Taylor - zkušenosti,postřehy
Pravidla fóra
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Re: Taylor-zkušenosti,postřehy
V Brně a snad i ve Velkém Meziříčí si je můžete zajít vyzkoušet do prodejny http://www.hudebniraj.cz/. Pár kousků tam maj.
Včera jsem hrál ve Varech, u pana Koryčánka na Taylor 110 CE. Velice kvalitní smrk na desce, stejně jako palisandr na hmatníku. Kytara byla dost těžká, zvukově barevná, se zavřeným tónem, který se bude dlouho rozehrávat. Elektriku jsem ani nezkoušel, měl tam je ak.komba od Behringeru. Co mě ale dostalo, bylo napojení hlavice na krk, které bylo provedeno jako na stavebním dříví. Na obou kusech vyfrézované hřebeny a ty pak zaklížené do sebe a to v místě, kde se ohýbá hlava. Řešení mi připadá úplně nesmyslné a nedivím se, jestli jsou reklamace na kroutící se krky. Vždyť kvalitní kytary mají v tomto místě, naopak, kus materiálu navíc, ať je to ve tvaru vlnky, diamantu nebo jiný útvar, který vystužuje konstrukci. Budu se asi trapně opakovat, ale zlatý Seagull
a to jde o kytaru za 22.000,-
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
tohohle taylora mam ted doma, na tu hlavici jsem taky koukalJazzman píše:Včera jsem hrál ve Varech, u pana Koryčánka na Taylor 110 CE. Velice kvalitní smrk na desce, stejně jako palisandr na hmatníku. Kytara byla dost těžká, zvukově barevná, se zavřeným tónem, který se bude dlouho rozehrávat. Elektriku jsem ani nezkoušel, měl tam je ak.komba od Behringeru. Co mě ale dostalo, bylo napojení hlavice na krk, které bylo provedeno jako na stavebním dříví. Na obou kusech vyfrézované hřebeny a ty pak zaklížené do sebe a to v místě, kde se ohýbá hlava. Řešení mi připadá úplně nesmyslné a nedivím se, jestli jsou reklamace na kroutící se krky. Vždyť kvalitní kytary mají v tomto místě, naopak, kus materiálu navíc, ať je to ve tvaru vlnky, diamantu nebo jiný útvar, který vystužuje konstrukci. Budu se asi trapně opakovat, ale zlatý Seagulla to jde o kytaru za 22.000,-
- rastakvajanasta
Malá oprava, na hmatníku je - pokud vím - eben, stejně jako na kobylce. Co se týče toho spojení krku a hlavice, nevidím v tom problém. O reklamacích na zkroucené krky jsem ještě neslyšel.Jazzman píše:Včera jsem hrál ve Varech, u pana Koryčánka na Taylor 110 CE. Velice kvalitní smrk na desce, stejně jako palisandr na hmatníku. Kytara byla dost těžká, zvukově barevná, se zavřeným tónem, který se bude dlouho rozehrávat. Elektriku jsem ani nezkoušel, měl tam je ak.komba od Behringeru. Co mě ale dostalo, bylo napojení hlavice na krk, které bylo provedeno jako na stavebním dříví. Na obou kusech vyfrézované hřebeny a ty pak zaklížené do sebe a to v místě, kde se ohýbá hlava. Řešení mi připadá úplně nesmyslné a nedivím se, jestli jsou reklamace na kroutící se krky. Vždyť kvalitní kytary mají v tomto místě, naopak, kus materiálu navíc, ať je to ve tvaru vlnky, diamantu nebo jiný útvar, který vystužuje konstrukci. Budu se asi trapně opakovat, ale zlatý Seagulla to jde o kytaru za 22.000,-
zkousel nekdo u sebe vic kusu vyse zminene 110E? me jsem jednu zapujcenou kterou bych na miste ihned koupil ale majitel ji bohuzel nechce pustit
v budoucnu bych se rad vydal do statu a tuhle kytaru bych si rad privezl, ale jde mi to jestli jsem mel opravdu stesti na skvely kus (jedina slusna akustika na krame, kdyz jsem ji pred 3ma rokama vybiral tak pro me usi prehrala i kytary kolem 35ti tisic - plati dodnes) nebo se vsechny kusy vyznacuji syrovym dynamickym zvukem, neuveritelnym akustickym vytlakem i pri podladeni do CGDGHE & podobne a tvrdosti (bohuzel i co se tyce hratelnosti, hraje se mi na ni blbe ale vyvazuje to ten zvuk). vestavenou elektriku zatim moc neresim protoze i pres nenastavitelnost mi prisla velice slusna ale necham si klidne poradit.
je mi jasny ze vsechny budou hrat ruzne, ale spis mi jde o ten charakter zvuku, syrovost a dynamiku. zjisitl jsem ze ani mnohem drazsi akusticke kytary co jsem zatim mel v ruce (je pravda ze tolik jich zas nebylo) mi tak nesedly zvukove jako tehle "lacinej" taylor.
je mi jasny ze vsechny budou hrat ruzne, ale spis mi jde o ten charakter zvuku, syrovost a dynamiku. zjisitl jsem ze ani mnohem drazsi akusticke kytary co jsem zatim mel v ruce (je pravda ze tolik jich zas nebylo) mi tak nesedly zvukove jako tehle "lacinej" taylor.
