Neoklasika
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Jak tu někdo psal, že tato hudba je spíš na machrování, myslím si že na tom něco pravdy bude, aspoň podle mého názoru.
Tato hudba se mi nelíbí, ano taky jsem kdysi byl takový, že......
" ty vole ten má techniku jak prase...." Ale postupem času jsem dospěl k závěru, že člověk může být sebelepší technik, ale pokud hudbu necítí (což nechci urazit malmsteena, ale u něho ten feeling prostě nevidím) tak to je k ničemu.
Jazzová moderna 4ever....
Tato hudba se mi nelíbí, ano taky jsem kdysi byl takový, že......
" ty vole ten má techniku jak prase...." Ale postupem času jsem dospěl k závěru, že člověk může být sebelepší technik, ale pokud hudbu necítí (což nechci urazit malmsteena, ale u něho ten feeling prostě nevidím) tak to je k ničemu.
Jazzová moderna 4ever....
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Nero - no zní to divně jak sem to napsal, tet když to čtu, to máš pravdu , ale myslel sem to tak že neoklasiku si pustí spíš aktivní hudebník než jenom posluchač, prostě člověk co trochu jde s tou hudbou a řiká si , tohle je zvláštní stupnice, to bych mohl použít , nebo třeba zvláštně rozvrženej takt (v tý vážný hudbě se tohle vyskytuje často a všimne si toho jenom člověk co se aspon trochu orientuje, pro hudební analfabety je to jenom sbírka tonů)Hele já třeba moc lidí neznám co nehrajou na kytaru a pouštěj si půl hodiny dokola jedno solo. Samozdřejmě není hudebník jako hudebník , kolik se v rockový hudbě pohybuje opravdovejch hudebníků ? málo ! Kolik ve vážný ? všichni ! Já se třeba necejtim jako opravdovej hudebník, teorii už sem vlivem rocku skoro celou zapoměl , ale můžu říct že mě poslech chýtrý hudby (což znamená hudba postavená na teorii ) pořád uspokojuje a řikám si " to je ale machr , ten nad tim musel strávit haldu času" a ne " co jako ? šmrdlat tisíc tonů za vteřinu " Doufám že z toho jde pochopit můj postoj . Ty lidi co si tim jednou prošly, dokážou pochopit jak je to složitý a pracný. Jo hele Nero ? nešel si náhodou v pátek kolem Vinohradský nemocnice ?
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Dark Axel píše:Greegu, kdo je podle ebe teda opravdový hudebník?
neber to jakože byses mě nějak dotkl, ale zajímá mě to
Hudebník je vystudovanej (nejčastějc
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Greeg:
chápu to správně, že pokud začnu hrát na housle klasiku jsem automaticky opravdový hudebník a pokud budu běhat po pódiu s kytarou, tak nejspíš nejsem? Z tvého příspěvku to vyplývá.
Definice opravdový hudebník je asi tak objektivní jako nejtěžší sólo, nejlepší kytarista a podobný neurčitelný věci.
Mě se třeba nelíbí jazz a nechápu co na tom lidi maj, ale netvrdim, že to nejsou hudebníci jenom proto, že se mi to nelíbí.
DJmanasek:
pokud budu hrát nějaký brutální sóla, tak machruju a radši bych se toho měl vyvarovat, aby mě neměli za frajera? Divný, ne?
Klasiku v podání rockových hudebníků si rád poslechnu, občas i zahraju, ale neni to moje parketa a moc to nežeru.
chápu to správně, že pokud začnu hrát na housle klasiku jsem automaticky opravdový hudebník a pokud budu běhat po pódiu s kytarou, tak nejspíš nejsem? Z tvého příspěvku to vyplývá.
Definice opravdový hudebník je asi tak objektivní jako nejtěžší sólo, nejlepší kytarista a podobný neurčitelný věci.
Mě se třeba nelíbí jazz a nechápu co na tom lidi maj, ale netvrdim, že to nejsou hudebníci jenom proto, že se mi to nelíbí.
