Eddi Van Halen

Vše o kapelách a hudebnících ...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

No, uznávám, že Van Helen nic moc feeling nemá, ovšem zase mi nevadí jeho styl hry.

líbí se mi frázování a feeling Steva Vaie...najděte se na youtube videa s Metropole orchestrem, tam hraje úžasně.
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

no jo no , někdo sedí v kanclu , někdo řídí tramvaj , někdo kope kanály a někdo hraje na kytaru
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Veth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veth »

Dark Axel píše:No, uznávám, že Van Helen nic moc feeling nemá, ovšem zase mi nevadí jeho styl hry.

líbí se mi frázování a feeling Steva Vaie...najděte se na youtube videa s Metropole orchestrem, tam hraje úžasně.
Tak jako Steve Vai je genius jak řekl jeden můj kámoš ''Steve vai sem mi nelíbí páč je on a jeho muzika taková dokonalost až je to uchylný'' no steve vai je fakt geniální muzikant kterej je podle mě možná i to nejlepší co tady kdy bylo(v rocku)feeling, super skladby, užasný modifikace nástrojů a stylu hry(whammy+páka) no a pak ta technika no
Engl Thunder 50, Ibanez RG 570+Tone ZOne a Paf Pro,Fender 57 ressuie + zamikací schallery , MXR micro ampJim Dunlop Cry Baby 535,BOSS Tu2,CH-1, DD-3, BCB-60, Kabely Monster rock, vysílačka AKG . http://www.benefit-rock.com http://www.brix-rock.cz/
Veth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veth »

Mahoney píše:teda já osobně z van halena necejtim feeling ani trochu...na eruption sem se kouknul a když sem to viděl poprvý tak sem měl čelist proklatě nízko, ale když sem to poslouchal podruhý došlo mi že vůbec neobdivuju tu muziku ale tu techniku, hraje to naprosto precizně a rychle to je fakt...ale to neni feeling, takhle to za pár let zahraje každej japonskej robot...

s Hendrixem bych ho vůbec nesrovnával, protože Hendrix to je jinej výraz pro feeling, to o Halenovi říct nemůžu...

to samý Satriani, a někerý metalový ikony...
a otázka v čem je podle tebe hendrix tak lepší než satriani já bych řek že satriani je víc než procítěnej samozřemě historickou hodnotou na hendrixe nemá ale jako kytarista určitě
Engl Thunder 50, Ibanez RG 570+Tone ZOne a Paf Pro,Fender 57 ressuie + zamikací schallery , MXR micro ampJim Dunlop Cry Baby 535,BOSS Tu2,CH-1, DD-3, BCB-60, Kabely Monster rock, vysílačka AKG . http://www.benefit-rock.com http://www.brix-rock.cz/
Mahoney

Příspěvek od Mahoney »

prostě mi nepřijdou Satrianiho věci tak dobrý po hudební stránce jako Hendrix...technikou se klidně měřit můžou
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
kopie Univox Superfuzz zatím ve výrobě
Veth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veth »

Mahoney píše:prostě mi nepřijdou Satrianiho věci tak dobrý po hudební stránce jako Hendrix...technikou se klidně měřit můžou
NO tak to nevim hendrix byl kytarista s velkou citovou invencí a hlavně se proslavil ne svoji technikou ale v tý době dokonalou originalitou technicky byl na tom ale velmi nedostatečně.ale jestli se chceš bavit o hendrixovi je tady o něm téma
Mahoney

Příspěvek od Mahoney »

jo Stariani je na tom technicky určitě líp než Hendrix to je bezpochyby, feelingem ani náhodou, tohle sem měl na mysli
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
kopie Univox Superfuzz zatím ve výrobě
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Mahoney píše:jo Stariani je na tom technicky určitě líp než Hendrix to je bezpochyby, feelingem ani náhodou, tohle sem měl na mysli
Přesně tak, Satriani dokáže hrát na větší technický úrovni ale ne s takovym procítěnim a neuchopitelnym hudebním oné, co má Hendrix v muzice. Neříkám to protože sem na Hendrixe vysazenej, ale protože si to objektivně myslim a navíc to Satriani říkal v jednom interview, že by dal cokoliv mít aspoň 3% toho oné co měl Jimi.

