Reproboxy na high gain metal

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
innerself

Re: Reproboxy na high gain metal

Příspěvek od innerself »

Ne :D Moje přirovnání je že se supersportem nebudu jezdit jenom 90 když umí jet 390 :D Žádnou vědu a chytání za slovíčka v tom nehledejte :D To že je někde na silnicích povoleno třeba jenom těch 90 s tim hlavně ani nemá nic společnýho, protože jsem se ještě nesetkal s pravidlem kolik gainu má zesilovač mít :D a kdyžtak se podívejte na ten odkaz co jsem sem hodil :D gain na 5150 je 7/10. Ten by teda musel přijít i o rodnej list :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

I ja kdysi chtěl lamat zvukem skaly,jenze casem jsem zjistil ze pridavani gainu ma spis opacny ucinek :D Spousta tech lidi ma aparáty upravene,treba tady Cybermuff takove upravy na 4 rockers nabízí,aby to nebylo pregainovany a bylo vic slyset co tam ten dotycny hraje :D Poslouchac když slysi celou kapelu,stejne prd pozna kolik je v tom gainu,pokud samozrejme nehraješ na uplne cisty zvuk :D
innerself

Příspěvek od innerself »

tady je záznam přesně z toho koncertu jak jsem dával ten obrázek cavalerovo (dredatýho zpěváka) nastavení https://www.youtube.com/watch?v=0ebusCuUMY8 A koho by to zajímalo tak existuje i záznam toho koncertu z ruční kamery. Kdyžtak se ještě podívejte na nastavení machine head, který sice hráli na crunch kanál, ale taky s gainem nešetřili :D Nebo třeba na kytaristy z chimairy, který jeli na 6505+ a jejich gain byl 7,5 až 8 na lead kanále :) Dřív každej ze svejch starejch marshallů štípal maximum pomocí overdrive pedálů, nebo komplet jim udělali gain stage navíc a dneska když na to jsou aparáty stavěný, tak to lidem zase vadí a ubíraj si to, aby to náhodou neznělo moc chlupatě :D Nevim no...Já se teda nebavim se o zkreslení 10/10 :D Mě těch 6 až 7/10 s pasivama přijde zvukově v pohodě.

edit: ještě si můžete posloechnout tady docela dobře udělaný video :) https://www.youtube.com/watch?v=3r1rtqkZ-Vo

2/10 je maximálně tak pro punkovou kapelu, 4/10 je dobrý jenom na otevřený tóny, 6/10 je pro mě ideál. no apak ty co jsou vyšší než 6 už jsou dost zahuhlaný
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

No jde spis o to,aby to slyšela i ta zver co na nas chodi :mrgreen: Si pamatuju ještě z mladi,v jedny zabavovce,krmil jsem boss heavy metal tube screamerem,do jednokanalovy hlavy,co nemela zkresleni.Hrali jsme kour nad pivem,nebo jak to ma byt,tak me napadlo,ze si necham jen ten screamer,a najednou se ta kytara rozeznela :D I u svetovych kapel jsem kolikrat svědkem,ze kdybych ty skladby neznal,tak ani nevim co ty kytary vlastne hrajou...Proste se dohadujem o tom,nakolik ten high gain ma byt high :D Ja bych řekl,dat to na nulu,postupne pridavat,az na ten zvuk zahraju to co potrebuju,vic není treba :D
innerself

Příspěvek od innerself »

No když mě se to "špatný" nastavení světovejch kapel právě líbí. A když to funguje jim, tak může i nám všem :D Ale zpátky k tématu.

Padlo tady slovo o mese s V30 a o greenbackech, který hrajou na všem dobře. Má někdo další s tim zkušnosti? Jestli existuje box, kterej hraje s jakymkoliv (high gain) zesilovačem na výbornou, tak ho musim mít :D
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Zajímavé srovnání high-end boxů na metalový zvuk. Dost mě překvapilo srovnání v mixu.

Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
innerself

Příspěvek od innerself »

Moji favoriti jsou asi marshall vintage a engl. Nicméně, u těch boxů je to složitější s nazvučenim, než třeba se zesilovačem. Tam i když stejnej box snímá mikrofon kterej je o milimetr jinde tak už to zní jak dva rozdílný boxy. Každopádně je to video dost zajímavý
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

na 5150 je v cajku i gain 10/10, jen je to pak celkem nehratelný na vyšší hlasitost. od 6ky to už vlastně nic nedělá, jen víc šumí a píská.. já jsem si koupil Engl Thunder za doslova pár korun na kšeft, vyzkoušel jsem ho a nechal jsem si to. Na to moje šmrdální to bohatě stačí. A je tam božský čistý! (to samozřejmě všichni oceníme, ale fakt je moc pěkný) a mám gain na 4/10 a stejně je to hodně. nevím, na co tam toho zkreslení je tolik :) ale teda hrne to jak buldozer.
Ona je taky otázka, na kolik to ti kavalérové a spol solí..
innerself

