Matone, jako myslíš přes mobil?
Posouzení stavu kytary
Pravidla fóra
Re: Posouzení stavu kytary
Džetro, to věřím, je to ikona. Ty bys mohl mimochodem ocenit tu Martinku, na kterou jsem hrál. Dohledal jsem, že to asi byla 00-17S Black Smoke.
Ta kytara je aka OM nebo 000?
Jinak ať slouží ... splnit si sen je jeden z nejhezčích pocitů.
Jinak ať slouží ... splnit si sen je jeden z nejhezčích pocitů.
Ta Matonka je OM.
Tu touhu po záznamu vážně nechápu. 
a) Himselfovo nové pádlo je z levelu, kde už hraje dobře všechno. Tak to prostě je.
b) S jakýmkoli mikrofonem už to není ani trochu "nasucho", protože každý snímá jinak a ještě stačí změnit o trochu pozici a je to zase výrazně jinak. O prostoru nemluvě. Tudíž by to vypadalo v reálu tak, že Himself se pracně bude vy*írat s mikrofonní nahrávkou a pak zde schytá zavádějící irelevantní debatu o zvuku té nahrávky.
Aby pro tebe taková nahrávka měla rozumnou výpovědní hodnotu, musel bys ten mikrofon důvěrně znát a mít porovnání s kytarou, kterou znáš.
a) Himselfovo nové pádlo je z levelu, kde už hraje dobře všechno. Tak to prostě je.
b) S jakýmkoli mikrofonem už to není ani trochu "nasucho", protože každý snímá jinak a ještě stačí změnit o trochu pozici a je to zase výrazně jinak. O prostoru nemluvě. Tudíž by to vypadalo v reálu tak, že Himself se pracně bude vy*írat s mikrofonní nahrávkou a pak zde schytá zavádějící irelevantní debatu o zvuku té nahrávky.
Aby pro tebe taková nahrávka měla rozumnou výpovědní hodnotu, musel bys ten mikrofon důvěrně znát a mít porovnání s kytarou, kterou znáš.
| Cruel YT | Cruel sptf
Děkuju náčelníku, že ses mě zastal. Sám si rád nahrávky poslechnu, ale jen jako srovnávačky dvou kusů ve stejných podmínkách. Jinak to nemá, jak říkáš, smysl.
Tos měl říct rovnouhimself píše: 20.06.2019 6:40 ...
Obchod ER Guitars http://www.musikhaus-er-guitars.at/ je středně velký obchod v jakémsi Welsu, kus za Lincem. Kdybyste měli cestu, stavte se tam. ...
Velká gratulace k TE.
Nojo, přesně tak! Se starším jsem nepokecal, ale Roman byl veleúslužný. Vešel jsem do obchodu a řekl "Hello Jaroslav" a nabízel kafe 
Taky mi říkal, ať vyzkouším úplně všechno. Měl jsem být voprsklejší a vyzkoušet i jazzovky. Vím, že mají custom shop, ale ty kytary jsem neviděl.
Jinak Taylorů jsem viděl nejvíc pohromadě u Thomanna. A stále nechápu, jaktože mě ty kytary nechávají úplně v klidu, když jsou tak příjemné do ruky.
Taky mi říkal, ať vyzkouším úplně všechno. Měl jsem být voprsklejší a vyzkoušet i jazzovky. Vím, že mají custom shop, ale ty kytary jsem neviděl.
Jinak Taylorů jsem viděl nejvíc pohromadě u Thomanna. A stále nechápu, jaktože mě ty kytary nechávají úplně v klidu, když jsou tak příjemné do ruky.
Ahoj,
mohu Vás poprosit o radu?
K Vánocům jsem dostal celomasivní akustickou Yamahu, vydalo se za ní něco přes 20.000,- Kč. Kytara má moc pěkný zvuk, je hezky zpracovaná a celkově působí solidním dojmem. Má ale jednu vadu na kráse - když přejedu prsty po povrchu, tak je po celé délce kytary kontinuální nerovnost v místě spasování obou polovin přední desky (nad kobylkou i pod ní). Asi to není prasklina, v laku není zřetelný žádný defekt. O téhle záležitosti vím od prvního okamžiku a bohužel jsem to hned od začátku nepovažoval za problém. Dnes jsem o tom ale mluvil s kamarádem kytarářem. Ten mi řekl, že to tam v žádném případě nemá co dělat a že podobná nedokonalost není v toleranci nástroje této cenové kategorie. Do budoucna ať prý počítám s téměř neřešitelnými problémy. Podle jeho názoru jde o špatně spasované poloviny horní desky, což nakonec povede k prasknutí, se kterým půjde jen těžko něco dělat. Zhodnotil to jako zřejmou konstrukční vadu.