Tak jsem včera při putování za kombem taky vyzkoušel Taylory (které jsem si chtěl vyzkoušet pro případnou výměnu za svojeho Seagulla).
Pár postřehů z krátkého zkoušení - zkoušel jsem jenom akusticky a hrál pouze prsty.
Zkoušel jsem 114CE - tahle kytara mě příliš neoslovila, zvuk celkem průměrný a cena poměrně vysoká - asi tu cenu vyvažuje snímání a zvuk se zlepší po připojení na kombo, ale já bych si ji nekoupil (samozřejmě taky hodně záleží na kusu).
Potom jsem si vzal do ruky 214CE a byl to jasný posun k lepšímu - hezčí zvuk. Velice příjemně se na ni hrálo. Hmatník trochu užší než jsem zvyklý, ale na tuto kytaru bych si rychle zvykl.
No a potom jsem vzal do ruky GA6 a bylo vymalováno. Krásně vyrovnané tóny. Znělost a sustain tónů i za 12 polohou. Neuvěřitelně pohodlná - ač nemá výkroj, hrálo se mi krásně i na 18 pražci. Nejlepší akustika, kterou jsem měl kdy v ruce. Tak tohle bych si uměl představit doma - ale ta cena?
Pár postřehů z krátkého zkoušení - zkoušel jsem jenom akusticky a hrál pouze prsty.
Zkoušel jsem 114CE - tahle kytara mě příliš neoslovila, zvuk celkem průměrný a cena poměrně vysoká - asi tu cenu vyvažuje snímání a zvuk se zlepší po připojení na kombo, ale já bych si ji nekoupil (samozřejmě taky hodně záleží na kusu).
Potom jsem si vzal do ruky 214CE a byl to jasný posun k lepšímu - hezčí zvuk. Velice příjemně se na ni hrálo. Hmatník trochu užší než jsem zvyklý, ale na tuto kytaru bych si rychle zvykl.
No a potom jsem vzal do ruky GA6 a bylo vymalováno. Krásně vyrovnané tóny. Znělost a sustain tónů i za 12 polohou. Neuvěřitelně pohodlná - ač nemá výkroj, hrálo se mi krásně i na 18 pražci. Nejlepší akustika, kterou jsem měl kdy v ruce. Tak tohle bych si uměl představit doma - ale ta cena?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hej, to je trochu nefér srovnávat kytaru za 25 a nástrojem ta 85, nemyslíš? 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
To nebylo srovnávání, to byly jenom postřehy k jednotlivým kouskům.Nero píše:Hej, to je trochu nefér srovnávat kytaru za 25 a nástrojem ta 85, nemyslíš?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
SlovíčkařeníJester píše:To nebylo srovnávání, to byly jenom postřehy k jednotlivým kouskům.Nero píše:Hej, to je trochu nefér srovnávat kytaru za 25 a nástrojem ta 85, nemyslíš?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Dnes jsem si koupil 214, bez pieza. Dám do ní magnetický snímač. Cena byla 16.600,- bez slevy. Nechápu, jak na kytarách.cz vyrobili 20t s 33% slevou
( nebo raději nechápu ) Hraje moc dobře, hrubě, barevně, s dlouhým tónem, vyrovnaný sustain, krk perfektně padne do ruky. Na Gypsy-jazz a kubánskou hudbu super. S piezem do big beatu ideální. Samozřejmě kytaře chybí "dech" pod tónem, který má třeba celomasivní dreadnought, takže na bluegrass bych ji rozhodně nepoužíval a ve studiu jen kombinaci snímače s velkým kond. mikrofonem. Akusticky se zázraky konat nebudou. Vždy ale bude v mixu dobře slyšet.
PS: Kobylka i hmatník jsou jasně palisandrové. Takové žíhání a póry namá ani grenadil a to je asi jediné žíhané ebenové dřevo na výrobu hudebních nástrojů, které znám ( vyrábějí se z něj většinou klarinety )
PS: Kobylka i hmatník jsou jasně palisandrové. Takové žíhání a póry namá ani grenadil a to je asi jediné žíhané ebenové dřevo na výrobu hudebních nástrojů, které znám ( vyrábějí se z něj většinou klarinety )
Zdravím Jazzmana.Konečně si někdo všiml cenové politiky Kytar CZ.Loni jsem sháněl kytaru Taylor Baby BT1.
Pro upřesnění.Je to 1/2 cestovní kytara s vynikajícím zvukem.Na Kytarach CZ byla psána skladem,za cenu
6 500,-Asi týden po mém objednání mi volali že ji už půl roku nemají,že ji zapoměli stáhnout z nabídky,ale že mi ji zeženou.Bohužel ji prej Taylor zdražil na 13 500,ale oni mi udělají speciální cenu 9 300,-(jako omluvu)
Nakonec mi ji sehnali v hudebninách v Přerově za 8 000,- a to na tom měli normální marži.
