Vhodný formát pro samply bicích a použití MP3

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Re: Vhodný formát pro samply bicích a použití MP3

Příspěvek od SUK »

Treba pridat ruzny parazitni ruchy (lehky offbeat udery na virbl, palickama o sebe, neumyslne rimshoty)...

A predevsim pak jednoduchy pasaze zrychlovat a slozitejsi zpomalovat, tu tam se seknout o osminku, spatne trioly, nevyrovnana prava a leva ruka, pri prechodu shodit lahvac, zakricet par sprostych slov a hodit palickama po zvukari ... (bude asi nutne separatne nasamplovat).
Hodně budem někde...
filo01

Příspěvek od filo01 »

Bijec píše: 16.02.2020 0:18 A jak by se to dalo eventuálně ještě zlidštit (kromě té velocity), když randomizování úderů v čase není efektivní metóda? Za samozřejmost pokládám nedělat copy & paste částí písně za sebe. Jako nakopíruju je za sebe, ale pak si je projíždím pomalu a každou část individuálně manuálně změním; někde přidám open hat, někde ride bell, jiné crashe, jiné přechody na koncích, ghost notes... Lze udělat ještě něco dalšího?
Zkusit Rayzoon Jamstix4 ;) V základní verzi je free, samply můžeš použít interní, nebo připojit na výstup cokoliv "běžného" typu SSD, EZD, SD, AD, atp. Připrav se ale na úvodní nápor na mozkové buňky. Umí neskutečné věci, ale ovládání i principy fungování jsou naprosto unikátní. Spousta věcí mi ze startu přišlo strašně nelogických, naštěstí fórum funguje na jedničku.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Bijec: Co mám já zkušenosti, tak jdeš na to dobře - přesně ty věci, co jsi popsal, pomáhají. Humanizace (v Cakewalku) nebo úmyslné nepřesnosti se mi taktéž neosvědčily.
el perro del fryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el perro del fryba »

Humanizace bicích je hodně zajímavý téma. Bohužel sice bicí stavím pouze v midi, EZ Drummer apod. jsem nikdy nepoužil a používat asi nikdy nebudu. Neřeším nějakou špinavost nebo nějaký ruchy. Jde o to, že každý živý bubeník má vlastní timing úderů a to dělá veškerej groove. Je to prostě o frázování. A na to stačí pak vždycky jednu stopu u bicích v midi zápisu označit a zkoušet posouvat dopředu nebo dozadu o pár milisekund. Když se to udělá lehce všude, tak máte živýho bubeníka z automatu hotovýho rychle a jednoduše. Dělám ale bohužel jen v Abletonu, kde jsou na tohle i přednastavený sekvence posunů, který pak stačí aplikovat na track a je hotovo.
filo01

Příspěvek od filo01 »

el perro del fryba píše: 20.02.2020 11:14 Jde o to, že každý živý bubeník má vlastní timing úderů a to dělá veškerej groove. Je to prostě o frázování.
Přesně na tomhle předpokladu funguje Jamstix, kde jsou patterny modelovány podle reálných bubeníků (B.Bruford, J.Bonham, R.Star, L.Ulrich, S.Copeland, S.Phillips, D.Weckl, M.Portnoy, atp.)
https://www.rayzoon.com/styles_and_drummers.html
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Addictive Drums mají taky nějaký midi fráze (grooves) nahraný od bubeníků. Funguje to dost dobře - jenom se ta fráze chytne a vloží do midi stopy, kde lze pak dále editovat. Problém je akorát najít nějakou vhodnou, která sedne feelingem do skladby.
filo01

Příspěvek od filo01 »

To je trochu něco jiného. Jamstix nemá nic hotového, má jen algoritmy, jak daný bubeník hraje a styly. Předgeneruje ti pattern (nebo i celý song) a pak už je na tobě, jak moc si ho ohneš. Nebo např. pokud máš 100% jasno v kopáku a šroťáku, tak si je tam naimportuješ nebo ťukneš ručně (MIDI klávesama nebo v přímo gridu) a pak už si můžeš "hrát" jen s hajtkama, činely, přechody, atp. Škoda, že autor totálně kašle na PR. Dlouho jsem hledal náhradu za Digitech SDRUM a moje potřeby tenhle soft splňuje na maximum. A to ho umím používat s bídou tak na 20% :)
Bijec

