kytary AXL

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nuker1993 píše:
Nero píše:No, až pujdu zase někdy na kytary.cz, udělám vám tu službu, a pokud nějakej bude na prodejně, zkusím ho otestovat... :wink:
Dáme repete ? I s kamerou :D ?
Hmm, až bude víc času, tak klidně... :D
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
anthony

Příspěvek od anthony »

No ako , už ste niekto bol tie gitary / basy vyskúšať ? :wink:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Vyzkoušeno. Hrál jsem na 2 různé ála straty a jeden ála mockingbird a jedno takový pochybný pádlo - vše elektriky, basy AXL jsem nenašel.

Zpracování velmi mile přkvapilo. Všechno jak má být, přepínače a potáky drží ani nevydávají žádné rušivé zvuky (škvrčení, praskání), snímače odpovídají cenovéé kategorii, možná ji trochu převyšují. Krky v pohodě, dohmat celkem taky - ale to se dá kdyžtak seřídit, ladila všude.

Dřevo se zdá být poctivé, byla poměrně těžká. Užité materiály bych taky viděl ok, nic se nekroutilo, žádné známky špatného zacházení či výrobních vad - uchycení snímačů, uložení krku či tak.

Design velmi originální, sice né zrovna můj šálek čaje, ale dobrý. Do posledního detailu vše dokonalé (ty rádoby relic-straty mají třeba díry po červotočech - teda doufám že jde o imitaci a ne skutečný červíky :wink: ). S těma rádoby heavy modelama mi přišlo, že mají podovný tvar těla. Mají nahoře nad uchycením krku takovej roh, a ten při hraní v sedě poměrně dost nepříjemně tlačí do břicha a pod žebra.

Zvuk - na sucho velmi příjemný, vyrovnaný, není mu co vytknout. Zapojený do ampu - zkoušelo se na Crate V5 a na Vox Valvetronix - znělo to pěkně, odpovídá ceně. Snímače na zkreslení u těch tvrdších modelů celkem fajn, u toho stratu trochu horší, ale nepohrál jsem si pořádně s apecem, takže to může být tím.

Suma sumárum - celkem dost spokojenost a překvapení. Nečekel jsem od toho tolik. Samozřejmě, neberte to taky, že vše úžasně chválím a jsou to nej kytary na světě, vše se vztahuje vzhledem k cenové kategorii...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Nero za mě udělá snad všechno . Akorat jediny co mi na tom vadilo bylo že hmatník při tappingovaní nebyl zrovna 3x přijemější , ale jinak odpovídala cenové relaci . :)
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Což by, dle mého, spravilo lehké naolejování... :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Nero píše:Což by, dle mého, spravilo lehké naolejování... :wink:
:wink:
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
besip

Re: kytary AXL

Příspěvek od besip »

jaby píše:Zdarec, nevíte náhodou někdo něco o těhlech kytarách? http://kytary.cz/elektricke-kytary/axl/?SE300:a:AXL:1:0
Docela sem koukal že ten strat za 4k má EMG snímače, je to možný?
no i kdyby to byli prave snimace EMG..tak to si pak nedovedu predstavit kvalitu kytary kdyz pomalu vsechny lepsi snimace EMG stoji tolik co ta kejta :)
Neni dulezite kolik let hrajes ale kolik hodin denne hrajes

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
RJ
Kontaktovat uživatele:

Re: kytary AXL

Příspěvek od RJ »

besip píše:
jaby píše:Zdarec, nevíte náhodou někdo něco o těhlech kytarách? http://kytary.cz/elektricke-kytary/axl/?SE300:a:AXL:1:0
Docela sem koukal že ten strat za 4k má EMG snímače, je to možný?
no i kdyby to byli prave snimace EMG..tak to si pak nedovedu predstavit kvalitu kytary kdyz pomalu vsechny lepsi snimace EMG stoji tolik co ta kejta :)
To nejsou pravé EMG, už se to tady řešilo
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
anthony

Příspěvek od anthony »

Nero píše:Vyzkoušeno. Hrál jsem na 2 různé ála straty a jeden ála mockingbird a jedno takový pochybný pádlo - vše elektriky, basy AXL jsem nenašel.

Zpracování velmi mile přkvapilo. Všechno jak má být, přepínače a potáky drží ani nevydávají žádné rušivé zvuky (škvrčení, praskání), snímače odpovídají cenovéé kategorii, možná ji trochu převyšují. Krky v pohodě, dohmat celkem taky - ale to se dá kdyžtak seřídit, ladila všude.

Dřevo se zdá být poctivé, byla poměrně těžká. Užité materiály bych taky viděl ok, nic se nekroutilo, žádné známky špatného zacházení či výrobních vad - uchycení snímačů, uložení krku či tak.

