Solton Chorus 50

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
F4K

Re: Solton Chorus 50

Příspěvek od F4K »

ano, ano.
moje první kombo, se mnou zažilo naše první hity...
design jako groovetubes (akorát o nich jsem tenkrát nevěděl)
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Jazzman píše:Při vyslovení jména tohoto aparátu se vždy oklepu. Fuj, hrozná věc. Suchý, ostrý, plechový, příšerný zvuk. Nedávno měl Bína psychotickou epizodu, doprovázenou halucinacemi ( nedovedu si to jinak vysvětlit ) a hrál přes něj na koncertech, s tvrzením, že má zvuk jako Hendrix. Už ho to přešlo. Jo to lampáč Tesla Mono 50, s magickým okem, s overdrivem, slušnou bednou a Diamantkou, to byla jiná liga :D , ale to už je dávno..........naštěstí.
Solton Chorus slouží mýmo oteckovi 20 roků bez vad teda až na ukradený footswitch coš je vada více kriminální než komba :-D. Hrál sem na to 2 roky taky bez problému zvuk je specifický tranzistor 80 leta.

Mono 50 byl sráč strašný: 20 kilo zes 10 kilo převodní trafo zvuk byl náhodně čistý nebo overdrive nikdy sme nevěděli pro co se rozhodne. Co měsíc to oprava občas kouřové efekty během hraní. V zimě se na tom fajn sušily rukavice jinak nazlost křáp. Music 70 to byla jiná.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

na mono 50 jsem nastesti hrat nemusel, nicmene solton vnimam podobne jako jazzman. hlavne jsem nikdy nepochopil ten kanal valve :) ze vseho nejvic se mi na tom libilo to vibrato, to bych si klidne nechal vyrabovat do nejake krabicky. tu binovu epizodku si pamatuju, ale nevidel jsem ho s tim nikdy nazivo :) vydrzelo mu to snad ctvrt roku a pak se vratil k handwired marshallu ne? :) prijde mi ze at hraje na cokoliv )kytara i aparat) ma porad svuj zvuk.

ten fsw bych mozna nekde i nasel :)
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Valve je soft OD zvuk z 80. let. Pochopil si Edge od Toma Scholze ?
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

Kinx píše:na mono 50 jsem nastesti hrat nemusel, nicmene solton vnimam podobne jako jazzman. hlavne jsem nikdy nepochopil ten kanal valve :) ze vseho nejvic se mi na tom libilo to vibrato, to bych si klidne nechal vyrabovat do nejake krabicky. tu binovu epizodku si pamatuju, ale nevidel jsem ho s tim nikdy nazivo :) vydrzelo mu to snad ctvrt roku a pak se vratil k handwired marshallu ne? :) prijde mi ze at hraje na cokoliv )kytara i aparat) ma porad svuj zvuk.

ten fsw bych mozna nekde i nasel :)
presne jak pises, vibrato bylo paradni :)

mel jsem soltona jen chvili, ale ze by to bylo tak spatny, to ricz nemuzu, zkreslenej teda sh*t, ale to je u trandaku asi vsude stejny :)
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Hoši hoši .......

Se Soltonem jsem prožil celou vojnu 87-89 a faktem je, že se tu ofiko nic lepšího koupit nedalo.Tečka.

Přirozeně zvuk a jeho plechovost zcela koresponduje s dobou a vzpomínám na něm v dobrým - učil jsem na tej vojně nějakýho Kolinse co to je harmonie - jo, to už je doba.

IMHO kdybych na něj narazil, asi ho z piety pořídím :twisted:
Stejně jako Acoustic100 ke kterýmu mám asi podobnej vztah, ale to už je jiná liga a jinej příběh :|
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Zdar! ja si ho zrovna nechvávám opravovat :) dostal jsem šasi i s reverbem ale koncák je v prdeli...udělám si z toho hlavu :) jeden kus tohodle komba jsem měl na zkušebně nedávno a používal jsme ho jen přes čistý zvuk na hraní do sterea s lampou zkreslenej je vážně bída :) trošku vibráta nebo chorusu a pohoda :) ten čistej zvuk mě celkem bavil...ale jako primární aparat bych to taky pochopitelně nechtěl ale jelikož mě baví kytarové plochy a hraní přes více aparátů využití určitě najde :) jinak oscanovanej komplet manual přikládám jako přílohu :)
Přílohy
solton manual.zip
(911.99 KiB) Staženo 255 x
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

napadlo me, ze by se z tohohle pekelneho kramu dal udelat celkem dobry "sleeper" - nechat pekelne hnedo-hnedy design tak, jak je a nechat do sasi zabudovat nejakou kopii Mesy, nebo treba SLO :) Samozrejme by se k tomu jeste vymenil reprak za neco smysluplneho.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Máš-li tu verzi repra RCF s litým košem, rád ho koupím.
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

mmjuz píše:Máš-li tu verzi repra RCF s litým košem, rád ho koupím.
Jeslti byl ten dotaz na mě, mám jen zesilovač...reprak, a ještě jeden solton chorus s odpojeným zesilvoačem zatim použiva kamoš co mi ty šasidal ve vedlejší zkušebně na metal :( použiva jen ty repráky a vali přes to nějakou tranzistorovou hlavu kustom :(

Musim ho překecat at mi to všechno dá ( prodá )
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Nechci slevu zadarmo. Bohužel doma žádný metalový reprák zrovna nemám, leda jakousi 12´´ Eminenci Custom Decimator tak 20 let starou, ta by možná metlila.
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

mmjuz píše:Nechci slevu zadarmo. Bohužel doma žádný metalový reprák zrovna nemám, leda jakousi 12´´ Eminenci Custom Decimator tak 20 let starou, ta by možná metlila.
Já ty stare soltony od něj chci právě taky kvuli těm reprákům :D ale ještě vlastně nevim co tam je musim to přesně zjistit. Popravdě se někdy trošku modlím aby to dřív než si pořídí pro něj normální box neodpálil :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“