Co vás ovlivnilo abyste hrali na kytaru?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tallicaman píše:Hmm, je to davno a byli to Limp Bizkit :lol:
náhodou dost dobrý impuls :-) Wes Borland je skvělý borec
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Já vážně nevím. :? Se mi to vždycky nějak líbilo a chtěl jsem to zkusit, brali mě hodně Zeppelinovský sóla ale v té době jsem upřednostňoval nový počítač protože to co jsem měl bylo příšerný. No a když jsem dokopal rodiče k PC tak jsem najednou ztratil metu ke které bych vzhlížel (všichni asi znají :D ). No a tak jsem si našel tohle fórum a zjistil jsem, že není pozdě začínat tak pozdě :D. A pak jsem jak trotl rok pořád rozmýšlel jestli jo a nebo ne. Toho trošku dodnes lituju. Jsem mohl začít o rok dřív. :x

Jinak hudebně v té době mě asi nejvíc brali Led Zeppein, AC/DC, White Stripes, RATM, Audioslave a prostě samé takové hodně kyarově výrazné věci. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Kamahl píše:
Mjkl píše:
Kamahl píše:Angus Young (AC/DC)
no tento týpek mě ovlivnil co se týče koupě kytary 8)
Mě ne, protože jsem nechtěl přepadávací SGčko. Koupim si až Gibson SG Standard. 8)
no já to přepádávání vyřešil... tam jak sou potaky tak jsem tam dal trochu broků do sáčku a je to... 8)
Pech

Příspěvek od Pech »

Když jsem byl v 5. třídě, tak mě jeden z mých spolužáků řekl o tom, že náš ředitel vyučuje soukromně hru na různé nástroje ( teď již můj bývalý ředitel umí snad na každý nástroj co znám), tak jsem se rozhodl, že se začnu učit taky, chodil jsem k němu čtyři roky a naučil mě dost, ale jednou jsem si na akustiku hrál Smoke on the water od Deep Purple a řekl jsem si, že to neni to pravý ořechový, tak jsem se rozhodl, že si koupím elektriku, na kterou to zní přece jen lépe :) , takže by se dalo říci, že mě ovlivnila jenom jedna písnička a to Smoke on the water... 8)
KORTY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KORTY »

Jooo ta piseň to je bomba
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
barry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od barry »

hmmm původně jsem byl rozhodnutý pro bicí...protože mě se bicí líbí hrozně a navíc sem dokázal každou končetinou mlátit něco jiného a mám rychlé nohy a na dvojšlapku by to bylo ideální, ale bydlím v paneláku, takže bych to neměl kam dát ty bicí a sousedi by řvali...pak přišel Alexi Laiho a hned vše bylo jinak. Naavíc kámoš pak prodával kytaru, taak sem si ji koupil a nějaké začátky mě naučil a nyní mám cíl se naučit nějaké songy od CoB komplet včetně sól...bude tto běh na dlouhou trať, ale člověk něějaký cíl mít musí :-)
www.bandzone.cz/kokosass - alternative sweet metal :D
www.endofsummer.ic.cz - my festival :D
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

No důvod proč sem začal hrát na kytaru byl ten, že si pak budu moct (až se naučim :lol:) zahrát něco co poslouchám když s sebou zrovna nebudu mít žádnej přehrávač či co. :lol: Jinak k výběru kytary mě v pozdější době ovlinil víte kdo. :wink:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Ke hrani me inspirovalo kytaru proste slyset hrat - stavalo se mi ze jsem se obcas pristihnul, jak si tak v duchu "dzemuju" do skladby, proste pentatonika v hlave a jedeme (stava se mi to porad. :lol: ), coz me nakonec prinutilo k tomu, abych vzal do ruky kytaru..

