Rada - Elektrika, basa čtyřka nebo šestka?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

KIWI píše:
Nesst píše:Ale tak KIWI nějakej omezenej :wink: . Dvojhmaty jsou nuda. Šestka se používá právě kvůli tomu, že má lehce dosažitelné vysoké tóny a proto se na ni hrají krásně i trojhmaty... Jinak i na normální čtverku je paráda si zahrát nějaké ty akordíky (ale musí to být pochopitelně ve vyšších polohách)
Neřekl bych že jsem omezenej. Psla jsem že to nezní v nízkých polohách, ve vysokých samozřejmě sní, ale sám dávám přednost radši sice uchycení akrodu, alerychlému vybrknávání jedotlivých tonu toho zmčknutého akordu...nemám rád když to hučí všechno dohromady :-)
Však tam byl smajlík :D . Jsem se tě nechtěl dotknout... Já jen nemám rád, když někdo tvrdí, že se něco dělá a něco nedělá. Když už vlastníš nástroj jako je šestka, tak na ni přece nebudeš hrát rozklady... To by bylo zbytečný. Ten nástroj nabízí velké možnosti v hraní různých technik a hlavně inovování zvuku a podobně. Proto tvrdit, že se na basu, kór když už se bavím o šestkách, nehrajou akordy je mimo...
K tomu hučení :wink: . Jasně, že to tam nebudeš mydlit jak Zakk Wylde, ale souzvuky jsou na basu hrozně krásný, a správný použití akordu posouvá tu skladbu zvukově úplně jinam.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nesst píše:Však tam byl smajlík :D . Jsem se tě nechtěl dotknout... Já jen nemám rád, když někdo tvrdí, že se něco dělá a něco nedělá. Když už vlastníš nástroj jako je šestka, tak na ni přece nebudeš hrát rozklady... To by bylo zbytečný. Ten nástroj nabízí velké možnosti v hraní různých technik a hlavně inovování zvuku a podobně. Proto tvrdit, že se na basu, kór když už se bavím o šestkách, nehrajou akordy je mimo...
K tomu hučení :wink: . Jasně, že to tam nebudeš mydlit jak Zakk Wylde, ale souzvuky jsou na basu hrozně krásný, a správný použití akordu posouvá tu skladbu zvukově úplně jinam.
Však ses mě taky nedotknul.. ;-) já jen normálně reagoval..diskuze :-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

turbo_MaCk píše:nápodobně basa je klasa..... kytara je lepší
Cože?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

KIWI píše:
turbo_MaCk píše:nápodobně basa je klasa..... kytara je lepší
Cože?
Hm, dost subjektivní :P Jak jsi to vůbec myslel?
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
severin

Příspěvek od severin »

No to asi ako keby som povedal, ze: "hento auto je ruzove ale motorka je lepsia" Uplne odveci. Myslim si ze basa ma uplne rovanke opodstatnenie v hudbe ako gitara. Dokonca sa mi niekdey v pesnickach paci basa viac ako samotna gitara... ale to iba v ojedinenlych pripadoch. :):)
ROCK ON :):)
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

myslim ze sestka ma jednu strunu navic nahore a jednu navic dole..
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

pigdestroyer píše:myslim ze sestka ma jednu strunu navic nahore a jednu navic dole..
FAKT???? Sorry, ale proč to sem píšeš, když už to tu je napsané? Proboha lidi, čtěte si ten topic, když do něho přispíváte...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

proč má ale šestka dole navíc zrovna C?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Pač je celá v kvartovém ladění narozdíl od kytary... Tzn. máš tam lepší prstoklady.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

to mě nenapadlo, dík :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Není zač... Jinak je to taky kvůli tomu, že narozdíl od kytaristů nepotřebujeme hrát barré, takže můžeme mít pohodlnější hraní rozkladů a vyhrávek :D
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Nesst píše:Není zač... Jinak je to taky kvůli tomu, že narozdíl od kytaristů nepotřebujeme hrát barré, takže můžeme mít pohodlnější hraní rozkladů a vyhrávek :D
Ty jooo kdo umáčkne v první poli baré na šestistrunce tak to je borec :-D
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“