Z KYTARY -> BASA

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

Joey píše:IMHO perfektní řešení :) http://www.offsetguitars.com/personal/s ... ssvi68.jpg
Tak sem to myslel!V budoucnu by sis koupil 8mi strunku---pokud ti to vydrží....
Ibanez-RG 370
SX-SEG 1
Park-G10
Stagg-CA10
DORD-Rectal fire-už brzo
Box-to je ve hvězdách
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

hardcore guitarist píše:Já bych zkusil tenhle blbý pokus:NArval bych tam struny z basy ale tam bude problém že je neprostrčíš tak bych si nechal udělat větší otvory....
1) struny neprostrčíš
2) nultý pražec (tam je taky neprostrčíš)
3) to nejdůležitější - menzura a rozteče pražců

edit: to je jako hrát na bicí kladivem...
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

hardcore guitarist píše:
Joey píše:IMHO perfektní řešení :) http://www.offsetguitars.com/personal/s ... ssvi68.jpg
Tak sem to myslel!V budoucnu by sis koupil 8mi strunku---pokud ti to vydrží....
Jenže tohle, je normální basa :roll:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

pekny :-) jen se me nezda ten hmatnik, jakysi maly. normalne maji sestistrunny basy vetsi hmatnik (az hoodne velky :-)).
EDIT: je to jakysik divny :-)
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

framikoin píše:
pekny :-) jen se me nezda ten hmatnik, jakysi maly. normalne maji sestistrunny basy vetsi hmatnik (az hoodne velky :-)).
EDIT: je to jakysik divny :-)
Je no, ale normálně se to prodávalo... :wink:

Jan Kaplický 1937 - 2009
RickX

Příspěvek od RickX »

má to oproti kytaře myslím o oktávu níž ladění, ve velkém množství to používají třeba The Cure
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

to vypadá jako normální barytonka, ne?

h-G-D-A-E-B?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Dark Axel píše:to vypadá jako normální barytonka, ne?

h-G-D-A-E-B?
Určitě! Kytara akorát s větší menzurou a nižším laděním, ale basa to určitě neni.
http://www.fender.com/products//search. ... 0259300306

I když ta na tom původním obrázku má hodně silný struny, tak třeba se dá naladit jako basa...
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

no, přesně :-) nic jiného to snad ani být nemůže :-)
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

Mě to připadá jako normální kytara ale s basovýma strunama. Tak by mi to sedělo víc... Jinak se tady rozvíjí zajímavé nápady jen tak dál.Možná skončím u postavení si svojí basy :lol: Ne to ne, ale bylo by to zajímavé. Jinak jak tam někdo píše že by to bylo jako hraní na bicí kladivem tak s tím si dovolím nesouhlasit,Nejen že bys perlíkem vrazil do bubnu jen jednou, ale navíc když se podíváš na takové bubny co jsou udělané z barelů a kyblů a hrajou tak je to docela legrace. S kytarou kde jsou natažené basové struny se to nedá srovnat... Jinak si stejně myslím, že je opravdu nejlepším řešením si koupit byť levnou ale basu a učit se na nástroji jak byl vyroben. I když se mi hodně líbí ten MIDI simulátor který má v sobě hafo zvuků, sice stojí nechutné prachy nějak 13500, ale jsou tam supr simulace. Na druhou stranu je otázka jestli to člověk využije, dále stejně je to pořád simulace i když zdařilá, ty varhany jsou supr ale takové cello nebo housle se mi nezdály uplně dobře provedené, jako neslyel jsem to všechno na živo ale přeci jen každý nástroj má svoje kouzlo.No zase jsem se rozkecal, tak kdyby Vás ještě něco napadlo tak pište, některé nápady jsou vážně dobré k zamyšlení :wink:
:: ak. kytara - SX :: el. kytara - Cort M600 :: basa - Cort Precission Bass ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

Je to krapet OT, ale tak mě napadlo si udělat zbytek skupiny na klávesách.Sice ty základní klávesy do 5000 mají jen 24 polyfonii, ale nemuselo by to být špatné.Co si o tom myslíte? Vím že to nenahradí basu, ael ty nástroje tam můžou být dobré, navíc jsou tam bicí atd. Vyřešil někdo tímhle svůj problém s absencí kapely?
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tak například The Doors naživo basu neměli, říká se, že byla hraná na klávesy :-)

nevím jak s bicíma, ohledně nich bych byl skeptický, ale jinak nevidím problém :-)

PS: pokud nejdeš po nějakých komplexnějších bicích a stačí ti základní rytmy, tak v poho :-)
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

Dark Axel píše:tak například The Doors naživo basu neměli, říká se, že byla hraná na klávesy :-)

nevím jak s bicíma, ohledně nich bych byl skeptický, ale jinak nevidím problém :-)

PS: pokud nejdeš po nějakých komplexnějších bicích a stačí ti základní rytmy, tak v poho :-)
tusim, ze Fender Rhodes se jmenoval ten elektronicky klapkobrinkostroj, ktery napodoboval lehce basu a uz ani moc nebrinkal, ne?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

uf, Frami... ty sji z nás dvou ten "odborník" na Doors, já jsem jen ubohý občasný posluchač :D
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

tak ja taky jen obcas :-) ale mysim, ze sou to ony. posledni OT, mam ted docela dobry zivak Doors na DVD :-)
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

Ještě poslední věc.PLS jak je to s tema synthetizátorama.To jsou jako banky zvuků nebo jak to mám chápat??? :( Jak to funguje a na co se to dá použít,dík za answer. :wink:
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

tak pokud je to syntetizator digitalni, tak potrebujes midi snimac. ten ti signal ze strun veme do midi formatu a pak uz si s tim ta mrcha poradi (podobne jako u klaves). mnohem zajimavejsi je ale dle meho tohle:
http://youtube.com/watch?v=HOW6yrEmNQo
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

framikoin píše:tak pokud je to syntetizator digitalni, tak potrebujes midi snimac. ten ti signal ze strun veme do midi formatu a pak uz si s tim ta mrcha poradi (podobne jako u klaves). mnohem zajimavejsi je ale dle meho tohle:
http://youtube.com/watch?v=HOW6yrEmNQo
Já to myslel jinak. Měl jsem namysli něco takového :

http://kytary.cz/roland-juno-d/5141/?SE3670:0:0:1:0

Prostě něco co mi nahradí zbytek kapely.Něco na čem si vytvořím hlavně basu, bicí a případně saxofon nebo housle. Udělal bych si background a do toho hrál kytaru.Comprende???
chester93

Příspěvek od chester93 »

tak jestli si chces udelat jen background, tak bych to zkusil softwarově.. Pořiď si nějakou hostitelskou aplikaci - ja používám např. Cubase SX 3 a do toho si stáhneš různý pluginy - na bicí používám EZ Drummer - fakt dobrý prográmek - hodně reálné zvuky bicí - zejména set Drumkit from Hell je dobrý, na basu mám take nějaký plugin, dále pak mám i nějakou smyčcovou sekci - housle, basa a viola + ještě hledám něco schopného co dokáže pěkně simulovat piáno. No a stím si krásně vytvoříš background, pak už stačí jen vzít kytaru a hrát do toho...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“