Hlasitostní vyvážení jednotilvých nástrojů a equalizace

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
einsteincz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od einsteincz »

Ty kytary mi přijdou bez výšek - zahuhlane.

Možná by jsi mohl hodit ven jednotlivé stopy třeba by se mohlo zkusit s tím něco udělat kolektivně.
http://www.ozvuceni-quartet.cz - light and sound service, Kurzweil player :)
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

Jó taky mi ještě přijdou zahuhlané, to dělá ta simulace reproboxu, ale když ji oddělám, tak to je šíleně chrastivé. Ale mohu upravit EQ přímo na efektové skříňce a přidat výšky. Ale zase to právě pak docela vadí při solech, ale ty se dají zase ztlumit. Zkusím to ještě EQnout a kdyžtak pak přinesu stopy :idea: Jo a je to bez basy zatím jsem zapomnel rict!!!
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Obecna rada: kytary je dobre naprosto uriznout nekde na basech, hranicni frekvence nekde mezi 200 a 500Hz, zalezi na mnoha faktorech. Kazdopadne kytara neni basa!

A na celkovem mixu doporucuji vyzkouset mensi parametricky EQ, ubrat par dB se stredem nekde na 250-350Hz. Casto to velmi pomuze zahuhlanemu a poddekovemu mixu, tyhle frekvence se snadno nakupi. Hlavne to chce hodne porovnavat s komercnima nahravkama, protoze vase reproduktory a hlavne i vase usi vam LZOU. I kdyz jsem si tohoto vedom, vetsinou nahravku prebasuju a pak se divim, jak jsou ty profi pisnicky navyskovany :-)

P.S.: Vubec nevim, jestli je to relevantni, bohuzel ted nemam cas ani procitat cely thread, ani neco poslouchat. Ale je to casty problem a za zkousku clovek nic neda.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

ty bicí zní nic moc a i kytara ení nijak úchvatná.... Není ale nejhhorší. Cotakto brat kytaru mikrákem?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
DaveMurray

Jóó tak to je taky dobrá věc, kytary uříznout na basech, se mi zdálo že tak max pod 100Hz uříznout a vejš nechodit, ale jak jsem odstranil vše pod 200 tak to je eště lepší no a záleží na mnoho faktorech a je třeba to zkoušet a hrát si s tým, což plánuji udělat :D Jistě, kytara není basa, od basování je basa :D

Jo to taky zkusim a taky se mi stává, že dost dávám basy a když to slyším jen muj cover tak dobrý a jak to porovnám s originálem tak ten je úplně výškový :D

Bicí sou faktický bicí, akorát poskládaný strojem ale ty wavy jsou skutečný :D Co je na nich nicmocového? :D Však snad jedině ty bicí by mohly být Ok ne? :D Kytara je naprd ptž má starý struny :'( A brát ju mikrákem, no nemám mikrák a i tak by to bralo okolí :shock:
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

zní tam jen blány, chtělo by to rooom mikrofonu přidat :arrow:
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
DaveMurray

Nóó tak to já nevím, na čem je to nahráté, to já mam jen ty wavy ale vím že jsou z real bicích noo ale nevím, co s tím, nahrát je znovu nemůžu :D Pomohlo by něco jiného? :D A plechy jsou ok ne?

Editeček: a ještě něco, mám mezi efektem i multak a na nem je eq samozřejmě 3pasmovy ale tak jestli je lepčí nahrát to na EQ 5-5-5 kde se nic neboostuje a nic necutá a až pak v audidionu to vyequalizovat, anebo zda mám z EQ začínat už u multaku a jaksi si nastavit nejaky EQnutí a pak to v audition jen doladit ???? :idea:
DaveMurray

Mám takový problém s tím... Je pravda že je to zahuhlané a to dělaj středy... Jenže když ty středy stáhnu, tak to zase udělá takové chrastítko, jako je třeb boss DS1 když ho zapojíte bez čehokoliv do repráku... prostě placatý, nekonkrétní chrastivý tón... a když tam ty středy vrátím, je to super, ale poddekové :cry: Jak se nejlépe equalizuje, aby to bylo konkrétní a nepoddekové? :roll:
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

einsteincz píše: Možná by jsi mohl hodit ven jednotlivé stopy třeba by se mohlo zkusit s tím něco udělat kolektivně.
s tím souhlasím - zkus ´to někam vyhodit ke stažení
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
DaveMurray

Hmm jenže toho je moc, to by se uploudovalo na kila... Jsou to bicí, basa a 3 kytary a ještě ke všemuuu kytary a basa nejsou nahraný na jednou (takže ne 4 stopy ale nekolik).... ! Prostě je to v pytli no... Když bypassnu digitech se simulací komba tak ten FAB Metal strašně chrastí a když si simulaci zapnu, tak to zase zahuhlává... a dist efekt z digitechu požít nechcu, je to takové umělé.
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

kolik má ten projekt?? pochybuju, že víc jak čtvrt giga... - to je ještě únosný
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
DaveMurray

Asi 280MB! Tak než to rozeberu tak tu je Aviváž metal http://uloz.to/958106/Lenor.mp3
DaveMurray

Zduřte, jaký asi by měla správně mít basa frekvence aby zněla jak má a bylo dost basů ale ne přebasovat? Jak to equalisovat? Určitě tak pod 50Hz cutnout a tak nad 2k cutnout? Či jak?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

nahore to urcite nerez, sice tam toho tolik nehraje, ale je to dost dulezity. Dej pozor na pasmo cca 250-300Hz, tam se sbira "bahno", ja vetsinou delam trochu kopecek nekde na 130Hz, ale pak musis mit dobre rozmysleno, kam umistis kopak, aby se to nehadalo. Ono to taky dost zavisi na tom, jakej mas ten zvuk basy a jakej zvuk kopaku ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
DaveMurray

Aha, tož to jo, nahoře to beztak nebudu cutat, potřebuju, aby mi ta basa cinkala jako v metalu. (Protože to JE metal... :lol: ) No a dole teda jako kopec ok, no nakopu si šestnáctinky a do toho budu hrát basu a podle toho, jak to bude hrát, zvýraznim basu (protože kopák už posouvat jinam nebudu :twisted: )... No je ten kopák mlaskavej!
DaveMurray

Hmm mají bicí pod zesíleným solem hrát stejně nahlas jako při tišších kytarách doprovodu? :?:
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

DaveMurray píše:Hmm mají bicí pod zesíleným solem hrát stejně nahlas jako při tišších kytarách doprovodu? :?:
už sem slyšel pulzující bicí, ale většinou mě to spíš štvalo... Ale zkusit to můžeš
DaveMurray

Re: Hlasitostní vyvážení jednotilvých nástrojů a equalizace

No jo. Hele, myslíte, že to, že neslyším snare v písničce může být tím, že mám příliš výrazné spodky kytar? Anebo je to tím, že je snare prostě jen potichu? Jenže zase když oříznu dole kytary, tak strašně šumí (jak kdybych použil dist efekt na akustiku :lol: )
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“