Příspěvek od innerself »

pigdestroyer píše: Ona je taky otázka, na kolik to ti kavalérové a spol solí..
Podle obrázku maj hlasitost cca na 2/10. Což je pro 120w lampu rachot jako kráva :D i když já s jednim našim bubeníkem, kterej do to bušil jak hluchej do vrat, jsem to musel tavit skoro na trojku a to už nám tekla krev z uší :D
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

právě, to je ono. na 2/10 je to bez problémů, 2,5 už padá omítka a nekontrolovatelně to píská. to je přesně o tom :D

ale ten Thunder - proti 5150 na 2,5 hraje na 2/10 a je to až moc :D by člověk neřekl.
innerself

Příspěvek od innerself »

Napadla mě ještě jedna taková otázka. Nechci zakládat nový téma a nevim ani kam bych to jinam dal, ale chci se zeptat. Jaký všechny zesilovače disponujou tak silnym ginem jako třeba high gainy od peavey a hádám i že od englu. Na netu jsem našel, jak v diskuzi na exodusáckym foru píše kytarista gary holt jeho zkušenost s aparátama krank následovně:

They don't have enough gain nor do they have enough crunch. Gain on ten is not equal to the xxx with the gain on six. They just lose the head to head match up. They are good, but I don't want an amp that still needs a distortion box to cut it.

Vlastně o mese dualovi jsem se dočet něco podobnýho, že s gainem na max daj stejný množství zkreslení jako 5150 na 5/10. Já mam zatim zkušenost převážně s Peavey 5150/6505 Triple XXX a JSX. A ty disponujou zkreslenim všechny stejně. Ale třeba Crate Blue Voodoo 150, která by měla bejt postavená právě podle způsobu Rectifierů, se gain na max fakt nerovná peaveyákum s gainem na 6/10.

Maj teda nějaký další aparáty podobně silný zkreslení jako mou zmiňovaný peavey? Někdo nějaký zkušenosti?
J.T2

Příspěvek od J.T2 »

[quote="innerself"]Čus. Nechci tady základ téma, kde by mi lidi radili jakej box bych měl pořídit, protože každej z nás má stejně jinej vkus. Jenom by mě ze zvědavosti zajímalo, z čeho jste byli uplně vyřízený, když jste k tomu zapojili svuj aparát. Co vám k čemu sedělo a co naopak nesedělo. Nejspíš tu budou převládat repra s V30, ale nějaký aparáty si rozumí třeba s něčim jinym víc. Tak a teď přenechávám slovo zkušenějšim :D[/quote Ke svojí první hlavě Krank Revolution+1 jsem původně měl box Randall 4x12 V30.Krank je super tinght zesík kterýmu za prvý moc nechutnaj aktivní snímače obzvlášť Emg81 a druhý mu nechutnaj V30 repráky.Takžen jsem sehnal originál Eminence V12 Legend který se dávají do Krank Revo bedny.Mezi standartní produkcí V12 a tou serii která se dělala přímo pro Krank je ten že standartní produkce V12 je 8 ohmová zatím co serie pro Krank má má 16ohmu čímž jsem dosáhnul toho že zesík přestal bejt strašně uřvanej tím myslím navejškovanej a dostal super středy a hodně brutální basy ale nemyslím frekvence ale v basech je teď Krank strašně agresivní až ho musím krotit zvukově bych to teď popsal jako Hi-gain Marshall 800 ale hodně nasranej no a jediná bedna s V30 s kterejma Krank hrál super je Mesa box.Vím že spostu lidí tenhle zesík odsoudilo pro jeho uřvanost ale to je přesně tím že on je stavěnej na Eminence V12 Legednd tak z tohohle jsem se fakt posadil na zadek :D
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Říct, že Mesa Dual nemá dostatek zkreslení, to si koleduje o žvanila. Víc k tomu nemám co dodat. :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
innerself

Příspěvek od innerself »

