Vysvětlí mi někdo proč?! [slabý výkon...]
Pravidla fóra
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
spis to mas poplantane trosku, takze bych te poprosil at si ujasnis terminy jako "zesilovac","pasivni a aktivni bedny", "vystup na sluchatka" a "vystup na externi repro" a pak se muzeme o necem bavit... pokud se nam snazis tvrdit, ze nejaky 15w behringer rozhybe pasivni 4x12' box z vystupu na sluchatka, tak je to bud tvoje snaha o nejakou recesi a nebo se jedna o totalni neznalost... jak sem uz jednou psal - z vystupu na sluchatka jde asi tak nulanulanic watu a tezko tento vystup muze utahnout cely box... napsal sem ti i navod na to, jak udelat vystup na externi repro, pokud ho kombo nema (coz nema)...*Twisted.Brother* píše:Cekat zazraky .. k***a ja na vlastni oci videl jak to hralo s tim samym kombem co mam ja krom designu tak mi nerikejte ze to nejde a uz vubec ne ze nemam cekat zazraky neni to zadny zazrak .... normalne to jebnu do sluchatek a hralo to a na tom mojem to neslo nic vic nic min .....
jinak 15w tranzistor neni opravdu nic moc, ale pres ten box by to i mohlo hrat (mysleno spise "hrat lepe nez pres 8' behringeracky reprak"), jak jsem psal kdesi vyse
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- Jens Ludwig
- Odborník
protože kombo má v sobě zesilovač, kterej tu linkovou úroveň, co de v těch sluchátách, nějak rozhejbal....
... teď přemejšlim, jestli nemam zamezit ventilování této neznalosti a dezinformovanosti locknutím....
... teď přemejšlim, jestli nemam zamezit ventilování této neznalosti a dezinformovanosti locknutím....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Chlapče, máš bordel v pojmech... Až si ujasníš co co znamená, tak se vyžvejkneš, ted tu meleš docela nesmysly...
Čtení tohot threadu skoro škodí zdraví, uvažuju o locku, ale zatím bych to nechal...
Čtení tohot threadu skoro škodí zdraví, uvažuju o locku, ale zatím bych to nechal...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- Nero
- Rádce
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Okej okej .. tak jeste jednou .... Mame kombo A & B (Oba o vykonu 15 wattu a s inpendenci ve sluchatkovem vystupu 6 ohmu) dale mame kytarovy box 100w s inpendenci 8 ohmu .. okej tedka ... pichnu box do komba A do sluchatkoveho vystupu a dostal jsem z toho boxu stejnou hlasitost jako bez boxu ... dale sem to vyzkousel naprosto tak samo jako u komba A na kombu B ale? Box hraje podezrele potichu .... Vcem je probleM?
- Nero
- Rádce
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- Nero
- Rádce
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych se nedivil kdyby to kombo epiphone byla 15 w lampa, protoze ten ocividne nema tuseni co mluvi, napsat ze ma vystup na sluchatka 6 ohmu, i to mi stacilo, je rozdil chlapce v impendanci repraku a sluchatek, vis?
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
já vím .. a moje kombo ma inpendanci v repru 4 ohmu a ve sluchatku 6..a lampa to rozhodne neni prece vim do ceho hraju ne?Je to prahobycejny tranzistorak s P=15W od firmy epiphone a pokud vim tak inpendance ve sluchatkovem vystupu je vsude stejna ... takze i kdyby to nebylo tech 6 ohmu urcite by vtom nebyl problem
Ale ty porad nechapes jak to myslim, vystup na sluchatka muze mit impendanci jakou chce, to je mozny, ale furt tam jde vykon kolem 50mW a to ti neutahne 100w to je naprosta kravina, mozna ze by s tim neco udelalo 10 nebo 20W , ale 50mW ti bude hrat tak potichu ze to neuslysis, u toho epiphone je to urcite jinak, a jsem si 100% jistej ze to je vystup na box, nebo je to v tom kombu nejak prekopany a nekdo vymnenil vystup na sluchatka za vystup ze zesilovace, aby mel vystup na externi box, ale v kazdym pripade to bude hrat s 15watama na h***o.*Twisted.Brother* píše:já vím .. a moje kombo ma inpendanci v repru 4 ohmu a ve sluchatku 6..a lampa to rozhodne neni prece vim do ceho hraju ne?Je to prahobycejny tranzistorak s P=15W od firmy epiphone a pokud vim tak inpendance ve sluchatkovem vystupu je vsude stejna ... takze i kdyby to nebylo tech 6 ohmu urcite by vtom nebyl problem
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
naprosty souhlas... konecne to nekdo objasnil presne...qwer píše:spis to mas poplantane trosku, takze bych te poprosil at si ujasnis terminy jako "zesilovac","pasivni a aktivni bedny", "vystup na sluchatka" a "vystup na externi repro" a pak se muzeme o necem bavit... pokud se nam snazis tvrdit, ze nejaky 15w behringer rozhybe pasivni 4x12' box z vystupu na sluchatka, tak je to bud tvoje snaha o nejakou recesi a nebo se jedna o totalni neznalost... jak sem uz jednou psal - z vystupu na sluchatka jde asi tak nulanulanic watu a tezko tento vystup muze utahnout cely box... napsal sem ti i navod na to, jak udelat vystup na externi repro, pokud ho kombo nema (coz nema)...*Twisted.Brother* píše:Cekat zazraky .. k***a ja na vlastni oci videl jak to hralo s tim samym kombem co mam ja krom designu tak mi nerikejte ze to nejde a uz vubec ne ze nemam cekat zazraky neni to zadny zazrak .... normalne to jebnu do sluchatek a hralo to a na tom mojem to neslo nic vic nic min .....
