To je dost rozšířená skoro blbost, že 100W je moc. Kreslit to bude stejně, ten rozdíl už tam není tak obrovskej a máš aspoň za sebou rezervu.MrDuck píše:Mno já bych chtěl IMG,ale kdyby se rozdávaly mesy,ty by sis nevzal?Greeg píše:bože já tak nesnášim tenhle podnik , všichni mesu všem cpou , všude kam se podívám tak je napsáno mesa , všichni maj mesu , všichni ji chtěj , všichni se sní vytahujou , a přitom mě to přijde jako běžnej drahej (cenově neodpovídající) univerzální aparát bez svýho charakteru , kterej si lidi kupujou proto že nevědi co chtěj ,a protože se bojej že by s jiným aparátem méně známím mohly udělat chybu, prostě tenhle mega kompromis vyhovuje nejvíce lidem . V žádným případě NEDOPORUČUJI . Za ty prachy nebo i menší se dají sehnat mnohem lepší a vyspělejší aparáty . Prostě už je jiná doba , a spousta lidí na to zapomíná , nebo se v tom už neorientujou.
Mesa pude časem do háje , protože jak řikám , už jsou tu modernější veci za modernější peníze , ale mesa pořát stojí na tom samim místě , akorát vymejšlej dražší a dražší věci .Rači bch single rect. než IMG jenom a jenom proto,že má 50W a ne 100 jako muj vysněnej img(100 je moc
), a taky kuli tomu nádhernýmu plecu vepředu a vůbec dyzajnu...ale jinak IMG vede
Mesa Boogie?
Pravidla fóra
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
Nezáleží to i na reproboxu?afektband píše:To je dost rozšířená skoro blbost, že 100W je moc. Kreslit to bude stejně, ten rozdíl už tam není tak obrovskej a máš aspoň za sebou rezervu.MrDuck píše:Mno já bych chtěl IMG,ale kdyby se rozdávaly mesy,ty by sis nevzal?Greeg píše:bože já tak nesnášim tenhle podnik , všichni mesu všem cpou , všude kam se podívám tak je napsáno mesa , všichni maj mesu , všichni ji chtěj , všichni se sní vytahujou , a přitom mě to přijde jako běžnej drahej (cenově neodpovídající) univerzální aparát bez svýho charakteru , kterej si lidi kupujou proto že nevědi co chtěj ,a protože se bojej že by s jiným aparátem méně známím mohly udělat chybu, prostě tenhle mega kompromis vyhovuje nejvíce lidem . V žádným případě NEDOPORUČUJI . Za ty prachy nebo i menší se dají sehnat mnohem lepší a vyspělejší aparáty . Prostě už je jiná doba , a spousta lidí na to zapomíná , nebo se v tom už neorientujou.
Mesa pude časem do háje , protože jak řikám , už jsou tu modernější veci za modernější peníze , ale mesa pořát stojí na tom samim místě , akorát vymejšlej dražší a dražší věci .Rači bch single rect. než IMG jenom a jenom proto,že má 50W a ne 100 jako muj vysněnej img(100 je moc
), a taky kuli tomu nádhernýmu plecu vepředu a vůbec dyzajnu...ale jinak IMG vede
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
přesně , kdybych dostal mesu za 80 tisíc , tak bych jí hnedka prodal a koupil bych si za 40 tisíc Peavay , nebo Hughese kettnera , nebo hiwatta , a kdyby jí nikdo nechtěl tak bych to i vymenil bez doplatku (to se jich na bazaru ale válí , to je zvláštní)
Naposledy upravil(a) Greeg dne 2.01.2008 20:24, celkem upraveno 1 x.
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
JJ, taky na to koukam, teď jsou tam tak tři singl recta.Greeg píše:přesně , kdybych dostal mesu za 80 tisíc , tak bych jí hnedka prodal a koupil bych si za 40 tisíc Peavay , nebo Hughese kettnera , nebo hiwatta , a kdyby jí nikdo nechtěl tak bych to i vymenil bez doplatku (to se jich na bazaru ale válí , ta je zvláštní)
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
Můj člověkGreeg píše:přesně , kdybych dostal mesu za 80 tisíc , tak bych jí hnedka prodal a koupil bych si za 40 tisíc Peavay , nebo Hughese kettnera , nebo hiwatta , a kdyby jí nikdo nechtěl tak bych to i vymenil bez doplatku (to se jich na bazaru ale válí , to je zvláštní)
Tak už to tady jeden týpek psal že je lepší peavey....mesa bude asi taky min tvárná než peavey a nezvládá prej hraní v nižších hlasitostech...
Red Bull: Sloučeny dva příspěvky pod sebou!
