Málo basů na aparátu

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

jonas1 píše:v prvni rade je dulezity, jestli jsi kytarista nebo baskytarista..kytara neni o basech! :wink:
přesně

bude to zkreslním a reprem.... Prostě marshalll jen vůl c chce basy by koupil marshalla.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pridavam se k jonasovi, kytara opravdu neni o basech, na nahravkach se bezne frekvence kolem 200Hz (a nekdy i mnohem mnohem vys) celkem vyrazne orezavaji, aby nekolidovaly s basou. Kazdej nastroj ma svy misto ve frekvencnim pasmu :wink:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

jestli je to kombo, tak zapomen na kytaru, snímače a prostě ho rozhodně dávej na zem a otočené mírně od Tebe, takovejch 30 stupnů šikmo..když dáváš kombo na židli, je zákonitě dycky hrozně ostrý, basy se nemaj kudy drát ven, jdou po zemi.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
miklop1

Příspěvek od miklop1 »

Braniik píše:A zda sa ti, ze potaky funguju spravne?
Inak moze to byt samotnym zosilovacom... ja mam Valvestate a stale mam pocit, ze cist kanal je prebasovany a skresleny ma basov malo...
no dneska na zkousce sem tocil s cudlikem u basu a zda se mi ze jako kdyby nefungoval, i kdyz dam basy na 0 tak to zni stejne jak na 10 neskoumal sem to pozorne ale zda se mi to... jo a koupil jsem si ho od jednoho typka a rikal ze si tam nechal 3násobne zvyšovat basy a menit zkresleni no ale nejak mi to nesedi...
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

miklop píše:
Inak moze to byt samotnym zosilovacom... ja mam Valvestate a stale mam pocit, ze cist kanal je prebasovany a skresleny ma basov malo...
no dneska na zkousce sem tocil s cudlikem u basu a zda se mi ze jako kdyby nefungoval, i kdyz dam basy na 0 tak to zni stejne jak na 10 neskoumal sem to pozorne ale zda se mi to... jo a koupil jsem si ho od jednoho typka a rikal ze si tam nechal 3násobne zvyšovat basy a menit zkresleni no ale nejak mi to nesedi...
Lol na kombu třikrát zvyšovat basy a měnit zkreslení? Slyším poprvé :shock:
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

miklop píše:
Ale podobne sa to sprava aj u mna na skreslenom kanale - ten potak bass ako keby mal mensiu citlivost. Takze vysledny zvuk je co sa tyka basov stale viac-menej rovnaky... No je to divne, asi budem musiet niekoho skusenejsieho nechat na to pozriet...
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
miklop1

Příspěvek od miklop1 »

Braniik píše:a aj u mna na skreslenom kanale - ten potak bass ako keby mal mensiu citlivost. Takze vysledny zvuk je co sa tyka basov stale viac-menej rovnaky... No je to divne, asi budem musiet niekoho skusenejsieho nechat na to pozriet...
a nmuzes nejak zkusit nahrat ten zvuk z toho tvojeho jestli se podoba tomu mejemu nebo jak je to....
chmelda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chmelda »

To bych to vase nastaveni zvuku chtel slyset, basy max, zadny stredy a vejsky a gain na plno. Pri tomhle nastaveni s toho musi lyzt jen jakysi neurcity nesrozumitelny hluk. Kytara je hlavne vo stredech, kdyz si je takhle vorezete na koncerte tak ta kytara nebude slyset. Udelejte to ve skusebne, fsechny bude bolet hlava, ale stejne se neuslysite :roll:
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Hrával jsem basy max vejšky max středy nic - no vejšku byly tak ostrý že se to nedalo snášet - teď jedu středově a je to OK.Nejblbější se mi zdá nastavení co má Sami. :idea:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Red Bull píše:Hrával jsem basy max vejšky max středy nic - no vejšku byly tak ostrý že se to nedalo snášet - teď jedu středově a je to OK.Nejblbější se mi zdá nastavení co má Sami. :idea:
Moje nastavení pochopí málokdo.. Ale věřte mi, že v kapele se prosazuju bez problémů a na koncertech taky. A to jsem si už i zahrál proti lampáčům. :wink:
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

mé nastavení:
basy: 3 středy: 10 výšky: 9 presence: 10
gain:3-5
Hlava JCM800kopie 3x ECC83 4x EL34 flašky JJ
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Jak tu píšete ty nastavení, tak jsem se pro zajímavost jukl jak to vlastně hraju já a máte pravdu, že ty basy nejsou skoro potřeba :shock:

