Akustiky epiphone

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Akustiky epiphone

Příspěvek od hyenik »

no a posuzovat akustiku podle hmotnosti to uz mi prijde uplne mimo terc :)
To bych mohl pridat svoji subjektivni zkusenost, ze tezke kytary hravaji obvykle hur a min rezonuji ;)

stravil sem par rozhovoru s jednim "dowiňákem" a ten uvadel spoustu zajimavosti, jako napr. ze z jedne varky dreva vysly kytary hrajici identicky, ze jich mel rozlozenych asi 30, a vybral si tu co se mu nejvic libila kresba desky, jinak zvukove byly stejne. A z jine varky dreva hraly kazda jinak..... stejne tak se da ovlivnovat konstrukci, tvarem, kombinaci drev (ale mahagonovou nebo palisandrovou preklizku bych rozhodne neposuzoval podle tohoho tonechartu), ...a zaverecnou korunu tomu nasadi subjketivni libido kazdeho soudruha (viz Taylor workshop, kdy tri mistni fóřaři učuravali z jednoho kousku, ktery me neprisel nijak vyjimecny a muj favorit zase nezaujal je ... a kdo je hluchy hnup? oni nebo ja? ;)

Takze vsechny tyhle rady jsou spis obecna doporuceni, nutna overit osobne v praxi
(jestli to teda chces hodne resit, coz mi v teto cenovce neprijde uplne na miste)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

hyenik píše:tri mistni fóřaři učuravali z jednoho kousku, ktery me neprisel nijak vyjimecny a muj favorit zase nezaujal je ... a kdo je hluchy hnup? oni nebo ja? ;)
Statisticky ty :mrgreen:
Jinak co se tyce hmotnosti akustiky souhlasim s hyenikem. Ale zalezi na vic vecech. Velikost kytary, sila desek a krku, zebrovani, druh drevin, a samozrjeme i sila strun (dvanactky budou tezsi nez jedenactky). Ale nezobecnoval bych to, ze tezsi kytary hraji nutne hur, nez lehci. Podle me troska matrose navic neni ku skode, ikdyz je zapotrebi vetsi sila na to ho rozeznit.
Naposledy upravil(a) ...EDGE... dne 10.04.2013 20:14, celkem upraveno 1 x.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

hyenik píše:ze tezke kytary hravaji obvykle hur a min rezonuji ;)
Já o tom byl dlouho přesvědčenej, než jsem dostal do ruky Martin HD-28V. I můj D-28 je dost těžká kytara.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Tak samozrejme to bylo mysleno ironicky.
Nejde posuzovat podle vahy, protoze tam vstupuje prilis mnoho jinych vlivu.

edge: s tou statistikou mas recht, ale taky zalezi na váze jednotlivych scitancu ;)

nicmene at se nenastartuje zase nejaky zbytecny flame, chtel jsem tim dokumentovat ze je neresitelna vseobecne platna definice dobre hrajici kytary (na rozdil od dobre hratelne, ladici, rezonujici atd). Ty nase naroky na kvalitu zvuku se muzou diametralne lisit.

Proto ja vzdycky apeluju na znalost pozadi. Aby jazzman nenavidici zkresleni neradil mladeznickym metlosum jenom z pozice svych bohatsich zkusenosti, abych ja neradil jakou si mas koupit lubovku, protoze o tom vim uplne kulove (prestoze hraju na kytary mnoho ruznych stylu vic nez 25 let). A kdyz uz se to stane (jakoze zhusta k tomu i tady dochazi), tak aby to gramotny jedinec dokazal desifrovat a zaujmout stanovisko k realne vaze takove informace.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Ol'Dawg píše:Já mám na své D-28 2,5 mm, protože často podlaďuju kvůli alternativním laděním, někdy musím se silným E dolů až na C a to pak nějakých 1,8 mm drnčí.
Pochlub se. Předpokládám, že máš nějakou starší, kde jsi ji kupoval?
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Jester píše:
Ol'Dawg píše:Já mám na své D-28 2,5 mm, protože často podlaďuju kvůli alternativním laděním, někdy musím se silným E dolů až na C a to pak nějakých 1,8 mm drnčí.
Pochlub se. Předpokládám, že máš nějakou starší, kde jsi ji kupoval?
Ale vůbec ne, to není žádný chlubítko, ale funglovka z prosince 2012. Koupil jsem ji od jednoho Berlíňáka za 1450 ojro, za tuhle cenu je to povinnost koupit, jinak by na mě kytarovej pámbu musel seslat takový regma, že bych si už nebrnk... No, hraje to, to víš, brazilák z roku 1963 to není, ale do terénu OK. Až se vybavím na nahrávání, postnu test drive...
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Do terenu OK? Jakoze k taboraku staci, ale do hospody uz radsi neco lepsiho?
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

No já jsem myslel, že půjdeš kvůli té citaci dole určitě do nějakého staršího kousku. Ale zase za tu cenu, proč ne. Takže gratulace.
Ol'Dawg píše:No, já četl v různých US fórech takových nadávek na Martina, dokonce spekulace o tom, že C. F. Martin ztrácí po 180 letech svou reputaci. To všechno kvůli hmatníkům z Richlite, které jsou dokonce i u CEO řady. Prostě paráda, "axe" za 100 litrů a na ní hmatník z lisovaného papíru, napuštěného fenolickou pryskyřicí. A prý karcinogenní, ale čert tomu věř. Myslím, že výroba před rokem 2011, tj. výrobní číslo menší, než 1555767 to jistí - tam bude určitě eben.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

hyenik píše:a zaverecnou korunu tomu nasadi subjketivni libido kazdeho soudruha (viz Taylor workshop, kdy tri mistni fóřaři učuravali z jednoho kousku, ktery me neprisel nijak vyjimecny a muj favorit zase nezaujal je ... a kdo je hluchy hnup? oni nebo ja? ;)
Tak ony všechny hrály dobře, ten rozdíl byl opravdu jen v té subjektivní třešničce na dortu :-P
hyenik píše:je neresitelna vseobecne platna definice dobre hrajici kytary (na rozdil od dobre hratelne, ladici, rezonujici atd). Ty nase naroky na kvalitu zvuku se muzou diametralne lisit.
Hele, nebyl bych si jistý, jestli "dobře hratelná" je objektivní faktor. Pokud vezmu příklad z říše elektrických kytar, tak Parker Fly nemusí být dobře hratelný nástroj pro vlastníka Les Paulů z 60. let a naopak.

Jinak samozřejmě se zbytkem souhlasím :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jj, hraly vsechny dobre.
a ta hratelnost to je takove vágní vyjadreni nizkeho dohmatu a nedrnceni, coz lze popsat objektivne.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

OK, já si pod tím představím třeba i profil krku nebo rozměry a tvar těla.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

dle chuti kazdeho soudruha...
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Epi Masterbuild se mi zrovna celkem líbily, hlavně měly příjemný el.akustický zvuk přes Nanomag, či co tam bylo. Volil bych je spíš pro vybrnkávání na rockovou baladu a folk.

Kombinace cedru a mahagonu mi přijde nejhorší z možných. Pěkně zní max. s nylonkami nebo na co nejmenších korpusech. V tom se připojuji k většině. Smrk-mahagon, smrk-palisandr,cedr-palisandr,smrk-javor u větších korpusů, to jsou osvědčené kombinace. Zajímavé je, že jsou rozdíly slyšet už třeba na kytarách do 10 000,- i když jsou to napůl překližky a třeba na "levných" Taylorech by to naslepo určil skoro každý.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Trog

Příspěvek od Trog »

Takže by si zvolil rači tuhle kytaru?

http://www.jedlickamusic.cz/crafter-dv-250-vtg

Než ty dříve zde zmiňovane?

Je to celomasiv javor,smrk a neni to made in china jako wasburn třeba...

Já sám vlastním craftera Hi-lit zpracování vypadá celkem kvalitně mají tam cedulku hand made by Korea,ale jestli to je ruční výroba komplet to asi ne že?

