Pravá ruka:)

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Jonas1, kdybys jen nerýpal a radši něco poradil, bylo by líp :P
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Tom49 píše:
jonas1 píše:ja cetl jen prispevek, kde jsou zmineny bici;)
o perkusich kde nic, tu nic..
Tady to máš:
Nero píše:Prostě vydávat perkusivní zvuky - levou chytni volně všechny struny - jen je utlum, do pravé chyt trsátko a prostě to šmrdlej - ale přesně!
stačí?
perkusivni zvuk=perkuse??;)
co se da na tohle asi tak poradit - bud nesmyslnost ve stylu Gripmaster
anebo proste hrat, hrat a hrat, az se z trsatka bude kourit (tim neminim rychlost, ale tempo;))
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

mám problém :D

Hrál jsem doteď punkrock, takže blabla a takový kraviny mi šly, teď hraju hlavně avenged sevenfold a ejhle problém s pravou rukou nastal - NEUMÍM S NÍ MOC RYCHLE - respektive ano, ale buď tak "křečovitě" - že se rychle unavim, nebo velmi volně (správný způspb) ale to mě v pravačce po chvíli příšerně začnou lechtat svaly - je mi jasný, že to chce cvičit. Já jsem hlavně levák, ale hraju jako pravák, takže tu pravačku mám drobet nahouby. dám příklad:

song Scream od A7x

INTRO
--------------------------------------------------------------------13-13-16-16--17--|
----------------------------------------------------13-13-15-15----------------------|
--------------------------------------------13-13------------------------------------|
--0-0---0-0---------------12-12-15-15------------------------------------------------|
--0-0---0-0--------12-12-------------------------------------------------------------|
--0-0---0-0--------------------------------------------------------------------------|

dobrý, de to, ale jakmile se s rukou dostanu na struny G B a e tak mi ruka dost znejistí a buď to zahraju blbě, nebo nastane jeden z problémů nahoře (křeč nebo lechtání :D )

chci se tedy zeptat: nemáte někdo nějaký cviky na pravou ruku? je mi jasnýá, že cvičit pomalu a volně, ale mě se zdá, že už to tak zkoušim dlouho a zlepšení se nedostává
:(

je tu nějakej levák, co taky hraje "pravácky" a má/měl podobnej problém?
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
pehve

Příspěvek od pehve »

....ale mě se zdá, že už to tak zkoušim dlouho a zlepšení se nedostává....
se mi zdá taky ale to asi každýmu :?

v tom že jsi levák bych problém nehledal, hraju stejně jak ty
protrénovat do rychlosti a přesnosti musí i praváci

cvičím to nasucho na prázdných strunách, levou přitlumím a snažím se přesně do metra trsat na dvou sousedních strunách papa-papa a zrychlovat tempo
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

ok, já budu cvičit dál, ale ono u dost věcí se mi zdá, že se zlepšuju, ale u tý pravačky už to trvá docela dlouho :/
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

na rytmus je parádní taková ta bubenická rytmická stupnice, pustit si metronom pomalu, začít celý noty, pak půlky, trioly, 16tiny, sextoly a u toho asi zůstat, a prostě, učit se rytmicky správě mezi těmahle notama přecházet, dávat akcenty na celý doby atd....

a nebo nehrát songy podle pozadí ale podle metronomu, to pomáhá(aspoň mě) obrovským způsobem, trvá to dýl, ale rytmicky se na tom pořádně spravíš

a jinak, na pravačku si taky dělám takový cvičení , na konci dne , když už si tu ruku můžu uplně odrovnat si pěkně v guitar pro dát jen metronom, třeba 4 prázdný takty, a nastavit tam v opakování speed trainer tak aby se to každý čtyři takty zrychlilo o tempo 1, a jet 16tiny co vydržíš(u plynulejch šestnáctin je to sotva minuta-dvě :) )
matezz06

Příspěvek od matezz06 »

Graywolf píše:na rytmus je parádní taková ta bubenická rytmická stupnice, pustit si metronom pomalu, začít celý noty, pak půlky, trioly, 16tiny, sextoly a u toho asi zůstat, a prostě, učit se rytmicky správě mezi těmahle notama přecházet, dávat akcenty na celý doby atd....

a nebo nehrát songy podle pozadí ale podle metronomu, to pomáhá(aspoň mě) obrovským způsobem, trvá to dýl, ale rytmicky se na tom pořádně spravíš

a jinak, na pravačku si taky dělám takový cvičení , na konci dne , když už si tu ruku můžu uplně odrovnat si pěkně v guitar pro dát jen metronom, třeba 4 prázdný takty, a nastavit tam v opakování speed trainer tak aby se to každý čtyři takty zrychlilo o tempo 1, a jet 16tiny co vydržíš(u plynulejch šestnáctin je to sotva minuta-dvě :) )

Jo jasne, to vypada dobre a muzes mi pls poradit jak zjistim jak hrat 16tiny, 8miny a tak ?
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

Pokud máš na mysli jak zjistit správný časový interval, tak potřebuješ metronom, či nějaký soft, kde lze nastavit délku intervalu.
pehve

Příspěvek od pehve »

Graywolf: jo to s tim gp je přesný dělam to taky tak
udržet šestnáctky v solidním tempu tak aby to šlapalo jak hodiny a plynule přecházet po strunách není zrovna lehký a musí se to usadit v rukách, to je běh na dlouho
tak cvičí i bicmeni - šestnáctky na snare přesně do metra a přidávat
na tu kytaru je to stejný
jak zjistim jak hrat 16tiny, 8miny a tak ?
metro klepe standartně čtvrtky, většinou jde zvýraznit/odlišit první doba
když jedeš osmičky, hraješ 2 na čtvrtku, šestnáctky hraješ 4 na čtvrtku atd
VaclaIV.

Re: Pravá ruka:)

Příspěvek od VaclaIV. »

Druhá část otázky je hraní pravou rukou když při směru dolů uhodím do strun a pak se vracím nahoru tak bych neměl ani trochu pohnout trsátkem (nakloňovat si ho směrem nahoru) a mít ho stále ve stejný poloze proti strunám a hrát jen špičkou Je to tak ne ?

Jo ještě by mě zajímalo při hraní jaké by ste mi dporučili trsátko mám struny 16 a používám na ně 73 mm dunlop
Díky za rady
Naposledy upravil(a) VaclaIV. dne 11.01.2013 23:27, celkem upraveno 1 x.
Arogantní žvanil
MilanT

Příspěvek od MilanT »

VaclaIV. píše:Druhá část otázky je hraní pravou rukou když při směru dolů uhodím do strun a pak se vracím nahoru tak bych neměl ani trochu pohnout trsátkem (nakloňovat si ho směrem nahoru) a mít ho stále ve stejný poloze proti strunám a hrát jen špičkou Je to tak ne ?
Možná najdeš odpověď tady - hrani-na-kytaru-tabulatury/drzeni-trsat ... s%C3%A1tka
a tady - hrani-na-kytaru-tabulatury/poloha-trsat ... s%C3%A1tka
VaclaIV. píše:+ --- Jo ještě by mě zajímalo při hraní jaké by ste mi dporučili trsátko mám struny 16 a používám na ně 73 mm dunlop
Díky za rady
Tak to bude asi hodně individuální - hrani-na-kytaru-tabulatury/druh-trsatka ... s%C3%A1tka

snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/j ... s%C3%A1tko
VaclaIV.

Příspěvek od VaclaIV. »

Díky, pročtu si to.
Naposledy upravil(a) VaclaIV. dne 11.01.2013 23:29, celkem upraveno 1 x.
Arogantní žvanil
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“