Návrhy na socializaci fóra

Máte nápad na zlepšení? Sem s ním!

Jakou byste rádi socializaci na fóru?

Můžete vybrat 1 možnost

19
50%
5
13%
4
11%
10
26%

Celkem hlasů: 38

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Profil - věk, nástroj na který hraju

Příspěvek od Wohma »

Jester píše:A co tady udělat takovou sekci (subfórum) "Who is who" (tak jak je to na jiných fórech), kde by si kdo chce, udělal svůj profil. Člověk by si tam dával informace o svém gearu, jak se případně mění a vyvíjí (což by u některých lidí nebylo špatné), informace o svých skupinách a jejich aktivitách, atp. Do podpisu se by dal případně dát odkaz na příslušné vlákno.
Je to jenom návrh, nijak ho neprosazuju.
To mi prijde jako lepsi navrh. Idealne kdyby pak slo do profilove stranky hodit odkaz na ten svuj thread ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Vždyť toto vše se dá dát přímo do profilu, tak proč zase zakládat nové subfórum. Prostě velké textové pole "O mně:" a ať si tam každý napíše o sobě, co chce. Zdá se mi to, jako elegantnější řešení.

V administraci je to Rozsáhlé vstupní pole(textarea), akorát to teda nebere bb k´, ale snad by nebyl problém upravit.

Každopádně, kdyby možnost, kdy by uživatelé mohli s ostatními probírat svou výbavu, by byla zajímavá.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

:roll: V kolonce "O mne" v profilu se asi moc zadna debata nerozjede. Kdyz si nekdo koupi novej kousek gearu, tak se ho clovek muze rovnou zeptat na dojmy, porovnani atd... Tohle se vetsinou deje v topicich typu "co jsme si prave koupili", "Pedalboardy" a podobne... A je z toho slusnej bordel.
Debata mi prijde mnohem prinosnejsi nez vycerpavajici popis toho, jaky trsatko a struny kdo pouziva :roll:
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Těch subfór je tu ted už hrozně moc a osobně mi přijde, že čím víc je, tím menší zájem o ně uživatelé mají (viz např. Recenze či Kytaráře/Opraváře), proto spíš zastávám názor, aby subfór bylo co nejméně.

Pokud bychom to nějak řešili, tak by bylo nejlepší to dát pod Vaše skupiny, které dokonce mají u sebe napsáno "Vše o vás a vašich kapelách ..." Tudíž proč zakládat něco nového... Navíc, jestli to tam sledujete, tak tam je thread Abychom se líp poznali - který zrovna živý není, a jen málokdo tam má thread osvé skupině, který by byl nějak funkčnější po delší dobu (nebudu daleko od pravdy, že to je jen AAP a to jen díky silnému Darkovu PR :wink: )

Když se vrátím k položkám, co navrhoval dayslypper - věk nemá smysl dělat, již teď tam je kolonka "Narozeni" nebo tak nějak a už ted dokonce na indexu dole je vidět, když někdo narozeniny slaví. Pokud jde o hudební výbavu - bude to jen suplovat podpisy. Má snad někdo něco proti podpisům? Zásadní je podle mě to, aby se nám to tu zbytečně nezdvojovalo a opravdu mi přijde blbý pak uživatele nutit, aby si svou výbavu překopírovali z podpisu do pole v profilu a případně jim hrozil nějakými tresty, když to neudělají. Co provozují většinou bávý poznat již z výbavy, navíc nevím, jak by ti řešili lidé, co hrají na kytaru, občas brnknou na basu, chodili do ZUŠ na piano, které jim stojí doma, když mají náladu, tak si fouknou do harmoniky a ještě k tomu se amatérsky zabývají zvukařinou. Jak dlouho to dělají je pak zcela nevypovídajícím údajem - aspon dle mého.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90

Příspěvek od woro90 »

Na RC Groups (anglicky vedené velké fórum o modelařině) má každý uživatel možnost mít jakýsi blog nebo tak něco, což funguje podobně jako uživatelem moderované subfórum. Globální moderátoři a admini tam samozřejmě mohou uplatňovat svá práva, takže není možné aby obsah tohoto něčeho porušoval pravidla fóra. Nevím ale na jakém enginu jedou.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Wohma:
No já si zas nedokážu dost dobře představit, jak by ta diskuse o výbavě uživatelů žila. Já třeba když si koupím něco nového, tak své pocity směřuju do často již existujícího vlákna k danému produktu.

Nero:
Dá se říct, že si v podstatě všechny mé návrhy vykládáš tím nejhorším způsobem, jakým to jen šlo.

Datum narození je samo o sobě k neužitku, pokud z něj právě není generován věk. Věk o uživatelích (většinou) řekne pár věcí. Např. je rozdíl radit začátečníkovi, kterému je 12 nebo začátečníkovi, kterému je 22.

