MIDI keyboard na komponování

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
honcka
Nový uživatel

midi klávesy

Příspěvek od honcka »

Dobrý den,
chtěl bych si pořídit midi klávesy na naučení na klávesy a k produkci v ableton live.
Jedu hlavně taneční muziku, ale žena když už to bude doma, tak chce učit i dcerku a preferuje spíš klávesy ala piano (mě je to celkem jedno, ale žena mi to chce pořídit pod stromeček :D), mám cenový limit 9000 a šířku 1m, našel jsem tyhle
https://kytary.cz/studiologic-sl73-studio/HN219462/
Máte někdo s nimi skušenost, nebo mi poradíte nějakou alternativu?
Děkuji
JohnFlyc
Nový uživatel

Re: MIDI keyboard na komponování

Příspěvek od JohnFlyc »

Zdravím,

já se teď taky poohlížím po nových MIDI klávesách, momentálně mám Alesis VX49 a nemůžu se rozhodnout mezi Arturia Keylab 88 Mk2 a NI Komplete Kontrol S88 Mk2. Arturia má na palubě více funkcí, tím by mi prozatím odpadla koupě separátního DAW ovladače s programovatelnými fadery (Icon M+ se mi zamlouvá). Komplete zase spadá do ekosystému Kontakt sampleru a NKS.

Má s němi někdo nějaké zkušenosti?

Díky
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Já bych k tomuto jen podotknul, že je-li záměr využívat fadery (obecně - je tu zmínka o Icon) pro ovládání virtuální mix konzole v DAW, tak nejsou-li dotykově citlivé a motorizované, tak to nemá moc význam.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
JohnFlyc
Nový uživatel

Příspěvek od JohnFlyc »

Tak jsem si říkal, takže z toho tedy vyplývá, že je rozumnější kombinace NI KK S88 MK2 a Icon M+, kde motorizované fadery jsou, narozdíl od faderů Arturie.
Ivan

Re: midi klávesy

Příspěvek od Ivan »

honcka píše: 29.11.2021 20:33 Dobrý den,
chtěl bych si pořídit midi klávesy na naučení na klávesy a k produkci v ableton live.
Jedu hlavně taneční muziku, ale žena když už to bude doma, tak chce učit i dcerku a preferuje spíš klávesy ala piano (mě je to celkem jedno, ale žena mi to chce pořídit pod stromeček :D), mám cenový limit 9000 a šířku 1m, našel jsem tyhle
https://kytary.cz/studiologic-sl73-studio/HN219462/
Máte někdo s nimi skušenost, nebo mi poradíte nějakou alternativu?
Děkuji
Ono ide dost o dispoziciu pracovneho priestoru, ergonomiu a celkove pohodlie... Jedna vec je sediet za klavesami a nevenovat sa popri tom funkciam v DAWe, druha vec je ak chces popri hrani aj riesit cosi v tom Abletone (ak nemas studiovy vysuvny stol pre klavesy, neviem si predstavit mat velke klavesy na stole :? , ale ako pisem, neviem akym sposobom chces pracovat...). Neviem si predstavit, ze budete zdielat s dcerou jedny klavesy prakticky na dva odlisne ucely. Ak chcete dceru ucit na piano, tak treba digitalne piano s vlastnym vstavanym zvukom. Ak len MIDI klavesy, tak tie Studiologicy vyzeraju OK, ale dcere nemusi vyhovovat komplikovanost setupu (nutnost zvukoveho modulu, resp. virtualneho nastroju na PC + zvukovka + nejake to ozvucenie). Ak nevyzadujes prilis premakanu funkcionalitu priamo na klavesach, idealnym riesenim by bolo mozno toto piano, ktore samozrejme vyuzijes aj ako midi klavesy: https://kytary.cz/yamaha-p-121-b/HN194178/, ale je to cez limit cenovy aj rozmerovy.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
honcka
Nový uživatel

Re: midi klávesy

Příspěvek od honcka »

Ivan píše: 10.12.2021 12:47 Ak len MIDI klavesy, tak tie Studiologicy vyzeraju OK, ale dcere nemusi vyhovovat komplikovanost setupu (nutnost zvukoveho modulu, resp. virtualneho nastroju na PC + zvukovka + nejake to ozvucenie).
Už jsou doma, komplikovanost nehrozí, je pro nás mnohem míň komplikované přenést jedny klávesy z jednoho místa do druhého a kromě napájení připojit kabel k ipadu, než lovit těžký klávesy odněkud ze skříně (já je mám permanentně zapojený u sebe v pracovník koutě a akorát koupím druhý adaptér), protože nemáme prostor na to, aby se jí vešlo do pokoje zapojený druhý piano.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“