I při odrazu světla to působí dojmem, že je pravá část desky o nepatrný kousek níž, než strana levá.
A teď má otázka - ačkoliv nejde o závadu, která by aktuálně měla mít vliv na funkci (kytara má krásný tón, zatím nikde nic nedrnčí), tak má velmi pravděpodobně vliv na životnost nástroje. Myslíte, že je to reklamovatelné? Kytara je pořízena v Modřanech, nebyla skladem a musel jsem ji objednávat.
Moc děkuji za odpověď a za názor (omlouvám se za kvalitu fotek, skoro to nejde nafotit).
L.
mohu Vás poprosit o radu?
K Vánocům jsem dostal celomasivní akustickou Yamahu, vydalo se za ní něco přes 20.000,- Kč. Kytara má moc pěkný zvuk, je hezky zpracovaná a celkově působí solidním dojmem. Má ale jednu vadu na kráse - když přejedu prsty po povrchu, tak je po celé délce kytary kontinuální nerovnost v místě spasování obou polovin přední desky (nad kobylkou i pod ní). Asi to není prasklina, v laku není zřetelný žádný defekt. O téhle záležitosti vím od prvního okamžiku a bohužel jsem to hned od začátku nepovažoval za problém. Dnes jsem o tom ale mluvil s kamarádem kytarářem. Ten mi řekl, že to tam v žádném případě nemá co dělat a že podobná nedokonalost není v toleranci nástroje této cenové kategorie. Do budoucna ať prý počítám s téměř neřešitelnými problémy. Podle jeho názoru jde o špatně spasované poloviny horní desky, což nakonec povede k prasknutí, se kterým půjde jen těžko něco dělat. Zhodnotil to jako zřejmou konstrukční vadu.
I při odrazu světla to působí dojmem, že je pravá část desky o nepatrný kousek níž, než strana levá.
A teď má otázka - ačkoliv nejde o závadu, která by aktuálně měla mít vliv na funkci (kytara má krásný tón, zatím nikde nic nedrnčí), tak má velmi pravděpodobně vliv na životnost nástroje. Myslíte, že je to reklamovatelné? Kytara je pořízena v Modřanech, nebyla skladem a musel jsem ji objednávat.
Moc děkuji za odpověď a za názor (omlouvám se za kvalitu fotek, skoro to nejde nafotit).
L.
vezmi si vlasové pravítko nebo něco a dvě jistě stejné podložky, typu odstřižek struny apod. pak zjistíš jak moc jsou k sobě desky ujeté
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Vlasové pravítko bohužel nemám. Dá se to nějak obejít?
Zdar, jo dá se to obejít. Jsi-li spokojen se zvukem, neřeš voloviny. 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
No jo, jenže mě to u úplně nové kytary docela štve, nemám z toho moc velkou radost...
Nejsem teda kompetentní ani za mák, ale u drahé kytary by se mi to taky nelíbilo. Škoda, že jste to neřešili nějak +/- okamžitě.
To rozhodně, dost mě to mrzí. Vnímám to jako závadu, není to postavené moc přesně. Nejsem si ale jistý, že to stejně uvidí i prodejce.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Záruka dva roky na výrobní vady už v Česku neplatí?
To, že by to mělo nezadržitelně vést k prasknutí desky si rozhodně nemyslím. Ani se nejedná o špatně spasované díly, ty se zcela určitě brousí nahotovo, spíš si myslím že dřevo ještě dosychalo (nebo naopak přesušené natahovalo vlhkost) a protože se jednalo o různé kousky, tak i různě měnily tloušťku. Na jednu stranu to nemá vliv na zvuk a je to vidět pouze z blízka, na druhou stranu, jestli tě to má štvát pokaždé když ji vezmeš do ruky, tak ji reklamuj. Buď vyjednáš slevu, která ti bude stát za to, nebo druhý nástroj. Je fakt, že bych chtěl asi taky kytaru za dvacku bez vzhledových vad.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
Díky, takže si myslíte, že to jako konstrukční vada je reklamovatelné? Protože za ty peníze mě to nakonec opravdu docela štve.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Co jiného by mělo odpovídat popisu konstrukční vada? Je jedno, jestli to má nebo nemá vliv na funkčnost.
Za zkoušku nic nedáš. Akorát musíš být ochoten pozbýt min. na 30 dnů nástroj.
Záleží, kde jsi to koupil a jak se k tomu postaví prodejce. Nicméně bez boje není vítězství.
Za zkoušku nic nedáš. Akorát musíš být ochoten pozbýt min. na 30 dnů nástroj.
Záleží, kde jsi to koupil a jak se k tomu postaví prodejce. Nicméně bez boje není vítězství.
Tak jo, moc děkuji. Kytara byla na objednávku z Modřan. Zkusím to.