Vyber kytary Fender

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no sh-4 taky neni spatna volba. tu ma bob taky... chudak bob ma ted doma dva obdivuhodne snimace a nema to do ceho nacpat...

me doma jeste taky jeden sh-4 zbyl... a k tomu jeste sh-2 a pearly gates... premyslim, ze koupim epi dot studio, nacpu tam pearly gates a nebo tu sh-4 a sh-2 ke krku a bude :D no ale to uz jsme se dostali trochu jinam zase

jinak ty mexiko deluxy jsou vybavou srovnatelne se stand... jde tam vylozene o vzhled (pickguard) a lepsi snimace. takze ani toho stand. bych se nebal, kdyz uz ma da se rict snimac... hodi tam humbac a se singlama chvilku vydrzi, nez koupi nove. taky neni nad to koupit si pajku a experimentovat - menit snimace jak na bezicim pasu dokud neni clovek happy

pokud bude smazit jen na toho rolanda, tak to bude stejne jedno
Hansen

Příspěvek od Hansen »

qwer píše: jinak ty mexiko deluxy jsou vybavou srovnatelne se stand... jde tam vylozene o vzhled (pickguard) a lepsi snimace. takze ani toho stand. bych se nebal, kdyz uz ma da se rict snimac... hodi tam humbac a se singlama chvilku vydrzi, nez koupi nove. taky neni nad to koupit si pajku a experimentovat - menit snimace jak na bezicim pasu dokud neni clovek happy

pokud bude smazit jen na toho rolanda, tak to bude stejne jedno
Jojo presne tak... kazdopadne momentalne mam kytaru u kytarare... na prehozeni potaku, zmenu pearly gates na rozpinatelnej (chudak drevo) a jeste zabrouseni sroubovanyho krku (coz mi sam kytarar volal ohledne casu, ze po oddelani krku nemusel vubec zacistovat smirglem telo, protoze to bylo v poradku.. coz se sam divim).

Ale celkove, na tenhle druh kytar (nerikam jim stredni ani lepsi trida) to chce fakt uz celolampu.. co sem zkousel texasy na tranzistoru tak to byla tezka bida :p

A kdyz se bavime o klasickym standart fenderu, nejvetsi problem sou presne ty priserne neskutecne hrozne absolutne hluche a nepouzitelne snimace + udelana nepochopitelne eletrika...
dvorakluk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dvorakluk »

Hansen píše:momentalne mam kytaru u kytarare... na prehozeni potaku, zmenu pearly gates na rozpinatelnej (chudak drevo)
tohle mě zajímá... mohl by jsi to prosím víc rozepsat? klidně kdyžtak do SZ, jde mi o zapojení a hodnoty potenciometrů... sorry za OT :oops:
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

Premejslim o tom, ze koupim ten Fender steat standard a casem za zbyli penize koupim snimace, dolu pak dam HB, jelikoz pickguard SSH uz doma mam,kdyztak jeste piste svoje nazory:D :twisted:

Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)

Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

Jo a jeste se zeptam,nebude nahodou u toho standartu dira u kobylky pouze na SC??Jinak kdyby byla muze to kytarar nejak zvetsit?

Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)

Hansen

Příspěvek od Hansen »

Guitarbob píše:Jo a jeste se zeptam,nebude nahodou u toho standartu dira u kobylky pouze na SC??Jinak kdyby byla muze to kytarar nejak zvetsit?
Pokud chces klasickej humbucker nebo nejakou p90 musel bys upravovat (presneji frezovat)drevo + sehnat jinej pickguard v klasickym S-S-S stratu. Nastesti sikovni panove vymysleli humbuckery ve velikosti singlu..

Napriklad co vim, znamy pouziva od Seymour Duncant Hot Rail humbucker u kobyly. Presneji SHR-1b .. zrovna tenhle myslim pouzival na zivaku murray z iron maiden ale nejsem si jistej...

Btw opravdu chces kombinaci S-S-H ? ne nahodou H-S-S? osobne bych ke krku nedaval humbucker, uz jen proto, ze singl tam tvori krasny duty brinkavy zvuk oproti HBcku.. samozrejme podminka je lampa aby zvuk vynikl (tuhle vetu berte jako subjektivni, nechci aby tu zacala znova debata trandak vs. lampa)

Jinak nenapada me jakoze uzitek... jedine na sola, ale zbytek ? doprovody budes hrat na ten singl u kobyly ? Pokud vsehno na humbucker chces.. tak strat pro tebe neni prava kytara...
Naposledy upravil(a) Hansen dne 18.06.2008 22:09, celkem upraveno 1 x.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

urco mysli hss

jinak ve vsech stand. je dira udelana i pro humbac... takze bez obav.
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

qwer píše:urco mysli hss

jinak ve vsech stand. je dira udelana i pro humbac... takze bez obav.
Jo tak to jsem fakt rad,doma uz mam i spravny pickguard, myslel jsem s HB u kobylky,dam tam ten qweruv Pearly gates,mimochodem zitra si pro nej du na potu jo :D vsem dik,jeste se zeptam pro zajimavost jestli je tohle drevo na fenderech nejak suseny??,A pripadne jak treba dlouo.diky

Hansen

Příspěvek od Hansen »

Tak to sem nevedel qwere ze se delaj u standartu diry do dreva primo na hb :p zajimava vec... Pokud mas pickguard neni zadnej problem...