Příspěvek od Bijec »

Dobrý den, velice děkuji za všechny odpovědi, nezmizel jsem, jen jsem řešil pracovní a soukromé záležitosti :D Ten Jamstix vypadá taky zajímavě. Ale ještě jsem se s ním nenaučil. Zatím teda jedu na SSD5, zkouším něco nahrávat s bicími utvořenými s tímto bubeníkem. Snad to bude paráda! Akorát mne zase trápí basa, no. Když se člověk dozví spoustu informací o bicích, poskládá je a začne konečně hrát, zas ho zabrzdí něco jiného. :D
"Já chci hrát!" - já, 2021
filo01

Příspěvek od filo01 »

Mrkni na EZ Bass
Bijec

Příspěvek od Bijec »

Děkuji, to jsem ani nevěděl, že TT toto taky vyrábí. Nicméně basu mám opravdovou, hraji na ni rukama, ale jsou tam nechtěné rušivé prvky. O tom jsem založil téma opodál.
"Já chci hrát!" - já, 2021
filo01

Příspěvek od filo01 »

Jo táák, já myslel, že chceš jednoduše "vyrobit" basovou linku ;)
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Zdravím všechny. Prosím o radu. Začal by som tým, že bicie som robil v BR 800, čo je teda fakt des, dokopy sa s tým ich Editorom nedá nič poriadne robiť. Tu som našiel Hydrogen a teda podla mňa super softík, čo sa týka rýchlosti a komfortu. Natukal som si bicie, zvuk síce otras, ale ten rytmus bol pre mňa super, len ten zvuk.
No a dostal som sa k Addictive 2, zvuk super, rôzne zvukové úpravy, len neviem, či som blbý a senilný, ale vlastne sám svoje bicie si tam naťukať neviem. Takú funkciu som tam nenašiel. Sú tam rytmy , prechody, výber nástrojov, kadečo, ale, je to tak, že v týchto softoch sú prednastavené presety, potom s tým môžem pracovať, ako s MIDI v DAW, svoje rytmy si tam urobit nemôžem. Mám DEMO verziu z netu, kurnik a ešte k tomu to na dva monitory fakt blbne, mení okná, hádže mi tam Addictive 2, alebo 3. tá mi ide, ako plug-in v Studio One 5, v Studio One 4 nie.
Je to tak, že soft Hyrogen free, tú funkciu user songov má, že si môžem celú pesničku jednoducho naťukať, vyexportujem ako MIDI, alebo Wav, na tiahnem do DAW a fičím a trebárs v Addictive to tak nejde a musím tam skladať z hotových presetov nejaký môj song ?
Možno sa blbo pýtam, ale snáď to niekto pochopí. Dik
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

AD je jen virtuální nástroj, pokud mi něco neuniká, takže je potřeba DAW, samo o sobě žádné skládání neumožňuje.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

mirostrat píše: 7.10.2020 6:45 Je to tak, že soft Hyrogen free, tú funkciu user songov má, že si môžem celú pesničku jednoducho naťukať, vyexportujem ako MIDI, alebo Wav, na tiahnem do DAW a fičím
Nene, to je naprosto nevhodný postup, který nemá žádnou výhodu. Tyhle softwary jsou dělané tak, že s nimi pracuješ přímo v DAW. AD funguje jako generátor zvuků na základě not z MIDI stopy.
K tomu navíc ještě AD poskytuje předpřipravené bicí rytmy, které se dají přetáhnout do MIDI stopy a tím se šetří práce. Ale to je víceméně drobnost, hlavně se musíš naučit pracovat s AD jakožto VST instrumentem v DAW.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Addictive Drums 2 funguje aj ako standalone, nutne nepotrebuješ DAW, ale ak chceš teda nejak komplexnejšie skladať a archivovať, tak potom asi áno. Inak možnosti editovať nejaké bicie paterny máš v AD aj bezu DAW (pozri manuál - "Beat Page" - "Transform Tab").
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Jasně, ale k čemu to je, když to chce kombinovat s dalšíma nástrojema?
Standalone instance je v podstatě k tomu, abych si mohl s tím real-time hrát na e-bicí. Jiný rozumný využití si nedokážu představit.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Ja osobne (obcas) skladam bici tak, ze pouzivam Hydrogen jako MIDI sekvencer, kterej vysila MIDI noty (ovladani je o neco prijemnejsi, nez to busit do matrixu v DAWu) a realny bici mi hraje neco jineho.
Hodně budem někde...
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

pavlii píše: 7.10.2020 6:53 AD je jen virtuální nástroj, pokud mi něco neuniká, takže je potřeba DAW, samo o sobě žádné skládání neumožňuje.

