Co cvičíte, abyste byli lepší?
Pravidla fóra
Pro mě je nejlepší to co tu už bylo též zmíněno a to, hrát pro mě co nejtěžší věci. Ty se pak stanou lehčímy a i když je prozatím hraju s chybama, nebo ne zas tak čistě, tak tím, že se učím ještě těžší a těžší mi tamty nepřijdou zas tak těžké a když se k nim po čase zase vrátím už je přehraju víc na cajk 
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly
1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
Jackson Kelly
1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
powery jsou stejný akordy jako každý jiný, když se je naučíš, zvládneš kvalitně doprovod poměrně hodně rozšířenýho stylur0nn!e píše:Atkins: Přesně takNení doprovod jako doprovod. Doprovody tvořené power chordama jsou přesně to co já v podstatě nehraju.... a vyhýbám se tomu.... absolutně mi to nemůže přidat nic ve skillu....
problém je v tom že hodně lidí zůstane pouze u nich
cvičím různý stupnice a pomalu dotahuju na metru rychlost, kde to drhne tam se na to zaměřím a protrénuju to
druhej den je to zase o něco lepší
já si nemužu pomoct, ja těm pentatonikam nějak nelahodím, chvilku sem podle nich hrál, ale ted už hraju v konkrétních stupnicích a nevynechávám ty dva nepentatonické tony, sice to obcas v solech nesedí ale aspon mě to nutí hrat to znova a znova než si budu pamatovat který ton ke kteremmu akordu sedí
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
tak jasně, pentatonika je pro začátek, pak tam přihodíš ty další tóny a je to že
ale pro začátek ti stačí těch 5 tónů...na ty další tóny jsem si přišel sám.
Mně to nebaví zůstat u těch powerchordů....když hraju ve stoje 3 minuty jen powerchordy tak mně bolí levá ruka docela...takže radši takový nějaký mix mezi akordy a solem....od Erica Layla .)
Mně to nebaví zůstat u těch powerchordů....když hraju ve stoje 3 minuty jen powerchordy tak mně bolí levá ruka docela...takže radši takový nějaký mix mezi akordy a solem....od Erica Layla .)
Final Frontier
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
Vibrato - normální jakž takž zvládnu, ale s bendem je to soda 
Ale nebyl bych správnej žoldák, kdybych neporadil něco trochu obecnějšího.
Určitě zkus oposlouchávat věci spíš než se je učit z tabů. 
Ale nebyl bych správnej žoldák, kdybych neporadil něco trochu obecnějšího.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
feeling, osobne si myslim ze sem "dospel" do stavu kdy uz nemusim resit techniku... (samozrejme v ramci toho co chci hrat a hraju, na uceni je toho ostatniho pro me jeste nekonecno mnoho :p a porad nejsem spokojenej...)
Ted me nezajima jak je to zahrane (protoze je to prumer), ale s jakym citem a jak to zni ve vysledku. Sem konecne asi vyrost z toho "chci byt nejlepsi na kytaru a hrat nejrychlejsi sola na svete"...
Navic se ucim zpivat... bohuzel chodim do zpevu, takze zjistuju ze me taborove zpivani (ikdyz nikomu to nikdy nevadilo a lidi se pridavali, samozrejme nemyslim pisnicky ala zluty zpevnik) bylo nedostatecne a hrozne prizemni :p doporucuju kazdymu kytaristovi zacit zpivat... clovek pak dostane takovej nadhled ohledne toho co hrat do zpevu na kytaru, jak obehravat a nervat se do melodicky linky, frazi a tak :p me to treba uzasne pomohlo...
Ted me nezajima jak je to zahrane (protoze je to prumer), ale s jakym citem a jak to zni ve vysledku. Sem konecne asi vyrost z toho "chci byt nejlepsi na kytaru a hrat nejrychlejsi sola na svete"...
Navic se ucim zpivat... bohuzel chodim do zpevu, takze zjistuju ze me taborove zpivani (ikdyz nikomu to nikdy nevadilo a lidi se pridavali, samozrejme nemyslim pisnicky ala zluty zpevnik) bylo nedostatecne a hrozne prizemni :p doporucuju kazdymu kytaristovi zacit zpivat... clovek pak dostane takovej nadhled ohledne toho co hrat do zpevu na kytaru, jak obehravat a nervat se do melodicky linky, frazi a tak :p me to treba uzasne pomohlo...
No mě poradil učitel, ať hraju stupnice s metronomem a postupně vždycky mezi doby přidávám tón.Takže začínám , že jedu z metronomem po jednom,
pak strčim dva tony a dělá se to po čtyři..tušim kvarta.No začneš na šedesátce, možná míň a neni to tak lehký...je to dobrý pro sóla, aby to dobře ladilo.Postupně si zvyšovat rychlost metronomu....Ale jsem na to línej
pak strčim dva tony a dělá se to po čtyři..tušim kvarta.No začneš na šedesátce, možná míň a neni to tak lehký...je to dobrý pro sóla, aby to dobře ladilo.Postupně si zvyšovat rychlost metronomu....Ale jsem na to línej
občas cvičím i podle tohodle, ale v o něco pomalejší verzi než je tohle
http://www.edisk.cz/stahni/43149/alexis ... .91KB.html
Nemas to v normalnim tabu a ne v Gp..?barry píše:občas cvičím i podle tohodle, ale v o něco pomalejší verzi než je tohle![]()