DELAY

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
dada21

Příspěvek od dada21 »

Diky,
ja prave nechci kupovat od Bosse-pripada mi to moc drahy na to ze v tom je jeden integrac,ale stejne to nechapu proc jsou ty DELAY vsechny tak drahy...
Na tenhle jsem koukal,da se rict ze je jeste za rozumnou cenu, ale predpokladam ze bude jak pises dost sumet.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Braniik nepise, ze sumi... Digitalni krabky nesumi [a ve vypnutym stavu ani analogy vetsinou ne]
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
dada21

Příspěvek od dada21 »

A co si mam predstavit pod pojmem OVLIVNUJE SIGNAL??? Zeslabuje?Zkresluje?Uz zmineny sum??? nebo co??
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Sorry, nevyjadril som sa presne. Signal ovplyvnuje tak, ze zvyrazni vysky a potlacil stredy. Aspon cez moje kombo sa to tak prejavuje. V kazdom pripade nesumi, ani nezoslabuje signal.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Lase

Příspěvek od Lase »

Ze by byl Boss drazsi prave proto..? že neovplyvnuje? ;)
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

To prave neviem, ale pochybujem, lebo Boss predsa tiez nie je true bypass... Ale ja osobne v tom nevidim nejaku nevyhodu.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Lase

Příspěvek od Lase »

Chtěl jsem tím právě naznačit, že neovlivňuje. No alespoň ten můj ne. Esli jo, tak je to možná měřitelný nějakým citlivým přístrojem, lidským uchem těžko (jasně že se tu určo najde nějakej rozumprd kterej bude tu nebo jinou značku samoúčelně schazovat).
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Mozme nahrat nejake ukazky, myslim ze v mojom pripade to clovek rozozna "volnym uchom" :D
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

mam ibanez de7 a muzu jedina doporucit, dela to krasnej zvuk a je to docela levny na delay ... navic tam ams prepinani delay/echo
hral sem jeste na boss a neni v tom zas takovej rozdil, spis ma ten boss naky funkce navic (smycku tusim) a je stereo, ale jinak se to asi nevyplati, pokad nehledas vylozene ty funkce. a mit stereo signal do mono boxu je pro me osobne fakt nedocenitelny :P
akorat na mym kombu homemade signal neovlivnuje, ale hral sem na crate glx 212 a chvilema mi to prislo trosku jiny, ale treba se mi to jenom zdalo ... nebo to bylo tim, ze sem to musel propojit dvema kabelama a ten druhej byl nakej srac
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Lase píše:Chtěl jsem tím právě naznačit, že neovlivňuje. No alespoň ten můj ne. Esli jo, tak je to možná měřitelný nějakým citlivým přístrojem, lidským uchem těžko (jasně že se tu určo najde nějakej rozumprd kterej bude tu nebo jinou značku samoúčelně schazovat).
Ono to v tvym pripade nemusi byt slyset, ale s jinym setupem to muze byt dost znatelny rozdil... Samozrejme je dulezity slovo MUZE, ale pokud clovek tech efektu hodla mit vic za sebou, tak se vsechny tyhle ovlivneni muzou secist a pak to bude bezpochyby k prdu... Kdybych o nejake krabce vede, ze ma true bypass, tak bych si za ni urcite byl ochoten priplatit [pokud by zvukove nezaostavala za jinyma neTB] - ale problem je, ze dnes uz je maloco TRUE bypass.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
dada21

Příspěvek od dada21 »

Vsechny ty omezeni se scitaj upne na vsem:pocinaje spatne zapajenym konektorem pres srackovej kabel a pochopitelne kdyz se to potom zesili vznika tam spousta neharmonickej.
Delam v jedne firme,ktera mimo jine vyrabi spektralni analyzatory a kdyz si to do toho pustis je tam krasne videt vsechen ten bordel. Takze si dokazi predstavit ty krabicky za petikilo co to asi dokaze.
dada21

Příspěvek od dada21 »

Ten ibanez nevypada vubec zle :lol:
nodj

Příspěvek od nodj »

já mam boss DD-2 a jsem spokojenej,ale určitě chci i analog delay..až budou peníze.. 8)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Zkoušel někdo Danelectro Wasabi AD1?

Pak bych měl ještě dotaz, jestli je nějaká krabička která má v sobě Delay a Echo ODDĚLENĚ?
noc33

Příspěvek od noc33 »

Zkus EHX stereo memory man-ten nový, je tam asi 8 módu echo/delay+smyčka 30sekund...je to i programovatelný...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Spis by se mi libilo Electro-Harmonix HOLIEST GRAIL, ale ta cena (11K) je celkem ostra...
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

No prave.. ten EHX Memory Man by som bral vsetkymi desiatimi, ale je sakra drahy...
Lase

Příspěvek od Lase »

Braniik píše:Mozme nahrat nejake ukazky, myslim ze v mojom pripade to clovek rozozna "volnym uchom" :D
To vubec neni spatnej napad... to ale abych si precet nejakej ten topic o domacim nahravani ;)

mmchd: ten Memory Man me ze vsech delayů taky láká nejvíc, ale těch pět klacků jen za efekt je přece jen nad moje poměry že
noc33

Příspěvek od noc33 »

Pět? Všude ho mají za šest...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Na bazaru je teď Boss BE-5 (číslo inz.277604) - něco takovýho bych potřeboval, ale bez toho overdrive.
Nevím, jak by tohle hrálo s lampou
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“