Jinak s tim Van Halenem, taky nějak nemusim. No v tom videu byl jeden světlej moment kdy sem si říkal dokonalost - a to mezi 3:38 a 4:30. (Zde ještě jednou odkaz: http://youtube.com/watch?v=z_lwocmL9dQ ) Jinak to ostatní mi přišlo celkem (a možná až na pár dalších momentů) onanistycká s****a. Celou dobu tam až na tu necelou minutu co sem zmínil dělá machra. Hendrix když sóluje tak mu jde víc o tu muziku. Jen si to porovnejte s jeho improvizací na Woodstocku a uvidíte co myslim. Taky si všimněte že ty jeho sóla na sebe plynule a harmonicky navazujou a né jak u toho Halena, kterej jich tam vždycky několik za sebou odděleně hodí. Prostě different kinds of improvisation. :wink:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
andy.02
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andy.02 »

Hendrix byl průkopník ostatní se snaží jen o to s čím začal . Myslím že něco podobného řekl Satriani v nějakém rozhovoru. jinak Satrianiho,Edu,Vaie rád poslouchám :)
Ibanez GAX30 + kryté snímače Epiphone,Ibanez Tone Blaster 15W,Peavey Express 112 65W, MetalMuff ,Ibanez phaser ,Ibanez chorus/flanger, Tortex 0,50mm
gazosh

Příspěvek od gazosh »

Eddie patří mezi 3 mý nejoblíbenější kytaristy. Naučil jsem se od něj 2 sola (RUNNING WITH THE DEVIL a AIN'T TALIKNG ABOUT LOVE)Obě písničky umím s pár nedostatkama ještě, ale můžu si to pustit a hrát s Eddiem.Strašně se mi lbí , že jsou ty sola kratoučký a při tom tak uderný, mě se jeho sola strašně líbí, ale zatím mám jen jedno cdčko VAN HALEN - VAN HALEN.Určitě až stáhnu další , tak přibude zase pár skladeb do mýho kytarovýho playlistu.
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

gazosh píše:Eddie patří mezi 3 mý nejoblíbenější kytaristy. Naučil jsem se od něj 2 sola (RUNNING WITH THE DEVIL a AIN'T TALIKNG ABOUT LOVE)Obě písničky umím s pár nedostatkama ještě, ale můžu si to pustit a hrát s Eddiem.Strašně se mi lbí , že jsou ty sola kratoučký a při tom tak uderný, mě se jeho sola strašně líbí, ale zatím mám jen jedno cdčko VAN HALEN - VAN HALEN.Určitě až stáhnu další , tak přibude zase pár skladeb do mýho kytarovýho playlistu.
A co kdyby sis je nestahl ale koupil co...?
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

hmm dobry no napišu van halen a 300 lidi probírá malmsteena ... :D
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

Nuker1993 píše:hmm dobry no napišu van halen a 300 lidi probírá malmsteena ... :D
Přesně to sem si teď říkal tady je topic o Halenovi a řeší se tady Satriany a Hendrix
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
Rise

Příspěvek od Rise »

nelíbí se mi zvuk jeho kytary je ta jako když na mě řve tchýně.....třeba satriani nebo slash maj pěknej libej zvuk

Příspěvek od gazosh »

Martin656 píše:A co kdyby sis je nestahl ale koupil co...?
s radostí bych si je koupil, ale když hraju přes hifi věž tak je to docela hovadina kupovat si za 400Kč.Ty máš jenom originálky??
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

Rise píše:nelíbí se mi zvuk jeho kytary je ta jako když na mě řve tchýně.....třeba satriani nebo slash maj pěknej libej zvuk
jojo , podle mě jeden z nejhorších zvuků u strata co sem u nějaký slavný osobnosti slyšel
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Hm tak sem to naposlouchal a beru svoje slova zpět. :oops: To Eruption je fakt docela dobrý - teda tak 50% protože je tam ještě furt hodně míst co se mi prostě nelíbí, ale stejně sem se celkem mýlil. Ono tyhle rychlý shredy to chce prostě naposlouchat no, i když furt v tom nevidim nic tak neskonale dokonalýho, tak se mi hlavně v druhý části to sólo líbí. Časem poslechnu i něco jinýho. :wink:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

gazosh píše:
s radostí bych si je koupil, ale když hraju přes hifi věž tak je to docela hovadina kupovat si za 400Kč.Ty máš jenom originálky??
Mno zrovna Van Halen mame jenom v originalkach :wink:
JOHNY Swamp Inc.

Příspěvek od JOHNY Swamp Inc. »

Greeg píše:
Rise píše:nelíbí se mi zvuk jeho kytary je ta jako když na mě řve tchýně.....třeba satriani nebo slash maj pěknej libej zvuk
jojo , podle mě jeden z nejhorších zvuků u strata co sem u nějaký slavný osobnosti slyšel
Možná, taky protože je to jeden z prvních zvuků Strata s Humbuckerem, Eddie byl hlavně velkej průkopník!
gazosh

Příspěvek od gazosh »

Martin656 píše:
gazosh píše:
Mno zrovna Van Halen mame jenom v originalkach :wink:
tak to je potom radost.Hold když jsou peníze, jsou i originálky.
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“