Odhlučnění místnosti

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

Red Bull píše:Zevnitř zazdít sádrokartonovou deskou - okno nechte, jen ho zevnitř touhle provizorní stěnou zabednit a možná ještě před to cca 10 com koberec ale IMHO to stejně nebude ono.Pyramidy jsou na nic lmámou zvuk moc neodhlučňujou.
a nebo mezi ten sádrokarton a okno nacpat skelnou vatu, nebo molitan atd.
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Okno bych trvale nezabednoval, obcas je potreba vetrat ;)
Nekde ve starsim threadu jsou fotky, jak jsme v nasi stare zkusebne poresili okno, doporucuju se mrknout, vysledek byl celkem uspokojivy. Zakladem je, aby okno tesnilo, jestli tam nekde tahne pruvan, tak tam pofrci i zvuk a je zle.
Skelna vata samozrejme sezere vsechno, ale je celkem draha. To bedneni by predevsim bylo byt (stejne jako okno) co nejmene prodysne, pokud to ma byt sundavaci, tak to vdycky bude kompromis, ale i tak se da vyrobit slusne odhlucneni.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Wohma píše:Okno bych trvale nezabednoval, obcas je potreba vetrat ;)
Nekde ve starsim threadu jsou fotky, jak jsme v nasi stare zkusebne poresili okno, doporucuju se mrknout, vysledek byl celkem uspokojivy. Zakladem je, aby okno tesnilo, jestli tam nekde tahne pruvan, tak tam pofrci i zvuk a je zle.
Skelna vata samozrejme sezere vsechno, ale je celkem draha. To bedneni by predevsim bylo byt (stejne jako okno) co nejmene prodysne, pokud to ma byt sundavaci, tak to vdycky bude kompromis, ale i tak se da vyrobit slusne odhlucneni.
Ten theard jsem četl...vy jste tam ale měli okna normální velikosti, my tam máme velký vysoký a široký vokno...odhadem š: 1,2m v: 2m. A hlavně nevíme jak to udělat co nejlevnějc. Jinak díky všem za rady!
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

cerfotoc píše: Ten theard jsem četl...vy jste tam ale měli okna normální velikosti, my tam máme velký vysoký a široký vokno...odhadem š: 1,2m v: 2m. A hlavně nevíme jak to udělat co nejlevnějc. Jinak díky všem za rady!

Mám trochu obavy, že aby jste to měli kvalitní tak to moc levné nebude. A to levné zase nebude tak kvalitní. Takže musíte najít kompromis, ale pak nemůžeš čekat zázraky.

Jinak k té hluché místnosti, kde se vám dělá špatněj jsem byl. Jedna se nechází v technickém muzeu v Praze. A je fakt, že je to takový trochu divný a je to opravdu cítit, že tam všechno naprosto okamžitě ztichne. Na stěnách byly všude asi tak 25cm veliký štíšhlý jehlany.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

hele nevite nekdo jestli je nějaká norma kolik hluku muže jit ven? samozrejme do deseti večer :D
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

http://www.cbw.cz/cz/prilis-hlucne-ticho/906.html
Zkus procist tohle..
Ve zkratce: Jestlize to nekoho stve natolik, aby si nekde stezoval, tak uz to dostane i schvaleny. Takze na to bacha.
Somnus Aeternus
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Wohma píše:http://www.cbw.cz/cz/prilis-hlucne-ticho/906.html
Zkus procist tohle..
Ve zkratce: Jestlize to nekoho stve natolik, aby si nekde stezoval, tak uz to dostane i schvaleny. Takze na to bacha.
dik moc za ten link :wink:

akorát sem nepochopil jaks psal že pokud to někoho štve natolik aby si stěžovat tak to už dostane i schválený :)

Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Proste ze ty limity jsou nastaveny tak nizko, ze jakmile to slysi v baraku, tak uz je to nad limit. Nejlepsi je proste obejit sousedy a zeptat se, jestli jim to nevadi.
Somnus Aeternus
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

jo takle, já sem to nepochopil :) zatim diky, však já zase někdy přídu s nějakejma dotazama ohledně odhlučnění :D

Obrázek
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

nová kapela- nová zkušebna:
potřebuju sehnat vlnkovej molitan, nemůžu ho nikde najít. Děláme novou zkušebnu/studio s new kapelou. Místnost je to velká, rád bych zrušil rohy (skelná vata v pytlích a za latě) a na zdi dal nějaký lámače ( ne souvisle) - molitan. Na zemi bude koberec a okna zaděláme. chci vytvořit odhlučnění ven a co njlepší akustický podmínky uvnitř. kdybyste někdo věděl, kde se dá sehnat ten molitan, tak pls napište..

toto by bylo ideal:
Obrázek
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Dej si velky bacha, at je to ten molitan s otevrenymi bunkami, jinak to akustiku nebude resit tak, jak by sis predstavoval. Ale zadne cenove dostupne reseni neznam... Mozna je lepsi rovnou delat absorbery z rockwoolu.
Somnus Aeternus
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

Klasika...madračky ze staré sedačky, postele...zksu se potat známých :wink:
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

jak vypadá ten s otevřenými buďkami?

