Ono samozřejmě existuje kopa dalších (lepších / levnějších) napáječů, ale dotaz byl, co se dá sehnat v Praze na krámu
zdroj
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: zdroj
Ne, všechny nejsou galvanicky oddělené. Minimálně Dunlop určitě není. Na druhou stranu G-Lab určitě je. U CM a Voodoo si nejsem jistý.
Ono samozřejmě existuje kopa dalších (lepších / levnějších) napáječů, ale dotaz byl, co se dá sehnat v Praze na krámu
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Pokud to ještě nemáš teď jsem dal na hudební bazar zdroj 4x10V/0.16A pro napájení většiny efektů s 9V a středen na minusu,dělam si tyhle věci sám,tento byl jako záložní tedy minimálně používaný má čtyři nezávislé sekce s oddělenou zemí,vyzkoušený v provozu cca 1hodinu se zátěří čtyř efektů od Bosse a bez problémů na brumu a šumu.Tak jestli jsi to ještě nevyřešil tak pískni na email c.e.n.a@seznam.cz a domluvíme se je za materiál a součástky tedy cca 500,-Kč.weselow píše:Neví někdo, jestli po Praze na krámech někdo prodává něco jako 4zdroj od smrčky, případně originál? Abych to nemusel objednávat...
-
Jacklivehere
Hej ten Belcat jsem de... koupil je to šumák jako prase o brumu vůbec nemluvě.
nemáte někdo zkušenost zda to nejde opravit ?
Ahoj,
mohli by jste mi doporučit nějaký zdroj pro pedalboard? Moc se v tom nevyznám, asi bych chtěl něco s oddělenými výstupy. A chtěl bych tím napájet tyto efekty:
- BOSS BD2; BOSS CS3; BOSS DS2; BEHRINGER UC200; Modtone BuzzBoy
- plus efekty, které ještě nemám, ale plánuju si pořídit: BOOS DD7, nějaký Wah wah, ladičku (taky asi od Bosse) a případně volume pedal.
Dále jsem zde četl něco o zdroji od Smrčky, mohli by jste mi k tomu hodit nějaký odkaz?
Díky
mohli by jste mi doporučit nějaký zdroj pro pedalboard? Moc se v tom nevyznám, asi bych chtěl něco s oddělenými výstupy. A chtěl bych tím napájet tyto efekty:
- BOSS BD2; BOSS CS3; BOSS DS2; BEHRINGER UC200; Modtone BuzzBoy
- plus efekty, které ještě nemám, ale plánuju si pořídit: BOOS DD7, nějaký Wah wah, ladičku (taky asi od Bosse) a případně volume pedal.
Dále jsem zde četl něco o zdroji od Smrčky, mohli by jste mi k tomu hodit nějaký odkaz?
Díky
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Když budeš hledat na fóru, o Smrčkovi najdeš dostatek informací. A když to jméno budeš googlit, jistě najdeš odkaz přímo k němu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Kruelmaster
Zdar všem,
objevil jsem revoluční novinku, v podstatě jde o velkou nabíjecí 9V baterku s kapacitou 2000 mA. Má to dva 9V výstupy- lze napájet až 6 efektů díky dvěma přiloženým daisy chain kabelům, nabíjet to lze pomocí přiložené USB nabíječky. Myslím, že by to mělo eliminovat brumy či šumy, protože to není zapojené do síťě atd. Další výhoda je, že je to fakt malý. http://www.music-city.cz/pedaltrain-vt1 ... 29138.html
- Napájecí zdroj pro 9V efektové pedály, dobíjecí
- Dva 9V výstupy
- Mini USB vstup pro napájení / dobíjení VOLTO
- Celkový výstup 2000mA
- Li-Ionen-Aku baterie, dobíjecí přes USB nebo síťový adaptér
- Včetně montážních dílů na pedálboard
