Housle
Pravidla fóra
Re: Housle
Taky by mě to zajímalo. Občas jsem navštíven podobným nezmarem 
Ano, jsem nezkušený člověk, který má možná zkreslené představy, ale to jen díky chybným informacím. Jestli si myslíte, že jsou chybné, pak mne opravte, budu jen rád, když se přiučím 
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Pravdepodobne se soustredis tolik na hru ze uz to pak tolik nestihas vnimat? Ja treba tenhle problem mam s bicima a nakonec docela i kytarou...
Hodně budem někde...
Ahojky :)mám problémik....chcem sa naučiť hrať na husle.chcem si nejaké kúpiť....nemusí to byť nič extra, hlavne nech sa na tom dá učiť.....niečo okolo 150-200Eur.....teda 5000-6000kč.....ja s tým nemám žiadne skúsenosti a netuším podla čoho mám vyberať...hladala som aj na nete, po inzerátoch.....ale je to zbytočné keĎ tomu nerozumiem..pls skuste najst niečo na nete čo by sa podla vás oplatilo v tej cene a bolo by to schopné heh....dikes...♪♫♪
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nebylo by nejlepší učit se v ZUŠ a tam si ty housle půjčit?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Věčné opakování matka moudrosti -
Lidi neblbněte, věnujte trochu úsilí, mylsím, že ve vašem okolí se jistě někdo, kdo obstojně na nástroj hraje, takže když si chci, coby amatér kupovat nástroj (hudební), pak určitě nebudu kupovat podle obrázku. Určitě se budu snažit na nástroj podívat, zahrát si na něj, abych věděl jak zní, jestli nemá vady (třeba u houslí je dobré proklepat celé olubení - může být kousek odklížen, zkontrolovat celé tělo, jestli se nevyskytují praskliny - i pod podbradkem,...). A když ještě neovládám tento nástroj, pak právě zajdu za někým ochotným, kdo ho ovládá a nechám si od něj poradit. Snad jsme se ještě tolik nezkazili, abychom myslili jen na výdělek?! Tím, že si koupíš slušný nástroj máš mnohem větší motivaci hrát (zvlášť v začátcích je motivace důležitá).
Tím nechci hanět Tish ani nikoho jiného, jen se mi zdá, že se většina lidí snaží obcházet něco, co by se obcházet nemělo...
Lidi neblbněte, věnujte trochu úsilí, mylsím, že ve vašem okolí se jistě někdo, kdo obstojně na nástroj hraje, takže když si chci, coby amatér kupovat nástroj (hudební), pak určitě nebudu kupovat podle obrázku. Určitě se budu snažit na nástroj podívat, zahrát si na něj, abych věděl jak zní, jestli nemá vady (třeba u houslí je dobré proklepat celé olubení - může být kousek odklížen, zkontrolovat celé tělo, jestli se nevyskytují praskliny - i pod podbradkem,...). A když ještě neovládám tento nástroj, pak právě zajdu za někým ochotným, kdo ho ovládá a nechám si od něj poradit. Snad jsme se ještě tolik nezkazili, abychom myslili jen na výdělek?! Tím, že si koupíš slušný nástroj máš mnohem větší motivaci hrát (zvlášť v začátcích je motivace důležitá).
Tím nechci hanět Tish ani nikoho jiného, jen se mi zdá, že se většina lidí snaží obcházet něco, co by se obcházet nemělo...
