Hlava a box do 30tis. na punk-rock...

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

ono mit vic gainu nikdy neuskodi
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

bingo...
Die Hard or Die Home
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tak mel bys hlavne nekde zajit do obchodu a zkusit si to.. aby te ten zvuk pak neporazil... z MG15 nebudes asi zvykly na nejake narezy :)

a taky nezapomen na snimace (pokud nebudes chtit kupovat novou kytaru)... hrat na apec za 30t. a mit k tomu dva snimace v hodnote 300Kc neni nej napad...
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

qwer píše:a taky nezapomen na snimace (pokud nebudes chtit kupovat novou kytaru)... hrat na apec za 30t. a mit k tomu dva snimace v hodnote 300Kc neni nej napad...
Pravda pravda, čím lepší apec, tím větší nároky na zbytek, aby ta kvalita mohla vůbec vyniknout. A o bedně to platí taky :wink:
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
JancusGuitar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JancusGuitar »

No taky premyšlím že do sví kytary dam nový snimače ale to sem nepatří...jinak co byste mi doporučili do te 30ti hadrů?...co třeba PEAVEY ValveKing nebo Engl THUNDER 50(jenom nevim kde bych si ho v praze vyskoušel :( )
Cort Z22 BK, Boss OS2, Digitech GNX1, Marshall MG 15CD, Peavey ValveKing Head + Laney GS412IA, a další blbosti...
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Za 30 hadrů bych do VK nešel ani omylem... Máš na lepší věci, jen se porozhlídnout nebo si počkat(bazar)...
Řikám já, né že se na mě příznivci Valvekinga vrhnou...
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Já bych šel do Twin Reverba :wink:. Márdy ho taky má a jak mu to hraje :)
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Osobně bych třeba šel (při limitu peněz) do DSL 100, která se dá za 20 sehnat a za zbytek počkat až se objeví Marshallovská bedna. Zas je to o tom, co ti sedne, na něm se dá nakroutit hodně zvuků, gainu má hodně, jsou tam EL34. To je jednoduchý, vyzkoušíš ho a uvidíš, jestli ti sedne, když ne, tak ho škrtni ze seznamu a podívej se třeba po Triplu XXX od Peavey. A až projdeš tuhle třídu zesilovačů, tak se mrkni i na tu nižší, Ahstony, Bugery, Valvekingy. Klidně si vyzkoušej Mesu, JVM, JCM, Peavey, cokoliv co najdeš, na cenu se nedívej. Uděláš si tak obrázek o tom co ti bude vyhovovat a pak to jen skloubíš se svejma možnostma. :wink:

Nikdo ti nic lepšího neporadí. Můžu ti říct že super je JVM, nebo JCM, ale je tu spousta lidí, který marshally neseděj. Jiní maj zas dobrý zkušenosti právě s Valvekingem, další ma Engly, mesy. Všichni jsme se našly ve svejch zesilovačích. Ty si najdi svůj zvuk, svůj zesilovač. Čím víc toho zkusíš, tím líp. Když budeš vědět, že ti sedí mesa Sing.ref. byť nová, tak si na ni počkáš na bazaru a máš to co chceš za peníze který máš :wink:
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

JancusGuitar píše:Takže myslíte že na tenhle styl je lepší jit do hi-gainu?
Jestli chceš radu od starýho psa-vrhni se po tom Acousticu :wink:

Z něj vydojíš cokoliv :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
JancusGuitar
Kontaktovat uživatele:

A myslíš že by se vyplatilo koupit novou nebo z bazaru?
Cort Z22 BK, Boss OS2, Digitech GNX1, Marshall MG 15CD, Peavey ValveKing Head + Laney GS412IA, a další blbosti...
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

pavel68 píše:
JancusGuitar píše:Takže myslíte že na tenhle styl je lepší jit do hi-gainu?
Jestli chceš radu od starýho psa-vrhni se po tom Acousticu :wink:

Z něj vydojíš cokoliv :wink:
Jestli chceš radu mladšího psa, než tady ten starej raťafák :lol: Tak si di vyzkoušet do krámu co pujde. A vůbec v Praze, tam toho musí bejt :shock:

Abych to vysvětlil :lol: mám odpor k čemukoliv co se strká mezi kytaru a zesilovač, kromě kabelu teda. A přijde mi lepší mít všechno v hlavě, než řešit další starosti s krabičkama. Přijde mi to jednodušší, hezčí, a pohodlnější. Jo, ale jestli je ten acoustic nějakej Higain, tak to potom jóóó
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

DwPetr-ty mizero :lol:

Jancus-Acoustic se nevyrábí víc než 20let,ale na servis je jednoduchej.Jde o to,že je na 1000% univerzální,dostaneš 800,900,2000 Mashala,i tu Messu umí :!:
Nedudeš s sebou tahat žádnou krávu a ručím krkem,že s ním uhraješ jakejkoli sál :twisted:
Vím o čem mluvím :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

pavel68 píše:DwPetr-ty mizero :lol: :
Já to čekal :lol: :lol:

nj, když se to tak dlouho nevyrábí tak je jasný, že ho neznám. Já před 20 lety ještě nekytaroval :wink: Mě zmátl ten název, měl jsem za to, že je to čistej lampovej zes, a je třeba ho dokrmit.