A kdybych mel jmenovat kapely nebo hrace co me nejak ovlivnili, byli by to treba Scorpions (ranna era s U. Rothem), Lynyrd Skynyrd, Creedence Clearwater Revival, Peter Green (Fleetwood Mac) a dalsi..
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

ja ani nevim co me poradne ovlivnilo abych zacal hrat asi jsem si rikal ze kdyz budu hrat na kejtru tak budu fraer nebo tak neco nvm uz....

ted vazne:
skupiny to me nejvic ovlivnily rammsteini a linkin park (pocatky objevovani tvrde kytarove hudby) ...tehdy sem si rikal ze by bylo fajn kdybych nekde hral tvrde riffy jako Kruspe a rval jako Chester....no ted se to pomalu plni....
ovlivnil jsem se asi nejak sam abych na to zacal hrat, chtel sem jsem to zkusit a vyslo to....ted svet ma dalsiho Drop B vola :)
Pytes

Příspěvek od Pytes »

mě nejvíc ovlivnily taky Rammstein a jejich kytarista Kruspe :D a pak ještě HammerFall.

Epiphone Les Paul Custom PRO, Schecter S-1,Cort EVL-Z4 > Marshall TSL 602, Roland Cube 15X
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Mně toho ovlivnilo dost... Offspring, Nazareth, AC/DC, bratranci, kteří měli kapelu...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

mě linkin park a slipknot.

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Ginie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ginie »

tak ja sem zacal poslouchat tvrdou hudbu kdyz sem v 11ti dostal svoji prvni MP3ku , to sem zacal poslouchat Metallicu , Judas Priest , AC/DC a tak dale ...ve 13 mozna 14 prislo COB a rekl sem si to proste nekdy musim umet , kdyz sem na nej koukal jak tam lita a co vsechno dela , proste neco , nikdy sem na nic nehral a rodice mi nechteli dovolit kytaru protoze mi rikali ze by me to nebavilo ,a asi rok nechteli povolit swine :D , tak sem pred necelim rokem udelal na maminku hezka ocka , jako jestli ke svatku bych si nemohl koupit ten set Dimavery , kytara kombo vsechno .... no a bylo to .... a bavi me to porad a strasne moc ... a taky , ted me ten rok mrzi :D
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

To je uplne na palici rodice ktery nechtej povolit hudebni nastroj...fakt tohle nechapu
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

me taky moc ne... cukali se.... kupoval sem za svý a i tak dělali tlaky :lol:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

jo fakt tohle nepochopim....
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Mě taky nekoupili nic a rodiče mě nepodporovali - kupoval jsem za svoje.Furt remcali,ale jsem parchant - když jsem jim řekl že teď co hraju nějaký dva roky, tak budu hrát na stejný akci co jejich oblíbenej Zonyga - tak máti docela čuměla.Takže jsem jí to vrátil a jsem spokojen.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

19.6.2003 jsem byl na prvním koncertě Iron Maiden (za 12 dní jdu na svuj 5tej) a to mě totálně změnilo a k 18 (ten samej rok)jsem si řekl tatkovi o elektriku :)
maiden rules up the iron
Už nehraju, pouze poslouchám ...
SmallRabit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SmallRabit »

Přivedl mě k tomu kámoš, se kterym sme si řekli, že to zkusíme...jinak v začátcích mě hodně ovlivňovala hudba jako Offspring, Goldfinger a podobně, počase jsem si nejvíc oblíbil Johna Fruscianteho :)
...
Gac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gac »

Daron Malakian, Angus Young, Jimmy Page, Kirk Hammet, tihle lide me k tomu asi dokopali a taky jsem se musel nutne zacit necemu venovat a najit novou cestu. Vzdycky jsem chtel umet hrat na nejakej nastroj. Ale v posledni dobe jsou mými vzory J. Satriani, S. Vai, J. Petrucci, R.Hladík. :) a clovek je rad, kdyz si muze zahrat, to co rad posloucha
Cort Z42 Brown (Seymour Duncan SH-1 59' + SH-4 JB), combo VOX AD30VT-XL ..., Struny D'Addario EXL 110, Trsátka Dunlop Jazz III
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“