efekty behringer?
Pravidla fóra
No spoustu lidí tady píše nekupovat ! vyhíbat se ! nekvalitní !
No možná je to pravda ale taky nemám dost peněz na nějakej ibanez nebo na něco co stojí 1.599kč.Tak jsem se koukal na stranky http://www.muziker.cz/ tam sem dal efekt značky Behringer a dal jsem ukázat hodnocení,psali tam lidé co jsi to koupili a říkali že je to vcelku SOLIDNÍ za tu cenu.Je pravda že to nevydrží třeba 5-9roků ale možná 3. jo a pak si klidně muůžete koupit nějakej multiefekt nebo něco takýho.Ja bych potřeboval něco co změní zvuk a Behringer je promě asi jediná možnost (dostupná).
No možná je to pravda ale taky nemám dost peněz na nějakej ibanez nebo na něco co stojí 1.599kč.Tak jsem se koukal na stranky http://www.muziker.cz/ tam sem dal efekt značky Behringer a dal jsem ukázat hodnocení,psali tam lidé co jsi to koupili a říkali že je to vcelku SOLIDNÍ za tu cenu.Je pravda že to nevydrží třeba 5-9roků ale možná 3. jo a pak si klidně muůžete koupit nějakej multiefekt nebo něco takýho.Ja bych potřeboval něco co změní zvuk a Behringer je promě asi jediná možnost (dostupná).
BASS: CORT - ACTION To co bylo ... Jolana Superstar bass
KOMBO: LANEY - RB3
92% teenagerů poslouchá všechno+hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
92% teenagerů poslouchá všechno+hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
- Kustomator
Taky uvažuju nad nějakým efektem, hlavní problém je, že pořádně nevím co vlastně chci (představu zvuku mám, ale jak toho docílit ne). Připadám si blbě přijít do hudebnin a dvě hodiny si tam hrát s krabičkama. No a těm zvukovým ukázkám na Youtube taky moc nevěřím. Jsou tam většinou dva extrémy buď nějakej dřevák a strašná kvalita, nebo videa od výrobce/prodejce kde je to zase udělaný tak aby to znělo. Multiefektu se chci vyhnout, ty simulace zní většinou strašně uměle (jsou i výjimky jako Line6). No abych to shrnul, uvažuju nad tím si na zkoušku něco podobného pořídit, za ty prachy když to za měsíc zahodím si sice řeknu jo byla to chyba, ale třeba se mi to zase bude líbit a pořídím si něco kvalitnějšího na stejný způsob.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
Jo když si koupím nějakej Behringej za 600 kč a řeknusi že já vůl sem si to koupil za 600kč tak na tom bude ještě dobře,než kdybych si řek,že já vůl sem si koupil ibanez za 1.599kč.
BASS: CORT - ACTION To co bylo ... Jolana Superstar bass
Od toho je zkoušení.....navíc já razím teorii než mít něco hnedka a aby to stálo za h***o, tak radši chvilu počkat, přišetřit a koupit něco pořádnýho.Inwenco píše:Jo když si koupím nějakej Behringej za 600 kč a řeknusi že já vůl sem si to koupil za 600kč tak na tom bude ještě dobře,než kdybych si řek,že já vůl sem si koupil ibanez za 1.599kč.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Taky si myslim, že když už si du koupit efekt, tak vim, že takovej zvuk co ten efekt umí chci, potřebuju a využiju. Od toho abych si vyzkoušel jak se kterej efekt chová jsem si koupil multiefekt. Sice ho používám hlavně jako ladičku a metronom, ale občas si zablbnu i s efektama. Podle něj se rozhodnu a vim, že až si pudu někdy nějakej efekt koupit, tak budu vědět, že ho využiju a rovnou koupim něco kvalitnějšího.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
- Kustomator
Tak představu co jednotlivej efekt se zvukem udělá si udělám třeba podle amplitube v tomhle problém není. Multiefektu se bojím, vidím to kolem sebe co mají někteří kytaristi tak to mi nesmí do baráku. Nekvalitní zpracování, šum, dlouhá odezva a hlavně ten zvuk většinou za moc nestojí. Proto jsem spíš nakloněn k nějakému jednoduchému řešení.
Jako začátečník počítám s tím, že se bude moje tvorba posouvat víš a tak to co využiju teď mi za pár let už třeba užitečný nebude.
Jako začátečník počítám s tím, že se bude moje tvorba posouvat víš a tak to co využiju teď mi za pár let už třeba užitečný nebude.
Basa: Apollo DGB-1350, Kombo: Kustom KBA30X, Struny: Jimi Hendrix 1202 XL, Trsátka: Jim Dunlop X-H, Kabely: Stagg
Ahoj ! Přemýšlím o pedálové ladičce Behringer TU300 ... máte nějáké zkušenosti ? Nebo mám raději vzít Ibanez LU20 ?
- http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... rpen~2007/
- http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... ezen~2008/
Od Behrigeru mám BEQ a BLE . Ten EQ je po poštelování dobrý ,ale ten Limiter Enhancer bych moc nedoporučoval ... něják jsem se sním vůbec neskamarádil ... nenašel jsem optimální změnu zvuku a navíc se mi po pár použitích rozbyl ... místo jiného zvuku jen pískal ... nevím čím to bylo ... nespadnul mi ... nedupal jsem na něj ... stál mě jen 200 ,-takže to tak nebolelo . Ještě by mě zajímal ten chorus od Behringeru ... zkoušel jsem chorus od Digitechu a hodně se mi líbil ,ale v tom co hraju ho moc nevyužiju a nechce se mi vyhazovat tolik peněz .
- http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... rpen~2007/
- http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... ezen~2008/
Od Behrigeru mám BEQ a BLE . Ten EQ je po poštelování dobrý ,ale ten Limiter Enhancer bych moc nedoporučoval ... něják jsem se sním vůbec neskamarádil ... nenašel jsem optimální změnu zvuku a navíc se mi po pár použitích rozbyl ... místo jiného zvuku jen pískal ... nevím čím to bylo ... nespadnul mi ... nedupal jsem na něj ... stál mě jen 200 ,-takže to tak nebolelo . Ještě by mě zajímal ten chorus od Behringeru ... zkoušel jsem chorus od Digitechu a hodně se mi líbil ,ale v tom co hraju ho moc nevyužiju a nechce se mi vyhazovat tolik peněz .
Baskytara: Schecter Riot 5
Aparát: zesilovač Gallien Krueger 700RB-II + box Gallien Krueger NEO 410 + NEO 115
Efekty: Digitech bass synth, MarkBass Riverbero, EHX Black Finger,MXR M89,Boss bass chorus
Aparát: zesilovač Gallien Krueger 700RB-II + box Gallien Krueger NEO 410 + NEO 115
Efekty: Digitech bass synth, MarkBass Riverbero, EHX Black Finger,MXR M89,Boss bass chorus
- Kustomator
Uvazval jsem nad tim ekvalizerem od behringeru. Kamos mi pujcil Dunlopa, ta bassa znela o 200% lip, proste strasne konkretne a dobre, a to jen tim, ze jsem se na to napojil, ani jsem se v tom jeste nijak nehrabal. Jedine co jsem jeste chtel je, jestli ten ekvalizer umi zesilit i vstupni signal do zesaku, jako ze na nekterych je štelování volume nebo level. Divam se, že ten behringer to ma, ten dunlop to nemel. Cenovy rozdil je tam sileny mezi tema dvema, zas ten behringer muze stat za ho....