Nejoblíbenější zvuk mám ( hard&heavy)

Gain: cca 9/10
Treble: cca 8/10
Middle: cca 6/10
Bass: cca 4/10

To bych ani neřek :oops: :)
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
miklop1

Příspěvek od miklop1 »

A nevíte čím to může být, že když točím s čudlíkem na basy, tak se zvuk vůbec nemění?? V čem může být chyba?
Jinak jste se ptali jake mám repro tak mam dělaný box uzavřený s reprem Celestion G12H-100...
A může te sem nekdo napsat kdo má Valvestate 8100 jaké používá nastavení??
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Já mám teďka zvuk -Bass(basy) - mezi 5 až 6
-Treble(výšky)- 7
-Middle(středy)- mezi 8 až 9 :lol: a gain na 4
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

miklop píše:
Braniik píše:a aj u mna na skreslenom kanale - ten potak bass ako keby mal mensiu citlivost. Takze vysledny zvuk je co sa tyka basov stale viac-menej rovnaky... No je to divne, asi budem musiet niekoho skusenejsieho nechat na to pozriet...
a nmuzes nejak zkusit nahrat ten zvuk z toho tvojeho jestli se podoba tomu mejemu nebo jak je to....
Vies co, tak ja to nahram. V priebehu zajtrajska.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Hansen

Příspěvek od Hansen »

Jen abych doplnil. Nikdy nepouzitejve a vyvarujte se nastaveni eq do Vcka. To znamena vysoky vysky, stahnuty stredy a vysoky basy. Ve zvuku kapely na zivaku/zkousce zaniknete, to je vseobecna vec (pokud pouzivate digital, ne analog nakresleni, tak to budete hodne zanikat).

Pokud muzu doporucit, kytaru u jakyhokoliv aparatu bych nechaval basy na stredovy hranici, nehybal s potakem. Vysky vytahnout pokud potrebujete (treba punk) a pro zivy hrani nikdy, opakuju nikdy natahat stredy dolu, naopak lehce nahoru vytahnout jako "stredovy nastroj". Zaprve nepolezete basakovi do frekvenci (s stahnutyma stredama a vysokyma basama se to stava a dela to zvukaroi bordel) a jako bonus budete se slyset dobre z odposlechu.

A jen tak na okraj, nikdy neprecenujte gain kdyz hrajete na kytaru. Vyzkousejte dat kytaru do ruky druhymu kytaristovi se svym "efektem" a popiste mu silu, jak hrajete do strun a hlavne si to poslechnete. Rozdil mezi hranym gainem a slysitelnym z pozice pochluchace je nehorazny. Nejvice pri nejvetsim gainu, pokud nemate kompresor nebo limiter, pocit ze hry to "oslabuje" pritom zkresleni z hlesidka posluchace mate dostatecne. Navic vsechny zkresleni pred PA, pokud sou snimany mikrakem, i treba z nekvalitnich aparatu zni "hnutneji" a "kvalitneji" takze vzdycky bych doporucil ubrat gainu.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

miklop píše:A nevíte čím to může být, že když točím s čudlíkem na basy, tak se zvuk vůbec nemění?? V čem může být chyba?
Jinak jste se ptali jake mám repro tak mam dělaný box uzavřený s reprem Celestion G12H-100...
A může te sem nekdo napsat kdo má Valvestate 8100 jaké používá nastavení??
není to třeba nelineárnost? Buď si hluchej a nebo je ta změna nejčitelnější jen v určitý části dráhy poťáku.... zkoušej... stáhni středy a výšky a toč s tím, pak zase středy a výšky dej namax a zase zkoušej... pokud nic tak nevím.

K nastavení... je to marshalll ten se dává nejčastěji lineárně do výšek......
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Ja som to na svojom takto skusal - stiahnute vysky a rozne polohy contour a v nich menit basy... Ta zmena mi pride v kazdom nastaveni taka skokova v prvej stvrtine a potom nevyrazna... Skusim to dnes nahrat, ale je mozne, ze na nahravke nebude pocutelna ziadna zmena :? obzvlast so shitnym mikrofonom...
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Tak pod tymto odkazom su dve nahravky. Countour na 3/4, vysky stiahnute na minimum, prva polovica ukazky je vzdy s basmi na 0, druha polovica s basmi na max... vs1.mp3 je pri nizkom gaine, vs2.mp3 pri vyssom.
Snimac mam RM F1, kombo VS 8040, nahrate cez obyc. mikrofon.

http://leteckaposta.cz/307850044
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

basů to má normál... spíš to je tím středovým marshall zkreslením...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“