Randall, Roland nebo Fender?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Joha píše:tyjo řeknu neřeště to a řešíte to ještě víc..to sou prostě kluci/chlapi tohleto :-D..chápete, že já mám na kombo jen maximálně do těch 2 a půl litru a že ve wattech radit nepotřebuju? :-D
já jen chtěla poradit, jaká značka má hezkej zvuk, abych si to nemusela zkoušet v nějakej kamennej prodejně..ale toho se asi od vás nedočkám, tak když tohle nevíte, tak to prosím nechtě bejt ;)
Díky (doufám, že teď tu zase nebudou zprávy o tom, jak sem blbá a milionkrát opakovaný to, že bicí nepřehlučim..tak sakra, to je moje věc ne? na to sem se neptala ;)..)
ale jinak těm co poradili děkuju
No já ti svoje řekl už na začátku a narozdíl od těch kterym tu děkuješ,mam dvě komba z těch co volíš doma,tak proto ti o nich něco říkám...ale komu neni rady tomu neni pomoci,takže se tu asi uvidíme zase až budeš chtít kupovat box nebo tak podobně,protože 8" reprák :roll: ...myslim že jestli ještě nemáš ani kytaru a nemáš ani první kombo,tak by sis měla dát trochu poradit...já ti tady neříkám že když máš 2,5k že máš jít do hnoje,ale že za 2500 by si toho chtěla trochu moc,a ono to zas tak ideální neni víš...že budeš mít hezkej zvuk a přehlušíš tim bicí,vystřihneš si přes něj solo atd...stejnak to budeš hrotit krabkou,protože neznám člověka co by si nechal obyč skreslenej zvuk,snad jen u vybuřený hi gain lampy typu road king za 80k...takže se připrav že na hezkej zvuk budeš potřebovat cca 2000 za efekt...a hezkej zvuk?si myslíš že se nám tu všem líbí zvuk jako tobě,nebo že posloucháme to samý?každej má jiný nároky a těžko ti tu nikdo bude vybírat zvuk podle tvýho gusta,to je jako by si po nás chtěla aby sme ti vybrali barvu a tvar tvýho spodního prádla...já už svoje řekl,ten roland tě nezklame co se propracovanosti týče,možností a čistýho...a to je hlavně to co bys měla řešit,ne distortion a gain,protože to uplně překopeš krabkou,takže to ani ten skreslenej kanál defakto nemusí mít...fender začíná celkem brzo šumět a odcházet,ale skreslenej je taky pěknej,řekl bych že srovnatelnej s rolandem,každej na trochu jiný brdo,fender je spíš oldschoolovější,čistej má ale lepší roland...no co,ve watech si poradit nedáš...taže říkat ti že 25w je na doma moc a do zkušebny s bicíma málo asi nemá cenu...to tak hodně štěstí s děláním díry do světa s kombem za 2k :wink:
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

ja jsem pro randalla. slysim se trochu kdyz hrajem s bubnama ve zkusebne a to bubenik ma dvojslapku.kdyz budes hrat s jednou slapkou a s druhym kytaristem ve zkusebne tak se uslysis zvuk je zahulanej a vojebanej ale a uslysis se to jo. jinak randall aspon z mojich dosavadnich zkusenosti je dobra znacka, sice ted prestupuju na peavey ale bat se ho nemusis
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Z Drobákova příspěvku jsem si odnesl velice zajímavou terminologii - Čistý a zkreslený spodní prádlo:)to je super;)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“