Behringer FCB 1010
Pravidla fóra
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: Behringer FCB 1010
Od toho je tam přece ta kalibrace,která zajistí,že se to bude chovat jak by tam ty krajní hodnoty byly,ne? Jestli tě teda dobře chápu.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
No to ne, Kalibrace ti zajistí kontrolu sofware a zkontroluje hodnoty od reltivní "0" ( proto je lepší zadávat hodnoty klávesnicí ( butony) protože jak použiješ k zadání pedál kalibruje tou samou diodou) Takže pokud je hnutá nakalibruje ti jí od té aktuální polohy. Pak když šlápneš na pedál a začíná ti od třeba od "1", máš jistotu že skalibrováno máš dobře, ale je hnutá dioda. Navíc tahle hodnoty když si v daném efektu vyvoláš na GSP ukazují se ti v reálu na displeji. Další něc je ta že v GSP 1 - 99 = FCB 0 - 127 , takže když tah pedálu v GSP změníš na př. 45 - 99 v FCB půjde reálně stále 0 - 127, ale bude ovládat celý tah tah pedálu pouze 45 - 99. Což když uděláš obráceně pedál ti poběží až od jedné třetiny nahoru, protože do 45 to bude považovat za "0"
tuto funkci využívám na Whamy
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Takže je lepší při kalibraci pedálů ten pedál stlačit silou úplně na minimum a pak zase silou na úplné maximum?
Namusíš tlačit silou, pokud v min. nenaskočí 0 a v max. 127 tak to musíš rozebrat a hnour s diodou.
Zdravím.
Koupil jsem ho taky , ale u Thomanna za 105 euro.
.Druhý den přišel.To je servis!!!
Mám, ale problém s manualem.Ikdyž anglicky trochu umím, tak některý věci mi unikaj.
Nemáte někdo prosím cz manual v pdf ? Díky
Potřeboval bych ještě poradit.
Na youtube jsem našel to české video s nastavením. Ale dohužel mi chodí jenom 1. pedál a ten druhý ne.
Mám GSP 1101. Možná nastavuji něco špatně v GSPčku.
Na FCBčku to nastavím přesně tak jako na videu.
Např. pedal 1. cc 50 , pedal 2. cc 60 .
V GSP dám controler 1- cc 50 /preset volume/ controler 2- cc 60 /WAH/
A on chodí jenom pedál 1 čili volume.
Ten druhy prostě nejede.
Díky za radu.
Koupil jsem ho taky , ale u Thomanna za 105 euro.
Mám, ale problém s manualem.Ikdyž anglicky trochu umím, tak některý věci mi unikaj.
Nemáte někdo prosím cz manual v pdf ? Díky
Potřeboval bych ještě poradit.
Na youtube jsem našel to české video s nastavením. Ale dohužel mi chodí jenom 1. pedál a ten druhý ne.
Mám GSP 1101. Možná nastavuji něco špatně v GSPčku.
Na FCBčku to nastavím přesně tak jako na videu.
Např. pedal 1. cc 50 , pedal 2. cc 60 .
V GSP dám controler 1- cc 50 /preset volume/ controler 2- cc 60 /WAH/
A on chodí jenom pedál 1 čili volume.
Ten druhy prostě nejede.
Díky za radu.
re: NSWC - To budeš mít blbě v nastavení kontroler GSP zkontroluj kanal, controller,CC, a typ funkce
českej překlad mam kousek na http://feki.webnode.cz/gear/blog/fcb1010/manual/
českej překlad mam kousek na http://feki.webnode.cz/gear/blog/fcb1010/manual/
a člověk by čekal, že ta kalibrace znamená, že sešlápneš špičku, řekneš efektu, že při tomhle průsvitu to má brát jako maximum, sešlápneš patu a to samý s minimem...feki píše:Namusíš tlačit silou, pokud v min. nenaskočí 0 a v max. 127 tak to musíš rozebrat a hnour s diodou.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
pro Feki:
Díky moc za manual.
Asi to mám nastavené dobře, ale jestli neni problém hned s FCB druhým pedálem.
Vůbec nereaguje ani při nastavování hodnot v FCB.Nevím jestli, když zadávám hodnoty rozmezí 00 - 127, tak můžu jenom exp.r pedálem č. nebo má makat i č.?
Díky
Díky moc za manual.
Asi to mám nastavené dobře, ale jestli neni problém hned s FCB druhým pedálem.
Vůbec nereaguje ani při nastavování hodnot v FCB.Nevím jestli, když zadávám hodnoty rozmezí 00 - 127, tak můžu jenom exp.r pedálem č. nebo má makat i č.?
Díky
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tohle jsem popisoval kousek výše.
Sešlápni pedál 1 a 3 a zároveň zapni FCB. Najede testovací režim. Celé to začne blikat a až se rozsvítí všechny tlačítka, tak je proklikej (1 až 10 +up,down). Začne znovu testování - relátka. Potom stiskni Down a pedál A dej na minimum---->UP---->Maximální poloha---->UP---->Bmin----->Bmax----->UP
Takhle nastavíš expressiony. Pak ti pojedou
Sešlápni pedál 1 a 3 a zároveň zapni FCB. Najede testovací režim. Celé to začne blikat a až se rozsvítí všechny tlačítka, tak je proklikej (1 až 10 +up,down). Začne znovu testování - relátka. Potom stiskni Down a pedál A dej na minimum---->UP---->Maximální poloha---->UP---->Bmin----->Bmax----->UP
Takhle nastavíš expressiony. Pak ti pojedou
Díky Feki.