Dobrá, to, na co člověk hraje, by zrovna v tématech pod avatarem být nemuselo.

Nicméně výpis kompletní výbavy i s patřičným komentářem po rozkliknutí profilu, snad není tak špatný nápad? Nějaký podrobnější popis výbavy ani v popisu možný není, protože ostatní dotyčného hned sepsou. Pokud by o to byl zájem, tak by se třeba mohly přidat blogy.

woro90
Zajímavé. Podle všeho jedou na vBulletin, ale určitě bude existovat i něco podobnéno na phpbb3 ve formě modifikace.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

dayslypper píše:Wohma:
No já si zas nedokážu dost dobře představit, jak by ta diskuse o výbavě uživatelů žila. Já třeba když si koupím něco nového, tak své pocity směřuju do často již existujícího vlákna k danému produktu.
A kdyz o tom zadne vlakno neni? Me by teda nikdy nenapadlo zalozit vlakno jen kvuli tomu, abych sdelil svoje pocity :)))
Somnus Aeternus
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

woro90 píše:Na RC Groups (anglicky vedené velké fórum o modelařině) má každý uživatel možnost mít jakýsi blog nebo tak něco, což funguje podobně jako uživatelem moderované subfórum. Globální moderátoři a admini tam samozřejmě mohou uplatňovat svá práva, takže není možné aby obsah tohoto něčeho porušoval pravidla fóra. Nevím ale na jakém enginu jedou.
To tady technicky nepůjde - buď to bude nějaký plug-in, nebo jedou vyloženě na jiném systému, než my...

Wohma: Na sdělení pocitů zde máš sekci Recenzí - přesně proto se tu dělala. Pokud teda nechceš/nelze postovat do již existujícího threadu.

dayslypper: Omyl, datum narození generuje věk (aktuálně koukám na profil uživatele, co dnes slaví 15. narozeniny, jak jsem se i dočetl na indexu (tímto blahopřeju)

Kód: Vybrat vše

http://hudebniforum.cz/member/Smolák%20Martin/
Já nechápu, co ti vadí na výpisu výbavy v podpisu, je to běžná záležitost na všech fórech od počítačových maniaků po hudebníky. Většina lidí už tam má vypsanou dost širokou výbavu a já považuju za zbytečné to tady zdvojovat tím, že bude to samé možné v rozkliknutí profilu.

A tak všeobecně na závěr - toto je fórum, přijde mi neadekvátní z něj dělat parodii na facebook a podobné záležitosti (to k tomu nápadu, aby zde každý user měl své vlastní osobní vlákno, kde by mohl řešit, co zrovna koupil, co hraje, co jí, pije, co ho zklamalo, co ho potěšilo, co poslouchá, co nosí za boty, v jakém autě jezdí, kde bydlí, co má za oblíbené filmy či knihy, jak mu zvoní telefon, co mu hudba dala a co vzala atd. atd. atd. Underground už tu jeden máme...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

S Věkem máš pravdu. Takže jeho přidání do levého sloupce v tématech by se tu nikomu nelíbilo?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nero: to je moc hezky, ale recenze se mi fakt psat nechteji ;) To uz spis zalozit to vlakno, ale nejsem typ cloveka, kterej by zalozil vlakno o efektu jen kvuli tomu, abych vsem sdelil, ze je podle me super. Navic podle me nez recenze je treba u efektu lepsi srovnani s ostatnima krabkama, recenze by se IMHO mela zabyvat spis krabkou samotnou. To vetsinou nepotrebuju...
Somnus Aeternus
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nero píše: A tak všeobecně na závěr - toto je fórum, přijde mi neadekvátní z něj dělat parodii na facebook a podobné záležitosti (to k tomu nápadu, aby zde každý user měl své vlastní osobní vlákno, kde by mohl řešit, co zrovna koupil, co hraje, co jí, pije, co ho zklamalo, co ho potěšilo, co poslouchá, co nosí za boty, v jakém autě jezdí, kde bydlí, co má za oblíbené filmy či knihy, jak mu zvoní telefon, co mu hudba dala a co vzala atd. atd. atd. Underground už tu jeden máme...
Myslím Nero, že to zbytečně bagatelizuješ. Má to své výhody i své nevýhody. Jako konec konců všechno. Stačí říct, že si myslíš, že je to zbytečné a že v tom nevidíš žádný užitek a posun k lepšímu ...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Wohma píše:Nero: to je moc hezky, ale recenze se mi fakt psat nechteji ;) To uz spis zalozit to vlakno, ale nejsem typ cloveka, kterej by zalozil vlakno o efektu jen kvuli tomu, abych vsem sdelil, ze je podle me super. Navic podle me nez recenze je treba u efektu lepsi srovnani s ostatnima krabkama, recenze by se IMHO mela zabyvat spis krabkou samotnou. To vetsinou nepotrebuju...
Hele, nebuď línej :D Víš co je zajímavý, že nejsi typ člověka, co by založil vlákno jen k tomu, abys ostatní seznámil s efektem, ale osobní vlákno na probírání každýho nesmyslu (nebrat doslova) by ti vyhovovalo. To bych si třeba zase nezaložil já :wink:
Jester píše: Myslím Nero, že to zbytečně bagatelizuješ. Má to své výhody i své nevýhody. Jako konec konců všechno. Stačí říct, že si myslíš, že je to zbytečné a že v tom nevidíš žádný užitek a posun k lepšímu ...
Víš v čem vidím, Jestere, problém? V úrovni uživatelů... Podívej se, kam a jakým způsobem přispívají. Nebudeme si nic nalhávat, fórum musí ještě hodně růst na to, aby mohlo fungovat na úrovni, kdy by bylo přínosné opravdu pro každého, kdo tu je. Je mi to líto, ale opravdu musím konstatovat, že by to dle mého názoru skončilo jako druhý UG. Ono uživatele moc nezajímají ty, řekněme tomu, seriozní věci...

