stagg nebo basix?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...

ktera znacka je lepsi?

basix
64
93%
stagg
5
7%

Celkem hlasů: 69

DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

No, v podobné cenové kategorii jsou ty mapexy, ale jinak co se týče ostatních tak to je všechno o řadu níž. Možná se najdou i lepší kousky
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
JackLemon
Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Mám soupravu Vasix Concept a myslím že v kategorii do 15 000 od stagge nebo Basix je to nejlepší souprava co může bejt. Měl sem půjčený stagge ani nevím co to bylo a skoro každýmu bubnu do kterýho sem dal větší ránu tak se uvolnily šrouby až mi z toho jeden tom spadnul z držáku. Stage nebrat
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Customy jsou lepší
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Janny

Příspěvek od Janny »

white22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od white22 »

Rozhodně...už pár měsíců zpět sem se na tohle ptal a dnes už vím že stagg je fakt otřesný..já jsem si koupil basixy customky a oblanil sem je evanskama G2 a zkuk je v teto kategorii fakt dost slušný...ty dynamiky, když je slušně oblaníš budou stačit pokud začináš....pořád lepší než sagg :)
MFara

Příspěvek od MFara »

U nás v kapele máme takový rčení : Cokoli, na čem je nápis STAGG bouchá. I když to neni v elektrice :D :D :D
woro90

Příspěvek od woro90 »

MFara píše:U nás v kapele máme takový rčení : Cokoli, na čem je nápis STAGG bouchá. I když to neni v elektrice :D :D :D
A foukačka nefoukačkuje, respektive má sice hezký zvuk, ale bending je na ní peklo (nejde a nejde, zatímco Tombo Single 22 už by byla o tón níž) a OB a OD nejde vůbec. Hned jak budou prachy, běžím si pro hohnerku a tuhle někomu dám v hospodě na památku...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
peky666

Příspěvek od peky666 »

od stagg proboda ani paličky :)
malá, blbá, ale naše
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

peky666 píše:od stagg proboda ani paličky :)
Paličky a bubny určitě ne, ale jsou věci, které se u Staggu vyplatí koupit jsou kvalitní.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
woro90

Příspěvek od woro90 »

Monikad píše:
Paličky a bubny určitě ne, ale jsou věci, které se u Staggu vyplatí koupit jsou kvalitní.
Trsátka! :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
hagridek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hagridek »

trsatka stagg sou nahovno...
________
Rock'n'Roll !!!
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

woro90 píše:
Monikad píše:
No jestli trsátka, to fakt nevím. Měla jsem pocit, že jsem tu v sekci BICÍ.

Mám ale dobrou zkušenost s některými kousky HW, s některými kousky nejvyšších řad činelů, s některými futrály,..... chce to ale dobře vybírat. Není kus jako kus....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Monikad píše:
woro90 píše:
Monikad píše: Paličky a bubny určitě ne, ale jsou věci, které se u Staggu vyplatí koupit jsou kvalitní.
No jestli trsátka, to fakt nevím. Měla jsem pocit, že jsem tu v sekci BICÍ.

Mám ale dobrou zkušenost s některými kousky HW, s některými kousky nejvyšších řad činelů, s některými futrály,..... chce to ale dobře vybírat. Není kus jako kus....
Máš naprostou pravdu, nevím jak s Hardwarem, ale měl jsem doma na zkoušku 13" Chinu asi za 1800,- a znělo to fakt moc hezky. Co se týče futrálů, nevím, nemám s tím zkušenosti.

A řekl bych, že v cenové relaci do 8 000,- jsou všechny bicí stejné, chce to vybírat kus od kusu. Funguje to asi tak, v Číně to v jedné fabrice vyrobí, a potom to pošlou do druhé, kde se na to nastříká buď Sonor, nebo Dynamic, nebo Yamaha, nebo cokoliv jiného. Prostě Bicí v tak nízké cenové kategorii se nevyplatí kupovat. Navíc, takovéto bicí se prodávají strašně těžko.

Dark Axel: snížen počet citací, jsem možná jediný mod, koho to tu zajímá, ale to neznamená že si tu budete dělat co chcete :P :lol:
Obrázek
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

DJ manasek:
Máš naprostou pravdu s tou asijskou výrobou a kvalitou. :wink:

Jinak u Stagg činelů řady DH nebo MYRA se dá vybrat opravdu solidně. sama mám 6" splash myra, a 18" chinu DH Briliant rock a je to luxusní!

Stejně tak mám výtečnou zkušenost s nejvyšší řadou HW, konkrétně hh stojan z řady 1000, a pak taky clampy k rampě, kopírované od Gibraltar...
Pak mám i dvě tašky na ůželezo" a maximálně luxus!!
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Ta china myslím byla DH, Ale zněla fakt luxusně, ale prodal jsem jí, protože jsem koupil chinasplash od zildjianu :)
Obrázek
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

DJmanasek píše:Ta china myslím byla DH, Ale zněla fakt luxusně, ale prodal jsem jí, protože jsem koupil chinasplash od zildjianu :)
Taky si to myslím.... v současnosti mám "oplechováno" od SABIANů řadama B8 a B8 Pro a ani v těchto řadách, ani ve vyšších jsem nenalezla chinu, která by nezněla jako nějaký divný gong, ale pěkně suše. proto si tohle DHčko v 18" držím. Mám zároveň i chinese 14" B8 PRO a nedáse to srovnat....
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johnnnnnnnnnny »

Stagg bych nebral už jenom z principu. Rozhodně ne nic, co se může podělat. Na takový kovový noze ke kopáku se toho naštěstí moc zkazit nedá.

Míval sem od staggu moje první činely. 14" hi-hat a 16"crash
hi-hat neměla nic moc zvuk, ale ten crash mi pochválil i učitel(má sám mrtě drahý činely). Když sme měli hodinu dva tejdny na to tak řikal, že ten zvuk už neni tak dobrej, jako když byl novej a za dalších čtrnáct dní prasklina jak kráva skoro až ke středu.
Teď z něj mám ručně tepanej splash :-D

BTW: co říkáte na porovnání cena/výkon na bicí Sonor Force 507 (21" 12" 13" 14" 16") oproti těm perlum třeba?
ať to šlape!
Morbo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morbo »

Johnnnnnnnnnny: Těžko jde porovnávat konrétní řadu s celou jinou značkou (jestli jsi teda myslel Pearl).
21" je zajímavej rozměr. :) To mělo bejt asi spíš 22", že?
Johnnnnnnnnnny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johnnnnnnnnnny »

máš recht
ať to šlape!
Mc.brabůrek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mc.brabůrek »

Ty uvažujeě o staggach???Pane bože!!!
Ashton 520 BD 20",SD 14",TT 10",TT 12",FT 14".Hi-hat Ashton 14",Crash-ride Ashton 18",Paličky pellwood 5b.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“