EHX Nano Small Stone
Pravidla fóra
-
potkolenky
Re: EHX Nano Small Stone
Vlastnim Behringer VP1, coz ma byt kopie Small Stonu, ale prijde mi u nej strasne markantni propad hlasitosti. Jak je na tom v tomto ohledu Nano Small Stone, popr. klasicky Small Stone? Predem dik za odpoved
Originál Small Stone tím trpěl taky. U Nano Small Stone je hlasitost OK.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Na druhou stranu bych si nano small stone nekoupil, zvukvoě se mi nelíbil. Volume drop ale nemá, to je pravda
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- yeeshkul
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Mel jsem tu na opravu ten cervenej plechovej model s ledkou. Po pravde, ten model ze 70tych let hraje lip. Jednak, u tohohle cervenyho typu mi ten min promodulovanej zvuk zni prilis chemicky, druhak je tam antilogaritmickej potak, takze mezi 14:00 a 17:00 je to skoro to samy, dale leze do silenejch rychlosti, kde je to spis nepouzitelny drnceni a ne modulace a ma volume drop. Vrele doporucuju ten starej model (s oranzovym logem). Ani jeden z nich nema ochranu proti prepolovani, coz je risk, ponevac ty integrace jsou drahy a je jich tam tusim 5. Ten uplne nejstarsi (a nejdrazsi) model (cerne logo) taky neni nic moc. Bazar. Nano neznam.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
Tak jen komentář k Nano Small Stone. Zvukově se mi moc líbí, ale bohužel kvalita výrobku je hrozná. Měl jsem jeden z bazaru a hodně šuměl, byl asi i dost blbě uzemněný. Při doteku na krabičku nebo na footswitch se hodně zesílil šum, v poloze Color nahoře to bylo ještě mnohem více zvýrazněné, vyloženě hlasitý šum s oscilacemi. Bylo to stejné jak při napájení ze sítě (Powerbrick XL) i z 9V baterie. Tak jsem si řekl, že ho prodám a koupím nový, protože to musí být asi horší kus. Nicméně úplně nový je úplně stejný, možná jen s tím rozdílem, že zadní hliníkový kryt je lehce prohnutý (kontrola kvality mizerná). Takže ho budu vracet.. Škoda, do pedalboardu bych Small Stone moc chtěl, ale ty starší obludy jsou prostě obludy.
Máte někdo jinou, lepší zkušenost s EHX Small Stone NANO?
Squier Tele Classic Vibe Custom (Twang King & Tonerider Hot Classics TRT2B) | Squier Tele Classic Vibe 50s VB (Alnico III pickups) | Ibanez AW250ECE-LG Cedar
Fender Pro Junior IV | Fishman Loudbox Mini
Fender Pro Junior IV | Fishman Loudbox Mini
Já problém se šumem s Nano Small Stone nemám. Ale zvukově se mi už oposlouchal, zvuk s ním mi přijde moc zahuhlaný, zvlášť s Les Paulem a před zkresleným zesilovačem. Na čisté nebo lehounce zkreslené zvuky se stratocasterem mi vyhovoval víc. O kousek výš jsme tu řešili volume drop, ten jsem se stratem na čistý zvuk nepozoroval, ale teď když ho používám s jednokanálovým zesilovačem a chci vyčistit zvuk stažením volume na kytaře, tak to reaguje moc citlivě, volume drop tam asi je, resp. se hodně projevuje to posouvání fáze.
sem koupil v Muzikeru nano SS, po dlouhé době "first hand". Mám ještě i původní 70-kový, ale tam je ten problém s hlasitostí, že. Tak nano ho má taky. Jenže opačný. Při sepnutí je trochu hlasitější než bypass. :-X
No nic, možná zkusim vložit na výstup trimr.
No nic, možná zkusim vložit na výstup trimr.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Myslím, že se to ztratí v mixu celé kapely, žádný trimr bych neřešil, je to spíš plus. Mně tedy zvuk s phaserem připadne hůř prolézající mixem.
je mi to jasný. oni ty modulace prostě vždycky uberou průraznost. Proto se jim taky vyhejbám a jedině tem SS mi přišel natolik mírnej, že nenadělá tolik škody (res. bylo mi tady tak poraděno, a myslím právě tebou). Pak samozřejmě i Chorus, ale ten už jsem měl, chtěl jsem přeci jen něco zajímavějšího. Ale tady mi ten skok hlasitosti přijde docela dost. ještě uvidim.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tak včera odzkoušeno v kapele. Překvapivě mě s tím nevyhodili, jako posledně se 70´verzí. (Použil jsem teď jen lehce do sól). Ten nárůst hlasitosti opravdu trochu je, ale není nijak vražednej. Takovej lehkej "jump" rozvlněnýho sóla. Perlička - uvnitř jsem našel novou baterku EH made ! Čekal jsem, že bude vymlácená, jak byl efekt dnem a nocí zapojenej. Ale asi připojení napájecího jacku jí oddělilo, je OK. :-s
Koupil jsem z bazaru ještě jeden nano. Mám už ten poslední model s Hippie potiskem. To bylo taky to, co mi na něm nejvíc vadilo a dodnes jsem si nezvyk. Takže jsem chtěl výměnu čistě z estetických důvodů. Ale potěšil i zvukově, resp. hlasitostí. Mám i původní 70´verzi, ta je potišší než bypass, Nano hyppie je naopak o něco hlasitější. Kdežto tahle starší edice má výstup přesně tak akorát k bypass. Nádavkem navíc pěkný katalog se všemi krabkami EH.
Tenhle klasický kamínek je důvěryhodný a spolehlivý, s tím chybu nikdo neudělá. Tak vítej do klubu 
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
díky. mě překvapilo, že i mezi těmi Nano jsou rozdíly. Viz hlasitost "hippie". To už jsem očekával, že to sekaj podle jednoho mustru. Ten můj "old" je navíc ještě starší verze s reverzně umísteným Color a LED. Takže echt vintage !! :-Q