Já osobně bych rači měl tu přední desku z cedru,budu na to hrat jen doma v paneláku a rači bych si poslechl hutné basy než cinkavé výšky,navic mam kombinaci mahagon-cedr na kterou jsem si zvyk a jinou kombinaci jsem nikdy neměl...

logo
Přílohy
violo-eletrico-crafter-dv-250ceq-vtg-eq-case-luxo-afinador_MLB-O-3096687631_092012.jpg
Naposledy upravil(a) MilanT dne 14.04.2013 20:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Jestli nechceš cinkavé výšky, tak o tom Crafteru ani neuvažuj, kombinace smrku s javorem je ta nejostřejší kombinace. Klidně běž do kombinace cedr mahagon, my jsme tu psali jen názory že bychom si tuhle kombinaci nevybrali ale není to dogma. Já bych z těch Tebou navrhovaných šel do EPI ale samozřejmě vyzkoušet, prohlídnout.

Co se týče místa výroby myslím že se rozdíly výrazně smazávají, měl jsem dva korejské nástroje a rozhodně se mi nezdály líp udělané než např. čínský Cort. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Moc nerozumím tomu, na co se ptáš?? Když chceš cedr, kup si cedr. Ta kytara vypadá celkem slušně. Englman s javorem bude zvukově hodně světlá kombinace, opak toho, co chceš. Craftery, které jsem měl zatím v ruce na veletrzích a v Kytarách.cz ušly.

Obecně mi přijde cedr na kytary D jako špatná volba, ale to je můj názor. Zatím se mi zvukově líbily z cedru jen Seagully, jenže to není typické D a ještě mají jiný materiál na zbytek kytary.

Také bych netrval na tom, jaký má zvuk být. Když budeš delší dobu zkoušet nástroje, zjistíš, že Tě každou chvíli překvapí jiné zvuky, kytary, u kterých bys to nečekal apod.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Trog

Příspěvek od Trog »

Konkurence je tak veliká že ani nevím co chcu,vlastně vím CHCI ZA MÁLO PENĚZ HODNĚ MUZIKY.A rozhodl jsem se tak že si koupím dvě kytary'!A je to!Nebudu kupovat něco co není ani ryba ani rak,takže koupím zvlášť rybu a zvlášt raka,tj. javor-smrk a časem mahagon-cedr

Myslím že ten crafter je za dobrý peníz všude jinde ho mají za cenu kolem 13 tisíc

http://www.zbozi.cz/?typ=nabidky&q=Craf ... orni-odkaz

Ps: např. já závodím na kole a tak si taky musím koupit na silniční závody silniční kolo a na MTB zavody horsky,kdybych si koupil jen crosové kolo(trekingové) tak by mé požadavky nikdy neuspokojilo.

To mě jen tak napadlo neberte to doslova...

pps: každopádně díky za všechny komenty,určitě mě v rozhodování pomohou.
Trog

Příspěvek od Trog »

Jinak dneska jsem měl v ruce Epiphona,a v podobné cenové relaci Ibanez,který byl zvukově lepší i dohmat nižší,ale obě je strčil do kapse Cort který byl o 3000 levnější(předek smrk,boky zada palisandr,nultak 45 mm cena 5300)

Ještě se bude zkusim Craftr a Baton Rouge L6 a LMC :|
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

No vidíš že tě zatím nejvíc oslovila kombinace která je zvukově na opačné straně spektra než cedr a mahagon :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Trog

Příspěvek od Trog »

Hlavně jsem nevěděl že Cort děla nultak 45 mm a žé má tak nizko a měkej dohmat,krásně a lehce se na ni hrálo.

Cort hrál hodně středy,takovej tahoun.Ale zase sustain nebyl zdaleka tak dlouhy a ty basy na který su zvykej tam chyběly :( ale za 5300 to bylo opravdu hodně muziky za malo peněz.

to je on

http://www.audiotek.cz/product-55987-co ... ural-satin
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“