"Nové" VHT aparáty

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: "Nové" VHT aparáty

Příspěvek od Smrťokvítek »

Ten classic ti doma urve hlavu. :D
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

No, nevím... Musel bych vyzkoušet, abych porovnal, jestli je to hlasitější, než nastavení, které mám na Englu...
Jinak jak jste minule řešili že jsem prase... =)
Tak 7 jsem tam neměl... --> A i tak, 6 na master volume se stratem se rovnalo 4 s les paulem. Fakt je, že to nedávám až moc nahlas, protože kupodivu pak mi to moc nesedí.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Urve ti to hlavu - pokud máš teda normální uši.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Nero a nevíš, kdy to má k nám ( do kytar) dorazit? Teď je tolik nových věcí, třeba nové Voxy AC15 a AC30 - si budu asi muset udělat výlet do Prahy až to na prodejny dorazí :)

Jinak ta poslední ukázka Special 6 je taková dost neférová. V tom kombíčku mají reprák Alnico Gold G10 - tvrdí se o něm, že je to momentálně nejlepší na světě vyráběná desítka... Tohle se mi od té firmy nezdá moc férové, nacpat do toho low-endového kombíčka za 200 usd takovýhle reprák (který samotný stojí tolik co to kombo), pak se s tím předvádět na veletrhu a následně do toho nacpat nějakou nejlevnější šunku s nápisem VHT custom voiced když to půjde do obchodů... Tomu asi moc nerozumím.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hele, qwere, do těhle věcí já absolutně nevidím, takže ti nedokážu odpovědět. Nicméně kytary.cz mají s VHT domluvenou přímou distribuci, tak doufám, že toho využijí a pošlou je na prodejnu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
p81

Příspěvek od p81 »

Nero píše:Urve ti to hlavu - pokud máš teda normální uši.
v skusobni mam pittbulla tak na polovici, a urve to hlavu aj tak. a to je cca 30W. VHT je nenormalne hlasne. ak tam teda ostalo aj nieco z povodnych VHT aparatov, tak to je na doma veelmi hlasne. a urve to usi aj susedom.
LP+VHT
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, a to Pitbull je A/B, ty Classicy i malý Specialy jsou A-class, takže křičí ještě o poznání víc.

PetrPeter 1975 - 2008
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No ony tady ty malé kombíčka nehrají zkresleně pokud se pořádně neohulí...

Když chci mít zkresleníčko z AC4, tak se mě pomocí 4w AC4 daří obšťastňovat půl ulice, na 1w to je slyšet na celý barák, čtvrt watu prudí už pouze sousední pokoje. Na domácí hraní jsem si ale daleko líp rozuměl s 30w aparátem pracujícím v hot AB s 12' palcovým reprem s citlivostí 100db (Orange Rocker 30).

Prostě naprosto nezáleží na watech, záleží na tom, co je jak udělané a jak to pracuje... Já jsem třeba nikdy nedal 30w AC30 s dvouma reprákama na max., protože bych se z toho asi složil, nicméně jsem už měl třeba 100w devítikilo s 4x12 bednou od Engla s V60 vyhulené na max. a bylo to v pohodě.

Prostě to o watech určitě není :) Tyhle malá komba jsou parádní v tom, že je to lehké, snadno stěhovatelné, stojí to pár korun, jsou v tom 2 lampy, takže člověk nemusí při večerním hraní likvidovat x flašek... Nějakou obrovskou výhodu v podobě menší hlasitosti v tom ale nevidím - pokud člověk bydlí v paneláku, tak je i ten 1w docela dost.
p81

Příspěvek od p81 »

jj. aj pittbull je A aj A/B. v Acku s tube rectifierom je to 30W a ani to sa uz neda vydrzat. uz to reve. a tieto male komba su vacsinou este viac ukricane. do skusobne v pohode 30W (18W) s dobrym boxom.
LP+VHT
ponce

Příspěvek od ponce »

Pittbull má přepínač class A/class AB. Teda myslím Pittbull 45 a 50. Pittbull super thirty až je pouze v class A (30W). Je to neskutečně hlasitý. Je v tom jeden velký háček, že volume na Super thirty pracuje mezi polohou 2 a 3 (volume potenciometr). Pod dvojkou to ještě nehraje a nad trojku už se víc nezesiluje. Maj to tak udělaný schválně, že prý to takhle hraje nejlíp. Prostě na doma to opravdu není a na zkušebně/koncertě je to někdy problém ukočírovat hlasitost ať nepřehluším 120W peavey :-). Trochu odskakuji od tématu (Nové VHT), omlouvám se :-).
Fender telecaster/stratocaster, Marshall JVM 205h, Mesa 2x12, G system, Salva tonewhelle, Salva No.1
rene

