Strat s tělem Telete

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
torst

Re: Strat s tělem Telete

Příspěvek od torst »

cid: To přeci není argument. Kdyby v ´50. letech L.Fender přišrouboval krk a snímač na záchodové prkénko (a začal to vyrábět ve velkém), dnes by se vyntážisti předháněli, kdo má ten správnej rezonantní bakelit jako na původních kusech. Samozřejmě trochu torstrollím. Trochu.
Naposledy upravil(a) torst dne 6.06.2025 16:40, celkem upraveno 1 x.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
starypard

Příspěvek od starypard »

Dle demogradyckych zpráv ministerstvo (stát) vyšmelilo získané bitcoiny nízko, několika kamarádíčkům, kteří ani na ně nepotřebovali prachy, protože je obratem prodali minimálně o 10% dráž. Dostali je tedy zadarmo a ještě zbylo. Blbé je, že jsou označkované a tedy dohledatelné. Pokud jsou kradené, následky nechť si zúčastnění nesou sami. Jiříkovský je už mrtvý muž, kdo bude následovat? Ty věci jsou kradené a jde o významné částky. Drogová mafie nebývá moc milosrdná.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

starypard píše: 4.06.2025 14:46 Na stratu a JB (bass) je právě horní roh to důležité. Jednak jsou kytary tvarově vyvážené, designově smyslupné, z hlediska toku linií, jednak se za ten horní roh dají krásně popadnout, zrovna zhruba v těžišti a někam odnést (či zahodit, jak naznačuje předřečník). Mimoto je strat celkově ergonomičtější (a to velmi). Jen je potřeba dát pozor na krk, leckteré straty mají krk takový, že si do týdne zkurvíš ruku (je to prostě změna profilu). JB má naopak nejlepší krk z nejlepších (mimo pětky).
Tele je prostě jen obyčejná placka ve tvaru kytary s výřezem, tedy jsou linie porušeny a kytara je tvarově ...... nedokonalá.
A pokud má tele lemování, má dokonce velmi nepohodlné hrany těla, moc ostré. Byť je lemování obecně moc hezké.
Člověče, nezlob se, ale asi sto lidí, sto názorů. Mi se s přibývajícím věkem začalo tele líbit, už mám tři, z toho jedno s lemováním - a na všechny se mi hraje dobře (na to lemované tedy až po výměně krku, ten původní byl neskutečně polenoidní, jakoby jenom mírně ostrouhaný lichoběžník a navíc krk s velmi malým vyklenutím). Navíc ta "popelníkovitá" kobylka, ta mi fakt sedí (verze s P-90 ji bohužel z pochopitelného důvodu nemá, ale zase tolik to nevadí, on je to celkem atyp, protože je hollow body a archtop, takže odpovídá spíše nějaké pololubovce).
A co se týče JB - ten krk je jako dřívko od nanuku, to absolutně nezvládám. Díky Bobu za poctivý PB! Už jsem uvažoval o nějaké verzi "modern PB", ale co jsem zkoušel, mají sice PB tělo s přidaným JB snímačem u kobylky, nicméně všechny ten tenký JB krk. Takže pro mě "no way". U pětky jsem to vyřešil Warwickem Streamer, ten má že všech Warwů ten krk nejmacatější, u čtyřky ještě pořád hledám (pokud tedy nepočítám klasický PB a bezpražec na bázi Jolany Superstar, což je taky solidní krumpáč).
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
starypard

Příspěvek od starypard »

JB - dřívko od nanuku. Nikdy by mne nenapadlo to tak nazvat, ale je to přesně tak. Krásné pojmenování, snad proto byla a zase bude moje nejbasa zase JB. Kupuji právě nový hardware, komplet, na sedmdesátkový JB. Hraje se na něj super. Warwick Thumb (v podobě kopie), mahagonový, mám v podobě bezpražce, Hraje se na něj skvěle. Na JB musíš hrát jinak, ale až do toho vklouzneš, zjistíš, že právě na něj lze hrát mnoha způsoby. Hleď, housle také nemají zrovna anatomický krk. Chlapská ruka na té špejli prostě překáží. Musíš přehmatávat, ruka musí klouzat, hrát jakoby z luftu, každý tón nasadit zvlášť a jinak. Pak ti to na JB půjde.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“