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
Však na doma ne ale třeba do zkušebny tak to ohulit na max přece nemůžeš...nebo na koncertování v menších prostorách!pigdestroyer píše:MB si na hrani na doma nikdo kupovat nebudehardcore guitarist píše:Tak už to tady jeden týpek psal že je lepší peavey....mesa bude asi taky min tvárná než peavey a nezvládá prej hraní v nižších hlasitostech...
Mno to nevim,nehrál sem nikdy na moc vytavený lampy,max. tak na 3 víc nic,ale kroť tu stovku na poťáku viď...na čtyricítce od fendera sem byl s tou necelou dvojkou na kombu spokojenej ale kdo hraje přes tranďák pak neni slyšet vedle mě :/ Tak se bojim,abych u tý stovky nedělal moc bordel na nejmenší hodnotu na kerou ten poťák něco pustí...teda trohu s nadsázkou,ale bojim se toho no,chci 2x12 V30ky, aby to mělo ten tlak trochu,a ty maj citlivost taky jak prase viď,tak to asi klidnej apec nebude..afektband píše:To je dost rozšířená skoro blbost, že 100W je moc. Kreslit to bude stejně, ten rozdíl už tam není tak obrovskej a máš aspoň za sebou rezervu.
- Kozanostra
- Kontaktovat uživatele:
no me mesa prijde uz dost "zprofanovana" a diky tomu ji chce kazdej idiot
ale je fakt ze ty ceny sou dost prepaleny ale jenom u nas, buginy delaj jenom v USA a tak se sem dovazej + jeste to trafo kery je delany na 110 V a prachy za cestu sem, pak taky ta cena u nas odpovida
ale je fakt ze ty ceny sou dost prepaleny ale jenom u nas, buginy delaj jenom v USA a tak se sem dovazej + jeste to trafo kery je delany na 110 V a prachy za cestu sem, pak taky ta cena u nas odpovida
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname
http://mesa1.myminicity.com/
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname
http://mesa1.myminicity.com/
A ještě větší nejrozšířenější kravina je, že 30W je málo. Musím s tebou nesouhlasit, páč nemáš pravdu. Ta rezerva se týká hlavně "hifi" tranďáků. A s tím zkreslením: Když někdo opravdu ví, co chce, tak chce/má stovku proto, že potřebuje hrát nahlas čistě nebo používá nějakej preamp a je pro něho nežádoucí zkreslení koncových lamp. Někdo zase vyžaduje, a to je i můj případ, aby dosáhl toho opravdovýho lampovýho nářezu při rozumné hlasitosti, nýbrž nehraje každej týden na Woodstocku nebo v Sazka aréně, a proto chce/má třicítku, aby před to nemusel s**t různý polovodičový s****y. Abych se vyjádřil k Mese...afektband píše:To je dost rozšířená skoro blbost, že 100W je moc. Kreslit to bude stejně, ten rozdíl už tam není tak obrovskej a máš aspoň za sebou rezervu.MrDuck píše:Mno já bych chtěl IMG,ale kdyby se rozdávaly mesy,ty by sis nevzal?Greeg píše:bože já tak nesnášim tenhle podnik , všichni mesu všem cpou , všude kam se podívám tak je napsáno mesa , všichni maj mesu , všichni ji chtěj , všichni se sní vytahujou , a přitom mě to přijde jako běžnej drahej (cenově neodpovídající) univerzální aparát bez svýho charakteru , kterej si lidi kupujou proto že nevědi co chtěj ,a protože se bojej že by s jiným aparátem méně známím mohly udělat chybu, prostě tenhle mega kompromis vyhovuje nejvíce lidem . V žádným případě NEDOPORUČUJI . Za ty prachy nebo i menší se dají sehnat mnohem lepší a vyspělejší aparáty . Prostě už je jiná doba , a spousta lidí na to zapomíná , nebo se v tom už neorientujou.
Už jsem se tady o nich zmiňoval... Není to aparát, kterej bych si chtěl pořídit. Je mi jedno, jak vypadá, zajímá mě, jak hraje a můj subjektivní názor je tento, mluvím o řadě Rectifier, Single, Dual, Road King,...s jinými jsem se prakticky nesetkal. Jsou to univerzální aparáty, uměj spoustu zvuků, dá se na nich nakroutit opravdu téměř všechno. Paradoxně právě tohle je jejich slabinou. Je to halda běžnejch zvuků a pro mě nemaj to zvláštní kouzlo, pro mě nejsou zajímavý. Možná by mě zajímal třeba Lone Star, bohužel, nějak mě minul. Jsou muzikanti, kteří tu škálu potřebují, využijí nebo ještě nemaj přesnou představu. Když člověk opravdu ví, co chce, tak si za ty prachy koupí zvuk podle svých představ.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
jo tay sem si všiml, ale mě to neva, já rád stojím mim řadu... MESA je moderní pojetí lampovýho apatáru. A mimoto má 6L6Greeg píše:bože já tak nesnášim tenhle podnik , všichni mesu všem cpou , všude kam se podívám tak je napsáno mesa , všichni maj mesu , všichni ji chtěj , všichni se sní vytahujou , a přitom mě to přijde jako běžnej drahej (cenově neodpovídající) univerzální aparát bez svýho charakteru , kterej si lidi kupujou proto že nevědi co chtěj ,a protože se bojej že by s jiným aparátem méně známím mohly udělat chybu, prostě tenhle mega kompromis vyhovuje nejvíce lidem . V žádným případě NEDOPORUČUJI . Za ty prachy nebo i menší se dají sehnat mnohem lepší a vyspělejší aparáty . Prostě už je jiná doba , a spousta lidí na to zapomíná , nebo se v tom už neorientujou.