DJmanasek:
pokud budu hrát nějaký brutální sóla, tak machruju a radši bych se toho měl vyvarovat, aby mě neměli za frajera? Divný, ne?
Klasiku v podání rockových hudebníků si rád poslechnu, občas i zahraju, ale neni to moje parketa a moc to nežeru.
Pumlitch--
tak tohle si nepochopil správně,
ano je to hodně suběktivní , proto jsem zvýraznil že to co sem popsal je PRO MNE správnej hudebník
jo a ještě tohke :
no to já bych se neodvážil říct že lidi co dělaj hudbu která se mi nelíbí nejsou hudebníci, i v dechový hudbě jsou vinikající hudebníci
tak tohle si nepochopil správně,
ano je to hodně suběktivní , proto jsem zvýraznil že to co sem popsal je PRO MNE správnej hudebník
jo a ještě tohke :
no to já bych se neodvážil říct že lidi co dělaj hudbu která se mi nelíbí nejsou hudebníci, i v dechový hudbě jsou vinikající hudebníci
To ale fakt zní jak kdyby kdokoliv, kdo se věnuje vážné hudbě byl hudebník, naopak od rockerů. Chápu jak to myslíš, že ty lidi tu hudbu prostě studujou, ale i tak mi to přijde jako hodně hrubý škatulkování. Ani malíř nepotřebuje mít AMU, aby byl uznávaným umělcem.Greeg píše:, kolik se v rockový hudbě pohybuje opravdovejch hudebníků ? málo ! Kolik ve vážný ? všichni !
- DJmanasek
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Asi si špatně pochopil, co jsem tím chtěl říct, brutální sóla nejsou od věci, ale pět minut valit 32tinky v tempu 220 není pro mě brutální sólo, když ale uděláš nějakou krátkou takovou frázi v sóle, tak to zní dobře.... Můj názorPumlitch píše:DJmanasek:
Naposledy upravil(a) DJmanasek dne 19.04.2008 17:40, celkem upraveno 1 x.

- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Je to takové a)dost elitářské... aha, ono to vlastně není jiné, než elitářské 
mám pocit (já osobně) že člověk nemusí splňovat tvé podmínky, aby byl skvělým hudebníkem - tzn schopný např. ovládat více nástrojů na slušné úrovní, napsat slušný text a zároveň mít originální nápady a promyšlené kvalitní kompozice
mám pocit (já osobně) že člověk nemusí splňovat tvé podmínky, aby byl skvělým hudebníkem - tzn schopný např. ovládat více nástrojů na slušné úrovní, napsat slušný text a zároveň mít originální nápady a promyšlené kvalitní kompozice
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- DJmanasek
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
A myslíš si že sóla staví stylem, že si řeknou teď tam hodím A, Bb, B, D a potom F# G# A?Greeg píše:Dark Axel píše:Greegu, kdo je podle ebe teda opravdový hudebník?
neber to jakože byses mě nějak dotkl, ale zajímá mě to
Hudebník je vystudovanej (nejčastějc),ví co hraje , většina lidí hraje na hmatníku nějaký čísla , když se něco učej tak to jakž takž vopajcujou , nějak to tam do toho taktu natlačej, kdežto člověk co tomu rozumí si ten tak podrobně rozebere , rozvrhne , spočítá atd.. (jenom příkald), dokáže pojmenovat všechny jevy, rozumí tý hudbě do hloubky, dokáže si hudbu představit jako graf ne jenom jako melodii (nevim jak bych to vysvětlil) To je PRO MNE opravdovej hudebník

Podle me to neni zadne kriterium, jestli je nekdo studovanej hudebnik. Hudba vychazi z lidovych tradic (veskera, at uz mene ci vice), z cehoz by plynulo, ze prvotni hudebnici nebyli hudebnici, protoze v davnych casech nebyly ani skoly, natozpak skoly hudby (krasa
). Ano, ti, co maji vystudovanou konzervator, tak jsou zpravidla skveli hudebnici, ale stejne tak existuji tisice skvelych hudebniku, kteri ani neznaji noty. Takze o studovanosti nebo nestudovanosti bych vubec nemluvil. I mezi studovanyma hudebnikama jsou spatni hudebnici.
