Silový kabel
Pravidla fóra
jasně, dycky se vyplatí nejdřív změřit a pak zasunout. aby ještě nedošlo k nákýmu zkratu co? 
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Nejlepší je asi na 16. Když dáš míň, nic se nestane, asi to bude hrát potišeji.JirkaD píše:a este sem se chtel zeptat, kdyz mam box 16ohm a na hlavge prepinac 4/8/16 .. na kolik je nejlepsi hrat a co se stane, kdyz budu hrat na 4 nebo na 8 nebo na 16??
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
toe blbost... naopak se ti budou kratovat elektronky - poeče tam velkej proud... to máš stejný jako s tím tvým odpálením akorát jen částečný... tobě vznikl na výstuopu nekonečnej odpor. takot by tam byl jen poloviční normálu což nedělká taky dobře.afektband píše:Nejlepší je asi na 16. Když dáš míň, nic se nestane, asi to bude hrát potišeji.JirkaD píše:a este sem se chtel zeptat, kdyz mam box 16ohm a na hlavge prepinac 4/8/16 .. na kolik je nejlepsi hrat a co se stane, kdyz budu hrat na 4 nebo na 8 nebo na 16??
Jinak kde sehnat silovej kábl kterýmu se dá věřit?
edit: rozhopdl sems e to neprodlužovat a beru 1. co je - planet walves - objednáno
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Ten přepínač tam asi nebude jenom tak pro efekt, to by to rovnou mohli udělat 4 ohmy a dejte si tam co chcete. Když mam 16 ohmů box, tak přepnu na 16 ohmů na hlavě.turbo_MaCk píše:toe blbost... naopak se ti budou kratovat elektronky - poeče tam velkej proud... to máš stejný jako s tím tvým odpálením akorát jen částečný... tobě vznikl na výstuopu nekonečnej odpor. takot by tam byl jen poloviční normálu což nedělká taky dobře.afektband píše:Nejlepší je asi na 16. Když dáš míň, nic se nestane, asi to bude hrát potišeji.JirkaD píše:a este sem se chtel zeptat, kdyz mam box 16ohm a na hlavge prepinac 4/8/16 .. na kolik je nejlepsi hrat a co se stane, kdyz budu hrat na 4 nebo na 8 nebo na 16??
Jinak kde sehnat silovej kábl kterýmu se dá věřit?
edit: rozhopdl sems e to neprodlužovat a beru 1. co je - planet walves - objednáno
//odkaz na silový kabely
http://eshop.kytary.cz/?par=SE650%3A0%3 ... v%FD+kabel
a kur*a, to jsem mel vedet driv. Prave jsem si pos*al Proel kabel za 300kacek protoze jsem s tim propojil hlavu a box. Jeste ze to nepodelalo hlavu. Kabel ted hraje 3* potisejc nez driv a orezava vysoky frekvence, asi se nekde uprostred natavil:-/ damn it
Live out HeartCore & Loud! Love is a VERB
kapela: SequelOfDecay.wz.cz
Cort EVL Z4, Guyatone Flip Valve Metal Monster, Kodiac BSM 60, samodomobox 2x50W Eminence Legend
kapela: SequelOfDecay.wz.cz
Cort EVL Z4, Guyatone Flip Valve Metal Monster, Kodiac BSM 60, samodomobox 2x50W Eminence Legend
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
jo ale na tranzistorech. lampa má před výstupem transformátor!!! Proč myslíš že ti vyletí elektronky když tam nedáš box.afektband píše:To by taky vůbec nevadilo, sice by nehrál na plnej výkon, ale občas se to takhle zapojuje kvůli ochraně repra, když box nemá moc watů rezervu...turbo_MaCk píše:no pokud by přepnul tak to pak jo ale ne aby do nastavených 8 ohmu rval zátěž 16
Transformátor transformuje proud a napětí z části kde jsou elektronky na výstup kde jsou potřeba jiné hodnoty. Napětí se transformuje příom úměrně, proud nepřímo závitům. Prostě na jedný straně je malý napětí a velkej proud a na 2. naopak. Pokud ale nepřipojíš zátěž na jedný straně je obvod neuzavřený = nekonečný odpor. transformátor ale způsobí že na 2. straně je odpor nekonečný (téměř). Ten proletí elektronkama a máš po rock'n'rollu. Když tam dáš zátěž větší nevyvoláš nekonečný proud na elektronkách ale mnohem větší než je obvykle takže se ti po čase protaví stejně jen to nende tak rychle
Je to daleko lepší než nástrojovej kabel, ale ve srovnáním s kvalitním silovým kabelem je to nahovno. Je to tenký. Radši neriskuj s takovýhlema výrobkama a zainvestuj do kvalitního kable. Fakt se to vyplatí...kebr-khc píše:borci jeste ohledne tech silovejch kabelu... nestaci kdyz vemu normal kabl na 220V a pripajel k tomu jacky?? snad to neni uplna blbost ne?