Příspěvek od rene »

To Nero:Hele když si zkoušel tu dvacítku,nezkoušel si k tomu třeba připojit nějakej overdrive,nebo něco?Docela mě tahle věc láká(pro mýho kytaristu,kterej neni tolik znalej) a porovnání zkreslení aparátu a nějaký krabice bych rád znal.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Přímo do toho aparátu jsem žádnej OD nebo Dist nestrkal, není třeba - to zkreslení, co z toho leze je zcela dostatečný a dost kvalitní. Abych řekl pravdu, těžko se to zkreslení Lead k něčemu přirovnává, je to prostě VHT, má to prostě "svůj" zvuk. Možná taková směs Marshallu a Peavey? :roll: Těžko říct...

PetrPeter 1975 - 2008
rene

Příspěvek od rene »

Mě šlo o to,že náš kytarista si to bude pravděpodobně kupovat a tak či tak bude k tomu využívat OD tak mě to zajímalo.No neva stejně to pujdem zkoušet,tak pak můžu napsat jak se ta věc chovala.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

a kcemu to bude dobre, kdyz pred to pekne zkresleni jebne tranzistor navic? to at si nekupuje lampu... kdyby to melo nedostatecne zkresleni, tak nereknu, ale takhle, podle toho, co nero pise... :roll:
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
rene

Příspěvek od rene »

Ne ne to sem vysvětlil špatně.To zkreslení na kombu samozřejmě bude využívat primárně,ale ten OD jsem myslel jako jump na sólo nebo spíš jako booster

Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

tallicaman píše:a kcemu to bude dobre, kdyz pred to pekne zkresleni jebne tranzistor navic? to at si nekupuje lampu... kdyby to melo nedostatecne zkresleni, tak nereknu, ale takhle, podle toho, co nero pise... :roll:
Takze Vai, Satriani a ostatni, kteri pouzivaji jeste kreslici krabky jako treba DS-1, Satchurator, Geminni, atd jsou na hlavu? ;)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

tallicaman píše:a kcemu to bude dobre, kdyz pred to pekne zkresleni jebne tranzistor navic? to at si nekupuje lampu... kdyby to melo nedostatecne zkresleni, tak nereknu, ale takhle, podle toho, co nero pise... :roll:
Zkousel si to nekdy v praxi? Ja jo a je dost rozdil. Celolampovy kombo s Gain na pulku a pred nim cistej linearni boost hraje jinak, nez kdyz jen vytocis gain naplno. Jde o to kolik lamp se do zkresleni zapoji, jestli jsou prebuzeny jen dva lampove stupne (bez boosteru), nebo kdyz zkresluje uz i ta prvni lampa na vstupu co je pred ovladacem gainu (verze s boosterem = nakopavadlem). Pak je ten zvuk proste jinej, vic zkomprimovanej, hlavne na sola mi prijde lepsi, "vic tahne". A kdyz misto linearniho boosteru das neco co ten zvuke jeste trochu priohne (napr frekvencne, prida trochu stredu jako tubescreamer), tak se s tim daji delat taky zajimave veci.
Napsat ze dobre hrajou jen lampy a tranzsitory jsou vzdy zlo, to je hodne zjednoduseny cernobily pohled.
Hraju výhradně na šrot.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

rene píše:Mě šlo o to,že náš kytarista si to bude pravděpodobně kupovat a tak či tak bude k tomu využívat OD tak mě to zajímalo.No neva stejně to pujdem zkoušet,tak pak můžu napsat jak se ta věc chovala.
Vsadím se, že s tím určitě problémy nebudou. Je to jednoduchej, ale dobře znějící aparát, takže očekávám, že bude dost effect-friendly.

PetrPeter 1975 - 2008
rybar

Příspěvek od rybar »

Čau,chci se poptat jestli by ta dvacka stačila na všeobecné hraní i venku?Chci jít do 40,ale cvicím doma,tak nevím jestli to není velký náhul,zároven bych ho měl na koncert,nehraji nic mega tvrdého!
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Pokud bydlíš v rodinném domě a máš tlusté stěny, tak bude i 20W až až... velký rámus na domácí cvičení to však bude (to bych preferoval něco mnohem slabšího). Do zkušebny postačí 20W zcela jistě, záleží ale na více faktorech (vybavení kapely, styl, umístění atd.). Být tebou, tak se ohlédnu po něčem s 5W výkonem na doma a do zkušebny (i hraní venku) bych se nebál rovnou pořídit 40W verzi. Ale je to můj pohled na věc, někdo by ti mohl doporučit třeba jen nějakého PODa na cvičení a tak podobně...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“