Peavey 6505 mini head

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Rob TartarO:s
Nový uživatel

Re: Peavey 6505 mini head

Příspěvek od Rob TartarO:s »

Zdar. Tak jsem si pořídil Peavey 6505 Mh. Už to mám nějaký čas a tak můžu hodnotit. Charakter zvuku a ovládání je samozřejmě stejný jako u 120w hlavy, hraje to ovšem jinak než 120W, ale to jinak je v hlasitosti. Lampy v konci při stejné hlasitosti samozřejmě více taví a je to prostě lepší, tedy to co jsem si dovolil jen na velkém podiu, vytavit těch 120w můžu i na zkušebně, nebo někde v malým klubu. Zvuk je prostě teplejší a lepší. Bohužel s hlasitostí souvisí i šum, ten je na čistý kanál s crunchem v klidu, skoro neznatelný, ale na lead kanále je opravdu hodně, zatím jsem neměl možnost vyzkoušet noise gate, tak uvidím, zatím jedu bez toho. Jinak nahrávám a na koncertě zvučím přes DI out + snímám bednu mikrofonem a kombinace zvuku je super. Poruchy zatím žádné.
innerself

Re: Peavey 6505 mini head

Příspěvek od innerself »

No ono obecně spíš platí, že čim větší výkon, tim větší trafa a s nim i headroom. S tou hlasitostí to funguje spíš tak, že koncák u 120w by měl vydržet i při velký hlasitosti maximálně čistej a mělo by to kreslit právě jenom preampem. Proto se dělaj high gainy pořád 100 a vejš. Samozřejmě i s cold biasem, aby to v koncáku ty lampy šetřilo a jako bonus to za mě teda hraje i tak líp. Ale každej má jinej vkus. Nikomu to neberu :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“