Mesa pude časem do háje , protože jak řikám , už jsou tu modernější veci za modernější peníze , ale mesa pořát stojí na tom samim místě , akorát vymejšlej dražší a dražší věci .
nic proti ale být na tom jak ty pomlčímhardcore guitarist píše:Proč tady na mesy fuckujete? Hrál z vás fuckerů na ně nekdo?
a já bych si koupil 4 boxy 4x12" a marshall JMT + JCM800 pěkně do stereaGreeg píše:přesně , kdybych dostal mesu za 80 tisíc , tak bych jí hnedka prodal a koupil bych si za 40 tisíc Peavay , nebo Hughese kettnera , nebo hiwatta , a kdyby jí nikdo nechtěl tak bych to i vymenil bez doplatku (to se jich na bazaru ale válí , to je zvláštní)
No ale peavay Van Halenem taky zní dobře (na to že to je břečka higain). a stojí 30tis!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=RN2V6S1F ... re=related
tu bych řekl že je na to hraná rytmika... no stejně ten lead marshall to peavay válcuje...
S tím vyděláním flašek je to fakt... já tam taky 2 nemám, je to tak těžký???
A těch 30W... není watáž jako watáž... o tomto bysme měli založit speciální téma a dát to jako důležitý páč to je problém kterej tu je furt. A class elekronky maj pracovní bod tak, že vlastně jedna lampa zaujme celo sínusovku a zesílí ji. U A/B class bere každá lampa opačnou pů lvnu. Proto Aclass30W A/Bclass 50W klidně i převálcuje (s dobrým boxem). A pak su tu tranzíky... třeba takovej Dclass kterej se dělá jen aby to tolik nehřálo.... no prostě t chce zaměstat někoho kdo o to sepíše a konečně zkončí tyto debaty
Red Bull: sloučení tří příspěvků pod sebou,nenaháněj příspěvky
jo teď sem to chtěl udělat sám, usnadnils mi práci
Red Bull:TO JÁ RÁD
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
Ty si na ní snad hrál? Tak nefuckuj fuckery. Měl jsem jí jednou na koncertě, no zrovna moc mě nenadchla. Prostě nuda, nevim jak to popsat, ten zvuk se mi prostě nevryl do paměti.hardcore guitarist píše:Tak záleží co hraješ za styl že?Joey píše:Já jo-o a JCM800 mi učarovala víchardcore guitarist píše:Proč tady na mesy fuckujete? Hrál z vás fuckerů na ně nekdo?
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
když toto tvrdí i afekt kterej táhne zvukem spíš k moderním směrům.... já kdybych ctěl higain s 6L6 kouknu na peavayafektband píše: Ty si na ní snad hrál? Tak nefuckuj fuckery. Měl jsem jí jednou na koncertě, no zrovna moc mě nenadchla. Prostě nuda, nevim jak to popsat, ten zvuk se mi prostě nevryl do paměti.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Moje modla je 5150. To je aparát ze kterýho mi vždycky naskáče husí kůže.turbo_MaCk píše:když toto tvrdí i afekt kterej táhne zvukem spíš k moderním směrům.... já kdybych ctěl higain s 6L6 kouknu na peavayafektband píše: Ty si na ní snad hrál? Tak nefuckuj fuckery. Měl jsem jí jednou na koncertě, no zrovna moc mě nenadchla. Prostě nuda, nevim jak to popsat, ten zvuk se mi prostě nevryl do paměti.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Ten zvuk je naživo daleko lepší, ale slyšel jsem to přes engl box 4×12 (V60). Nevim co je v tom origoš boxu za repra.pigdestroyer píše:2afekt: nevim mozna nosim drivi do lesa, 5150 je super, ale treba na hlavy.instrumento.cz se mi zvukove pozdava nejmin, a zajimave je treba zastoupeni staryho valvestata, stoji to za to.