Výběr a koupě LEVORUKÉ kytary GIBSON

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Provar

Re: Výběr a koupě LEVORUKÉ kytary GIBSON

Příspěvek od Provar »

torst píše:Provar : Kouk jsi na ten aliexpress ? Jinak za LP Vintage se taky přimlouvám.
Koukal, to jsou vše kopie z Číny? :D Přijde mi to osobně jako větší riziko než při objednávce naslepo originálu na můj vkus, hlavně nevím, co bych dělal v případě, že by opravdu přišel kus nevyhovující.
torst

Příspěvek od torst »

jo, vše čína. I kdybys nebyl spkojen, snadno prodáš. Ale náš basák si psal s konkrétním výrobcem, vlastně mu tu basu stavěl "na míru". Myslim, že by to stálo za zkoušku. Poměr cena/efekt je vysokej.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Provar

Příspěvek od Provar »

Tak nevím, přijde mi to podobné jako si objednat vysněný Gibson a doufat v dobrý kus. Leváctví je v kytarovém prostředí něco jako prokletí.
man

Příspěvek od man »

Pokud jsi rozhodnutý dát peníze za originál Gibsona, tak to udělej, je to nejlepší rozhodnutí, jaký jsi ohledně kytar udělal. Ty kytary vážně hrajou a že trefíš na špatný kus je dost nepravděpodobné. Žádná čínská kopie ani kytarář ti originál nenahradí. Nový kusy jsou dost drahý, ale dobře pořídíš na bazaru. Klidně kup kytaru na ebay nebo v USA bazarech jako Guitar center. Neznám zatím nikoho kdo by se koupí Gibsona na ebay spálil. Já jsem koupil Martin D28 z roku 1985 v Guitar center přes internet a jsem naprosto spokojenej.
zesilovač: Marshall JTM-45, box: Marshall 1960 4x12 kombo: Marshall JCM800 4210
elektriky: Les Paul 1959 (Jurča), Gibson LP Standard 1995
akustiky: Martin D28 r.1985, Furch D34 , Alvaro 55
krabičky : Ibanez TS9, Marshall GV-2, Boss DD-3, Boss RV5, EHX Holy Grail

Na blbnutí: Epiphone LP Standard, multiefekt Boss GT8, mix Yamaha, bedna RCF-ART310A
ajdam

Příspěvek od ajdam »

A jak si vede Jurča v porovnání se Standardem?
man

Příspěvek od man »

Jurča je výborná kytara s plným zvukem. Gibson hraje přímočařeji a tak nějak jednoduše. Těžko se to popisuje, ale mně se na Gibsonech líbí takový obyčejný dřevitý charakter, který vnímám u Gibsonů všech typů a cenových kategorií, ale nenašel jsem ho u žádného jiného výrobce les paulů i když to jinak byly špičkový a drahý kytary. Bůhví jak to dělaj.
zesilovač: Marshall JTM-45, box: Marshall 1960 4x12 kombo: Marshall JCM800 4210
elektriky: Les Paul 1959 (Jurča), Gibson LP Standard 1995
akustiky: Martin D28 r.1985, Furch D34 , Alvaro 55
krabičky : Ibanez TS9, Marshall GV-2, Boss DD-3, Boss RV5, EHX Holy Grail

Na blbnutí: Epiphone LP Standard, multiefekt Boss GT8, mix Yamaha, bedna RCF-ART310A
Tonda

Příspěvek od Tonda »

SG a Véčko není problém otočit:

- obrátíš a (a obousíš na něm ostrý hrany,který potom vadí) ořech
- přeházíš kameny na kobylce (nebo otočíš kobylku) - tady sice zůstane nesymetrický ukotvení,
ale to by neměl být problém dokompenzovat dráhou kamenů, měla by stačit

= akorát ti zůstanou "nahoře" poty a přepínač.... no big deal - problem solved :wink:

u LP to samozřejmě nejde
I´m wheels... movin´wheels
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Ty potaky muzou bejt problem kvuli poloze levacky, na obracenym stratu jsem kvuli tomu mirne preprganizoval ovladani (v miste kde si normalne opiram dlan mi vadil volume pot, proto jsem jej presunul na misto krkovy clony a puvodni misto zaslepil)

Sent from my iPhone using Tapatalk
torst

Příspěvek od torst »

ořech by se musel vyměnit za levej, ne? Je ze strany mechanik zaoblenej.
Taky si nemyslim, že by u obráceně sešikmené kobyly stačilo dorovnání pomocí kamenů. U všech Gibs. kobyl co mám je většinou E1 až u snímačů a E6 až u struníku, a to jsem pravák.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Víc než zaoblení by mohl vadit úhel, pod kterým klesají struny k mechanikám (mohlo by to drnčet, jak se struna mele v drážce). Každopádně nový ořech udělá za pár šupů kdekdo.
U tý kobylky by kompenzace měla stačit u Nashville typu, u ABR by asi byl problém. Ale ABR mají dneska jen CS gibsony.