... důkazem budiž i to, kolik lidí se účastní všech možných diskuzí v této sekci...

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Kdo rikal, ze bych rozebiral osobni nesmysly? V takove sekci by mel byt prisny zakaz kecani o osobnich vecech, bylo by to ciste o hudbe.
Somnus Aeternus
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak to ale nikdo neřekl - to vnáší případ do o něco odlišného světla :P Nicméně - je to další byrokracie, další sekce, kde by byla tvrdá pravidla. Nicméně - názor uživatelů si tady asi nepřečteme, protože si to tu nikdo nečte.

Nicméně i tak říkám, že já osobně bych si thread "Co nového u Nera" nezaložil...

PetrPeter 1975 - 2008
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Je ale dobré zmínit, že opak UG je sekce recenze. Úroveň fóra je sice velice vysoká, ale je tam všehovšudy 13 recenzí a cca dvojnásobný počet komentářů.

Myslím, že takováto sekce s pravidly, jak je nastavena, na fórum vůbec není vhodná. Mám namysli především omezení komentářů.

Dle mě by se to spíš vyjímalo lépe v nějakém redakčním systému. Možná by nebylo marné místo úprav ve fóru zapřemýšlet o nějakém CMS? Tam by bylo možné dávat jak recenze, tak umístit propracovanější profily.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nero píše: Víš v čem vidím, Jestere, problém? V úrovni uživatelů...
No na jedné straně souhlasím - sekce Underground je plná témat, nad kterými zůstává rozum stát, na druhé straně, na to kolik je tady relativně mladých lidí, mi přijde, že oproti jiným fórům (kde je věkový průměr mnohem vyšší) je tady poměrně málo osobních výpadů - možná je to i dobrou prací moderátorů. Nebo že by uvědoměním uživatelů? :wink:

Zpět k osobním vláknům, která jsem navrhoval. Možná jsme se úplně až tak nepochopili.
Měl jsem na mysli, že osobní vlákno se bude týkat pouze toho, k čemu je toto fórum primárně určené - žádné auta, žádné jídlo ani pití, žádný facebook (kde jsem v životě nebyl). Pouze soupis nástrojů a výbavy, fotky, případně v jakých projektech se kdo účastní - to by byl jakýsi základní příspěvek. Další příspěvek by od daného uživatele byl např. - obměnil jsem si pedalboard - krabičku X jsem prodal a koupil jsem Y. Na to by se nějaký jiný uživatel mohl zeptat - no a jak se ti jeví krabička Y oproti X atp. Celá diskuze by byla vyloženě a pouze jen k věci. Wohma měl pravdu - ty příspěvky tady jsou, ale jsou roztrkané v různých vláknech (co jsme si koupili, fotky kytar, pedalboardy, ...).
Navíc by zakladatel vlákna měl právo požádat moderátory, aby příspěvek, který ve svém vlákně nechtějí, byl smazán.

Výhody bych viděl:
1. Skutečně mě zajímá, jak a za jak dlouho se komu obnovuje gear - třeba u Tebe to skoro nestíhám :-)
2. Když přijde někdo nový, pomůže mu to se zorientovat, jakou váhu kterým příspěvkům přikládat - asi se shodneme, že počet příspěvků je údaj, který nemá příliš velkou vypovídací hodnotu
3. Podpisy jsou samozřejmě príma věc a rozhodně bych je zachoval, ale neobsahují tu historii hledání toho správného zvuku

No tolik asi jak jsem to myslel.