Navic podivejte se na zeme, ktery nevychazi z evropskych kulturnich tradic - tam treba ani ve 20. stoletich nemaji zadne konzervatore ani nic podobneho a presto tam je vysoka koncentrace hudebniku. Mne naopak pripada, ze europoidi zacali z hudby delat vedu a tim ji dost odtrhli od bezneho cloveka, coz je hrozna skoda - protoze i ti nejslavnejsi klasicti skladatele se castokrat inspirovali v lidove hudbe.
Navic podivejte se na zeme, ktery nevychazi z evropskych kulturnich tradic - tam treba ani ve 20. stoletich nemaji zadne konzervatore ani nic podobneho a presto tam je vysoka koncentrace hudebniku. Mne naopak pripada, ze europoidi zacali z hudby delat vedu a tim ji dost odtrhli od bezneho cloveka, coz je hrozna skoda - protoze i ti nejslavnejsi klasicti skladatele se castokrat inspirovali v lidove hudbe.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Dark Axel- ok zaleží na každym co si pod tímhle slovem vybaví
DJmanasek- ano , a jak jinak ? ale jestli nerozumíš těm písmenům a nevýš (nedokážeš si v hlavě předtavit) co je pod nima tak se nedivim že to nechápeš. Lidi většinou skládají v hlavě a pak to přetransponujou na hmatník nebo na papír(je to lepší páč se potom nedržíš pořát těch samejch vychozenejch cest). někteří ale jenom typují kde by to tam asi mohlo být, někdo si to převede na ton a následně hned na hmatník (zkušený lidi to dělají už automaticky , ale pořád vědi co hrajou)
DJmanasek- ano , a jak jinak ? ale jestli nerozumíš těm písmenům a nevýš (nedokážeš si v hlavě předtavit) co je pod nima tak se nedivim že to nechápeš. Lidi většinou skládají v hlavě a pak to přetransponujou na hmatník nebo na papír(je to lepší páč se potom nedržíš pořát těch samejch vychozenejch cest). někteří ale jenom typují kde by to tam asi mohlo být, někdo si to převede na ton a následně hned na hmatník (zkušený lidi to dělají už automaticky , ale pořád vědi co hrajou)
Greeg: Tak to se pekelne pletes. Spousta hudebniku ma nauceny polohy na hmatniku ke kazdym stupnicim a jedou podle toho. Ted si nejsem jistej, jestli se nepletu, ale mam pocit, ze i takovej B.B.King v jednom rozhovoru rikal, ze noty vlastne moc neumi a zavidi tem, co je umi
) Pripadne, ze treba on ty tony na hmatniku jen tak tipuje?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
z toho, co jsem napsal mi například vychází jako výborný hudebník Steve Wilson z Porcupine tree, osobně ho považuju za jednoho z mých největších skladatelských vzorů
nedokážu si představit že bych sdílel Greegův přístup, podle mě je to trochu omezující co se týče respektu k muziantům
nedokážu si představit že bych sdílel Greegův přístup, podle mě je to trochu omezující co se týče respektu k muziantům
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
jestli má někdo jenom naučený polohy stupnic a neví ani co hraje za tony tak to pak pro mne neni hudebník ale jenom hráč (neřikám že musej bejt špatný, to vůbec). Hudba jsou noty a hlavně složitá věda, neni to jenom to co slyšíš a hraješ. To jenom nějaký lidi si z tý hudby akorát berou jenom to co zvládnou, co pochopěj. Pro někoho je nejlepší hudebník Kurt cobain, pro mě je to jenom člověk co vzal kytaru a snažil se JENOM ZAHRÁT to co před nim hudebníci vymysleli. Nikomu svůj názor necpuWohma píše:Greeg: Tak to se pekelne pletes. Spousta hudebniku ma nauceny polohy na hmatniku ke kazdym stupnicim a jedou podle toho. Ted si nejsem jistej, jestli se nepletu, ale mam pocit, ze i takovej B.B.King v jednom rozhovoru rikal, ze noty vlastne moc neumi a zavidi tem, co je umi) Pripadne, ze treba on ty tony na hmatniku jen tak tipuje?
