Epiphone Les Paul Standard vs. Gibson Les Paul Standard

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

za deset litru je skoro vsechno cina :wink: pak nevim, jaky meritka mas na kytary ty a jaky byl ten kus, na ktery jsi hral, ale me SG400 plne vyhovuje. nehlede na to, ze zadny stitek Gibson tam IMHO nebyl :-) trikrat levnejsi nez tohle je tak za 3000 a to uz je docela hodne malo... nevim, proste me ta kytara vyhovuje.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
spidershit
Kontaktovat uživatele:

Re: Epiphone z Horovic

Příspěvek od spidershit »

Cheebers píše:Ahoj,
nevite nekdo nake stranky ci cloveka co by mel informace.
Vlastnim Epiphona z Horovic a vyroba prej byla zastavena v roce
2004. Rad bych zjistil podle sveho v. cisla na kytare, jak je nastroj
stary, ale zatim se nedari.
Honza
Mrkni sem, na pravo máš panel výrobců - Gibson, Epiphone, Fender atd...vybereš značku a pak už jen sériové číslo a zjistíš místo a datum výroby...
:twisted: :)
http://www.guitardaterproject.org/
SG G-400 Epiphone, www.sg.7x.cz
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

Dnes sem mel v ruce tu standartku a rezonovala dyl, i kdyz ne tak mocne, jak ltd ec500. Ta melo to drevo zivejsi, ale min matrosu... ltd me hodne sklamala hlavne svym nultym prazcem kery byl tak skvele kompenzovany, ze horni ecko LEZELO na prvnim prazci, jinak to byl takovy huhlak, ale vahy prijemne. Ten standart byl neskutecne tezky a krk byl taky klacek, mi to pripominalo akustiku, na tu jsem zvykly, takze mi to i vyhovovalo. Na sucho byly dost tlumene vysky(posledni dve struny hodne), basy taky nic moc. Snimace mi prisly dobre, takovy rokec, ale basy nikde. Na tu vahu bych aj nejake cekal... Hraje celkove dost stredove. S gibsonem sem porovnat bohuzel nemohl :?
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

to není možný, na co jsi s tím hrál za aparát?
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
tallicaman

na Marshalla tranzistora
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

no jo, tak prosímTě to je něco, na čem můžeš hodnotit zvuk kytary fakt uplně nejmín;) příště to píchni do něčeho, kde se teprv projevěj rozdíly mezi jednotlivejma kytarama :twisted:
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
tallicaman

Je pravda, ze jsem se nehral s korekcema a ze jsem to mel docela potichu. Ale na sucho to bylo vse jasne slyset. Co se ti nezda?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

ten aparát? je to kombo nejvíc na h***o ze všeho, co znám, pardon, ale musím to říct takle. měl jsem na mysli nějáké celolampové kombo, poněvadž na tranzistorech ani na digitálech prostě charakter a kvalitu kytary nikdy nezjistíš, i když se ti třeba zvuk líbí, protože to je zvuk prakticky umělej a u trandáku zase necitlivej, stejnej.
tallicaman

Maples píše:ten aparát? je to kombo nejvíc na h***o ze všeho, co znám, pardon, ale musím to říct takle. měl jsem na mysli nějáké celolampové kombo, poněvadž na tranzistorech ani na digitálech prostě charakter a kvalitu kytary nikdy nezjistíš, i když se ti třeba zvuk líbí, protože to je zvuk prakticky umělej a u trandáku zase necitlivej, stejnej.
Je to mozne, byl to trndak, ale rozdily mezi kytarami byly hodne slyset. Jak rikam, posuzuji i na sucho...
humus

Re: Epiphone z Horovic

Příspěvek od humus »

spidershit píše: Mrkni sem, na pravo máš panel výrobců - Gibson, Epiphone, Fender atd...vybereš značku a pak už jen sériové číslo a zjistíš místo a datum výroby...
:twisted: :)
http://www.guitardaterproject.org/
tak to mě kotlí, já myslel že mam cca 3-4 roky starou kytaru (alespon tak nejak to povidal týpek od kterýho jsem to kupoval) a když jsem tam zadal ten serial number tak co mi vylezlo