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
jasně, i ten nástojovej to přežije když to moc nehulíš, ale všechnoto bych spíš bral jako dočasný řešení.... Já teď přecházím kompletně na kabely od PW profi série... To sou kabely co do koše nehodím a místo abyhc kupoval 3x za měsíc sh*t můžu mít dobrej kábl na dost dlouho a ve zvuku to je cítit (zvlášť poukud máš jako já 15m kabelu)
- Jens Ludwig
- Odborník
klidně to udělej - bude ti to fungovat - jen si dej pozor, abys neobráil polaritu a taky aby se ji to někde nekratlo... taky si kup pořádný žaky - hlavně ne takový ty za 8 korun v obyč elektru, al nějaký pořádný Neutriky...kebr-khc píše:borci jeste ohledne tech silovejch kabelu... nestaci kdyz vemu normal kabl na 220V a pripajel k tomu jacky?? snad to neni uplna blbost ne?
když si koupíš silovej kabel hotovej, myslim, že uděláš líp
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
a taky si dej pozor aby tam nebyl studeňák, přerušenej kábl, a abys použil správný konektory. Dobře izolovat, nedělat zbytečně dlouhý etc.Jens Ludwig píše:klidně to udělej - bude ti to fungovat - jen si dej pozor, abys neobráil polaritu a taky aby se ji to někde nekratlo... taky si kup pořádný žaky - hlavně ne takový ty za 8 korun v obyč elektru, al nějaký pořádný Neutriky...kebr-khc píše:borci jeste ohledne tech silovejch kabelu... nestaci kdyz vemu normal kabl na 220V a pripajel k tomu jacky?? snad to neni uplna blbost ne?
když si koupíš silovej kabel hotovej, myslim, že uděláš líp
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
hej ale my nejde do hlavy jedna vec
jak mohel spusobyt kabel skrat medzi anodou a zhavenim??????sak to picovina jak hovado
mozes mat na h***o kabel ze skratuje alebo .......... ale hento by nespusobyl najprv by ti zhorel vystupak a potom lampy a zhaveni a anodove nema nic ze sebou spojecne a ani zhaveni z vystupem nena nic spolecne tak nechapem jak to mohlo to spusobyt
no mne sa raz stalo ze sa mi anodove spojil z mriezkou ale to bol praskly sokl a otrasama na boxi sa to spojilo ani nic sa nestalo akamzite zabrala ochrana ale toto my nejde do hlavy a neco o lampach vym lebo som si ju postavil 
Jak jistě víš, když není konec zatíženej (připojenej box), tak se lampy vypálí. No a když použiješ kabel, který se speče a nevede, tak to není zátěž a konec...valla píše:hej ale my nejde do hlavy jedna vecjak mohel spusobyt kabel skrat medzi anodou a zhavenim??????sak to picovina jak hovado
mozes mat na h***o kabel ze skratuje alebo .......... ale hento by nespusobyl najprv by ti zhorel vystupak a potom lampy a zhaveni a anodove nema nic ze sebou spojecne a ani zhaveni z vystupem nena nic spolecne tak nechapem jak to mohlo to spusobyt
![]()
no mne sa raz stalo ze sa mi anodove spojil z mriezkou ale to bol praskly sokl a otrasama na boxi sa to spojilo ani nic sa nestalo akamzite zabrala ochrana ale toto my nejde do hlavy a neco o lampach vym lebo som si ju postavil
Hele, nevim co se tam pokazí konkrétně, každopádně vim, že když nemáš pořádnej kabel, kterej nevydrží výkon tý hlavy, tak můžeš kupovat nový lampy. Ve finále sis teď lampu postavil, tak to vyzkoušej a řekni, co se tam přesně pokazí, když vytáhneš kabel.valla píše:to ano ale nemoze pri to ist do skratu anodove a zhvanie pisovina jak hovado jedi ne vystupak alebo lampy ale nie ze sa to zeskratuje