P.
sry, ja mám DAW, píšem to, Studio One 5 Artist a ešte napr. Reaper. AD 2 funguje aj samostatne, aj ako plug-in. Len mne primárne nejde do hlavy tá koncepcia, kúpim bubenicky soft, ten má kopec paternov, ala ja si vlastné robiť nemôžem ,teda v DAW v MIDI áno, ale to je oproti free HYDRO opruz. V HYDRO mám za chvílku naťukaný rytmus s hračkárskym zvukom, ale ten rytmus komplet je tam, kick, snare, činely, atd.
Proste hotový rytmus do mojej skladby. Robím taký zmenový metal, seky na konci, 4 takty také a 5 iných. No, A vlastne mi ide i to, či niektorý z tých softov, ADD 2, EZ D ATĎ. Umí to, co ten HYDRO v tom rastri, klikám si kuličky a ... za chvílku mám hotový rytmus do songu. Lebo ten ADD 2 mi prakticky ponúka len všetko hotové.
Možno to tam je co chci, len som na to neprišiel. :D
No a že to robí na dva monitory také vylomeniny, mení sa velkost okna, blíka to kadejako je haluza pri demo. Win mám normálne legal PRO, zvukovka AVID ELEVEN.
Ono vlastne jede vše jak má, len to je vše ? Placený DRUMS soft a robenie v ňom vlastných bicích ide len cez DAW ? Aj to krvopotne cez firemné paterny a ani neni za chvílku jasné ako ? A či to vobec ide.
Ći to su softy iba na púštanie tých paternov ?
Zatím dik za aspoń objasnení nečeho, dik
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
torst

Příspěvek od torst »

Nechápu tvůj problém. Tedy princip ano, ale co ti na tom vadí? Že do té aplikace nejde naládovat uživatelský Pattern? Že si ho musíš naťukat až do stopy v DAW pomocí key editoru? To snad není tak strašné. Můžeš si pak ty své patterny vyexportovat jako MIDI soubory a používat kdykoli s čímkoli. Neměj přehnaný, nereálný požadavky. Mě naopak ty hotový patterny max. vyhovujou, nic neřešim, samohrajka. A když potřebuju upravit nějaký úder, udělám to v key editoru.
Skutečná svoboda je vždy svobodou pro jinak smýšlejícího. (Rosa Luxemburgová)
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

OK, ja sa len pýtam, či v tých softoch ide pracovat tak jednoducho ako v HYDRO. Lebo v HYDRO to natukam vizuálne lahko, ale či to ide aj v tých zmínených softoch, to sa pýtam, alebo, či to tam proste nejde a hotovo.
Lebo to je jak vo všetkých týchto Boskách a Elevenoch nadrbaných 100 user a 100 preset fabrických zvukov. A či to ide v nejakom programe v nejakom rastri urobit tak jednoducho, jak v HYDRO.
Alebo, či sú tie softy robené na pustenie paternov. šak tie DEMá stoja za h.... tak ako si mám urobit predstavu, čo kúpit. Kúpim ADD 2 A šak púšťaj si paterny ty debil, načo chceš svoje rytmy. No takto to funguje ?
Alebo poroď trojčatá, ked sa s tým budeš morit v MIDI v nejakom softe, kua, šak to MIDI vidím v SO 5, ked s tým chcem robit oproti HYDRO, to je ovela zložitejšie.
Ja sa iba pýtam, či to ide v nejakom softe, paterny sú dobré v tom softe, no ale ja chcem úplne od základu svoje bicie a nie hladat v paternoch a potom v MIDI doplnat a vyhadzovat, čo chcem menit. Na to sa ptám, či to ide, alebo je to vlastne, tu máš paterny a do toho si hraj :shock:
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“