J.T2 píše:
innerself píše:Čus. Nechci tady základ téma, kde by mi lidi radili jakej box bych měl pořídit, protože každej z nás má stejně jinej vkus. Jenom by mě ze zvědavosti zajímalo, z čeho jste byli uplně vyřízený, když jste k tomu zapojili svuj aparát. Co vám k čemu sedělo a co naopak nesedělo. Nejspíš tu budou převládat repra s V30, ale nějaký aparáty si rozumí třeba s něčim jinym víc. Tak a teď přenechávám slovo zkušenějšim :D[/quote Ke svojí první hlavě Krank Revolution+1 jsem původně měl box Randall 4x12 V30.Krank je super tinght zesík kterýmu za prvý moc nechutnaj aktivní snímače obzvlášť Emg81 a druhý mu nechutnaj V30 repráky.Takžen jsem sehnal originál Eminence V12 Legend který se dávají do Krank Revo bedny.Mezi standartní produkcí V12 a tou serii která se dělala přímo pro Krank je ten že standartní produkce V12 je 8 ohmová zatím co serie pro Krank má má 16ohmu čímž jsem dosáhnul toho že zesík přestal bejt strašně uřvanej tím myslím navejškovanej a dostal super středy a hodně brutální basy ale nemyslím frekvence ale v basech je teď Krank strašně agresivní až ho musím krotit zvukově bych to teď popsal jako Hi-gain Marshall 800 ale hodně nasranej no a jediná bedna s V30 s kterejma Krank hrál super je Mesa box.Vím že spostu lidí tenhle zesík odsoudilo pro jeho uřvanost ale to je přesně tím že on je stavěnej na Eminence V12 Legednd tak z tohohle jsem se fakt posadil na zadek :D
Díky za zkušenost. To je vlastně to o čem jsem mluvil, že různý zesilovače hrajou s různejma bednama dobře, ale výborně teprv s nějakou určitou. Ale co tak čtu a pozoruju, tak mesa bedna hraje dobře snad se všim. Otázka vždycky ale ještě jedna. Jestli to je bedna traditional, nebo standard oversized :D
Demilich píše:Říct, že Mesa Dual nemá dostatek zkreslení, to si koleduje o žvanila. Víc k tomu nemám co dodat. :)
O tom že nemá dostatek gainu nic nepadlo (gary z exodus mluvil o krankách), jenom že to co peavey umí někde u půlky, tak mesa "honí" skoro u konce. Proto jsem se dočet na netu, že hodně lidí u rectifierů vyměnili 250k poťák gainu za 1M (po vzoru třeba peavey). Ale tak ono dost lidí u peavey ten gain za půlku nikdy nedaj, takže potom by jim stail klidně i ten zmiňovanej krank
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

5150 ma o jednu gain stage vic nez ostatni aparaty (jestli se neobjevilo neco noveho).
Proto ma nejvic gainu ze vsech.
Jak je potom tenhle gain subjektivne vnimany je uz otazka (zalezi na stylu, kytaristovi, aranzich, repraku)
Ale kdo nekdy neco delal seriozne, tak dobre vi, ze kazdy higain amp ma s brutalni rezervou dostatek gainu.
V 99% případů totiž vic gainu neznamená lepší zvuk, ale přesně naopak.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

Souhlas s Higienikem. Měl jsem pár HG hlav, ale nikdy jsem netrpěl nedostatkem (gainu). Spíš jsem ladil kolem 60-70%, víc ne. Pak je samozřejmě možnost dokreslování krabkou. Zrovna u Mesy je to častej jev, ale ne kvůli více gainu, ale pro sevřenější, pevnější zvuk.
Krank neznám, ale čtu o něm dost negativní kritiky.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
innerself

Příspěvek od innerself »

hyenik píše:5150 ma o jednu gain stage vic nez ostatni aparaty (jestli se neobjevilo neco noveho).
Proto ma nejvic gainu ze vsech.
Jak je potom tenhle gain subjektivne vnimany je uz otazka (zalezi na stylu, kytaristovi, aranzich, repraku)
Ale kdo nekdy neco delal seriozne, tak dobre vi, ze kazdy higain amp ma s brutalni rezervou dostatek gainu.
V 99% případů totiž vic gainu neznamená lepší zvuk, ale přesně naopak.
Jo to jsem taky někde čet že má 5150 gain stage navíc, nevim jestli to maj i Triple XXX a JSX, nebo to tam maj řešený jinak, ale umí stejný zkreslení co 5150.
torst píše:Souhlas s Higienikem. Měl jsem pár HG hlav, ale nikdy jsem netrpěl nedostatkem (gainu). Spíš jsem ladil kolem 60-70%, víc ne. Pak je samozřejmě možnost dokreslování krabkou. Zrovna u Mesy je to častej jev, ale ne kvůli více gainu, ale pro sevřenější, pevnější zvuk.
Krank neznám, ale čtu o něm dost negativní kritiky.
No a co když je někdo, jako třeba gary z exodus, zvyklej právě na nastavení gainu u peavey na těch 60-70% (což by odpovídalo tomu xxx na 6/10)? A píše že ty kranky se tomu zkreslení nerovnaj ani když jsou na max. Tak to je potom si myslim jasný. A já bych taky nechtěl hlavu která je drahá ještě upravovat nějakou krabičkou. To bych si vzal radši něco od konkurence :D
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Rectifier určité nemá tolik gainu jako 5150, ale v tom problém nevidím. Ono to začne být s gainem na 3h stejně blátíčko v basech, takže víc ani potřeba není. Řešení jsou aktivní snímače nebo krabička. Akorát málokterý majitel Rectifiera si ho umí nějak rozumně naštelovat, teda podle toho, co jsem viděl na koncertech.
A tvrzení, že u drahého zesilovače není potřeba krabička...očividně jsi to ani nezkoušel nebo s tím prostě neumís pracovat...
innerself

Příspěvek od innerself »

Nikdo neřek, že u drahejch neni potřeba, ale že bych si vzal radši něco, co dokrmovat nemusim.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

I to Peavey hromada lidí dokrmuje a není to kvůli tomu, že by tomu chyběl gain. Třeba na sóla je ideální nějaký clean boost např. Xotic RC, protože to zkreslení z Peavey i přes hromadu gainu nemá takový charakter jako např. Mesa Mark IV.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“