Epiphone Les Paul Standard vs. Gibson Les Paul Standard
Pravidla fóra
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
za deset litru je skoro vsechno cina
pak nevim, jaky meritka mas na kytary ty a jaky byl ten kus, na ktery jsi hral, ale me SG400 plne vyhovuje. nehlede na to, ze zadny stitek Gibson tam IMHO nebyl
trikrat levnejsi nez tohle je tak za 3000 a to uz je docela hodne malo... nevim, proste me ta kytara vyhovuje.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
- spidershit
- Kontaktovat uživatele:
Re: Epiphone z Horovic
Mrkni sem, na pravo máš panel výrobců - Gibson, Epiphone, Fender atd...vybereš značku a pak už jen sériové číslo a zjistíš místo a datum výroby...Cheebers píše:Ahoj,
nevite nekdo nake stranky ci cloveka co by mel informace.
Vlastnim Epiphona z Horovic a vyroba prej byla zastavena v roce
2004. Rad bych zjistil podle sveho v. cisla na kytare, jak je nastroj
stary, ale zatim se nedari.
Honza
http://www.guitardaterproject.org/
SG G-400 Epiphone, www.sg.7x.cz
- tallicaman
Dnes sem mel v ruce tu standartku a rezonovala dyl, i kdyz ne tak mocne, jak ltd ec500. Ta melo to drevo zivejsi, ale min matrosu... ltd me hodne sklamala hlavne svym nultym prazcem kery byl tak skvele kompenzovany, ze horni ecko LEZELO na prvnim prazci, jinak to byl takovy huhlak, ale vahy prijemne. Ten standart byl neskutecne tezky a krk byl taky klacek, mi to pripominalo akustiku, na tu jsem zvykly, takze mi to i vyhovovalo. Na sucho byly dost tlumene vysky(posledni dve struny hodne), basy taky nic moc. Snimace mi prisly dobre, takovy rokec, ale basy nikde. Na tu vahu bych aj nejake cekal... Hraje celkove dost stredove. S gibsonem sem porovnat bohuzel nemohl 
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
- tallicaman
no jo, tak prosímTě to je něco, na čem můžeš hodnotit zvuk kytary fakt uplně nejmín;) příště to píchni do něčeho, kde se teprv projevěj rozdíly mezi jednotlivejma kytarama 
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- tallicaman
ten aparát? je to kombo nejvíc na h***o ze všeho, co znám, pardon, ale musím to říct takle. měl jsem na mysli nějáké celolampové kombo, poněvadž na tranzistorech ani na digitálech prostě charakter a kvalitu kytary nikdy nezjistíš, i když se ti třeba zvuk líbí, protože to je zvuk prakticky umělej a u trandáku zase necitlivej, stejnej.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- tallicaman
Je to mozne, byl to trndak, ale rozdily mezi kytarami byly hodne slyset. Jak rikam, posuzuji i na sucho...Maples píše:ten aparát? je to kombo nejvíc na h***o ze všeho, co znám, pardon, ale musím to říct takle. měl jsem na mysli nějáké celolampové kombo, poněvadž na tranzistorech ani na digitálech prostě charakter a kvalitu kytary nikdy nezjistíš, i když se ti třeba zvuk líbí, protože to je zvuk prakticky umělej a u trandáku zase necitlivej, stejnej.
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Re: Epiphone z Horovic
tak to mě kotlí, já myslel že mam cca 3-4 roky starou kytaru (alespon tak nejak to povidal týpek od kterýho jsem to kupoval) a když jsem tam zadal ten serial number tak co mi vylezlospidershit píše: Mrkni sem, na pravo máš panel výrobců - Gibson, Epiphone, Fender atd...vybereš značku a pak už jen sériové číslo a zjistíš místo a datum výroby...
![]()
![]()
http://www.guitardaterproject.org/
Kód: Vybrat vše
Guitar Info
Your guitar was made at the
Samick Plant, Korea
May 1995
Production Number: 6179 Kód: Vybrat vše
Samick Guitars
Samick Guitars is one of the world’s largest stringed instrument manufacturers. Samick produces acoustic, acoustic-electric, and electric models. The company began guitar production in Korea in July 1965 and started producing guitars for Epiphone in the mid 80's. They are believed to have been the main producer of Epiphone guitars during that time. During its operation the Korean factory turned out 6,500 to 8,000 instruments a month. However by 2004 no Epiphone guitars where produced by Samick and all guitar production had been moved to their factories in Indonesia and China.
- dexter.raw
- Kontaktovat uživatele:
Čus, shánim kytaru a dneska sem se úplně náhodou dostal do hudebnin u nás v Plzni a zkusil sem epiphonku co se mi tak nějak líbila. Zvukově to bylo hodně pěkný a když sem se ptal na typ tak mi bylo řečeno že je to LP standard výroba z Hořovic. Chtěl bych se zeptat jestli s tim někdo máte zkušenosti?:) Tady sem našel standardku za necelých 10tis. a v tej prodejně byla něco přes 12...je v těch hořovickejch opravdu takovej rozdíl oproti těm made in china? Prodavač říkal že jedinou slabinou sou snímače který bych měnil asi na každej kytaře v týhle cenový relaci...dík moc za každou odpověď;-) čágo...
- dexter.raw
- Kontaktovat uživatele:
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- dexter.raw
- Kontaktovat uživatele:
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- dexter.raw
- Kontaktovat uživatele:
Hm....asi zvolim toho Hořovickýho LP standarda, snad to bude dobrá volba
Ještě se zeptám....co by ste tam flákli za snímače, já se v tom absolutně nevyznám?
koukal sem na nějaký SEYMOUR-DUNCANy jen nevím co je v nich za rozdíly:/ hraju ska-punk-rock a do toho i nějakou tu metlu
hoďte mi pls nějaký tipy, budu vám zavázanej 
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- dexter.raw
- Kontaktovat uživatele:
kde seženu levněší gibson les paul?
poradíte kde koupím třeba staršího gibsona les paula? díky moc