Design velmi originální, sice né zrovna můj šálek čaje, ale dobrý. Do posledního detailu vše dokonalé (ty rádoby relic-straty mají třeba díry po červotočech - teda doufám že jde o imitaci a ne skutečný červíky :wink: ). S těma rádoby heavy modelama mi přišlo, že mají podovný tvar těla. Mají nahoře nad uchycením krku takovej roh, a ten při hraní v sedě poměrně dost nepříjemně tlačí do břicha a pod žebra.

Zvuk - na sucho velmi příjemný, vyrovnaný, není mu co vytknout. Zapojený do ampu - zkoušelo se na Crate V5 a na Vox Valvetronix - znělo to pěkně, odpovídá ceně. Snímače na zkreslení u těch tvrdších modelů celkem fajn, u toho stratu trochu horší, ale nepohrál jsem si pořádně s apecem, takže to může být tím.

Suma sumárum - celkem dost spokojenost a překvapení. Nečekel jsem od toho tolik. Samozřejmě, neberte to taky, že vše úžasně chválím a jsou to nej kytary na světě, vše se vztahuje vzhledem k cenové kategorii...
Hm, pekné zhrnutie díky
takže by si to kvalitou priradil k akej značke ? napr Squier ? alebo skôr nejaký Stagg ?
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Kdyz jsme tam byly tak sem hral na tenhle axl strat a pak na squer strat a řekl bych že sou na tom dost podobně sice squier je squier ... jak to sformulovat je to takovej trošku horší squier ale za ty prachy dost dobra volba :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Rozhodně je to mnohem lepší než stagg, tenson, dimavery a podobné rádoby-kytary.

Ohledně squierů, připadlo mi to na zhruba stejné úrovni. Nevím proč, ale stejně squieru věřím malilinkato víc - u něj vím, že vydrží a nic se mu nestane. Na axly jsem hrál jen v obchodě.

Zvukově to vyjde zhruba na stejno, takže bych to viděl tak, že kdo hledá klasický design, tak at jde do Squiera, kdo chce něco zajímavějšího, pro něj je tu AXL.

PetrPeter 1975 - 2008
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simonwalker »

A kdo je silenec jako ja jde do exploreru :oops:
anthony

Příspěvek od anthony »

Tak mám vyskúšané, dnes som sa vrátil z Prahy, tak som skúsil aj tie AXL, a
velmi milo ma prekvapili, kvalita spracovania, tak isto pražce, výborne mi sadol krk do ruky, a tiež snímač mal pekný zvuk, jediná chyba, padala mierne na hlavu :)
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Me se ti kejtru vubec nelibej vzhledem
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

anthony píše:Tak mám vyskúšané, dnes som sa vrátil z Prahy, tak som skúsil aj tie AXL, a
velmi milo ma prekvapili, kvalita spracovania, tak isto pražce, výborne mi sadol krk do ruky, a tiež snímač mal pekný zvuk, jediná chyba, padala mierne na hlavu :)
Což je detail, dobrý pás to spraví... :wink: Jinak skutečně jsou docela překvapující.

PetrPeter 1975 - 2008
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Jeden tenhle "relic" model mam doma v rozebranym stavu (dily) uz od zimy, bude mit mirne jiny osazeni - grafit nultak, masiv tremolo, Framus koliky.
Skoda ze jsem ji nestihl jeste dat do kupy, mohl jsem poreferovat o zvuku, takhle vam jen muzu rictt jak je na tom co se tyce zpracovani - to je pomerne na dobre urovni, zpracovani a vyfrezovani tela OK, krk rovny, prazce zabrousene, do tela pasuje presne fest, takze ocekavam celkem slusny zvuk. Ovsem pochopitelne, ja ten svuj model zase dotahnu do konce (zabrouseni loze, atd...) takze se bude mirne lisit v kvalite od tech, co jsou prodavany na kytarach...
Dam vedet az bude...

Obrázek

Obrázek
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Fish

Příspěvek od Fish »

Dobrý design a dobrá cene ala jak to hraje to fakt netuším.
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Kucí ,omrkli ste aj to tremolo? Ty kytary mě fakt zaujaly.
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

LAMA píše:Kucí ,omrkli ste aj to tremolo? Ty kytary mě fakt zaujaly.
normalni klasicky jednozvratny na sesti sroubech ... to je myslim videt i z fotek...
A pokud se ptas jestli se to rozladuje, tak to neni problem tremola ale nulteho prazce a ladicich mechanik...

Ja na ni teda davam masivni tremolo na dvou trnech a Graphtech nultak
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

JJ to sem poznal :lol: . Myslím spíš todle to tremolo:
http://kytary.cz/axl-elektricka-kytara- ... 50:0:0:1:0
A ptám se kluků co ty AXL zkoušeli :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“