zesik a box

Baskytarová aparatura ...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Takže by ty dva repráky museli mít 16ohm, aby spolu dali 8 a pak s tím dalším 8ohm do zesáku 4....tady nastávají dva problémy
1) není moc zesáků do 2 ohm
A
2) není moc boxů do 16ohm
:lol:
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
afektband

Příspěvek od afektband »

To už je jedno, tak se překope bedna, aby se ten box přidával sériově, to už je potom jenom o jednoduchých počtech

třeba zapojení:
zesík (4 Ohmy dva výstupy parael)

jedna bedna (4 Ohm) | | druhá bedna (4 Ohm)
třetí benda (4 ohm série) čtvrtá bedna (4 Ohm série)
Naposledy upravil(a) afektband dne 27.01.2008 19:46, celkem upraveno 2 x.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

takovýhle teoretizování je fajn, ALE přichází praxe :

A) - je hezký mít hafo boxů, ale jak to budeš vozit???
B) - je hezký mít za sebou 5kW v aparátu a akustickej tlak 140dB, ae pokud nebudeš hrát na strahově, tak to nikdo neocení - naopak - většina lidí tě bude mít chuť ukamenovat....

jinak dražší ampegy umí do dvou ohmů a stejně se to pak řeší tak, že když víc boxů, tak i víc zešilovačů, protože když budou boxy podbuzený - nebudou dostatečně vybuzený - tak to taky hrát nebude
Naposledy upravil(a) Jens Ludwig dne 27.01.2008 19:58, celkem upraveno 1 x.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
afektband

Příspěvek od afektband »

Jens Ludwig píše:takovýhle teoretizování je fajn, ALE přichází praxe :

B) - je hezký mít za sebou 5kW v aparátu a akustickej tlak 140dB, ae pokud nebudeš hrát na strahově, tak to nikdo neocení - naopak - většina lidí tě bude mít chuť ukamenovat....

jinak dražší ampegy umí do dvou ohmů a stejně se to pak řeší tak, že když víc boxů, tak i víc zešilovačů
To je jasný, do většiny klubů by se ani nevešli, jenom se ptali, tak jsem jim odpovídal.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
krejca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krejca »

afektband píše:Tak teď nevim, jestli h***o jasný jako že jsem to vysvětlil uplně nahovno, chvili vydrž, udělam picture.
ne h***o ze si to vysvetlil uplne super a ja to pochopil :D :)
krejca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krejca »

Jens Ludwig píše:takovýhle teoretizování je fajn, ALE přichází praxe :

jinak dražší ampegy umí do dvou ohmů a stejně se to pak řeší tak, že když víc boxů, tak i víc zešilovačů, protože když budou boxy podbuzený - nebudou dostatečně vybuzený - tak to taky hrát nebude
hej :D tady nikdo netvrdi ze chce hrat na strahove ... proste se jen ptam jak se to dela jak to funguje co tady hnedka placas se strahovem a kamenovanim ...
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Jenom technický dotaz, neměl by to být náhodou odpor, nikoliv ohmáž? Jako nejsem technik, ale o "ohmáži" sem fakt ještě neslyšel:)
afektband

Příspěvek od afektband »

Alcarmo píše:Jenom technický dotaz, neměl by to být náhodou odpor, nikoliv ohmáž? Jako nejsem technik, ale o "ohmáži" sem fakt ještě neslyšel:)
no tak odpor má jednotku ohm a od toho je ohmáž, ve finále máš pravdu, správně řečeno je to odpor...

krejca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krejca »

Alcarmo píše:Jenom technický dotaz, neměl by to být náhodou odpor, nikoliv ohmáž? Jako nejsem technik, ale o "ohmáži" sem fakt ještě neslyšel:)
tak ohmaž je nejspis od slova ohm ... znacka odporu oboji je spravny
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Alcarmo: To slovo jsem tu myslím plácnul já? není to pojem to jsem jen tak střelil...každopádně každej ¨normální člověk to pochopí..

Jens Ludwig: Taky jsem to tu řešil z čistě teoretickýho hlediska, protože nechápu na co by byly basákovi tři repráky...buď se dává 410 a 115 nebo třeba 810...ale tři jsem fakt ještě neviděl...
Jinak akustickej tlak 140dB je motor konkordu z jednoho metru, takže :D
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

krejca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krejca »

KIWI píše:Alcarmo: To slovo jsem tu myslím plácnul já? není to pojem to jsem jen tak střelil...každopádně každej ¨normální člověk to pochopí..

Jens Ludwig: Taky jsem to tu řešil z čistě teoretickýho hlediska, protože nechápu na co by byly basákovi tři repráky...buď se dává 410 a 115 nebo třeba 810...ale tři jsem fakt ještě neviděl...
co porad mate na co by byly atak jen sem se zpetal jak to funguje a jestli to vubec de vy porad resite uplne jiny veci fakt nechapu. z jedny otazky je tady tema na 2 stranky kvuli lidem ktery sou moc prechytraly :X
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

krejca píše:
KIWI píše:Alcarmo: To slovo jsem tu myslím plácnul já? není to pojem to jsem jen tak střelil...každopádně každej ¨normální člověk to pochopí..

co porad mate na co by byly atak jen sem se zpetal jak to funguje a jestli to vubec de vy porad resite uplne jiny veci fakt nechapu. z jedny otazky je tady tema na 2 stranky kvuli lidem ktery sou moc prechytraly :X
Sorry to my jsme tady všichni :) Jediný konstruktivní příspěvky jsou tady ten můj první kde vysvětluju ten odpor a pak ten afektův kdy vysvětluje těch víc beden...sorry za tu kaši okolo...ale ještě jsem se tu tím nesetkali, tak to rozebíráme :D

Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

krejca píše:

Ok, odpovím ti. Jde to, ale bude to poslední věc co uslyšíš:)
krejca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krejca »

KIWI píše:
krejca píše:

Sorry to my jsme tady všichni :) Jediný konstruktivní příspěvky jsou tady ten můj první kde vysvětluju ten odpor a pak ten afektův kdy vysvětluje těch víc beden...sorry za tu kaši okolo...ale ještě jsem se tu tím nesetkali, tak to rozebíráme :D
jo dobra kase :D otazka byla jestli de nak propojit i vic nez 2 boxy to znamena 3a vic a skoncime u toho ze se ohmy nerika ze hrajem na strahove a ze mame metr od sebe letadlo :D ale tak naka odpoved je dobra a uzitecna :)
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

krejca píše:
KIWI píše: ...
jo dobra kase :D otazka byla jestli de nak propojit i vic nez 2 boxy to znamena 3a vic a skoncime u toho ze se ohmy nerika ze hrajem na strahove a ze mame metr od sebe letadlo :D ale tak naka odpoved je dobra a uzitecna :)
todle forum je casto lepsi nez hrani hry :lol: :lol: :lol: ,se pri tom clovek normalne zasmneje :lol: :lol:
1131

Příspěvek od 1131 »

Boxů jde zapojit "x". Jde jen o to, aby zesík pracoval do tý impedance (4 boxy paralelně á 8 Ohmů už jsou 2 Ómy). A do dvou Ohmů už málokterý zes. pracuje! Při víc jak dvou boxech je možná už lepší kvalitní koncák (třeba QSC)
a preamp. Ale taková stěna třeba 16ti boxů po 4x10" to musí být maso.
afektband

Příspěvek od afektband »

1131 píše:Boxů jde zapojit "x". Jde jen o to, aby zesík pracoval do tý impedance (4 boxy paralelně á 8 Ohmů už jsou 2 Ómy). A do dvou Ohmů už málokterý zes. pracuje! Při víc jak dvou boxech je možná už lepší kvalitní koncák (třeba QSC)
a preamp. Ale taková stěna třeba 16ti boxů po 4x10" to musí být maso.
No včera na zkoušce jsem si sedl před svůj box (Kustom Quad 4×12+Valveking-100W) a to byla dost slušná masáž, akorát jsem byl potom chluchej jak poleno. To že ten box není nic extra, ale mít něco, co vopravdu dost tlačí, tak bych si otevřel masážní salón, zavoskoval lidem uši a hrál.

Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Nazdar, měl bych dotaz ohledně odporu. Potřebuju zapojit do komba box tak aby hrál jak box tak kombo. Kombo má výstup na 2 boxy z čehož v jednom je kabel od repra v kombu a do druhého bych dal box. Ale problém. Box má 16ohmů (takže 2* 8ohm repro v serii, myslím správně?) a repro v kombu 8 ohm(takže asi 2*16ohm paralelně, kdyžtak mě opravujte, fakt se v tom nevyznam). Výstup je klasicky na 4,8,16. Dík za každou radu
garde

Příspěvek od garde »

Latam píše:Nazdar, měl bych dotaz ohledně odporu. Potřebuju zapojit do komba box tak aby hrál jak box tak kombo. Kombo má výstup na 2 boxy z čehož v jednom je kabel od repra v kombu a do druhého bych dal box. Ale problém. Box má 16ohmů (takže 2* 8ohm repro v serii, myslím správně?) a repro v kombu 8 ohm(takže asi 2*16ohm paralelně, kdyžtak mě opravujte, fakt se v tom nevyznam). Výstup je klasicky na 4,8,16. Dík za každou radu
........ak je to tak, že môžeš pripojiť max 1x4ohmy a 2x8ohmov.......tak ten box s dvomi reprami s impedanciou 16ohmov môžeš kludne pripojiť a musíš si dávať pozor aby reprá výkonovo zodpovedali........príklad ak máš zosík s výkonom 200W do 4ohmov cca 100W do 8 ohmov tak s 8+16ohmami budeš mať výkon cca 150W takže do toho repra v kombe pôjde cca 75W a do tohoboxu s dvomi reprami tiež 75W.......takže ak s čítaš výkon tých dvoch reprákov v boxe mali by mať v ideálnom prípade 120W.

.........pre ostatných..........repráky je možné pripájať paralelne (znižuje impedanciu) a sériovo (zvyšuje impedanciu)..........tak aby sa dodržala impedancia môžem do boxu dať trebárs 4 reprá s impedanciou 4 ohmy a výsledná impedancia boxu pri sériovom zapojení všetkých reprákov bude 16 ohmov.........takže na zosilovač čo má min. impedanciu 4 ohmy môžem napojiť 4 takéto boxy čo je 16 reproduktorov........
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

Latam píše:Nazdar, měl bych dotaz ohledně odporu. Potřebuju zapojit do komba box tak aby hrál jak box tak kombo. Kombo má výstup na 2 boxy z čehož v jednom je kabel od repra v kombu a do druhého bych dal box. Ale problém. Box má 16ohmů (takže 2* 8ohm repro v serii, myslím správně?) a repro v kombu 8 ohm(takže asi 2*16ohm paralelně, kdyžtak mě opravujte, fakt se v tom nevyznam). Výstup je klasicky na 4,8,16. Dík za každou radu
No kombo a box by měly mít stejnou impedanci nebo ti bude jedno z toho hrát a jedno ne. :roll:
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“