Solton Chorus 50
Pravidla fóra
Re: Solton Chorus 50
ano, ano.
moje první kombo, se mnou zažilo naše první hity...
design jako groovetubes (akorát o nich jsem tenkrát nevěděl)
moje první kombo, se mnou zažilo naše první hity...
design jako groovetubes (akorát o nich jsem tenkrát nevěděl)
Solton Chorus slouží mýmo oteckovi 20 roků bez vad teda až na ukradený footswitch coš je vada více kriminální než kombaJazzman píše:Při vyslovení jména tohoto aparátu se vždy oklepu. Fuj, hrozná věc. Suchý, ostrý, plechový, příšerný zvuk. Nedávno měl Bína psychotickou epizodu, doprovázenou halucinacemi ( nedovedu si to jinak vysvětlit ) a hrál přes něj na koncertech, s tvrzením, že má zvuk jako Hendrix. Už ho to přešlo. Jo to lampáč Tesla Mono 50, s magickým okem, s overdrivem, slušnou bednou a Diamantkou, to byla jiná liga, ale to už je dávno..........naštěstí.
Mono 50 byl sráč strašný: 20 kilo zes 10 kilo převodní trafo zvuk byl náhodně čistý nebo overdrive nikdy sme nevěděli pro co se rozhodne. Co měsíc to oprava občas kouřové efekty během hraní. V zimě se na tom fajn sušily rukavice jinak nazlost křáp. Music 70 to byla jiná.
na mono 50 jsem nastesti hrat nemusel, nicmene solton vnimam podobne jako jazzman. hlavne jsem nikdy nepochopil ten kanal valve
ze vseho nejvic se mi na tom libilo to vibrato, to bych si klidne nechal vyrabovat do nejake krabicky. tu binovu epizodku si pamatuju, ale nevidel jsem ho s tim nikdy nazivo
vydrzelo mu to snad ctvrt roku a pak se vratil k handwired marshallu ne?
prijde mi ze at hraje na cokoliv )kytara i aparat) ma porad svuj zvuk.
ten fsw bych mozna nekde i nasel
Valve je soft OD zvuk z 80. let. Pochopil si Edge od Toma Scholze ?
- citizen.one
presne jak pises, vibrato bylo paradniKinx píše:na mono 50 jsem nastesti hrat nemusel, nicmene solton vnimam podobne jako jazzman. hlavne jsem nikdy nepochopil ten kanal valveze vseho nejvic se mi na tom libilo to vibrato, to bych si klidne nechal vyrabovat do nejake krabicky. tu binovu epizodku si pamatuju, ale nevidel jsem ho s tim nikdy nazivo
vydrzelo mu to snad ctvrt roku a pak se vratil k handwired marshallu ne?
prijde mi ze at hraje na cokoliv )kytara i aparat) ma porad svuj zvuk.
mel jsem soltona jen chvili, ale ze by to bylo tak spatny, to ricz nemuzu, zkreslenej teda sh*t, ale to je u trandaku asi vsude stejny
Hoši hoši .......
Se Soltonem jsem prožil celou vojnu 87-89 a faktem je, že se tu ofiko nic lepšího koupit nedalo.Tečka.
Přirozeně zvuk a jeho plechovost zcela koresponduje s dobou a vzpomínám na něm v dobrým - učil jsem na tej vojně nějakýho Kolinse co to je harmonie - jo, to už je doba.
IMHO kdybych na něj narazil, asi ho z piety pořídím
Stejně jako Acoustic100 ke kterýmu mám asi podobnej vztah, ale to už je jiná liga a jinej příběh
Se Soltonem jsem prožil celou vojnu 87-89 a faktem je, že se tu ofiko nic lepšího koupit nedalo.Tečka.
Přirozeně zvuk a jeho plechovost zcela koresponduje s dobou a vzpomínám na něm v dobrým - učil jsem na tej vojně nějakýho Kolinse co to je harmonie - jo, to už je doba.
IMHO kdybych na něj narazil, asi ho z piety pořídím
Stejně jako Acoustic100 ke kterýmu mám asi podobnej vztah, ale to už je jiná liga a jinej příběh
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Zdar! ja si ho zrovna nechvávám opravovat
dostal jsem šasi i s reverbem ale koncák je v prdeli...udělám si z toho hlavu
jeden kus tohodle komba jsem měl na zkušebně nedávno a používal jsme ho jen přes čistý zvuk na hraní do sterea s lampou zkreslenej je vážně bída
trošku vibráta nebo chorusu a pohoda
ten čistej zvuk mě celkem bavil...ale jako primární aparat bych to taky pochopitelně nechtěl ale jelikož mě baví kytarové plochy a hraní přes více aparátů využití určitě najde
jinak oscanovanej komplet manual přikládám jako přílohu 
- Přílohy
-
- solton manual.zip
- (911.99 KiB) Staženo 255 x
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
napadlo me, ze by se z tohohle pekelneho kramu dal udelat celkem dobry "sleeper" - nechat pekelne hnedo-hnedy design tak, jak je a nechat do sasi zabudovat nejakou kopii Mesy, nebo treba SLO
Samozrejme by se k tomu jeste vymenil reprak za neco smysluplneho.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Máš-li tu verzi repra RCF s litým košem, rád ho koupím.
Jeslti byl ten dotaz na mě, mám jen zesilovač...reprak, a ještě jeden solton chorus s odpojeným zesilvoačem zatim použiva kamoš co mi ty šasidal ve vedlejší zkušebně na metalmmjuz píše:Máš-li tu verzi repra RCF s litým košem, rád ho koupím.
Musim ho překecat at mi to všechno dá ( prodá )
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Nechci slevu zadarmo. Bohužel doma žádný metalový reprák zrovna nemám, leda jakousi 12´´ Eminenci Custom Decimator tak 20 let starou, ta by možná metlila.
Já ty stare soltony od něj chci právě taky kvuli těm reprákůmmmjuz píše:Nechci slevu zadarmo. Bohužel doma žádný metalový reprák zrovna nemám, leda jakousi 12´´ Eminenci Custom Decimator tak 20 let starou, ta by možná metlila.