- Vč. Univerzálního napájecího zdroje se čtyřmi adaptéry do zásuvek v EU, UK, USA a Austrálii
- Pasuje mezi příčky všech Pedaltrain-Pedalboardů
- Rozměry: 120 mm x 85 mm x 20 mm
objevil jsem revoluční novinku, v podstatě jde o velkou nabíjecí 9V baterku s kapacitou 2000 mA. Má to dva 9V výstupy- lze napájet až 6 efektů díky dvěma přiloženým daisy chain kabelům, nabíjet to lze pomocí přiložené USB nabíječky. Myslím, že by to mělo eliminovat brumy či šumy, protože to není zapojené do síťě atd. Další výhoda je, že je to fakt malý. http://www.music-city.cz/pedaltrain-vt1 ... 29138.html
- Napájecí zdroj pro 9V efektové pedály, dobíjecí
- Dva 9V výstupy
- Mini USB vstup pro napájení / dobíjení VOLTO
- Celkový výstup 2000mA
- Li-Ionen-Aku baterie, dobíjecí přes USB nebo síťový adaptér
- Včetně montážních dílů na pedálboard
- Vč. Univerzálního napájecího zdroje se čtyřmi adaptéry do zásuvek v EU, UK, USA a Austrálii
- Pasuje mezi příčky všech Pedaltrain-Pedalboardů
- Rozměry: 120 mm x 85 mm x 20 mm
ZH6: cituju z webu p.Smrčky
Napájecí napětí 10V je vhodné pro všechny typy efektů, s uvedeným napájením 9V baterií a 9V až 10V zdrojem.
Na základě dlouholetých zkušeností a testování různých baterií a zdrojů pro efekty vyplývá např. poznatek, že nové 9V uhlíkové baterie mají napětí mezi 9,5V až 10V. Stabilizátor 10V dává ve skutečnosti kolem 9,9V-10V, což se zcela shoduje s napětím nové baterie. Naopak běžné 9V stabilizátory dávají ve skutečnosti cca 8,9V-9V, což je až o 1V méně než nová baterie. Z těchto důvodů jsou všechny zdroje pro 9V efekty osazovány 10V stabilizátory, aby umožnily efektům pracovat v jejich plném dynamickém rozsahu.
Kruelmaster: Nerad bych ti kazil radost, ale revoluční to moc není
http://www.pedalboard.cz/138/napajeni-p ... mulatorem/
Já krmím efekty přes vstup pro adaptér normálním NiMH multipackem (8xAA 2200mAh), stál v Hadexu v akci dvě stovky. Dává teoretických 9,6V, ale jak se dočteš výše, ničemu to nevadí. Jamman Solo (který bateriové napájení nemá) jede na tenhle pack 12-14 hodin v kuse.
Napájecí napětí 10V je vhodné pro všechny typy efektů, s uvedeným napájením 9V baterií a 9V až 10V zdrojem.
Na základě dlouholetých zkušeností a testování různých baterií a zdrojů pro efekty vyplývá např. poznatek, že nové 9V uhlíkové baterie mají napětí mezi 9,5V až 10V. Stabilizátor 10V dává ve skutečnosti kolem 9,9V-10V, což se zcela shoduje s napětím nové baterie. Naopak běžné 9V stabilizátory dávají ve skutečnosti cca 8,9V-9V, což je až o 1V méně než nová baterie. Z těchto důvodů jsou všechny zdroje pro 9V efekty osazovány 10V stabilizátory, aby umožnily efektům pracovat v jejich plném dynamickém rozsahu.
Kruelmaster: Nerad bych ti kazil radost, ale revoluční to moc není
http://www.pedalboard.cz/138/napajeni-p ... mulatorem/
Já krmím efekty přes vstup pro adaptér normálním NiMH multipackem (8xAA 2200mAh), stál v Hadexu v akci dvě stovky. Dává teoretických 9,6V, ale jak se dočteš výše, ničemu to nevadí. Jamman Solo (který bateriové napájení nemá) jede na tenhle pack 12-14 hodin v kuse.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy