A když už si kupuju dobrej kabel za cca 25,- Kč/m, tak tam nenaletuju blbej jack za 25,- Kč, ale Neutrika za 90,-Kč, a žádný drátky ani roznýtovaný pacičky už NIKDY neřeším...

Taky to tak dělám. Klubko v levé ruce protáčím kolem své vertikální osy podle toho, kam se natáčí nová smyčka z pravé ruky.jeleniste píše: že si ho podávám a on si sám ukáže, na kterou stranu si chce udělat kličku.
Je to dobrý způsob, používám jej a taky jsem to (povinně) naučil všechny, kteří mají potřebu mi pomáhat po hraní s motáním kabelů.jastud píše:Stačí se naučit smotávat kábly. Konec problémů s kroucením. Dělám to už pět let a kabely se mi nekroutí. Ať už jsou to kytarový kabely nebo třeba prodlužky. Není to žádná magie, zvládne to každý a zamotávání kabelů to zabrání tak z 90 %.
To se pravda jednou za čas stát může, nicméně při blbě smotaným kabelu se to stane skoro pokaždéHendrek píše: Má ale jedno riziko. Pokud člověk při následném rozmotávání kabelu udělá chybu a nevšimne si, že se mu konec kabelu provlekl tím okem na druhou stranu (kde je druhý konec) a rychle jej bude chtít rozmotat např. hozením, pak má uzel na každém závitu.