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- DJmanasek
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Já tomu rozumím,cos tím chtěl říct. Ale znám spoustu hudebníků (tím se nechcí vychvalovat), kteří mají aspoň konzervu, a tvoří sóla tím, že ví, kde a jak je jaký interval, ne proto, Hrajou podle stupnic (naučené polohy) samozřejmě potřebuješ vědět, kde je jaký tón. abys mohl od oho tónu stupnici rozvést prostě je to těžké, ale podle mě je pravda někde na půli cesty mezi tónama a naučenýma polohama

Takze podle tebe hudba a hudebnici zacali az se zalozenim hudebnich skol a konzervatori? To mi prijde znacne nelogicky. Asi jako ze filozofie vznikla az kdyz se zacala ucit ve skolach... Hudba je pro me nejaky shluk zvuku a je uplne jedno, jestli pochazi od opice, ktera nevi, co macka, anebo od studovanyho konzervatoristy. A jak jinak chapat hudebnika nez tak, ze je to clovek, tkerej hudbu produkuje?Greeg píše:jestli má někdo jenom naučený polohy stupnic a neví ani co hraje za tony tak to pak pro mne neni hudebník ale jenom hráč (neřikám že musej bejt špatný, to vůbec). Hudba jsou noty a hlavně složitá věda, neni to jenom to co slyšíš a hraješ. To jenom nějaký lidi si z tý hudby akorát berou jenom to co zvládnou, co pochopěj. Pro někoho je nejlepší hudebník Kurt cobain, pro mě je to jenom člověk co vzal kytaru a snažil se JENOM ZAHRÁT to co před nim hudebníci vymysleli. Nikomu svůj názor necputakhle to cejtim
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Wohma- ale kde sem tady psal že hudebníci začali s konzervatořema ? psal sem že zpravidla mají vystududovanou nějakou školu, museli projít nečim co je naučilo orientovat se v hudbě. To znamená pokud to neni geniální samouk tak ho to někdo musel naučit. Filozof dnešní doby má zpravidla vystudovanou filozofii stejně jako právník právnickou fakultu, doktor medicínu,a hudebník konzervatoř. Myslíš že když budu nad nečim doma chvíli přemejšelt že si taky budu řikat filozof ?
ale ano souhlasim s tim co si tady psal že existují samouci jenom se základy hudební teorie a produkují perfektní hudbu a naopak, to už je ale potom druhá věc
ale ano souhlasim s tim co si tady psal že existují samouci jenom se základy hudební teorie a produkují perfektní hudbu a naopak, to už je ale potom druhá věc
Ok, tak to jsme se jen uplne nepochopili. Ale narozdil od pravnika nebo lekare je pojem filozof dost neexaktni, neni zadna hranice, od ktere si muzes rict, ze ses filozof, narozdil od pravnika i lekare. Podle me je do urcite miry kazdej clovek filozof, pokud to neni jen vegetativni forma zivota nebo neco podobneho... A stejne tak to chapu s muzikantstvim, nevidim zadnou presne danou hranici, kdo je hudebnik a kdo neni, pro me to je spis stupen muzikantstviGreeg píše:Wohma- ale kde sem tady psal že hudebníci začali s konzervatořema ? psal sem že zpravidla mají vystududovanou nějakou školu, museli projít nečim co je naučilo orientovat se v hudbě. To znamená pokud to neni geniální samouk tak ho to někdo musel naučit. Filozof dnešní doby má zpravidla vystudovanou filozofii stejně jako právník právnickou fakultu, doktor medicínu,a hudebník konzervatoř. Myslíš že když budu nad nečim doma chvíli přemejšelt že si taky budu řikat filozof ?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus