NEkroutici se kabel

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Ještě připomínám, že jenom dobrej kabel nestačí, je nutný s ním dobře zacházet.

A když už si kupuju dobrej kabel za cca 25,- Kč/m, tak tam nenaletuju blbej jack za 25,- Kč, ale Neutrika za 90,-Kč, a žádný drátky ani roznýtovaný pacičky už NIKDY neřeším...

Obrázek
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

mužete mě pomoct s výběrem prosím ?
narazil jsem na tenhle proel
http://shop.guitarpark.cz/podle-kategor ... 5-LU3.html

a zajimalo by mě jestli je kvalitnější než tenhle planet wave se střibrnyma konektorama
http://kytary.cz/planet-waves-nastrojov ... 274ff44312

a jak je na tom o proti tomuhle PW se zlatyma konektorama ?
http://kytary.cz/planet-waves-kabel-jac ... 274ff44312

puvodně jsem chtěl 4.5 M PW ale ten je zbytečně dlouhej na muj pokoj :)

díky za rady.je to na strata od stagu a kombo od fenderu přes boss ds1 :)
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jdi do zlatýho PW... (Mj. ho používám.) Rozdíl oproti tomu Proelu je značnej, ten má navíc dost blbý konektory. Ten stříbrnej PW je na můj vkus moc tenkej.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Ivan

"Netočivý" nástrojový kábel

Příspěvek od Ivan »

Ahojte,
uz dlhsiu dobu ma rozculuje jedna taka prkotina - v skusobni sa mi po istom case hrania a roznych pohybov a castych migracii od mikrofonu k pultu (pripadne k poldecaku :)) atd. stoci kabel do takej miery, ze ho musim casto narovnavat - teda vypojit a vytocit ho do rovnej polohy, gitaristi a bassgitaristi asi viete, o com hovorim...
Nie su na trhu u nas nejake kable, ktore sa nedeformuju? Prednedavnom som bol na koncerte A. Šebana, a zdalo sa mi, ze ma taky kabel, ktory sa vobec nepretaca...
Dajte pripadne linky.
Vdaka.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
MilanT

Re: "Netočivý" nástrojový kábel

Příspěvek od MilanT »

Moje troška do mlýna (samozřejmě si pročti i následující příspěvky) - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/r ... AD#p532239

Další názory a debaty - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/t ... AD#p448527
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/j ... rout%C3%AD

Tvoje vlákno by se dalo, vzhledem k problematice, sloučit třeba s tímto (ale nešť :) ) - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... rout%C3%AD

EDIT: Ha, objevil jsem duplicitní téma. :D
Takže jsem se zbytečně vykecával a tak slučuji.
jastud

Re: NEkroutici se kabel

Příspěvek od jastud »

Stačí se naučit smotávat kábly. Konec problémů s kroucením. Dělám to už pět let a kabely se mi nekroutí. Ať už jsou to kytarový kabely nebo třeba prodlužky. Není to žádná magie, zvládne to každý a zamotávání kabelů to zabrání tak z 90 %.

Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Mam prastaryho johnsona, a dva dělany a nekrouti se. Motam to tak, že si ho podávám a on si sám ukáže, na kterou stranu si chce udělat kličku. Dělam to i s prodlužkou, hadicema, se všim. Mam takovy udělátka ze suchýho zipu, kterejma si to pak zatentočkuju, aby se mi to nerozmotalo a žádnej prblm.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

jeleniste píše: že si ho podávám a on si sám ukáže, na kterou stranu si chce udělat kličku.
Taky to tak dělám. Klubko v levé ruce protáčím kolem své vertikální osy podle toho, kam se natáčí nová smyčka z pravé ruky.

Vlákno a otázka sice hovoří o nekroutícím se kabelu, ale když se tu nakouslo i související namotávání kabelů, tak doporučuji i tohle vlákno - baskytarovy-hardware-prislusenstvi-udrz ... 35762.html
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

jastud píše:Stačí se naučit smotávat kábly. Konec problémů s kroucením. Dělám to už pět let a kabely se mi nekroutí. Ať už jsou to kytarový kabely nebo třeba prodlužky. Není to žádná magie, zvládne to každý a zamotávání kabelů to zabrání tak z 90 %.
Je to dobrý způsob, používám jej a taky jsem to (povinně) naučil všechny, kteří mají potřebu mi pomáhat po hraní s motáním kabelů.
Má ale jedno riziko. Pokud člověk při následném rozmotávání kabelu udělá chybu a nevšimne si, že se mu konec kabelu provlekl tím okem na druhou stranu (kde je druhý konec) a rychle jej bude chtít rozmotat např. hozením, pak má uzel na každém závitu :).
jastud

Příspěvek od jastud »

Hendrek píše: Má ale jedno riziko. Pokud člověk při následném rozmotávání kabelu udělá chybu a nevšimne si, že se mu konec kabelu provlekl tím okem na druhou stranu (kde je druhý konec) a rychle jej bude chtít rozmotat např. hozením, pak má uzel na každém závitu :).
To se pravda jednou za čas stát může, nicméně při blbě smotaným kabelu se to stane skoro pokaždé :)
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“