jinak 15w tranzistor neni opravdu nic moc, ale pres ten box by to i mohlo hrat (mysleno spise "hrat lepe nez pres 8' behringeracky reprak"), jak jsem psal kdesi vyse
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
ne, opravdu nejde k sluchatkovymu vystupu (ktery je na impedanci v radu kiloohm) o vykonu nulanulanulanic Watt pripojit kabelem 100W reprobednu....*Twisted.Brother* píše:Sakra na vlastni oci sem to videl netvrdte mi ze to nejde ! do druheho komba sem to taky strkal do sluchatek a hralo to naprosto stejne jako repro u komba !
ze sluchatkovyho vystupu muzes vest kabel do koncoveho zesilovace a teprve z nej do reprobedny, pak ti to hrat bude... tohle si mozna nekde na vlastni oci videl, jen si prehlidnul ten zesak ...
(a taky to klidne mohla byt nejak spesl "netradicni" bedna se zesakem uvnitr - cili aktivni reprobedna)
jeste je varianta (trochu prasarna), a to ze ze u jednoho komba neni sluchatkovy vystup pravym sluchatkovym vystupem, ale jen odbockou od koncaku a pocita se s tim, ze kdyz tam pripojis mnohonasobne vyssi impedanci (sluchatka), tak se z 15W komba stane 0,015W do sluchatek...
Normalni sluchatkovy vystup na kombu je vyveden pred koncovym zesilovacem a vetsinou ma jeste par RC clenu pro upravu zvuku....
Naposledy upravil(a) petrpeter dne 4.12.2007 20:48, celkem upraveno 1 x.
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Tak jinak ... tedka vylucte to , ze to kombo ma neco jinak nez to moje tzn. skutecne to tahame pres sluchatka , to kombo nebylo vubec nijak upravovano je v puvodnim stavu ... je transistorove ... ma vykon 15 wattu ...a myslim ze ten komu patri to kombo je zkuseny a vi co dela ... ale ani jeden nevime proc me to nejde ....
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Clovece ja to vazne videl proc bych si vymyslel?.... ja dostal napad! Ja vam to mobilem vyfotim a nahraju vam zvuk meho a jeho komba (Na mobilu nemam kameru) a kdyby slo o aktivni box tak by to moje kombo hralo ..cozt nehraje .... Verte mi ....petrpeter píše:ne, opravdu nejde k sluchatkovymu vystupu (ktery je na impedanci v radu kiloohm) o vykonu nulanulanulanic Watt pripojit kabelem 100W reprobednu....*Twisted.Brother* píše:Sakra na vlastni oci sem to videl netvrdte mi ze to nejde ! do druheho komba sem to taky strkal do sluchatek a hralo to naprosto stejne jako repro u komba !
ze sluchatkovyho vystupu muzes vest kabel do koncoveho zesilovace a teprve z nej do reprobedny, pak ti to hrat bude... tohle si mozna nekde na vlastni oci videl, jen si prehlidnul ten zesak ...
(a taky to klidne mohla byt nejak spesl "netradicni" bedna se zesakem uvnitr - cili aktivni reprobedna)