Nový projekt v Sonar Platinum

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový projekt v Sonar Platinum

Příspěvek od vasekh »

Pokud umí modul přiřadit různé kanály k různým bubnům, pak nastavíš do různých midi stop, aby braly jen určitý kanál. Jinak leda rozdělit to ex post ručně.
Ale zajímá mě - k čemu je to dobré mít to zvlášť?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Stejně, jako proč se nahrávají živé bicí :-) žádný modul nemá takové možnosti úprav jako standardní audio stopa, takže předpokládám tento účel.

Nicméně otázka je položená tak, že se nabízí nejednoznačná odpověď; vasekh zmínil jen 1/3. Když doplním (otázka položená na problém PŘED modulem), tak netřeba rozdělovat na kanály, ale mít pro každý buben/plech samostatnou MIDI stopu, ale všechny povedou do jednoho portu/kanálu. No a ta třetí varianta je ZA modulem, kdy je třeba, aby naopak uměl separátní výstupy, takže těm se přiřadí dílčí audio stopy.

Tož kterou z těchto polovin (před/za) jest třeba řešiti?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

pavlii: velkej like za Tvoji neúnavnou ochotu, ale teď se mi zdá, že po Tvé odpovědi i já sám tomu rozumím míň než předtím :-D
Borec má evidentně bicí modul a ten propojenej midi kabelem do zvukovky. Žádné audio se nenahrává.
A na nutnost oddělení se ptám, jelikož stejně ty midi stopy často jdou do jednoho VSTi, tak proč to oddělovat?
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

No já to chápu tak aby si každý nástroj( buben, činel atd.. ) vyexportoval zvlášť jako audio stopu.
pavlii píše: 31.05.2021 7:26 ... žádný modul nemá takové možnosti úprav jako standardní audio stopa, takže předpokládám tento účel.

P.
Jak jsem četl úvodní dotaz tak se mi hned vybavila funkce v Cubase MIDI - Dissolve part. Ale jestli je i podobná/stejná funkce v Sonaru to bohužel nevím.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

LUBOSH píše: 31.05.2021 9:03 No já to chápu tak aby si každý nástroj( buben, činel atd.. ) vyexportoval zvlášť jako audio stopu.
Chlapi, co máte pořád s tím audiem? :)
Přece export audia je otázka nastavení VSTi, ne MIDI.
Ledaže by borec chtěl nahrané MIDI zpětně převádět přes modul, ale to bych se mu asi snažil rozmluvit :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hmm - ok: "...zajímá mě jak JE rozdělit..." - takže asi MIDI stopy. Dobře. Čili ideální stav je ten, že modul posílá MIDI v jednom kanále (měl by). V DAW (=Sonar) se nahraje MIDI stopa, kde je vše. Následně se použije funkce (předpokládám, že by jí měl Sonar mít), kterou se dílčí MIDI noty rozhodí do samostatných MIDI stop

Tyto budou všechny mít stejný MIDI kanál (defaultně), ale díky vlastní separaci se s nimi bude moci dál jednodušeji pracovat odděleně.

Nicméně daná věc pro mě postrádá zatím další smysl - ať to tazatel doplní.

P.

LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Je to vpravdě ďábelsky........složitý :-D ale aspoň nějak to funguje (zřejmě).

Jo vlastně jedna věc mě napadá, jak jsem v rychlosti prolítl ten odkazovaný popis: ex-post editace, kdy je opravdu jednodušší mít separátní bubny/plechy), protože například změna dynamiky se pak může udělat Ctrl+A a zadáním hodnoty (což při změti všeho v jdné stopě dost dobře nejde). Dtto asi i pro shuffling, humanize a podobné věci.

P.

jan klempar
Nový uživatel

Příspěvek od jan klempar »

Lubosh jak si napsal,v cubase to rozhodit jde,a teď mám nové sonar,a tam nemám vůbec sajnu jak na to jit
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

jan klempar píše: 31.05.2021 23:26 Lubosh jak si napsal,v cubase to rozhodit jde,a teď mám nové sonar,a tam nemám vůbec sajnu jak na to jit
A ten můj odkaz na Cekawalk, to nepomůže?
LUBOSH píše: 31.05.2021 9:57 Jediný co jsem k tomu našel https://www.cakewalk.com/Support/Knowle ... MIDI-drums
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Hele, zkusil jsem ten Lubošův postup v Cakewalku a funguje to. Akorát ta funkce RUN CAL už není v EDIT, ale v PROCESS.
jan klempar
Nový uživatel

Příspěvek od jan klempar »

Zdravím, mám prosbu nevíte jak v sonaru udělat loop který si udělám přes midi klávesnici např. Bici atd?? , tak abych nemusel ten loop kopírovat a pořád posouvat?? Že prostě bude hrát i 100 taktu.. Děkuji a další věc jestli se dá v nahrané stopě dohrát ještě něco abych nemusel dávat další track díky
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“