mám doma kousek s takovouto struktůrou (X-kopeček O-ďolík)

Kód: Vybrat vše

XOXOXOXOXOXOXO
OXOXOXOXOXOXOX
XOXOXOXOXOXOXO
OXOXOXOXOXOXOX
XOXOXOXOXOXOXO
OXOXOXOXOXOXOX
tento má jinou strukturu: http://www.thomann.de/de/takustik_sap_p ... schaum.htm

Pokud by toteda bylo nevhodný, tak čím to nahradit? madračky sou fajn na pohlcení, ale ono to chce rozlámat.....
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tu strukturu na prvni pohled nepoznas (aspon myslim), melo by to byt na bazi bunek, ktery jsou viditelny mozna tak pod mikroskopem (a stejne nevim, jak maji vypadat v realu). Zkus pohledat na electrozone, tam se to resi, pripadne napis rovnou uzivateli fova.

Ten T.akustik by mohl byt OK, vzhledem k cene, ale podle me se to zas moc nevyplati...
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

ono 800 za 65x65 [cm] není zrovna nejlevnější na kus molitanu :lol:

zkusím pogoooooglit.

má slysl dělat něco takovéhoto ze dřeva?? http://www.thomann.de/de/the_takustik_b ... 0_grau.htm

tu sem doma našel pár materiálů (vlnkovej molitan, koberec na potahování, pěna pod plavoucí podlahu a nějakej plastovej jeb kterej se dával kterej se dává mezi beton a jinej amterial)
Obrázek
možná by se dalo něco z toho na něco použít. Viděl sem video, kde borec používal při nahrávání kytary speciální deku, kterou přehodil přez kombo, aby to akusticky odizolovol od místnosti, co říkáte na toto řešení?

EDIT: doporučuju kouknout na video
http://www.youtube.com/watch?v=qpAxfg4jBP4
faki

Příspěvek od faki »

čo myslíte, 5cm polystyrénom by som odhlučnil garáž od bicích? Zostalo mi zo zaťeplovania domu dosť toho, rozmýšľam, že zateplím garáž z vnútra. Synovi chcem kúpiť bicie a susedia bývajú zas dosť blízko našej garáže...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Turbo: No nevim, jak je z akustickyho hlediska vhodny mit primo na stene naproti monitorum okno, to je podle me nejvetsi nesmysl, ale budiz.

Nahravani komba pod dekou je kravina, kytary se nenahravaji v akusticky mrtve mistnosti, to pak nebude znit dobre, muze to menit i charakter zvuku.

faki: 5cm je malo a polystyren neni zrovna nejlepsi pohltivej material, co se tyce akustiky. Mnohem vic udelaji dobre utesneny okna a dvere, tam toho utika nejvic. Spis bych pocital s tim, ze to bude u sousedu spis slyset, kazdopadne neni problem hrat se sitkama, ne?
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

faki píše:čo myslíte, 5cm polystyrénom by som odhlučnil garáž od bicích? Zostalo mi zo zaťeplovania domu dosť toho, rozmýšľam, že zateplím garáž z vnútra. Synovi chcem kúpiť bicie a susedia bývajú zas dosť blízko našej garáže...
pokud de o o jak de hluk ven, tak největší místa úniku sou dveře a okna. Toto je největší nevýhoda garáží - velká vrata přímo do ulice (často ještě lepechová). Plastová okna jsou na toto naprosto geinální. V naší bejvalé zkušebně jsme měli protihluková plastová okna do ulice a byla to hodně velká změna oproti starým plechovým. dvře bych polepil molitanem, na okna se dá udělat 2. okno - dřevěný zavírání dovnitř a nalepit molitan.

co se týče toho u vnitř tak na bicí s nám ejlíp osvědčilo dát koberec na zem. hl v případě nízkého stropu rozbíječe (plata od vajec) na strop, madračky na stěny a přez ně dat závěs. naproti kopáku gauč. to už je podle mě slušné odhlučnění a akustické řešení zkušebny.

2Wohma: myslíš, že by nebylo nesmyslný zadělat rohy tímto stylem?
Obrázek
normálně se to tak dělá, akorá s e to zadekluje normálně dřevem, mě napadlo tam nadáhnout koberec na dřevěnej rám..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Normalne se to tak dela, az na to, ze se specialnim tlumicim materialem a ne hadrama... Jestli tohle bude mit nejakej realnej dopad, to ti nikdo nerekne, je tedy dost mozny, ze nad tim stravis spoustu casu a bude to k nicemu.
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Wohma píše:Normalne se to tak dela, az na to, ze se specialnim tlumicim materialem a ne hadrama... Jestli tohle bude mit nejakej realnej dopad, to ti nikdo nerekne, je tedy dost mozny, ze nad tim stravis spoustu casu a bude to k nicemu.
to jo. Zatím ale spíš rozmýšlím, jak to tam bude ve finální fázi vypadat. Realizace bude probíhat postupně.
docela by mě zajímalo, jakým přesným postupem se dá akustika v místnosti měřit. Vím o m, že to de, ale de mi o pesnej program, nebo ideálně postup s cubase SX. Poradil bys mi s tímto?
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“