Ano, jsem nezkušený člověk, který má možná zkreslené představy, ale to jen díky chybným informacím. Jestli si myslíte, že jsou chybné, pak mne opravte, budu jen rád, když se přiučím 
hm no..trocha nechápem....je mi jasné že nástroj treba vyskúšať niekym skúseným lenže fakt nikoho takého tak dobre nepoznám a zasa naháňať nejako cudzích ludí že podte so mnou kúpiť husle heh
a druhá vec....keby nato mám tak si kúpin kludne aj 20tisícové lenže som študent a makám síce kedy môžem ale zatial si platím spev a klavír a na tie husle sa tým pádom zarába dosť ťažko.......ja sa fakt nesnažím nič obísť a peniaze pre mna cenu same o sebe nemajú vôbec.....jediné čo chcem mať nejaký schopný nástroj pretože mám fakt strašnú hrozne velkuuuuuuuuuuuuuu chuť už sa začať na nom učiť........PS:a to sa akože dá na každej ZUŠke požičať nástroj?neviem....bolo by to super aspon na začiatok :/
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ve většině ZUŠ to jde - nejlepší bude, když se dojdeš doptat do nejbližší v tvém okolí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
heh jasan
veď už do dvoch chodím
..jaj to by bolo veru super to ma nenapadlo ďakujem za radu 
Vždyť píšu, že to není mířeno na tebe, nikoho nechci odrazovat nebo tak něco 
Nevím, jak na Slovensku, ale v ČR to možný je. Navíc pokud budeš první léta docházet do ZUŠ, tak Ti odpadá plno nepříjemných věcí, které způsobí naučené zlozvyky (což se hodně blbě odnaučuje, mnohdy zabraňuje pokroku - třeba pokud nebudeš správně držet nástroj, tak si na housle moc dlouho nezahraješ, protože tě za chvilku začne bolet ruka...).
Ovšem je pravda, že někdo je zásadně proti ZUŠkám, možná má pravdu, ale myslím, že je trochu zbytečný vymýšlet něco, co už bylo vymyšleno lépe (uznávám však, že samouka má zvláštní kouzlo
).
Hodně zdaru a nenech se odradit počátečími nezdary. A taky se nenech odradit učitelem, pokud chytneš špatnýho
Nevím, jak na Slovensku, ale v ČR to možný je. Navíc pokud budeš první léta docházet do ZUŠ, tak Ti odpadá plno nepříjemných věcí, které způsobí naučené zlozvyky (což se hodně blbě odnaučuje, mnohdy zabraňuje pokroku - třeba pokud nebudeš správně držet nástroj, tak si na housle moc dlouho nezahraješ, protože tě za chvilku začne bolet ruka...).
Ovšem je pravda, že někdo je zásadně proti ZUŠkám, možná má pravdu, ale myslím, že je trochu zbytečný vymýšlet něco, co už bylo vymyšleno lépe (uznávám však, že samouka má zvláštní kouzlo
Hodně zdaru a nenech se odradit počátečími nezdary. A taky se nenech odradit učitelem, pokud chytneš špatnýho
no a prave preto som sem písala či su tu ludia čo tomu rozumejú že by mi aspon trošku poradili aj na nete že čo je ešte kvalita a čo je už len pekný obrázok napr taký stagg za 75eur so všetkým to je asi tak úroveň tesco
a jasné veĎ ja som to nemyslela že budem samouk samozrejme že by som šla do ZUŠ.napríklad na speve som si prvé 2roky nesadla moc s učitelkou a teraz sa práve odnaučujem zlozvyky čo som chytila u nej heh....len aj to je problém trocha že teraz je apríl takže teraz nastupovať do ZUŠ neviem či je vôbec možné...a zasa čakať do septembra....no to proste nevydržím
ja chápem ako to bolo myslené....ja som teraz proste straaaašne nadšená z toho nápadu naučiť sa to a veru to len tak nejaký nezdra neprekoná možno tak na minutku
vďaka za názor aj dobré rady
let´s rock!

Stagg, Dimavery a jim podobné raději opravdu vynech
Hlídej aukro
najdou se tam docela myslím solidní housle do začátků za slušnou cenu
třeba tyhle VYPADAJ slušně, ale je to riziko, když si je nevyzkoušíš osobně, jestli mi rozumíš...
http://sn.aukro.cz/housle-c-2-i1546610077.html
http://sn.aukro.cz/housle-gustav-dursch ... 06961.html
Hodně štěstí
Hlídej aukro
třeba tyhle VYPADAJ slušně, ale je to riziko, když si je nevyzkoušíš osobně, jestli mi rozumíš...
http://sn.aukro.cz/housle-c-2-i1546610077.html
http://sn.aukro.cz/housle-gustav-dursch ... 06961.html
Hodně štěstí
Já bych raději vyhledal nějakého housleře v tvém okolí - ti většinou prodávají i starší nástroje.