Jinak ten pearly gates.. idealni humbucker od maleho nakresleni po hardrock az takovej heavy metal... pokud chces higain (napriklad numetal a nejaky hccka) tak to od nej necekej, pri vetsim nakresleni lehce napiskava. Barvu zvuku ma ale pro moje usi perfektni...

A to sem odkojenej metalove na 81ckach emg :p
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no ty tela pro stand. jsou rpovrtane brutalne. i na teleti... jsou tam dokonce i takove tri dirky vespod kejtry - patrne pro nejake prepinace. i ty diry pro ty singly jsou docela dimenzovane a myslim, ze by moc nechybelo,a by clovek narval humbac i tam :D
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no kazde drevo na kejtru musi byt nejak susene... v susarne. prirodne suche drevo se uz na vyrobu kytar prumyslovym zpusobem nepouziva - mozna u drazsich kytar, ktere stoji asi tak 6x tolik co ten mexikan :)

neboj, mexiko je v poho a drevo ma v klidku...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

http://kytary.cz/fender-standard-strato ... 50:0:0:1:0

Zpracování a dřeva toho Mexikána bych se nebál. Mám přesně něco takovýho jako jsem dal do toho odkazu. A krk, tělo, ladící mehcniky, atd všechno je v naprostým pořádku a funguje jak má. Moc příjemný na hraní.

Bože, ale ty snímače :x :x :x. Koukal jsem na bazaru jsou ted Noiseless snímače za 2500,-. Mít peníze tak je asi koupím a mám klid...
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Jinak oprava - tim 60's Classic stratem jsem myslel 60's Classic Players Strat, kterej se tady na kytarách neprodává. Je to fakt našláplá kytara a dá se sehnat od Thomanna i s dopravou za nějakejch 14 500.
http://www.thomann.de/gb/fender_60s_cla ... _rw3sb.htm
Má to normální 12" rádius, '69 custom shop pickups, atd.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

Tak jsem byl dneska v kytarach a zkousel jsem Fender stand. a tento:
http://kytary.cz/fender-lite-ash-strato ... 50:0:0:1:0

ten korejec me vazne dostal,v anglii by byl jen o 1500kc drazsi a ty snimace uz stoji za to.Hrala fakt nadherne,tak do ni pudu,akorat otazka pro qwera,narvu tam HB ke kobylce :D ???

qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Guitarbob píše:Tak jsem byl dneska v kytarach a zkousel jsem Fender stand. a tento:

ten korejec me vazne dostal,v anglii by byl jen o 1500kc drazsi a ty snimace uz stoji za to.Hrala fakt nadherne,tak do ni pudu,akorat otazka pro qwera,narvu tam HB ke kobylce :D ???
tak to vazne nevim... ten lite ash jsem rozdelany nevidel... takze fakt tezko rict... pokud ti celkove kejtra sedla, tak je to dobre. budes tam mit dobre singly, pokud tam narves ten pearly gates, tak muzes ten singl co vyndas i uspesne prodat treba za litr... pokud te ta kejtra zaujala, tak bych do ni sel
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

qwer píše:
Guitarbob píše:Tak jsem byl dneska v kytarach a zkousel jsem Fender stand. a tento:

tak to vazne nevim... ten lite ash jsem rozdelany nevidel... takze fakt tezko rict... pokud ti celkove kejtra sedla, tak je to dobre. budes tam mit dobre singly, pokud tam narves ten pearly gates, tak muzes ten singl co vyndas i uspesne prodat treba za litr... pokud te ta kejtra zaujala, tak bych do ni sel
jj jeste je odzkousim primo v anglii s poradnym apecem,je ba lite ash a stand. nejaky rozdil treba ve dreve??

qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no jelikoz je jedno montovane v korei a druhe v mexiku, takze tak asi i nejaky rozdil ve dreve bude - tezko ale rict, jaky presne kvalitativne... dulazite ale je, ze stand. je z olse a lite ash je jasan - jasan je tkovy hutnejsi , jde vic do basu a do vysek. no ale to jsou stejne nuance, ktere bych vubec neresil...

spis bych resil to, jak ti kytara sedne celkove do ruky a leskly/matny krk - v tom je trochu otazka hratelnosti. nekomu je matny krk prijemnejsi nez lakovany lesklym lakem.

to jsou ale vsechno naproste drobnosti.

pokud se ti livi stand. tak vem stand. - nacpes do neho ale o nejaky mensi peniz vic nez do toho lite ashe, abys z toho mel kytaru na stejne urovni, takze asi tak. pokud se ti podari v te anglii narazit na tu kytaru lonestar, tak ji zkus - ta muze byt taky paradni
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“