To je jak pasivní snímače od DiM s názvem Activator :roll: :lol:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ohledně Single recta, jedno se dneska objevilo na bazaru za 28 000 :-) na bednu bysis asi počkal, ale je to pěkná nabídka
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

DwPetr píše:
pavel68 píše:DwPetr-ty mizero :lol: :
Já to čekal :lol: :lol:

nj, když se to tak dlouho nevyrábí tak je jasný, že ho neznám. Já před 20 lety ještě nekytaroval :wink: Mě zmátl ten název, měl jsem za to, že je to čistej lampovej zes, a je třeba ho dokrmit.

To je jak pasivní snímače od DiM s názvem Activator :roll: :lol:
tak má byť :lol: :lol:

To kombíčko si vážně vytře zadeček čímkoliv-mít ty drobný,už bychom tu na něj s klukem slintali-já osobně bych mu před Messou dal přednost :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

acoustic g100t se zacal delat nekdy kolem roku 1980. firma bohuzel brzo prestala existovat, protoze nedokazala celit levnemu dovozu ne tak kvalitnich zesiku...

acoustic se mnohdy srovnava s mesou mark II a spis s mark III.

Mesa a firma Acoustic se dokonce preli o to, ktera firma vymyslela eq na konci - acoustic spor vyhral.

to kombo je naprosto super, cisty kanal podobny fenderu twin reverb, druhy kanal je takovy vintage higain.

techto kousku je par na svete, je to sa se rict investice - za deset let ho muzes prodat treba za dvojnasobek a nebo trojnasobek... spis po evrope, u nas se spis chytaji obyc. veci vhodne tak na hrani zabavovek... o tomhle nikdo nic nevi a tak nikdy neprijde na to, co je to za poklad.

tohle kombo je proste perla a kdo ho koupi ten v zadnem pripade neprohloupi :) je to dotazene do posledniho sroubku, dnesni sracky se s tim nemuzou vubec rovnat - problem u takoveho aparatu byva ale servis. chce to najit dobreho udrzbare, ktery v pripade poruchy umi kvalifikovane zasahnout.

mezi nejznamejsi hrace na tenhle apec patri treba F. zappa, acoustic pouzival treba i kytarista doors a mnoho mnoho slavnych lidi.

je to super vec, ale tak nejak si to asi neumim predstavit jako vec pro mladeho kluka, ktery se teprv hleda :)
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Pod to co napsal qwer se musím PODEPSAT :twisted: :twisted: :twisted:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
afektband

Příspěvek od afektband »

Objevili se tam návrhy jako peavey XXX atd. Myslim že těch je strop na hodně dlouho, takže bych neřekl že se mu bude chtít čekat půl roku na box a doma na tu hlavu koukat. Pořádnej box se nechá sehnat za 13-15.000 Takže 17-15 na hlavu. Box-stojím si za nějakám marshallem 1960. A hlavu k tomu třeba jetej rockwell, esh, nebo novej valveking. Nebo za 30 pořídit nějaký fakt mastný kombo. Určitě by se dala sehnat nějaká mesa, peavey 5150 atd. Ale zase se neuslyšíš tak dobře jako s boxem a hlavou. Zvaž, kde s tím budeš hrát a pevně se rozhodni jestli kombo, nebo box a hlavu, potom se bude lehčíc vybírat.

K tomu high-gainu do punku. Já hraju punk s valvekingem, sice tam mám dost brutální sound (gain 8/10, výšky 6/10, středy 0/10, basy 7/10), ale je to pořád punk. Psal jsi tam SUM 41 zvlášť dave měl dost metalovej zvuk, takže high-gain určitě nebude na škodu. Jo ale fakt se nepokoušej hrát na high-gain se špatnejma snímačema, to by sis moc nezahrál.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
JancusGuitar
Kontaktovat uživatele:

Tak dneska jsem v obchodě vyskoušel toho Voxe AC30 a Peaveye VK...a musim říct že se mi na ten můj styl hodi víc ten VK protože ten Vox nemá tak dobré skreslení jako ten VK. Asi půjdu do toho Peaveye...věřím že mi bude dobře sloužit... :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tak on ten Vox má dobré zkreslení, jenže zřejmě na jinou hudbu :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“