Kód: Vybrat vše

Guitar Info
Your guitar was made at the
Samick Plant, Korea
May 1995
Production Number: 6179 
a něco k tý výrobě v korei

Kód: Vybrat vše

Samick Guitars
Samick Guitars is one of the world’s largest stringed instrument manufacturers. Samick produces acoustic, acoustic-electric, and electric models. The company began guitar production in Korea in July 1965 and started producing guitars for Epiphone in the mid 80's. They are believed to have been the main producer of Epiphone guitars during that time. During its operation the Korean factory turned out 6,500 to 8,000 instruments a month. However by 2004 no Epiphone guitars where produced by Samick and all guitar production had been moved to their factories in Indonesia and China.
hahaha já mam 13 let starou kytaru. to je haluz
Epiphone LP Std, Gibson pickups (neznámej typ)
Marshall Valvestate 8080
http://bandzone.cz/svindl
dexter.raw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexter.raw »

Čus, shánim kytaru a dneska sem se úplně náhodou dostal do hudebnin u nás v Plzni a zkusil sem epiphonku co se mi tak nějak líbila. Zvukově to bylo hodně pěkný a když sem se ptal na typ tak mi bylo řečeno že je to LP standard výroba z Hořovic. Chtěl bych se zeptat jestli s tim někdo máte zkušenosti?:) Tady sem našel standardku za necelých 10tis. a v tej prodejně byla něco přes 12...je v těch hořovickejch opravdu takovej rozdíl oproti těm made in china? Prodavač říkal že jedinou slabinou sou snímače který bych měnil asi na každej kytaře v týhle cenový relaci...dík moc za každou odpověď;-) čágo...
dexter.raw
Kontaktovat uživatele:

Máte někdo zkušenosti s kytarama z Hořovic? pls písněte někdo:(
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tak jestli máš možnost tak vem tu z Hořovic. Ty alespoň nevypadají jako levná nepovedená kopie (vzhledově).
Zvukově to asi rozdíl bude určitě. Já na to nehrál takže soudit nebudu.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
dexter.raw
Kontaktovat uživatele:

To jo vypadá nádherně ale je tu ještě jedna otázka a to že za 12 se dá pořídit taky Epiphone LP Custom...sou nějaký rozdíly v LP Standard a Custom? tady na kytarách se to jeví stejně :( takže teď je tu otázka Custom z kytar.cz(nevím kde se vyrábí) a nebo Standard(z Hořovic)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Všechny Epiny se dneska vyrábí v Číně takže pokud nemají něco hodně starého tak to čína bude. Custom má tuším krk z jiného dřeva a o něco tlustší tělo. Nejlepší je podívat se u Epi na stránkách.
dexter.raw
Kontaktovat uživatele:

Hm....asi zvolim toho Hořovickýho LP standarda, snad to bude dobrá volba :roll: Ještě se zeptám....co by ste tam flákli za snímače, já se v tom absolutně nevyznám? :( koukal sem na nějaký SEYMOUR-DUNCANy jen nevím co je v nich za rozdíly:/ hraju ska-punk-rock a do toho i nějakou tu metlu :twisted: hoďte mi pls nějaký tipy, budu vám zavázanej :wink:
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tak jestli Seymoura tak ke kobyle by se mohl hodit SH-4. To je docela univerzální snímač. Prostě taková klasika.
Však si pozjišťuj jakou výbavu mají tvoji oblíbení muzikanti :) a podle toho se směřuj.
dexter.raw
Kontaktovat uživatele:

Teď tak koukám na ty snímače a mám takovej dotaz...aktivní snímač se dá šupnout na jakoukoliv kejtru? koukal sem na tyhle EMG 85...
Petr7118

kde seženu levněší gibson les paul?

Příspěvek od Petr7118 »

poradíte kde koupím třeba staršího gibsona les paula? díky moc
kubog

Příspěvek od kubog »

Bazár, ebay...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“