Jak mícháte album?

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...

Míchám album...

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak mícháte album?

Příspěvek od pavlii »

No zrovna tenhle případ třeba mě moc rozumný nepřipadá. Nebo teda takhle: když bude mít člověk rád pořádek (a při takovéhle práci by měl), tak bude muset ještě vyčistit databázi audio souborů, protože jen smazáním "songů" z projektu nedojde ke zrušení linků na zdrojová audio data. Abych byl upřímný, ještě jsem to nikde neviděl (kromě třeba "triku" v Cubase, kdy se maže part "Shift+BkSp"); pokud to někde funguje automaticky/na dotaz, tak se úklid udělá sám, takže potom proč ne.

Ale i tak mi přijde, že Moleekovo nastínění práce v sobě postrádá výraznější úsporu času a práce. K projektu si stejně každý rozumný člověk udělá prázdnou šablonu rozvržení minimálně audio stop, takže tady není ani takový ten argument "dělám to jen jednou přece" na místě.

Ale je to jen můj úhel pohledu 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

pavlii, cemu vadi linky na nepouzivane soubory? Ve chvili, kdy uz jenom delam zvuk vetsinou s jednotlivymi soubory nepracuju.

Molikem navrhla cesta je asi ten smer, kterym pujdu. Uz jen proto, ze muj DAW ma "snapshoty"
Hodně budem někde...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No je to jen bordel v projektu; kdyby člověk dělal třeba jeho archivní zálohu, tak tam bude mít spoustu balastu.

Ale jak píšu, přijde mi ergonomičtější otevřít si jánevím 8 projektů z jedné šablony a využít kopírování nastavení jednotlivých stop (ano, zřejmě označované i jako snapshoty) než ládovat všechno do jednoho projektu a pak se zdržovat kouskováním...nevím...

P.

vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

pavlii, tvůj postup zase nemá logiku pro mě. Přece nejdřív dojde k záznamu stop a potom jdu teprve efektovat a míchat. Tak nechápu, jak chceš využívat šablony. Jestli chceš u každé stopy uložit nějaké nastavení a potom jej v jiných projektech vždycky vyvolávat, tak to je přesně to, čemu se chceme vyhnout.
torst

Příspěvek od torst »

souhlas s pavlií
Skutečná svoboda je vždy svobodou pro jinak smýšlejícího. (Rosa Luxemburgová)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

vasekh píše:pavlii, tvůj postup zase nemá logiku pro mě. Přece nejdřív dojde k záznamu stop a potom jdu teprve efektovat a míchat. Tak nechápu, jak chceš využívat šablony. Jestli chceš u každé stopy uložit nějaké nastavení a potom jej v jiných projektech vždycky vyvolávat, tak to je přesně to, čemu se chceme vyhnout.
Ano, nejprve se nahrává. Ale to si nijak se šablonou neodporuje (šablona je u mě koneckonců jen "definice pracovního prostoru", vše ostatní - tj. nastavení čehokoli - jsou už separátní "profily stop" přijde na řadu až potom). A vůbec to neznamená, že to přece musím na všechny skladby použít stejně ;-)

Jo a separátním vytvářením projektů nemusím přece nic znovu nastavovat - to je věc HW a nikoli SW, takže ani tak se neomezuji a ani nezdržuji.

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“