Jako... asi to fakt jde, když se chce :mrgreen:

Obrázek
pap

Příspěvek od pap »

Poslední dobou takhle řešim většinu kytar. Viděl jsem hrát i na otočenýho les paula. Tam je problém, že se dá dostat maximálně na 18. pražec, pak už je to o vykloubení ruky, takže záleží co kdo hraje.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
Tesule
Nový uživatel

Příspěvek od Tesule »

Ahoj, brácha je levák a na kytaru hraje už spoustu let. Svou poslední kupoval v AudioWorks, kde našel speciální sekci kytar pro leváky.Má NORMAN Encore B20 LH a je s ní moc spokojení, říká, že je kvalitní a má pěkný zvuk. Když si ji šel kupovat, tak vím, že mu naši nadávali, že dát 13 000 za kytaru je moc, ale když vidím, jak na ni krásně hraje, tak se ta investice určitě vyplatila. Takže jestli mám za sebe doporučit nějaký obchod, tak je to tento.
porky

Příspěvek od porky »

Taky jsem levák a vyřešil jsem to koupí SGJ.. a necekane uplne bez problemu.. Na krame kdyz jsem zkousel SG od Epi, tak mi překážel switch a ptal se prodavace jesli na Gibsonech rozložení čudlů je stejný.. bylo mi řečeno, že jo.. a pak když jsem si pro něj dojel, tak paráda, nic nepřekáží a nic nemusim překopávat.. ale každej hraje jinak, tak je to o vyzkoušení..
torst

Příspěvek od torst »

to je zajímavý, protože Epi/G jsou konstrukčne totožné. To nechápu. Jinak souhlas-SG je ideální na obrácení svým tvarem. Jestli jde i kompenzovat to opačné sešikmení kobyly jen kamenama se mi težko věří.
pap

Příspěvek od pap »

torst: pokud neni sklon kobylky moc razantní, tak se to většinou doladit dá, nebo alespoň v mezích normy, aby byla kytara hratelná, těch pár centů už se musí oželet
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
porky

Příspěvek od porky »

torst píše:to je zajímavý, protože Epi/G jsou konstrukčne totožné. To nechápu. Jinak souhlas-SG je ideální na obrácení svým tvarem. Jestli jde i kompenzovat to opačné sešikmení kobyly jen kamenama se mi težko věří.
Taky jsem se divil, ale na G mi prostě tolik nepřekáží.. S těma kamenama ti nepovim, já to neřešil (struny mám jako na praváka), ale dle mě jestli by šly prohodit ty tři a tři kameny a trochu se pohrálo sklonem strun za kobylkou, tak by to mohlo jít.. ale jak říkám neřešil jsem to, tohle budu řešit až s kytarou pro leváka.. :D
torst

Příspěvek od torst »

pokud to tak dopadne, bezva. Mě se stává, že musím pár centů oželet i na normálním pravorukém LP/SG.
vintager

Příspěvek od vintager »

Z osobnej skusenosti, ako lavak pravoruke gitary neries, je to strata casu. Skusal som hrat na Hendrixa a skusal som pravoruky stratocaster a SG. Na stratocastri mi lava ruka hybala potenciometrami, plus som ju mal celu otlacenu. Ak mas tremolo paku, palm muting isiel velmi obtiazne. Na SG to takisto nebola ziadna slava. Jednoducho to nie je pohodlne.

Ponuka lavorukych Gibsonov je teraz skutocne nulova, jedinu sancu aku mas, je bud objednat na dialku, alebo ist trebars do Anglicka.

Ja by som ti mohol tak max. ponuknut Fender USA Strat, ak by si mal zaujem.
Lefty Gibson Les Paul Custom Black Beauty 1973
Lefty Fender American Standard Stratocaster 2007
Lefty Charvel Pro-Mod San Dimas HH 2021
Lefty Harley Benton TE-62 DB LPB 2023
Lefty Sterling by MM stingray Ray4
porky

Příspěvek od porky »

vintager píše:Z osobnej skusenosti, ako lavak pravoruke gitary neries, je to strata casu. Skusal som hrat na Hendrixa a skusal som pravoruky stratocaster a SG. Na stratocastri mi lava ruka hybala potenciometrami, plus som ju mal celu otlacenu. Ak mas tremolo paku, palm muting isiel velmi obtiazne. Na SG to takisto nebola ziadna slava. Jednoducho to nie je pohodlne.

Ponuka lavorukych Gibsonov je teraz skutocne nulova, jedinu sancu aku mas, je bud objednat na dialku, alebo ist trebars do Anglicka.

Ja by som ti mohol tak max. ponuknut Fender USA Strat, ak by si mal zaujem.
tak je to o vyzkoušení a jak komu co sedne, u strata jsem si musel odstranit poťáky a popruh taky nebyl dvakrát pohodlnej a když jsem přehodil ten ťuflík? :D co ho drží, tak padala přes hlavu.. Ale u SG vše ok.. nejlepší asi zajít do krámu a zkusit a uvidíš..
Tonda

Příspěvek od Tonda »

torst píše: .... Taky si nemyslim, že by u obráceně sešikmené kobyly stačilo dorovnání pomocí kamenů. U všech Gibs. kobyl co mám je většinou E1 až u snímačů a E6 až u struníku, a to jsem pravák.
Tady důkaz, že Nashville kobylka se dá v týhle (obrácený) situaci s praváckými posty dorovnat (viz poslední post)

http://www.lespaulforum.com/forum/showt ... e-is-wrong
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“