Když koupíš něco na aukru tak se stejně náštěvě u opraváře nevyhneš.
Třeba hnedka ty na tom prvním odkazu co tady vložl Janko - zjevně jsou přelakované a nemají ani ebenový hmatník (respektive to možná eben je, ale mizerné kvality) - z těch fotek není moc poznat..
Na aukru bývají dost i předělané novodobé rumunské a asijské housle...
Když koupíš něco na aukru tak se stejně náštěvě u opraváře nevyhneš.
Třeba hnedka ty na tom prvním odkazu co tady vložl Janko - zjevně jsou přelakované a nemají ani ebenový hmatník (respektive to možná eben je, ale mizerné kvality) - z těch fotek není moc poznat..
Na aukru bývají dost i předělané novodobé rumunské a asijské housle...
Naprostá pravda - navíc u takových houslí potom hrozí to, že mohlo na jejich stavbu být použito málo vysušené dřevo, které bude v budoucnu "pracovat", takže se Ti housle rozlepí nebo praskne deska...
ou....no tak to neviem...hm.....asi fakt počkám a kúpim husle od jednej kamošky na ktorých hrala jej sestra.........tá ma neoklame a navyše jej sestra na nich v pohode hrávala tak hadam to bude ok.....a asi pojdem ešte na také 2 mesiace do umeleckej na predprípravu tak sa uvidí a ked by to bol v pohode učitel/učitelka tak určite poradí
dakujem vám velmi za rady fakt si to vážim 
Tak to je dobrý přístup
A až budeš nějakej nástroj mít, tak dej vědět
Ještě mě napadlo, dej na nástroj zahrát tomu učiteli na ZUŠ nech ozkusa kvinty (naladis vsetky struny do kvinty - husle su ladene do kvint - a pak ides prvym prstom na dvoch strunach hore po hmatniku - "dvojhmat") - stare struny casom prestavaju ladit... Treba nasadit nove - nemusis kupovat extra za 30 eur, ja som v zaciatkach hral na Gorstrings Sonatina/Nicolo a bol som spokojny
Aj teraz mam stale pri sebe jednu sadu - murphyho zakony...
Ještě mě napadlo, dej na nástroj zahrát tomu učiteli na ZUŠ nech ozkusa kvinty (naladis vsetky struny do kvinty - husle su ladene do kvint - a pak ides prvym prstom na dvoch strunach hore po hmatniku - "dvojhmat") - stare struny casom prestavaju ladit... Treba nasadit nove - nemusis kupovat extra za 30 eur, ja som v zaciatkach hral na Gorstrings Sonatina/Nicolo a bol som spokojny
Shánim za sebe náhradníka, který by zvládl za mě odehrát koncert, když zrovna nebudu moct já. (První termín prozatim 8.9.2012 na HouHou Festu). Neni nutný být skvělý profík, stačí zvládnout zahrát čistě, linky jsou velmi jednoduché. Jedná se o kapelu Cruadalach (www.cruadalach.com, stejně tak i na fb nebo bandzone). Pokud by se našel zájemce, ať mi napíše na mail Hoenyka.S@seznam.cz.
-
smolhausen
Ahoj, ja jsem na Aukru koupil troje housle a jsem nadmiru spokojen. Byl jsem s nima samozrejme u houslare na drobnem servisu (duse kobylky kolicky..). Mala investice, ale vyplatila se a take jsem byl prekvapen kdyz mi potvrdil autenticitu housli. Takze ma investice se mnohonasobne vyplatila. Hraji na vsechny troje a jsem maximalne spokojen. Pry je nemam za zadnou cenu prodavat