

tak ted nevim ... ta GAXka se mi libi nejvic, na druhou stranu zatim nemam jasno jakej styl by se mi zamlouval a tak GAXka je spis na ten tvrdsi ... co se mi libi jsou sola jako jsou v Hotel California od Eagles, Nothing else Matters a pod. ... nebude na to GAXka moc "tvrda"? ... a taky vubec nevim jestli mne to chytne, presneji receno ono mne to chytne, ale nevim jeste jak na tom budu casove a tak, co rodina na to a vubec, cili zatim do toho nechci vrazet vic jak "bura" do kejtry

poradte prosim :-)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

kytara bude mit tak tvrdej zvuk, jak moc si ho nakreslis... Je pravda, ze humbuckery trochu zkresluji i na cistym kanalu, ale myslim,ze se se Squierem [stejne tak jako s tou Ibanezou] jdou hrat v podstate vsechny styly, nebo lepe receno maji stejny limity. 'Tvrdost' zvuku bych spis resil pri vyberu komba a pripadne krabky...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

dreamer:

rikas ze vis ze treomolo na zacatek spis na obtiz ..ale hodil si sem odkaz z kytaru ktera tremolo ma... :lol:
dreamerCZ

Příspěvek od dreamerCZ »

aha, tak to asi jeste potrebuju upresnit co to to tremolo je :wink: ... ja myslel, ze je to ta paka a to jak jsem pochopil je zacatecnikovi naprd
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, součástí tremola páka je, ale není na všech fotkách... V popisu bys měl mít uvedeno, že je bud pevná kobylka nebo že je tremolo jednozvratné - s tím problémy nejsou. Vyhýbal bych se dvouzvratnému, často označenýmu jako floyd rose...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dreamerCZ

Příspěvek od dreamerCZ »

aha, no tak jsem to vedel celkem dobre, ze to je ta naklaneci zalezitost s tou pakou ;-) ... akorat mne nenapadlo, ze ta kytara co jsem sem dal to ma akorat tam neni ta paka namontovana ... no porad u mne vede ten GAX, to je moc pekna kytarka a docela na ni slysim skoro vsude chvalu
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Do GAX bych bejt tebou bez obav šel... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dreamerCZ

Příspěvek od dreamerCZ »

a kdyz bych chtel co nejuniverzalnejsi kejtru, vzhledem k tomu, ze fakt jeste nevim kterym smerem se budu chtit ubirat, jestli se budu vubec chtit nejakym ubirat ... mozna bych rad zustal tak nejak u vsehochuti ... tak ktera kombinace snimacu je na to nejvhodnejsi? ... HSS, HSH, HH? ... musim rict, ze ted docela vaham mezi GAX30 a GRG 170DX (vim, ze ma tremolo, ale jen jednozvratny a kdyz ho zapruzinuju a navic nebudu pouzivat, tak by nemuselo delat problemy, navic na ni prakticky slysim samou chvalu) a nebo jsem koukal, ze i u Yamahy by se dalo neco poridit s snimacema HSS ... tak fakt nevim :-(
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mno hele, jestli nevis, kterym smerem se chces ubirat, a jestli to do budoucna myslis s hranim aspon trochu vazne, tak stejne pocitej s tim, ze tu kytaru do roku strelis a koupis si nejakou lepsi. Takze bych ten vyber zase neprecenoval, do zacatku teoreticky staci i Stagg za 2,5K, hodne lidi tady z fora na podobnych kytarach zacinalo a myslim, ze jsou v jistym slova smyslu radi.
Na druhou stranu mne se treba GAXka docela trefila do vkusu, hodlam jeste vymenit druhej snimac a zabrousit stycnou plochu mezi krkem a telem [viz jiny thread zde] a myslim, ze mi kytara jeste nejaky ten 'patek' poslouzi.
[Abych ale nemystifikoval, GAXka moje prvni kytara neni, takze uz jsem mel aspon trochu prehled, co hledam]
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Duffman

Příspěvek od Duffman »

zdravím, chtěl bych se zeptat jakou kytaru, snímače a jejich rozložení bych měl zvolit pokud chci hrat punk rock, rock, ale nic moc tvrdeho a treba taky neco vestylu jimiho hendrixe
cenove se chci vejit do 5000
diky za odpovedi
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“