Ono je to všechno postavené na lidské hlouposti a neinformovanosti.Lidi vidí sleva 25%,33% atd.a hned se chlubí kolik že to ušetřili a přitom koupí zboží za normální doporučenou cenu.
Nějak mi to připomíná ono rčení,,Nechci slevu zadarmo"
Pro upřesnění.Je to 1/2 cestovní kytara s vynikajícím zvukem.Na Kytarach CZ byla psána skladem,za cenu
6 500,-Asi týden po mém objednání mi volali že ji už půl roku nemají,že ji zapoměli stáhnout z nabídky,ale že mi ji zeženou.Bohužel ji prej Taylor zdražil na 13 500,ale oni mi udělají speciální cenu 9 300,-(jako omluvu)
Nakonec mi ji sehnali v hudebninách v Přerově za 8 000,- a to na tom měli normální marži.
Ono je to všechno postavené na lidské hlouposti a neinformovanosti.Lidi vidí sleva 25%,33% atd.a hned se chlubí kolik že to ušetřili a přitom koupí zboží za normální doporučenou cenu.
Nějak mi to připomíná ono rčení,,Nechci slevu zadarmo"
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Furch Yellow Plus CP 9 strings
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
Furch OM 33 SR
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
Co říkáte na snímače od Tayloru a kytaru Taylor 214e? Díky
Walden G740CE
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
Mandolína FENDER - FM-52E
Amati klarinet a tenor saxofon
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
Na řadě 200 ještě není ten super snímací systém Taylor ( montují jej až od řady 300 výš ), ale obyčejné piezo, tak na to neříkám nic, ani zázrak, ani průšvih. H
- rastakvajanasta
Mám tenhle model asi dva roky. Co říct, hele zkus si to a uvidíšCZEchito píše:Co říkáte na snímače od Tayloru a kytaru Taylor 214e? Díky
Jo a používám ji na solo fingerstyle, přičemž už jsem taky četl zasvěcený rady o tom, že je na tohle nepoužitelná. To jen dokazuje "sto lidí, sto chutí".
A k cenový politice kytary.cz, o čemž se tu taky psalo. Já koupil 214e za 18.700,- v jednom obchodě v Praze. V tu samou dobu ji na kytarách.cz nabízeli za zajímavých 33.000,-
Tak díky, o kytary.cz to vím. Ale teď ji můžu mít za 17 tisíc z bazaru hhttp://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=548792&page=3&kategorie=110210&nabpop=nabidka®ion=&ins=15&order=datum Je ta cena dobrá nebo je to drahy?
Walden G740CE
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
Harley Benton HBAC-80
Footswitch
CORT EARTH70 NS
- rastakvajanasta
Já dal necelých 19 za novou, bylo to v Guitarparku. Ale tam už taky všechny modely Taylor 100/200 namastili o nějakých 5.000, holt ceny asi trochu poskočily. Těch 17 se mi zdá ale na bazarovku hodně. Dohadoval bych to aspoň tak na 15k v případě, že bude kytárka v richtiku. Jinak ruce pryč.CZEchito píše:Tak díky, o kytary.cz to vím. Ale teď ji můžu mít za 17 tisíc z bazaru hhttp://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=548792&page=3&kategorie=110210&nabpop=nabidka®ion=&ins=15&order=datum Je ta cena dobrá nebo je to drahy?
Zdravim vespolek, protože jsem splašil něco málo peněz, tak řeším otázku, zda koupit OVATION ADAMAS a nebo TAYLOR 814CE. Mám doma LA PATRIE Hybrid CW ale tam mam nylonky, je to na pohodové hraní v klidu a potřebuju něco co má silný zvuk a sílu. Co radíte. Obě kytary jsou dobré a já se nemůžu rozhodnout. Díky
Pokud někdo chce nového Taylora, oslovte dovozce - dowina.sk. Na kytary.cz mají většinou nesmyslné ceny.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Asi bylo míněno dowina.eu, nikoli dowina.sk, že? Jinak jsem si zusil naslepo porovnat ceník, co mají na stránkách, s cenami na kytary.cz a žádné zásadní rozdíly se tedy nekonaly... Připočtu-li ještě dopravu ze Slovenska, vychází to skoro stejně... (u kytary za 70 tis. byl rozdíl cca 2.000, u kytary za 20 tis. pár stovek...)shoooter píše:Pokud někdo chce nového Taylora, oslovte dovozce - dowina.sk. Na kytary.cz mají většinou nesmyslné ceny.
Tím nechci obhajovat Kytary.cz, jen tedy zas takový rozdíl, abych oželel možnost výběru v obchodě v Praze, to není... Pokud tedy nenabízejí ještě jiné ceny, než které mají na webu
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Ahoj
Dowina už bohužel není oficiální dealer Taylor pro ČR a SR.Ten zbytek kytar,co mají na stránkách
je pouze doprodej.
Dowina už bohužel není oficiální dealer Taylor pro ČR a SR.Ten zbytek kytar,co mají na stránkách
je pouze doprodej.
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
Furch OM 33 SR
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1