BTW já bych si to vlákno asi taky nezaložil, nepíšu ani do "co jsme si koupili", navrhoval jsem to pouze jako alternativu k dayslypperovým "profilům". Ale jak jsem už psal, ty je nechceš a já toto rozhodnutí akceptuju, tj. nijak Tě k jejímu založení nepřemlouvám.

EDIT:
Ještě pro upřesnění - zkus se podívat třeba na profil Hlavy na Slovanetu, aby sis udělal představu, co jsem měl na mysli. Koneckonců jsem jednou ulítl i já a založil si osobní vlákno. :oops:
Naposledy upravil(a) Jester dne 11.11.2009 11:21, celkem upraveno 1 x.
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Mně to přijde jako fajn nápad. Pokud to bude fungovat tak, jak popisuje Jester.
Osobně si gear třeba takřka neměním, ale u některých lidí by mě to opravdu zajímalo, o to víc že máš i ten pohled do historie... Jako poslední pozitivum, aspoň z mé strany by bylo, že by se konečně opravdu do podpisů přestaly možná psát trsátka a kabely :D
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nesst píše:Jako poslední pozitivum, aspoň z mé strany by bylo, že by se konečně opravdu do podpisů přestaly možná psát trsátka a kabely :D
Tak :) A hlavne by se nerozjizdely debaty v Co jsme zrovna koupili... Takhle by tam clovek mohl hodit co koupil a pripadne odkaz do svyho threadu, aby se diskutovalo tam.
Somnus Aeternus
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Wohma píše:
Nesst píše:Jako poslední pozitivum, aspoň z mé strany by bylo, že by se konečně opravdu do podpisů přestaly možná psát trsátka a kabely :D
Tak :) A hlavne by se nerozjizdely debaty v Co jsme zrovna koupili... Takhle by tam clovek mohl hodit co koupil a pripadne odkaz do svyho threadu, aby se diskutovalo tam.
Asi tak. Pač takhle je to fakt šíleně nepřehledný...
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

dayslypper píše:Je ale dobré zmínit, že opak UG je sekce recenze. Úroveň fóra je sice velice vysoká, ale je tam všehovšudy 13 recenzí a cca dvojnásobný počet komentářů.

Myslím, že takováto sekce s pravidly, jak je nastavena, na fórum vůbec není vhodná. Mám namysli především omezení komentářů.

Dle mě by se to spíš vyjímalo lépe v nějakém redakčním systému. Možná by nebylo marné místo úprav ve fóru zapřemýšlet o nějakém CMS? Tam by bylo možné dávat jak recenze, tak umístit propracovanější profily.
CMS je co?

Je tam všhovšudy 13 recenzí, protože useři jsou najednou líní. Nebo nevím. Každopádně to je věc, která vznikla na přání uživatelů viz hudebniforum-cz/nase-vecicky-recenze-t4517.html . I po zavedení se to userům docela líbilo, nevím, v čem je problém, ale je to škoda. Komentáře nejsou omezeny, jen se oddělují mimo recenze, aby byl systém přehlednější. Rozhodně si nemysli, že jsem si najednou vymyslel pravidla a zavedl je. Dlouho jsme to probírali s moderátory a rádci.

Nesst: Pokud se ty trsátka a kabely nezakážou pravidly, tak si je tam uživatelé stejně budou pořád psát. Stačí si vzpomenout, jaký byl problém donutit uživatele používat nějak omezený podpis co do velikosti obrázků, nebo jak je problém jim vnutit, že místo postu "bump" stačí oživit téma...

Wohma: Samozřejmě, kdyby to fungovalo, tak by to smysl mělo. Ale obávám se, že pokud bychom znovu nenastavili nějaká pravidla, tak by právě s chodem byly problémy. Však to tu znáš...

Jester: Těžko říct, jestli je to pací modů, nebo uživaleli. Osobně mám dojem, že se to tu pohybuje v takových vlnách, kdy jednou to funguje bezvadně (teď třeba), jindy jsou problémy (každý, kdo tu je delší dobu, tak si na nějaké období vzpomene).

Já tu tvou vizi pochopil, můj odtažitější přístup je způsoben tím, že jsem proti přebyrokratizovanosti, která by s podobnou sekcí nutně byla spojená. Čím víc pravidel, tím je to složitější (viz recenze či kytaráři...). Jinak přijde mi vcelku paradoxní, že sám by sis podobný thread nezaložil :wink: všeobecně mi přijde, že to uživatele moc nezajímá, když se zde k tomu skoro nikdo nevyjádří...

Jinak všeobecně - to že říkám já ne rozhodně neznamená, že si totálně stavím hlavu a říkám nikdy, samozřejmě jsem (ve většině případů :wink: ) otevřen diskuzi. Rozhodně by mi přišlo smysluplnější a užitečnější založit sekci s thready uživatelů, než řešit profil - protože ten opravdu jen zdvojuje podpisy.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „HudebníFórum.cz“