Barytonové kytary 6 strunné

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Alexi_Laiho

Příspěvek od Alexi_Laiho »

pigdestroyer píše:
krteQ píše:tyhle presne pouzivam uz asi 2 roky na klasicky menzure taky. Ladim D A F C G C (dropped)

Je to malo :( Hlavne ty 3 tenci jsou moc tenky. Obcas to resim dokoupenim druhy sady, ze ktery vezmu pulku a smicham to, ale je to draha sranda a ty struny maj i jinej zvkovej charakter.

Nekomu to muze stacit, ale to musis hrat hodne lehce a hodne si hlidat uhoz. Pokud hrajes na lampu, vetsinou chces vyuzit dynamiky a obcas do toho prasknes vic...
sefe, ten clovek je profik, hraje pres dual rectifiera, no jesi on nevi co mu staci tak asi nikdo :wink:
Hele postupem času se utvrzuju v názoru ,že nemáš v hlavě nic jinýho než gain otočenej na 10 ,páč ty tvoje příspěvky sou fakt uchvatný, lidi co hrajou grind nemusej bejt profící , já když ho hrál s jednou bandou , řezal sem to taky přes mesinu ,tak sem byl automaticky profík ? zamysli se občas nad tim , co píšeš

a neplet hlavu ostatnim svýma zkreslenýma představama
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12

zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

2alexi: nevim jaks na tohle prisel ze me zajima gain na 10 :shock: no brat ti to nebudu. Ale omlouvam se ti, hrals urcite svetovou extra tridu /jako ze oni jo/ takze uricte vis co a jak.. nevim fakt na co narazis, ja se nesnazim tvrdit ze ten koren hraje nejak extra vitruozne, ale tvrdim ze vi jaky struny si koupit, tak se dej do kupy a navazej se do nekoho jinyho. To MB sem zminoval kvuli tem kecum o dynamice..
krteQ

Příspěvek od krteQ »

Chlapi, nehadejte se tady, kvuli tomu tady to forum neni :)

IMHO tyhle kapely nemaj s dynamikou moc spolecnyho, dynamiku vyuzijes spis u mekcich stylu....

Ale ja bych to neresil - jen proste o sobe vim, ze do toho obcas moc mlatim a pak se to ladeni rozjizdi. Tim bych to uzavrel, je to proste kazdeho vec :)

Pokud s tim nekdo nemam problem, je to jedine dobre, nemusi se o bartytonky zajimat....

Treba Korni sou podladeny az dost, pouzivaj normalni menzuru, a na koncertech to ujde :)
nejaka kejtra, nejakej aparat...
nodj

Příspěvek od nodj »

i Gibson dělá baryt.Les Paul Studio..měl by bejt třeba na musicianfriends.com ..Myslim,že na něj hraje Buckethead..:)
nodj

Příspěvek od nodj »

Naposledy upravil(a) nodj dne 14.03.2008 19:59, celkem upraveno 1 x.
nodj

Příspěvek od nodj »

nemáte někdo zkušenosti s posunutim pevný kobylky na kytaře pro normal ladění na barytonovou menzuru?Kdybych si takhle předělal starou Kramerku,bude ladit?Už to mam v plánu delší dobu,ale nevěděl jsem,že barytonky maj větší rozestupy mezi pražcema nebo delší krk..Ale zas když to tak vezmu,tak všechny kytary nemaj stejnou menzuru...myslim ty pro standartní ladění..a laděj...Že bych tu Kramerku předělal z cca 648 mm na 702 mm?Díky
impact

Příspěvek od impact »

Na některý kytary lze koupit baritonovej krk a tu konverzi provést. Jestli je to případ tvý Kramerky, to nevím. Kdybys moc chtěl, tak by to asi šlo udělat na zakázku.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
nodj

Příspěvek od nodj »

jde mi o to,jestli když to udělám tak,že posunu kobylku,jestli to bude ladit?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

nebude, s tím krkem co máš ne
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
nodj

Příspěvek od nodj »

škoda :cry:
krade

Příspěvek od krade »

Moc jsem to tu nepročítal, takže už to tu možná padlo. Hodně kvalitní baritonka je Fender Mustang s HB snímačema. Je na prodej na kytarách.cz a cena je někdo pod 20 litrů. Brnknul jsem si na to, slyšel jsem to hrát. Je to kvalita.
krade

Příspěvek od krade »

kua, a už vidim chybu. je to samozřejmě Fender Jaguar...
nodj

Příspěvek od nodj »

já to moc nechápu,u toho bari.jaguára je menzura 610 mm,přitom barytonový menz.jsou kolem 690-700 mm..?
Demilich

Příspěvek od Demilich »

nodj píše:já to moc nechápu,u toho bari.jaguára je menzura 610 mm,přitom barytonový menz.jsou kolem 690-700 mm..?
Přesně tohle jsem si říkal už dávno, je v tom nějaká haluz....
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
afektband

Příspěvek od afektband »

nodj píše:já to moc nechápu,u toho bari.jaguára je menzura 610 mm,přitom barytonový menz.jsou kolem 690-700 mm..?
Ale ten jaguar nemá 24 pražcovej krk.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

afektband píše:
Na čemž ovšem vůbec nezáleží...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
afektband

Příspěvek od afektband »

Nero píše:
afektband píše:
Na čemž ovšem vůbec nezáleží...
No tak má ale větší menzuru než normální jaguar ne?
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
impact

Příspěvek od impact »

Maj to blbě, ale asi t převzali z webu fender.com, kde v tom maj taky hokej. U normálního jaguáru je uvedeno 24" (610mm) a u baritone HH je 27" (610mm). Přepočítejte si to a hned uvidíte, kde je chyba... jeden palec je 2,5 cm. Holt američani a metrickej systém, tyhle dvě věci nejdou dohromady.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To má, o 3 palce (24 vs 27). Což ovšem, jestli dobře počítám, znamené, že je na e-shopu chyba, protože tohle má tedy menzuru 27 inchů = 685mm. Takže to je běžná barytonová menzura... :P

Ale stejnak, o počet pražců nejde - na 24 inchovej krk můžeš nacpat klidně 22, 23 nebi 24 palců, jde jen o pohodlí přu hraní na těch nejvyšších. Menzura není úměrná počtu pražců...

Edit: Impact byl rychlejší, byt tam má chyby v číslech... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
impact

Příspěvek od impact »

Já tam nemám chybu, Fender (a potažmo kytary) tam maj chybu, já na ní pouze poukazuju. :)

Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“