Vše jede jak má.
Vše jede jak má.
Zdarec chtel bych se zeptat.Mám kytarový zesilovač ENGL E625 FIREBALL 60 w chtel bych si koupit efektovej procesor TC ELECTRONIC G-Major 2 a k nemu programovatelný FCB 1010 od Behringra..Četl sem že umí přepínat kanály na hlave..Neví nekdo jestli umí přepínat kanály na tom Englovy???
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Ano, umí. Pokud se nepletu, tak Fireball má dokonce jacky právě na ovládání funkcí těmi relátky v G-Majoru a FCBčku.
Tak toje super že to umí přepínat kanály ale ješte mi nejde do hlavy jestli umí aj přepnout když tam jsou aj ty podkanály třeba normální game na hight game....Jestli to dokáže aj tak??
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jestli dobře počítám, tak major zvládne přepnout 2x čistý, zkreslený (4 funkce) + FCB má dvě relé, které přepnou to samé. Tím pádem 8 funkcí. U toho FCB si nejsem přesně jistý. Používám ho jen na sepnutí smyčky.
Pokud ty subkanály umí přepnout FS, mělo by to jít i přes Major a FCB. To zase ale jen v případě, že to jde ovládat přes ty jack switche vlevo vzadu. Pokud by nešlo a ty bys to požadoval, tak jedině nechat to napojit u nějakého elektrikáře. Napiš jak jsi na tom.
Pokud ty subkanály umí přepnout FS, mělo by to jít i přes Major a FCB. To zase ale jen v případě, že to jde ovládat přes ty jack switche vlevo vzadu. Pokud by nešlo a ty bys to požadoval, tak jedině nechat to napojit u nějakého elektrikáře. Napiš jak jsi na tom.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
melo by to jit, akorat jde o to, jak to má ten engl udelane s konektory (jak jsou zapojené ty jacky) - většinou jsou stereo, myslím, že ten FCB sám o sobě zvládá přepínat jeden stereo jack (napr. CH1/CH2 a Hi gain/Low gain) a ten druhy konektor to má jen mono (takže třeba jen CH1/CH2). celkově sám FCB by měl mít možnost přes ty svoje "programovatelné relátkové footswitche" (nebo jak tomu Uli řiká) přepínat 3 různý věci. U toho TC, a to se jen domívám, by měly bejt ty konektory na přepínání kanálů zesilovače snad MIDI přepínatelné, takže by pak měli jít přepnout jakoukoliv jinou bankou v FCB
PS: zkusenosti moc nemam, tak snad to není uplně špatně
PS: zkusenosti moc nemam, tak snad to není uplně špatně
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Ano, FCB přepíná, ale tuším, že tam jsou jen dva mono switche. Už podle toho, když to nastavuju. Ani jeden z nich neměl oproti tomu druhému nic víc k nastavení.
V G-Majoru je jeden stereo jack a je ovladatelný přes MIDI, takže jde spínat samotným FCBčkem. Celé se to ale používá hlavně v rámci presetu samotného FCB (sepne například ten svůj switch a přepne preset na Majoru, nebo jinou jeho funcki) a zároveň na presetu Majoru, kde je spojených více funkcí než jen stereo switch.
V G-Majoru je jeden stereo jack a je ovladatelný přes MIDI, takže jde spínat samotným FCBčkem. Celé se to ale používá hlavně v rámci presetu samotného FCB (sepne například ten svůj switch a přepne preset na Majoru, nebo jinou jeho funcki) a zároveň na presetu Majoru, kde je spojených více funkcí než jen stereo switch.
FCB má dva switche, levý je stereo, takže můžeš jím ovládat 4.kanál , a pravý je mono !!!Fade píše:Ano, FCB přepíná, ale tuším, že tam jsou jen dva mono switche.............
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jo
Opravdu jsem si ale nevšiml jiného nastavení u jednoho z nich. Ale nastavoval jsem to už dost dávno a jinak si s tím už nehraju. Vše nastaveno jest
Dík za info.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Můžu se zeprat, Jestli Behringer umí pracovat s banky ne jako 10 banků s 10 presety, ale jako 20 banků a 5 presety? Nebo jde to vyřešit nějak v závislosti na ovládaném efektu (třeba GSP1101).
Je to uspořádáno podle fizicky viditelných pedálů ( butonů)
Je jich tam namontováno 10 ks, takže pokud chceš dalších deset, musíš UP, neo Down, a máš jich tam připraveno dalších deset kde si z těch deseri vybereš ten oný preset s nastaveným zvukem. Pokud by měl jen pět butonů jako to maj jiné, měl by si dvacet bank po pěti presetech atd........
Ale pokud chceš mít na podlaze připraveno dvacet , kup si dvě FCBéčka vedle sebe
Taky se dá nakonfigurovat do jiného modu, kde si můžeš jednotlivými butony v jednom nastaveném zvuku zap. a vyp efekty - step by step - to si můžeš pořídit rovnou krabičky.
Prostě fcb má 99 presetů uspořádáno do deseti bank po deseti presetech.
Ale pokud chceš mít na podlaze připraveno dvacet , kup si dvě FCBéčka vedle sebe
Taky se dá nakonfigurovat do jiného modu, kde si můžeš jednotlivými butony v jednom nastaveném zvuku zap. a vyp efekty - step by step - to si můžeš pořídit rovnou krabičky.
Prostě fcb má 99 presetů uspořádáno do deseti bank po deseti presetech.