Ještě tu nebylo dávat kytaru na noc do skříně, aby se bála špatně hrát
Údržba
Pravidla fóra
Ale jo Nero, já to beru spíš z legrace, ale kolikrát si nemůžu pomoct. Když vidim jak se tady snažej lidi vymejšlet takový ptákoviny, jako vyváření strun......vyváření kytary....
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já vím, Petře, ale mnozí by nepochopili...
To vyváření je fakt nouzovka, navíc se tím ztratí (údajně) všechny charakteristyky struny...
Radši bych prostě koupil za 150-200Kč nový a je to...
Radši bych prostě koupil za 150-200Kč nový a je to...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
No, tak podle pravidel údržby nemá kytara ve skříni co dělatDwPetr píše:Ale jo Nero, já to beru spíš z legrace, ale kolikrát si nemůžu pomoct. Když vidim jak se tady snažej lidi vymejšlet takový ptákoviny, jako vyváření strun......vyváření kytary....![]()
Die Hard or Die Home
spis bych ji vzal do obchodu a ukazal ji ktera se mi libi vic a rict ze pokud nebude hrat dobre tak se doma uz moc neohrejeDwPetr píše:Ale jo Nero, já to beru spíš z legrace, ale kolikrát si nemůžu pomoct. Když vidim jak se tady snažej lidi vymejšlet takový ptákoviny, jako vyváření strun......vyváření kytary....![]()
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
To není nouzovka, to je blbost. Když tu strunu sundáš, tak je pomačkaná, poohýbaná, vytahaná. Tou horkou vodou akorát možná dostaneš dolů mastnotu, ale tý je tam taky min. Stačí po hraní utřít struny hadrem, a třeba jednou za čtvrt roku je vyměnit. Já měl struny na kytaře 4 roky a nestalo se nic. Normálně to hrálo pořád stejně. Na nový jsem je měnil po půl roce. Teď půjdou nový. Ty struny se daj koupit za kilo, jsou to dvě krabičky cigaret, nebo 7 piv. a to se dá ušetřit i za měsíc, a tak často se struny neměněj.
- Nero
- Rádce
když jsem v takový nouzi, tak nebudu drnkat a půjdu někam makat, nebo posbírat starý železo doma v kůlně.Nero píše:Souhlas, Petře...
Já tu nouzovku myslel tak, že si poslední peníze, co máš, dal za 2 rohlíky a už nemáš, abys koupil struny...
- Nero
- Rádce
Jasný...DwPetr píše:když jsem v takový nouzi, tak nebudu drnkat a půjdu někam makat, nebo posbírat starý železo doma v kůlně.Nero píše:Souhlas, Petře...
Já tu nouzovku myslel tak, že si poslední peníze, co máš, dal za 2 rohlíky a už nemáš, abys koupil struny...![]()
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
Nějak jsem to nedomyslel. Ale vyvyřovat struny na elektriku je fakt blbost.
Já mluvil o basovejch strunách. Který jsem si já na začátku mojí basový kariéry vyvyřoval protože prostě nebyly prachy a osobní zkušenost je to, že to na nějakej čas pomohlo . Ony struny na basu nejsou tak levný jak na kytaru...
Takže u basovejch strun tvrdím, že jako krajní řešení prodloužení životnosti to stoprocentně funguje.... Můžeš se se mnou hádat DwPetre jak chceš a můžeš tvrdit, že kecám kraviny. Ale v tomhle případě vím, že to prostě pomohlo..... A za tím názorem si stojím. Není to jenom můj názor abych tu něco napsal, ale slyšel jsem to už od hoodně lidí, že se to dělá.
A někdo tu kdysi psal, že měl hodně drahý struny na basu a zkusil nechat si je vyčisti ve zlatnictví pomocí ultrazvuku(nebo něco takovýho už si to přeně nepamatuju.), stejně jak se čistí zlato nebo co... a taky tvrdil, že to pomohlo....
Já mluvil o basovejch strunách. Který jsem si já na začátku mojí basový kariéry vyvyřoval protože prostě nebyly prachy a osobní zkušenost je to, že to na nějakej čas pomohlo . Ony struny na basu nejsou tak levný jak na kytaru...
A někdo tu kdysi psal, že měl hodně drahý struny na basu a zkusil nechat si je vyčisti ve zlatnictví pomocí ultrazvuku(nebo něco takovýho už si to přeně nepamatuju.), stejně jak se čistí zlato nebo co... a taky tvrdil, že to pomohlo....
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
O té ceně jsem chtěl napsat už včera, ale nějak jsem nemohl najít vhodná slova. Samozřejmě taky mluvím o basových strunách, s trochou nadsázky se dá říct (a skutečně stačí jen trocha, pokud se budeme pohybovat na našem trhu) že nejlevnější baskytarové struny stojí tolik kolik nejdražší kytarová. A to už pak člověk trochu víc přemýšlí o tom jestli se s nima nedá něco udělat.aivn86 píše:Nějak jsem to nedomyslel. Ale vyvyřovat struny na elektriku je fakt blbost.
Já mluvil o basovejch strunách. Který jsem si já na začátku mojí basový kariéry vyvyřoval protože prostě nebyly prachy a osobní zkušenost je to, že to na nějakej čas pomohlo . Ony struny na basu nejsou tak levný jak na kytaru...Takže u basovejch strun tvrdím, že jako krajní řešení prodloužení životnosti to stoprocentně funguje.... Můžeš se se mnou hádat DwPetre jak chceš a můžeš tvrdit, že kecám kraviny. Ale v tomhle případě vím, že to prostě pomohlo..... A za tím názorem si stojím. Není to jenom můj názor abych tu něco napsal, ale slyšel jsem to už od hoodně lidí, že se to dělá.
No právě třeba ty nejlevnější hlazený struny co aspon za něco trochu stojí jsem sehnal za 850,-
Ale klidně se hravě dostaneme přes 1000,- Takže u basovejch strun to zase tak jednoduchý není.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Re: Údržba
Zdravíčko, chtěl bych vás poprosit, jestli byste mi pomohli, jaké prostředky by byly vhodné na leštění kytary - (mám BaCH LP) (jestli nějaké obyč. leštidlo dunlop, nebo s voskem..) na čištění strun a hmatníku jsem se tu už dočetl co koupit...a nevíte, co je nejlepší na promáznutí mechanik (nějaký spešl olej, slyšel jsem o nějaké vazelíně...)? Díky
Furch S20-CM
BaCH Les Paul
Pandora PX-4D multiefekt
BaCH Les Paul
Pandora PX-4D multiefekt
- Nero
- Rádce
Na leštění používám tohle - http://kytary.cz/dunlop-pripravek-pro-l ... /HN021331/
PetrPeter 1975 - 2008
koupil sem si před půl rokem Fendera z bazaru (původní cena 4500). Na hmatniku (před tím nebyly výrazné) mám trošku odřené dřevo a je to zbarvené do zelena mám to na místě, kde mám palec a i na hmatníku uprostře 1. a 2. pražce mezi strunamy. Co na to mám použít, abych to aspoň trochu očistil?
/,,/
-
woro90-1
Fendera za 4500? Asi ne. Jde o Squier Affinity Strat. Vezmi to jarovou vodou a hadrem nebo kartáčkem, při sundaných strunách. A příště si před hraním umyj ruce. Do toho holého dřeva ta špína parádně zalézá.